Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

11/9 Mejdany s talibanci v Kandaháru a v Houstonu

Britský labouristický poslanec Michael Meacher prohlašuje, že 11.9.01 a následná globální válka proti „terorismu“  Bushova týmu (Dick Cheney, Donald Rumsfeld,Paul Wolfowitz, Richard Perle, Jeb Bush,mladší bratr prezidenta Bushe II,Lewis Libby, pravá ruka Dicka Cheney),měla jen realizovat Project for the New American Century/PNAC,neboli US strategii národní bezpečnosti pro 21.stol., nový Pax Americana, který tento tým v 9/00 vytvořil, a jehož součástí byl dokument Rebuilding America´s Defenses , který konstatuje, že „  bez katalyzující události typu Pearl Harbour bude transformace US voj. sil bude velmi dlouhým procesem …“

  I. PROJECT FOR the NEW AMERICAN CENTURY/  PNAC(viz Alžírsko, Bushova válka v Sahelu) 

 PNAC ze 9/00 naznačuje, že „stabilizace chaosu „ v Severní Koreji,Sýrii a Íránu je v zájmech Washingtonu, protože ospravedlňuje vytvoření „ jednotného světového kontrolního a velitelského systému „ …

Globální válka za novou US hegemonii v „novém světovém pořádku“  byla rozšířena do Iráku obviněním Saddáma Husajna, ze strany Washingtonu a LON, z vlastnictví jad. zbraní, ale Washington by v rámci doktríny PNAC vojensky ovládl Irák bez ohledu na to, zda je či není Saddám u moci. Sunday Herald z 6.10.02 napsal, že již bezpečnostní studie z 7/00 a z 4/01 doporučila voj. intervenci v Iráku ( kromě ropy má i zemní plyn) , aby US vybředly ze svého postavení  energetického „rukojmího“ .  

V 8/97 Tufts University Fletcher School of Law and Diplomacy referovala o instruktáži, kterou Madelaine Albrightová dostala od CIA ohledně kaspického plynu, a  zaznamenala její prohlášení :“ Prosazení US středoásijské politiky v bitvě o poslední nevyčerpaná ložiska ropy a zemního plynu ve Střední Ásii a na Sibiři je největší US výzvou …“  .  

Donald Rumsfeld  pro své budoucí tažení do Iráku na CIA vyžadoval, aby obstarala důkazy pro napojení Saddámova režimu na 11.9.01, což se CIA nepodařilo (Time Magazine z 13.5.02). 

Ještě před společnou invazí do Iráku však LON Washingtonu důrazně naznačil, aby „ si nemyslel, že si všechny lukrativní ropné a plynové zakázky v Iráku  podepíše  jen pro sebe … (Guardian z 30.10.02).Když se Washington ohrazoval proti britskému vyjednávání s Kaddáfím v jeho pouštním stanu v 8/02,LON odsekl, že nechce být pozadu za jinými evropskými státy, které se o přízeň Kaddáfího ucházejí …“ (BBC z 10.8.02) .

Bývalý analytik CIA Ray McGovern uvedl, že hlavním důvodem „mez. koalice“ 9/11 byla ropa,zemní plyn a logistické základny(US počítaly se 14 trvalými základnami v Iráku) . Guardian z 20.6.08 uvedl, že „Irák , poté, co  Cheney v 3/08 navštívil Bagdád, poprvé po 40 letech uzavřel smlouvy se 4 největšími západními ropnými firmami.“ (Navíc, US ambasáda v Bagdádu, je jednou z největších US „voj.“ základen na světě : o rozloze Vatican City, je státem  ve státě, s vlastní obranou, s vlastním zdrojem vody a elektřiny …) . 

Franc. novinář Thierry Meyssan, šéf vlivné agentury Réseau Voltaire, a jeho kniha L´Effroyable imposture/Velký podvod, zdůrazňuje, že finanční jmění rodiny bin Ládinů/Saudi Binladen Group/SBG v USA spravuje Carlyle Group (mj. George Bush Senior,býv. šéf CIA a US prez., odtud úsloví House of Bush, House of Saud, či býv. premiér UK John Mayor ) …  

12.9.01 prez. Bush osobně dal souhlas k tajné  „evakuaci“ leteckým mostem (The Great Escape) 11 členů saúdské královské rodiny, a příslušníků Usámovy rodiny bin Ládinů, a jednoho muže, který byl údajným kontaktem na al-Qajdu (některé zdroje tvrdí,že šlo o šéfa ISI) . 11.9.01 se totiž konalo výroční zasedání Carlyle Group, kterého se účastnil Bush Senior, James Baker, a dva Usámovi bratři … (rodina bin Ládinů, která pomohla učinit z této neznámé firmičky jednu z největších zbrojovek US, své akcie ve firmě odprodala až 26.10.01).  

Válka v Afghánistánu nesmírně obohatila zbrojařské firmy (viz Protiteroristický boj,obchod,který vynáší), mj.  firmy Bechtel, Halliburton a zbrojovku Carlyle Group .

