Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pákistánská stopa II (Novodobý Brutus?)

Benazir Bhuttová nazvala  britského státního příslušníka Ahmeda Omara Sajída Šejka , pravděpodobného "pořadatele muslimsko-ekonomického aspektu" 9/11 , kterého UBL "adoptoval" za syna, vrahem UBL ..

V roce 96 se setkali UBL,abú Zubajda, a Mušaf Ali Mir z ISI, ,jenž se v roce 00 stal šéfem pák. letectva. Na tomto setkání se ISI zavázala, že UBL bude jako sponzora talibanců chránit, načež se UBL i s rodinou  přestěhoval do Kandaháru.

ISI se také zavázala poskytovat UBL odbornou lékařskou péči (měl nemocné ledviny) v pák. ústřední voj. nemocnici v Rawalpindi (v níž se UBL údajně léčil 10.9.01 , což potvrzuje informace četných CIA analytiků, že Afghánistán opustil dlouho před 9/11 na palubě Ariana Airlines …).

Posttalibanský afghánský ministr vnitra Younis Qanooni zase tvrdil, že ISI  pomohla UBL „utéci“  z Afghánistánu do Pákistánu až koncem 12/01 .

 Bývalý Hakův šéf ISI  gen. Hamid Gul, od roku 99 v opozici vůči Mušarrafovi, a po 9/11 veřejný nepřítel Indie a Washingtonu číslo jedna ( hned v prvých dnech po 9/11 generál Gul v hlavních US denících zesměšňoval Bushovu oficiální verzi , takže Washington označil, na základě svědectví Richarda Clarke před Kongresem z 7/04 , za autora 9/11  Hamida Gula) , údajně, podle  Richarda Clarke , jak UBL v 8/98, tak talibanské šéfy v 7/99 varoval, že se je Washington chystá zavraždit řízenou střelou přes jejich satelitní telefony .  

Richard Clarke před Kongresem jako důkaz uvedl tel. rozhovor zachycený NSA v 7/99, v němž Gul varoval předáky Talibanu, a sliboval jim, že je před jakýmkoliv US útokem bude varovat s 3-4 hodinovým předstihem, tak jako je již varoval předtím … Podle  Richarda Clarke gen. Gul UBL varoval 20.8.98, 4 hodiny před útokem (od té doby UBL nepoužíval satelitní telefon a NSA údajně ztratila přehled ) …

Sledovací zařízení bylo do UBL satelitního telefonu nainstalováno při výměně batérie v 5/98  (New Yorker z 24.1.00 + z 28.7.03). Pentagon upozornil na střely s plochou dráhou letu vystřelené na afghánské území a letící přes Pákistán pouze s 10 minutovým předstihem, aby je pák. armáda nesestřelila, ale pák. ISI o jejich zamýšleném vystřelení věděla několik hodin předem, údajně z důvodu, jak uvedl před Kongresem v 7/04 Richard Clarke, že US voj. námořnictvo nedodrželo slovo, které Clarkovi dalo.

Velení námořnictva slíbilo, že střely vystřelí jen z ponorek, ale, podle Clarka, „ nejenomže námořnictvo střely vystřelilo z povrchových plavidel, ale ještě dodatečná plavidla k tomuto účelu sem převelelo, protože každý velitel se chtěl vychloubat, že střela byla vystřelena právě z jeho lodi… „   .

Zatímco OSN vyhlásilo v letech 99-01 vůči talibancům 2x sankce (vládní činitelé mohli cestovat do zahraničí jen omezeně, účty Talibanu  byly zmrazeny,, letadla Ariana Airlines nesměla do zahraničí, + zbrojní emabargo vůči Talibanu), ISI, financovaná za tuto „logistiku“ pro talibance Rijádem a UAE , svoji voj. pomoc Talibanu o to více zintenzívnila … 

Po 11.9.01 US média rozvířila, že někdo z ISI ,pár dní před atentáty, Attovi přeposlal 100.000 dolarů  přes „pomocníka“ ISI Ahmeda Omara Sajída Šejka *1973, Brita pákistánského původu, jenž v Británii navštěvoval elitní školy pro bohaté ,vynikal ve sportu a šachu, a dva roky ,ve svých 14-16 letech, žil s rodiči v Pákistánu,kde rovněž navštěvoval elitní školu pro bohaté (a seznamoval se,podle vlastních slov, s džihádem, což mu v LON nikdo zpětně nevěřil).