Za prezidentství svého syna  měl Bush Senior okamžitě z vedení Carlyle Group odstoupit pro kolizi zájmů, protože ohromné zisky, která firma na válce v Afghánistánu vydělala, zdědí mj . i bývalý Bush II …

Firma za prezidentství Bushe II měla také uveřejnit přesnou částku, kterou představoval podíl rodiny bin Ládinů .

Dynastie Bushů má „krvavé“ peníze již v genech.Otec Bushe Seniora Prescott Bush v 10/42, 10 měsíců poté, co US vstoupila do války proti Německu, byl jedním z šéfů banky Brown Brothers Harriman (ve vedení byli i tři „nacisté“, a dva Bushovi další partneři  ) .

20.10.42 US vláda nařídila zastavení bankovních transakcí s nacistickým Německem, které v NYC prováděl Prescott Bush, a podle zákona O obchodování s nepřítelem převzala kontrolu nad  Union Banking Corporation, které Prescott Bush šéfoval. US Alien Property Custodian zkonfiskovalo všechny akcie banky, které budoucí senátor Prescott Bush vlastnil.

(Autor neautorizovaného životopisu „Fortunate Son George W.Bush and  the Making of an American President“ (stala se bestsellerem v žebříčku New York Times , než ji stačili stáhnout)   spisovatel James Howard Hatfield (43) , otec novorozené dcery, byl nalezen mrtev v hotelovém pokoji ve Springdale , Arkansas 18.7.01 .

Oficiálně spáchal sebevraždu tím, že se předávkoval léky , a neunesl, že byl zveřejněn jeho trestní rejstřík, ke kterému se Hatfield přiznal (zaplatil za zabití svého bývalého šéfa) . V knize je mj. zmínka, že byl Bush II v roce 1972 zatčen za držení kokainu, ale otec zařídil, že kauza nešla k soudu , a že tuto informaci autoru potvrdil samotný Karl Rove, jenž se snažil s Hatfieldem „spolupracovat“, aby jeho psaní ovlivnil : hudebník Sander Hicks prohlásil, že „ se Rove historky s Bushovým kokainem zbavil tak, že se zbavil Hatfielda …“   ).

Po zkolabování SU Washington úspěšně vytáhl do středoásijských republik (ropa,zemní plyn, uran, Au, Fe,Zn, wolfram), aby si spolu s LON zajistil náhradu  za dosavadní téměř vytěžená ložiska v Saúdské Arábii a jinde ( muslimové kontrolují 60% světové těžby ropy).Jak potvrdila britská vláda, od roku 2020 bude 70% elektřiny Spojenému království  zajištˇovat plyn, který se bude z 90% dovážet …

Ropní analytici tvrdí, že, bez ohledu na to, jak velká ložiska ropy jsou ještě pod zemí,  svět je blízko „ net energy“ .

Tvrdí, že v důsledku stále neschůdnějších ropných nalezištˇ se velmi rychle blíží doba, kdy na vytěžení jednoho barelu ropy bude nutno vynaložit jeden barel ropy již vytěžené, ropa se prodraží, a pro jisté sektory nebude dostupná …

( Cena za benzín v US před 11.9.01 po dva roky stabilně rostla, po 11.9.01 během 40 dnů klesla na magických 40 centů … Tento modus operandi byl použitý i při občanských nepokojích v 60. a 70. letech, kdy navíc US byly , spolu s prudkým poklesem ceny za benzín, zaplaveny laciným heroinem …).

Neoblíbený Bush se po 11.9.01 stal „hrdinou“ ,18.9.01 Washington Post uvedl, že „ Bushova popularita nesmírně stoupla (překročil i 90% popularitu svého otce,když tento vyrazil do první války v Zálivu )  ,takže ani Kongres si vůči němu nemůže nic dovolit …“ Lidé se slzami v očích zpívali God Bless America and Bush II … 

Bushův „uhlovodíkový „ tým (odbornice na Kazachstán C.Rice, manažérka z Chevron-Texaco v letech 91-00,,ministr vnitra Gale Norton, manažér British Petroleum-Amoco a Delta Oil,viceprez. Dick Cheney, předseda správní rady Halliburton Co.) vytvořil tým NEPD pro rozvoj „národní“ energetické politiky s přísně utajenou agendou (co Cheney v roce 01 projednával na schůzkách s týmem Energy Task Force je dosud přísně tajné (agendu tajili i před Kongresem, u Nejvyššího soudu Cheney zvítězil s tím, že agenda smí zůstat utajená, den před slyšením si Cheney s jedním členem nejvyššího soudu, Antoninem Scalia, „vyjel na lov“  ) .

Hlavní slovo měl na těchto jednáních řed. bývalého Enronu Kenneth Lay , ale analytici se shodují, že jejím hlavním cílem (kromě iráckých polí) bylo vytěžit středoásijské zásoby ropy a zemního plynu z Kazachstánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu, a postavit nezávislé produktovody, obcházející území Ruska a Íránu, přes Afghánistán a Pákistán do Indického oceánu  : talibanci údajně požadovali mez. diplomatické uznání, a když jej nezískali, jednání přerušili, a odtud pramení citát US delegace „ Budˇvás zahrneme zlatem nebo bombami „ … 

Během těchto delikátních jednání s talibanci bylo, na úrovni vedení FBI aj. agentur,oficiálně zablokováno veškeré vyšetřování teroristických útoků vedoucích k al-Qajdě/Talibanu , a to již za Clintonovy vlády …

Již od počátku 80.let platilo pravidlo, že „ jakékoliv vyšetřování končí tam, kde by kauza mohla uvést do rozpaků saúdskoarabskou královskou rodinu … „“ (Oliver North) 

Bývalý zpravodajský důstojník a do roku 81 prokurátor (rezignoval z důvodu , že US zprav. služby odmítly vydat Kongresu záznamy svých  „rekrutů“ z řad bývalých nacistů) John J. Loftus svého času obdržel dešifrovaný a přeložený dokument al-Qajdy z let 97-98, ze zabaveného notebooku, který FBI (Loftus je přesvědčen, že notebook objevil a zaslal mu O´Neill)  našla při vyšetřování bombových útoků proti US ambasádám v Africe .

Dokument o tajných ropných jednáních mezi Washingtonem, Talibanem a Pákistánem vyhotovil sám voj. velitel al-Qajdy Mohamed Atef, alias abú Hafs, což potvrzuje i bývalý agent CIA v Afghánistánu,na celém BV, i v Bosně  Robert „Bob“ Baer (knihy See No Evil a Sleeping with the Devil, zfilmováno 05 s G. Clooney s názvem Syriana ) . 

Clintonovi v roce 99 „ujely nervy“, ropná jednání přerušil, a nařídil raketový útok proti talibancům . Ropná jednání  (a zákaz stopy k talibancům/al-Qajdě vyšetřovat), obnovil až Bush II, a to vzápětí po své inauguraci, takže O´Neill nemohl své vyšetřování v Jemenu dokončit kvůli skutečnosti,že „Enron,kterému hrozil bankrot, je znovu ve hře“ , proto z FBI odešel . OˇNeill, zastřelený 11.9.01 v budově WTC, předal informace francouzskému vyšetřovateli Brisardovi, a  prokurátor Loftus byl „vyšetřován“ ohledně svých kontaktů s O´Neillem …

Proto ohledně 11.9.01 nezklamaly US zpravodajské služby, ale US zahraniční politika … 

ENRON

Finanční poradenství poskytovala Enronu společnost Blackstone Group, jejíž spoluzakladatel Stephen Schwarzman údajně bere 2 mil. dolarů denně (čas. Týden). Problémem Enronu (newswithviews.com) byly nevykázané „dluhy“, které pramenily z bankovních offshore programů, o kterých US vláda tvrdila, že neexistují.

V roce 98 Phil Gramm, šéf finančního výboru Senátu, prosadil Gramm-Leach-Blitey Act, který bankám „rozvázal ruce“  , svázané dosavadním  Glass-Stegall Act. Grammův zákon naplno(ale jen de facto) rozjel offshore bankovní programy, kdy si již banky nemusely najímat prostředníky, ale mohly se na těchto programech podílet přímo.

Hra US bank s programy offshore skončila, když v prvním čtvtletí 01  gen. prokurátor Kalifornie podal proti Enronu žalobu k soudu, a Enron nevěděl, jak „naložit „ s nevykázanými dluhy“ , které podle newswithviews.com byly ve skutečnosti  „ulité“ zisky z offshore programů, a „onshore“  byly tyto zisky převedeny „půjčkami“ ( „borrowing against cash assets) ,které se také nedanily.Washington, alias Enron, měl dvě možnosti : přiznat, že vláda (+ Federal Reserve System/FRS)  ohledně bankovních offshore programů lhala, anebo tvrdit, že Enron má  dluhy, a nechat Enron zkrachovat, což si také, jako menší zlo,vláda vybrala ,                  

Wright Patman, bývalý člen finančního výboru Kongresu, prohlásil :“ V US vládnou dvě vlády, tu, kterou všichni znají, vládne jen formálně, skutečně vládne FRS …“ , ke které si vládní agentury, zejména Pentagon, když jim do kasičky nenadělí požadované peníze Kongres, chodí vypůjčovat …

Newswithviews.com tvrdí, že  burzovní spekulace z 11.9.01, které na 11.9.01 vydělaly tuny peněz, a za které nikdo nebyl postižen, třebaže viníci byli jako na dlani, měly pomoci právě Enronu …

USA Today z 29.12.05 napsal :“ Rozhodnutí bývalého hlavního účetního Enronu, Richarda Causey, výměnou za sedm let vězení a pokutu ve výši 1.25 mil. dolarů, přiznat se k jedné defraudaci, změní dynamiku procesu proti šéfům Enronu, Ken Lay a Jeff Skilling. Vláda nebude muset „nudit“ porotu předkládáním finančních výkazů, aby svůj případ proti Causey vyhrála …“  

Pro invazi do Afghánistánu Bush , podle vlastních slov v onom vládním dokumentu, potřeboval jako záminku nový Pearl Harbour, ze kterého by se odrazila i invaze do Iráku (Již za prez. Forda se probírala invaze na BV, taktéž za Reagana a Bushe Seniora).