Na London School of Economics, kde studoval matematiku, byl naverbován britskou MI6,která počátkem 90.let,aby vyhověla CIA, posílala do Bosny v nejrůznějších „charitativních „ konvojích vyslaných na pomoc Bosně /Convoys of Mercy,  „své“ muslimy, aby bojovali proti proruskému Miloševiči (New York Times z 25.2.02).  

Zakládali zde výcvikové tábory pro džihádisty z pákistánské extrémistické organizace Harkat-ul-Ansar, kterou vytvořila a financovala ISI/CIA, a poté, co ji Washington byl nucen dát na seznam teroristických organizací o pár let později (provozovala  únosy + únosy civilních letadel), se přejmenovala na Harkat-ul-Mujahedeen/HUM (viz mj. Guardian z 10.9.05 + Michael Meacher + kniha „Pamětí“ bývalého pák. prez. Perveze Mušarrafa V palební linii z roku 06). 

Ahmed Omar Sajíd Šejk, alias OmarSajíd, alias šejk Umar,alias Chaudrey Bašír,mezi přáteli Darren,  s MI6 v Bosně spolupracoval na plný pracovní úvazek, vlažné kontakty s ní udržoval od roku 99 (londýnské Times z 26.9.06) , kdy již byl zcela pod vlivem pákistánské ISI/CIA, a pronikl do nejbližší blízkosti UBL, jenž jej „adoptoval „ za syna  (Mušarraf 06 + kniha Lévyho z roku 03)  ...   

V roce 94 ,spolu se šéfem pákistánské odnože al-Qajdy Maulanem Azharou, v Indii unesl tři důvěřivé britské turisty a jednoho US turistu (kteří přijali nabídku navštívit jeho farmu), načež v 10/94 byli oba ,Azhara i Omar Sajíd, v Indii zatčeni.

Právníky jim platila ISI/CIA, která  je z vězení i dostala únosem indického civilního letadla  : Indie oba (+ dalšího pák aktivistu al-Qajdy Aftaba Ansari)  osm dní po únosu, třebaže jednoho cestujícího únosci ubodali k smrti,  v 12/99 propustila, a zabezpečila jim průchod do Pákistánu výměnou za zbylých 155 cestujících z letadla  společnosti Indian Airlines, let 814 z Nepálu , uneseného „talibanci“ do Kandaháru …

Indická vláda z napomáhání únosu veřejně obvinila ISI .Všech pět pák. únosců z HUM bylo vráceno do Pákistánu, kde nejenže nebyli zatčeni, ale dál nerušeně působili jako teroristé, jeden z nich ,Amjad Farooqi, byl údajně v souvislosti s atentátem na Mušarrafa v 9/04  odsouzen k trestu smrti . 

26.9.01 CNN odvysílala rozhovor s kpt.  dalšího uneseného indického letadla Devi Sharanem, jenž uvedl, že i jeho letadlo bylo uneseno podobným modem operandi jako US letadla z 11.9.01 : únosci s noži velebili UBL, podřízli jednoho cestujícího, a zbytek nahnali na zádˇletadla, kde cestující vyzývali,aby volali z mobilů příbuzným, a jeden z únosců prohlásil, že ovládání letadla cvičil na simulátoru …  

ISI na záchranu Omara Sajída z indického vězení zorganizovala únos šesti západních turistů již 4.7.95 v indickém Kašmíru , ale únos neproběhl, tak jak měl : Nor byl okamžitě dekapitován, jeden Američan utekl, a zbylí turisté ( 2 Britové, 1 Američan ,1 Němec) jsou dodnes nezvěstní.  

Také oni byli  uneseni pák. odnoží al-Qajdy, organizací HUM, s vedením infiltrovaným ISI , která požadovala výměnou za turisty propuštění z indického vězení Omara Sajída , a dvou šéfů pák. al-Qajdy .

Podle knihy srílanského analytika Rohana Gunaratna Inside Al- Qaeda tajná zpráva CIA z 1/96 uvádí, že jistá zahraniční zpravodajská agentura tvrdí, že Američan syrského původu Enaan Arnaut, ředitel charitativní Benevolence International Foundation/BIF, byl v době  únosu v Pákistánu, a přesně odpovídá popisu muže do únosu zapleteného.

Arnaut počátkem října přes US odletěl do Bosny, kde přes tuto nadaci, disponující 20 milióny dolarů, financoval bosenské muslimské bojovníky.

Při procesu s ním v 8/03 v US se k financování bosenských muslimů přiznal, a dostal 10 let vězení, ale jen za zpronevěru, nikoliv za sponzorování mez. terorismu, US soudkyně ospravedlňovala Arnauta i BIF, třebaže BIF již několik let byla na seznamu OSN sponzorů mez. terorismu …(Viz také Washington Post z 12.6.05 a New York Times z 18.2.06) .