O novém Pearl Harbour ve své knize The Grand Chessboard z roku 97 píše také Zbigniew Brzezinski/ZB, bývalý poradce pro otázky národní bezpečnosti prez. Cartera, a člen Trilaterální komise.O tažení do Afghánistánu z 10/01 ZB prohlásil, že se „ tažení plánovalo nejméně 4 roky „ .

Podle některých voj. pramenů rozmístˇování US a britských vojsk v Afghánistánu začalo již 9.9.01 , v den, kdy byl zavražděn, údajně  agenty al-Qajdy z Bruselu (jeho vrazi měli belgické pasy), velitel Severní Aliance Ahmed Masúd(48) …     

                                  UNOCAL A JEJÍ  VYJEDNÁVÁNÍ V KANDAHÁRU  

V roce 96 se v Kandaháru , společně s fantomem Usámou, usadila  pobočka  UNOCAL, klíčového hráče konsorcia Cent-Gas trans-Afghan pipeline, a to hned vedle sídla pákistánské vojenské rozvědky ISI (premiérkou v té době byla Benazír Bhutto) ,a naproti jedné z nemovitostí Usámy bin Ládina,aby k němu měla blíže  …

Oficiálně jeden z jejích šéfů Marty Miller kvůli stavbě tohoto plynovodu vedl od roku 95 jednání s několika středoásijskými republikami, a také s talibanci, a to spolu s Thomasem Gouttierem, expertem na Afghánistán z Nebraska University, která od firmy Unocal dostala 900.000 dolarů, údajně na zaškolení Afghánců pro budoucí stavbu plynovodu z Kazachstánu a Turkmenistánu.ISI dodávala talibancům nejen US dolary, ale i pšenici, pohonné hmoty, a autobusy a nákladní vozy plné mladistvých fanatiků, kteří jeli do první linie po jednodenním výcviku s voláním Allah Akbar … 

Julie Sirrs , bývalá voj. analytička z US voj. zprav. služby DIA (95-99), expertka na terorismus a Afghánistán ,věděla tolik, že si uvědomovala, že hrátky Washingtonu s talibanci ohrožují národní bezpečnost USA, a postavila se proti oficiální linii (také FBI tlumočnicer Sibel Edmonds s tureckými předky,plynně mluvící farsí ,a agenti FBI Robert G.Wright,Coleen Rowley,Harry Samit či David Schippers).

Sibel Edmonds bylo ze strany FBI zakázáno svědčit u soudu ohledně přesných informací od teroristů zadržených po 11.9.01, které FBI přetlumočila :“Kdyby FBI podle nich jednala, místo aby je schovávala před veřejností, mohlo v US proběhnout již několik významných protiteroristických procesů …“

Ještě před 11.9.01 US gen. prokurátor osobně, John Ashcroft, opatřil soudní příkaz, který tlumočnici FBI Edmondsové  zakázal pronášet varování ohledně blížícího se teroristického útoku na veřejnosti … Pracovníci FBI, kteří nevypovídali v souladu s oficiální linií ,byli ignorováni, a z FBI „ na vlastní žádost“ odešli (např. Sibel Edmonds) , a ti, co vyšetřování před 11.9.01 mařili, byli povýšeni (např. Eberhard). 

V 10/ 98 byla  Julie Sirrs 2x soukromě, ale s vědomím DIA, v Afghánistánu, kde se setkala s šéfem Severní aliance velitelem Ahmadem Masúdem.

Tvrdila, že jí Masúd sdělil, že má důkazy o tom, že firma Unocal měla pod svoji burkou i druhé poslání : poskytovala Talibanu finance, zbraně a výcvik, aby se Taliban v Kábulu chopil moci (povedlo se to v roce 96, od 6/96 talibanci znovu hostili Usámu bin Ládina, který byl pod hrozbou sankcí OSN a na naléhání Washingtonu ze Súdánu vyhoštěn v 1/96 ,viz také francouzský novinář Richard Labeviere, jenž prohlásil :“  CIA a bezpečnostní složky firmy Unocal v Kandaháru,kde sídlila osobní jednotka Usámy asi o sto mužích, dodávaly několika talibanským milicím zbraně a voj. instruktory „ , +  Middle East Quaterly/léto 01 ).

Historie firmy Unocal v oblasti lidských práv je strašidelná, prošla mnohými soudními kauzami, např. pro porušování lidských práv v Barmě, když jako jediná US firma obchodovala s barmskou juntou, a spolu s ní masakrovala místní rolníky, jestliže stavbě jejího produktovodu stáli v cestě, viz Doe versus Unocal, The Story the Media don´t tell).  

Masúd jí také řekl, že UBL, který vyhlásil odměny na zavraždění vůdců Severní aliance,připravuje jeho vraždu .

US bezpečnostní agenti ji po příletu odebrali veškeré důkazní materiály a  Sirrs musela z DIA na podzim 99 odejít.  

Po 11.9.01 Sirrs tvrdila, že Usáma odletěl z Afghánistánu dávno před 11.9.01 na palubě afghánských aerolinií, které si pro svoje „charterové“ lety již od roku 96 uzurpoval (jejich ústředí bylo původně v Kandaháru) , což CIA i DIA monitorovaly , takže všechny pozdější „hony“ po 11.9.01 na Usámu v Afghánistánu , aby novináři měli o čem psát, a teorie o jeho odletu ve voj. vrtulníku, měly jen zakrýt jeho včasný a pohodlný  „charterový“  odlet, na palubě Ariana Afghan Airlines (to samé tvrdí analytik mez. terorismu Rohana Gunaratna ) … 

Washington ani za Clintona, ani za Bushe neprojevil žádnou velkou snahu UBL dopadnout, v 11/01 si letectvo stěžovalo, že v předchozích 6 týdnech nejméně 10x již mělo na mušce celé vedení al-Kajdy a Talibanu, ale nemohlo nic podniknout, protože povolení k útoku dostali vždy  s "velkým opožděním"  (Time Magazine z 13.5.02) .

US gen. Myers v rozhovoru pro tiskovou agenturu AP z 5.4.02  řekl na rovinu :“ Dostat UBL naším prioritním cílem nikdy nebylo, ale samozřejmě, bylo by to žádoucí … „, což potvrdil i „neposlušný“ agent FBI Robert Wright pro ABC News 19.12.02, „ Vedení FBI si nepřeje žádná „prominentní“ zatčení …“ .

Koncem září 01  se dvě největší pák. islámistické strany pokoušely s Washingtonem dojednat případnou extradici UBL do Pákistánu, kde by byl za 11.9.01 postaven před soud .Podle Závěrečné zprávy 9/11 Komise, saúdskoarabský pas společníka UBL Khalida ležel ofocený v ústředí CIA od 4.1.00. Tato skutečnost byla FBI sdělena až v 8/01 , navzdory tomu, že proti tomu protestoval FBI agent, přidělený do anti UBL CIA jednotky …

Sdružení rodin obětí 9/11 přezdívaly šéfa CIA Teneta „ Ten, co po 18 měsíců FBI tajil, že dva významní teroristé al-Qajdy žijí pod dohledem FBI v San Diego a plánují 9/11 útoky …“ .  

V roce 97 s již vládnoucími talibanci viceprezident Unocal Martin Miller vedl o plynovodu čtyřdenní jednání v Texasu, kde se talibanci setkali i se zástupci US vlády ( 23.8.96 Usáma, financující a řídící od 5/96 talibance, kdy dorazil ze Súdánu, veřejně vyhlásil válku USA).Millerovi se podařilo předběžnou dohodu s talibanci vyjednat, ale později ,za nevyjasněných okolností, ,jednání ztroskotala (viz Daily Telegraph ze 17.12.97 Oil Barons  court Taliban in Texas, a nabízejí jim kontrakt v hodnotě dvou miliard liber šterlinků, zatímco oficiálně kritizují nechutnou talibanskou politiku vůči ženám) .

Oficiálně se má věřit, že se talibanci koncem roku 97 dohodli s argentinskou firmou Bridas, která vedla s Talibanem průběžná jednání …

Vzápětí po uzavření smlouvy argentinská ekonomika zkolabovala (a  o 10 let později ji „skoupila“ prodloužená ruka ruské GRU Hugo Chavez) ), v roce 06 firma Bridas, již pod vlivem Chaveze, projevila opětovný zájem o vybudování transafghánského  plynovodu. 

Talibance, kteří zbožně naslouchali svému bankéři Usámovi (a tvrdili, že pod jejich dohledem Usáma již žádné teroristické útoky neprovádí,protože mu vzali satelitní telefon – v roce 98 NSA  údajně přišla o odposlechy Usámova satelitního telefonu) , Washington ubytoval v pětihvězdičkovém hotelu, a ve svém soukromém paláci je přijímal Martin Miller , Dick Cheney z texaské Halliburton  Corp., aj.

(V roce 98 Dick Cheney prohlásil , že „Bůh bohužel nenadělil ropu a plyn jen zemím, které USA milují, ale také zemím, které USA nenávidí. Za obchodem se musí tvrdě jít, sám k vám nepřijde. “  Neměla firma Unocal věnovat 50% svých ropných zisků do Fondu 11.9. a vdově po Johnu O´Neillovi ? )

V roce 98 a 00 Bush Senior jménem Carlyle Group  jednal v Rijádu s některými představiteli královské rodiny a rodiny bin Ládinů .

Jakou roli v těchto jednáních sehrál Henry Kissinger, jenž se účastnil v 5/01  mezinárodního elitářského „bilderbergského“ setkání nadnárodních průmyslových , bankovních , vládních a aristokratických kruhů, co miliardáři asii projednávali, když v 6/01 finanční a průmyslové kruhy Ruska v MOW uspořádaly pro udivené  ruské novináře konferenci o „ blížícím se krachu světového  ekonom. a finančního dolarového systému, ke kterému má ve Washingtonu dojít v důsledku  teroristické akce náboženských fanatiků v létě či na podzim 01, na který je třeba ruskou ekonomiku připravit …“  O čem asi mluvil Kissinger s moskevským starostou Lužkovem v 7/01, a později s Putinem ...