Navzdory této informaci, CIA proti Arnautovi a BIF nic nepodnikla, třebaže teroristickou organizaci Harkat, jejíž „provozování“  stálo ISI 60.000 dolarů měsíčně, musela v roce 97 označit za teroristickou ( zástupce šéfa HUM, Maulana Fazlur Rehman Khalil, se ostentativně připojil k údajné fatwě UBL z 22.2.98 , která ukládala všem muslimům povinnost zabíjet Američany a Židy, Maulana Khalil k fatwě ještě připojil :“ A Indy .„ ) . 

Během 5letého pobytu v indickém vězení za Omarem, kromě právníka,9x přišel britský „úředník“ zkontrolovat, „jak se mu daří“ , protože Omar byl britským občanem.

Los Angeles Times z 8.2.02, Independent ze 26.2.02 + londýnské Sunday Times z 21.4.02 tvrdily, že šlo o zpravodajského důstojníka, jenž údajně Omarovi nabízel „amnestii“ za jisté informace, ale Omar prý, podle tvrzení londýnských Times a Daily Mail ze 16.7.02, spolupráci odmítl .

Indické listy však upozornily na to, že Omar byl v UK nějakým podivným způsobem stejně  „amnestován“ , protože se jako terorista z povolání  po Británii volně pohyboval (přinejmenším 2x navštívil rodiče,  počátkem roku 00,+ počátkem roku 01).  

Omar po svém vynuceném propuštění z indického vězení odjel do Kandaháru, kde se setkal s mulláhem Omarem, a  usídlil se v Karáčí, kde rozděloval finance pro pák. satelity al-Qajdy, které řídil …

V al-Qajdě byl bezprostředním šéfem Omara údajně abú Zubajda (India Today + New York Times z 25.2.02, Guardian z 26.2.06) .  

S Maulanem se brzy nepohodl, zato s Ansarim, jenž se usídlil v Dubaji, Omar vybudoval dubajskou odnož al-Qajdy, přes kterou se přesunuli mnozí z únosců z 11.9.01, a přes kterou procházely jejich finance..

Omar Sajíd, nadaný matematik z LON , pomohl al-Qajdě se zabezpečením jejího webového komunikačního systému …

Byl tak dokonalý (spojení fanatismu a profesionality), že jej považovali za perspektivního nástupce Usámy bin Ladina (Daily Telegraph z 30.9.01).

Po údajném odeslání posledních peněz Attovi z Dubaje  11.8.01 ,Omar odletěl přes Pákistán do Afghánistánu,kde se setkal s UBL (Washington Post z 18.2.02, The Times z 25.2.02). Po 11.9.01 působil jako prostředník ve vyjednávání mezi UBL a ISI (nerudovský problém Kam s ním) , a natočil s Usámou video (Pittsburgh Tribune Review ze 3.3.02)  …

V 10/01 se Omar Sajíd sebevědomě vrátil do své luxusní vily v Lahore,kterou mu darovala ISI  ( Omar také vlastnil úspěšný řetězec myček aut po celém západním pobřeží …) .

V této době Omar s ISI již zcela nepokrytě spolupracoval : s bývalým gen. ISI Mohamedem Azízem Chánem,jenž měl na starosti extrémistickou Jaish-e-Mohammed, ale zejména s bývalým generálem ISI Ijazem Šáhem , jenž měl na starosti další dvě extrémistické skupiny, a byl Omarovým styčným důstojníkem  .

Omara také často doprovázel bývalý důstojník ISI, poručík Abdulláh.  

Právě klíčovou postavu ISI, Ijaze Šáha, šéfa své osobní ochranky, Benazir Bhuttová, ve svém pamětném rozhovoru pro al-Džazíru z 22.10.07, jmenovala jako hlavního organizátora své budoucí vraždy (byla zavražděna 27.12.07) .