HOUSTONSKÉ MEJDANY WASHINGTONU S TALIBANCI 

Během houstonských mejdanů s talibanci,kteří bez svého bankéře a rádce Usámy neučinili ani krůček, natož aby si vyjeli do Houstonu bez jeho svolení,Usáma jako by chtěl obchod tisíciletí svým talibanským přátelům za každou cenu zkazit, a tak prohlásil, že al-Qajda stála již za atentáty proti hotelu US vojáků v Adenu v 12/92, za útokem proti WTC z roku 93, v Mogadišu 94, za pokusem o atentát na Billa Clintona na Filipínách v roce 94 (93 se o atentát na Bushe Seniora údajně pokusil Saddám)  , za útoky proti kasárnám saúdskoarabské Národní gardy v roce 95 (žádné důkazy, kdo útok provedl však neexistují),za útoky v Rijádu a v Khobaru v roce 96 (žádné důkazy, kdo útok provedl však neexistují, Rijád obviňuje Teherán) , proti turistům v Luxoru v 11/97, za útoky v Nairobi a Daressalaamu v 8/98, v 10/00 v jemenském Adenu, a hrozil dalšími útoky. 

V rozhovoru pro rozhlasové vysílání v 2/97 Usáma vyzval posluchače, aby „každý pravověrný muslim zabíjel US vojáky, tak jako jsme je lynčovali v Mogadišu,“ ,a na své tiskové konferenci v 5/98  vyhlásil „nutnost přenést džihád do US“ (zatímco 28.9.01 pro karáčský list schizofrenní Usáma prohlásil, že „ US nejsou nepřátelé al-Qajdy, a že 11.9.01 není dílem al-Qajdy  … „ )

.US zpravodajské komunitě a armádě Usáma těmito nenávistnými výroky velmi nahrával, poskytoval jim důvody k rozmachu „protiteroristických „ aktivit .US tajné služby  „vyhlásily Usámovi a jeho terorismu “ , slovně válku, ale „zákopovou“ , protože v terénu nic nepodnikly  … „ (viz Memorandum ředitele CIA z 12/98 ,že CIA vstupuje do války proti Usámovi, údajně jej pro CIA  „hlídalo“  15 afghánských agentů …).  

Od počátku roku 98, kdy jednání s talibanci (o kterých Washington dlouho tvrdil, že „zaručují stabilitu v celé Střední Asii “ , InterPress Service z 15.11.01)ztroskotala, US zpravodajská komunita hledala „důvod“ pro vpád do Afghánistánu. Clinton bez „pádného“ důvodu k intervenci nechtěl dát souhlas, třebaže šéf genštábu v 12/00 mu předložil 13 možných scénářů pro voj. zásah v Afghánistánu (jedním z nich bylo vyvolání chaosu a humanitární katastrofy,pod jejíž záminkou by US vojska do Afghánistánu vstoupila). 

V 2/99 US ministerstvo zahraničí zaslalo talibancům protestní nótu, a žádalo je, aby přestali s mez. terorismem, řízeným Usámou z jejich území.National Security Agency /NSA,zajišt´ující odposlechy, se rovněž v roce 99 zmobilizovala, a zajistila několik podezřelých komunikací blízkovýchodních Arabů, včetně budoucích únosců, a předala je  v 12/99 CIA,FBI,FAA a příslušným ministerstvům …

Tyto bezpečnostní složky však nic nepodnikly (přestože na kanadských hranicích byl v 12/99 teatrálně zadržen Ahmad Ressam,hledaný pro bombové útoky Paříží), a "nepochopitelně " vyčkávaly, až  útok  přijde ….(Až roce 99 vzájemně si nedůvěřující CIA a FBI konečně propojily své síly jak v US, tak v zahraničí (Joint Terrorism Task Forces/JTTF), a FBI vytvořila buňku o 19 lidech, která sledovala jen Usámu a jeho aktivity,zrušená Bushem v 2/01)  …  

V 7/00 Kongres na žádost Dana Rohrabachera vyšetřoval kauzu, že Washington posílal potravinovou pomoc jen do oblastí ovládaných talibanci … A zatímco Washington přesvědčoval velitele Severní aliance, aby odzbrojili, o to více zasílal zbraně talibancům.Opozice částečně odzbrojila, a talibanci se dostali do výhody ...

Vláda prez. Bushe Juniora  jednání s talibanci , údajně k podpisu smlouvy nevedoucí, ukončila v 2/01 .(Dohoda s talibanci byla hezká věc, ale pro projekt plynovodu/produktovodů byla nutná „širší národní“ vláda, o které  ani talibanci, ani Severní aliance nechtěli slyšet …) .V 5/01, přesně v době, kdy UBL navštívil v Islámábádu  prez. Mušarrafa, u něhož zrovna  dlel i šéf CIA Tenet, Bushova vláda přes Mušarrafa  darovala talibancům (Usámovi) 43 miliónů dolarů (Los Angeles Times z 22.5.01)  údajně za finanční „újmu“, která jim byla způsobena tím, že na přání Washingtonu v 2/01 (v době, kdy s nimi Bush  „oficiálně“ přerušil jednání, a „hodlal je zasypat bombami“  … ), zlikvidovali svoji úrodu opia (či pro újmu, kterou jim přinese dohodnutá invaze, takové dohodě stál v cestě již jen velitel Masúd ze Severní aliance, zavražděný dva dny před 11.9.) …  

V případě  „ soucitného daru za zlikvidovanou úrodu opia “ musel Washington obdarovat i Islámábád, který si rovněž obstarává tvrdou měnu z prodeje afghánského opia, a který je zárukou, že brzy v Afghánistánu vykvete druhá úroda … (Bush Senior chtěl po odchodu Sovětů protiletecké rakety Stingers, které Washington dodal mez. džihádistickým legiím v Afghánistánu, koupit od  Talibanu zpět, ale nemohl na Kongresu požadat navýšení rozpočtu z důvodu jejich zpětné koupě … Proto se tajné služby, všeobecně, uchylují i k jiným finančním transakcím, narkoobchod, obchod se zbraněmi … )

Slovo al-Qajda /údajně Základna, je podobné i slovu al-Kadí,al Taqwa/Obchodník). 

Pro vpád do Afghánistánu, jehož přesný termín,polovina 10/01, byl Islámábádu sdělen v 7/01 na schůzce s talibanci v BER  , si US/UK zajištˇovali podporu dlouho předem .V 1/01 představitel Pentagonu jednal v Tádžikistánu, US speciální jednotky Rangers připravovaly do boje  komanda v Kirgizstánu,Tádžikistánu ,Uzbekistánu, a operace Swift Sword vyslala 25.000 UK vojáků do Ománu těsně před 11.9.   

„Koalice 9/11“

O ¨“Koalici 9/11“  mluví např. Ray McGovern, bývalý analytik CIA, bezpečnostní  poradce Reagana 81-85 a vicepremiéra Bushe Seniora …

New York Times ze 7.3.01 informoval o schůzce Rady národní bezpečnosti, které předsedal tajemník Rady, Steve Hadley.

Na pořadu  dne byla  stratégie Washingtonu vůči al-Qajdě. 15.3.01 Jane´s Intelligence Review uvedl, že  „USA spolupracují s Ruskem, Íránem  (prez. byl Mohamed Chatámí) a Indií na společném postupu vůči talibanskému režimu v Afghánistánu  …

Gen. William Kernan uvedl, že „podrobnosti operace Enduring Freedom v Afghánistánu byly převzaty ze scénáře vrchního velení  z 5/01.26.6. 01 Jane´s Intelligence oznámil, že „Indie a Írán usnadní US-ruský plán pro omezený voj. úder proti talibancům …“ (Teherán za podmínky, že proti němu nebudou zavedeny zvažované tvrdé mez. ekonomické sankce, které by režim ajatolláhů srazily na kolena … ).

V 7/01 se v BER sešli představitelé CIA,ruské a pákistánské rozvědky, a tři bývalí US představitelé,  Tom Simons,Karl Inderfuth, Lee Coldren, a bývalý pák. ministr zahraničí  Niaz Niak, jenž uvedl, že US strana informovala, že na Taliban zaútočí nejpozději v polovině října, předtím než v Afghánistánu napadne sníh. Guardian v 8/01 napsal, že „plán napadnout Afghánistán ze severu US jednotkami již na papíře existuje …“  

Vysoký představitel Talibanu v rozhovoru s novinářem Hamidem Mirem pronesl, že  „ Taliban je srozuměn s tím, že US jednotky zaútočí proti Talibanu před 15.10.01 , a důvodem k tomu bude rozsáhlý útok proti US zájmům v samotné Americe …“

Bush dostal plán útoku proti Afghánistánu na stůl 9.9.01  (wordpress.com) .Byl to přesný scénář pozdějšího útoku. 

Koalice 11/9 pro New World Order ,kromě US,Pákistánu ( největší příjemce  finanční protiteroristické „charity“, a to přímo od Pentagonu  formou „ nevystopovatelných částek v hotovosti“  , bez dozoru Kongresu )  ,Izraele, Číny a Ruska (Putin měl na oplátku Dubrovku 10/02 , sesazení zákonně zvoleného čačenského prezidenta Mašadova v loutkovém referendu z 3/03 za US invaze do Iráku, Beslan v 9/04, na jaře 02 dostal US příslib o začlenění Ruska do WTO,který nabyl definitivní podoby v 5/07 ), mohla zahrnovat i Aznarovo Španělsko (premiérem byl Aznar 96-04, s Bushem měl „privilegovaný“ vztah, jeho první komická reakce ,že se domnívá, že za útoky stojí baskická ETA, útoky v Madridu z 3/04 za jeho vlády, londýnské útoky v 7/05 za dalšího Bushova „partnera“ Tonyho Blaira, 97-07.

Berslusconi měl „úzký vztah“ jak s Bushem, tak s Putinem, se kterým trávil krátké dovolené na Sardinii, Berlusconimu se 2x podařilo husarsky „osvobodit“ italské rukojmí v Iráku (se kterými únosci zacházeli neobyčejně vřele) , takže byl v 9/04 oslavován jako národní hrdina, ovšem střelba  US vojáků na zástupkyni it. komunistického tisku, kterou vlastním životem zachránil it. agent ,jeho obraz pošramotila .