Bhuttová v tomto rozhovoru dále prohlásila (poprvé a naposledy) , že společník generála Ijaze Šáha, Omar Sajíd, zavraždil Usámu bin Ládina ( zatímco  US novináři „nacházeli“ jeho audio a video nahrávky s výzvami k džihádu) …

Jak al-Džazíra, tak poté BBC tento rozhovor odvysílaly s vynecháním tvrzení Bhuttové o zavraždění Usámy (obě TV se údajně domnívaly, že se Bhuttová přeřekla, a myslela,že Omar zavraždil Daniela Pearla) , ale po zavraždění Bhuttové o pár týdnů později tento rozhovor odvysílaly ještě jednou v nezkrácené verzi (BBC 1.4.08)  … 

V době US náletů  na talibance  Omar Sajíd  pořádal v Lahore  „mejdany“, kterých se účastnili i vysocí pák. vládní činitelé (Guardian z 9.2.02, New York Times z 25.2.02, Newsweek ze 13.3.02, The Times) , zatímco CIA celý podzim 01  tvrdila, že „bojuje po boku talibanců“ … 

Veřejné mejdany v Lahore pořádal i poté, co Washington 29.12.01 požádal Islámábád o jeho  „ nalezení“ , zatčení a extradici …

Na jednom takovém večírku  v 1/02, který uspořádal v Lahore  na oslavu narození svého dítěte,které mu porodila jeho nová žena (The Pittsburgh Tribune Review ze 3.3.02), Omar Sajíd, , „ meziplanetárně hledaný“  Washingtonem,  se samolibým úsměvem  pózoval pro fotografa US agentury Associated Press …

Mušarraf ve své knize ze 9/06 tvrdí, že Omarovo privilegované postavení v pavučině ISI vyplývalo z toho, že měl nad sebou většího pána než byla ISI, a to CIA, která jej tučně platila … 

Také britská tajná služba náhle začala po 9/11  „oficiálně“  úporně hledat   neskrývajícího se Omara , a aby toto své úsilí zviditelnila,  požádala o pomoc indickou vládu, což list The Times bez vysvětlení zveřejnil 23.9.01.

Teroristickou minulost Omara poté propral list Daily Telegraph 30.9.01, aniž uvedl jeho návštěvy v UK. 

V říjnu 01 indická média poznamenala, že „ US a britské tajné služby sice „veřejně“ odhalily démona Omara, ale na Islámábád nikdo nevyvíjí tlak, aby jej vydal …“  .

US koncem 11/01 narychlo a tajně Omara obvinily z únosu jednoho US občana z roku 94, ale až 9.1.02 US velvyslanec Chamberlin v Islámábádu oficiálně požádal o jeho „ nalezení“, zatčení a vydání , třebaže Omar pořádal ve své vile v Lahore výše zmíněné mejdany pro pák. veřejné činitele až do 19.1.02, kdy ze svého domu zmizel ...

22.1. 02 údajně zorganizoval ve spolupráci s agentem ISI banditou Ansarim  ( podle  informací/dezinformací Los Angeles Times ze 23.1.02, Daily Telegraph ze 24.1.02) útok na hlídku indické policie u US Informačního střediska v Kalkatě ,kdy maskovaní útočníci zastřelili 4 policisty, zranili 21 dalších lidí, a uprchli .

Také Indie z autorství útoku obvinila Ansariho a Omara. 

Identita „kontaktního“ bankéře únosců se ve verzích FBI, a tím i v tisku, neustále měnila.  

6.10.01 významný US vládní činitel na CNN potvrdil, že „ Omar Sajíd poslal 11.8.01  100.000 dolarů Attovi,ale ne z Pákistánu, nýbrž z Dubaje ,a Atta později přeposlal nevyužitý zbytek do Dubaje“. 

Od 8.10.01 hlavní západní média Omara Sajída a jeho ISI šéfa přestala zmiňovat, anebo psala o eg. bankéři al-Qajdy, Mustafu Ahmedovi alias Sajídovi alias Mustafa abú Yazidovi ( Washinton Post ze 7.10.01,New York Times z 15.10.01), 16.10.01 CNN nadhodila, že jde o šejka Sajída Masry z Keňi ,člena la-Qajdy, Newsweek z 11.11.01 + AP z 18.12.01 tvrdili, že jde o švagra Usámy Sajída Šarifa.

11.12.01  v obžalobě Zakariáše Músávího se tvrdí, že Músáví přiznal, že jde o Mustafa Ahmeda Hawsawi/Hawsi ze Saúdské Arábie (Washington Post) .

Do tohoto zmatku se opět vložila Indie, a v 1/02 její listy uveřejnily nové informace o šejku Omarovi, a vrátila britská média (nikoliv US) opět na pákistánskou stopu. 

18.6.02 ředitel FBI Mueller před Komisí 11/9 vypověděl, že v roce 00 únosci dostávali peníze od jistého Ali Abdula Azíze Ali, kterého Komise později identifikovala jako synovce šejka Khaleda Mohameda Azíze Ali