Čína, do které hlavně by budoucí plyn a ropa  z pák. přístavů proudila, byla vzápětí po 11/9 po 15 letech US obstrukcí přijata do Světové organizace obchodu .Zasloužila se o to především Condoleezza Rice, označena kontraktorem DIA za  osobu,k níž vedou čínské nitky … UBL v roce 01 Čínu navštívil 3x , možná objednával zbraně ...


Indii v 5/01 v době, kdy Tenet a UBL jednali s Mušarrafem, navštívil starý zpravodajský lišák Richard Armitage, který byl v ústředí ISI jako doma  … (Právě Indie okázale navedla světovou veřejnost na „pákistánskou“ stopu,která však bila do očí i bez jejího poukazování  …).Pokud jde o Izrael, al-Qajda nikdy za „svých“ velkých útoků  11.9.01, 3/04 či 7/05, nezaútočila simultánně proti izraelským zájmům, její vysoký „důstojník“ abú Muhammad al-Ablaj , to komentoval slovy :“ Izrael je chráněn zdí …“  ( zato proti ostatnímu zbytku světa Ablaj hrozil použitím jad. zbraní, plynu sarinu a otrávením vodních zdrojů, tuto hrozbu , a informaci ,že UBL je stále naživu, přinesl čas. Al-Majallah v 5/03 …).

Bushova vláda několikrát prohlásila, že „ před teroristickými útoky ochrání Izrael „ …. 26.1.06 Mail + Guardian  informovaly, že „ se  Bush zavázal k vojenské obraně Izraele …“ 1.2.06  agentura Reuters citovala Bushe, že „ US Izrael ochrání před Íránem …“ ( To samé uvedla CNN 23.5.06 +  AFP 17.1.08 ).

Současně list Haaretz uvedl, že z Iráku  povede do Izraele ropovod . 

Oné schůzky v jednom berlínském hotelu , kdy padl přesný termín invaze do Afghánistánu, se zúčastnili představitelé ISI, Niaz Naik, talibanci, za US stranu  bývalý US velvyslanec v Islámábádu Tom Simmons,bývalý náměstek  US zamini , Karl Inderfurth, a expert US zamini Lee Coldren ( BBC, Guardian z 22.9.01 v článku Threat of US Strikes Passed to Taliban Weeks Before NYC Attack) .

Přítomni byli i zástupci ruských zpravodajských služeb (oficiálně zde jednali o vydání UBL a Mullaha Omara s tím, že budou-li vydáni, útok nezačne …)  

V 7/01 se UBL v US voj. nemocnici v Dubaji (byl zde 10 dní na dialýze se svým chronickým zánětem ledvin) setkal s představitelem CIA (Le Figaro z 31.10.01, Britské listy napsaly, že paradoxně deník Figaro vlastní zbrojařská firma Bushe I, Carlyle Group,  US TV CBS ) ,jenž 15.7.01 odletěl do ústředí CIA v Langley …

V době, kdy US Usámu celosvětově hledaly ,mj. za své zničené ambasády v Africe a torpédoborec Cole, jej léčili v US voj. nemocnici, a poté jej ještě diskrétně  letecky přepravili zpět do Pákistánu …

Později se provalilo i to, že se agenti CIA setkali s UBL i po 11.9.01 (nakonec to byl nucen přiznat i Dick Cheney), a pravděpodobně dohodli převod zbytku peněz ( aféra Manila) … 

V 10/01  Washington a Islámábád se dohodly na znovuobnovení projektu na výstavbu plynovodu a ropovodu z Turkmenistánu přes Afghánistán do pákistánských přístavů ( začala  nová velmocenská hra o Střední Ásii ) . 

Projekt na něj vypracovala texaská firma Enron,která ve světě mj. klade plynová potrubí, svého času sedmá největší firma v US, která v roce 02 skandálně zanikla s obrovskými dluhy.Její bankrot „vyšetřovala“ Bush- Cheney „ státní“  komise …

Skandál vypukl 29.11.01, kdy Wall Street Journal napsal, že firma Enron, proslulá svými nekalými praktikami, která byla jedním z největších sponzorů prez. Bushe II, (jenž za ní v roce 1988 lobboval jako syn vicepremiéra v Argentině,poté, co nastoupil prez. Carlos Menem, přítel prez. Bushe I, který v Argentině v 80.letech značně investoval, se zde Enron měl jako v ráji, a pomohl k deregulaci argentinské energetiky, za prez. Bushe I Argentina dodávala v 90.letech zbraně Chorvatsku …), se utápí v dluzích …

30.11,01 na tiskové konferenci se list New York Times přímo zeptal jejího ředitele Lay, zda je to pravda, a bylo mu řečeno,že mu do toho nic není … Finančně na dně  byla i firma  Raytheon (výrobce Tomahawk, Patriot ), které pomohla na nohy následná Bushova válka proti „terorismu“.  

6.9.09 na svoji funkci rezignoval Van Jones, poradce prezidenta Obamy.Podepsal se totiž na petici, která požaduje nové vyšetřování 9/11 ...

Autor: Andrea Kostlánová | středa 9.9.2009 8:19 | karma článku: 11,23 | přečteno: 1529x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz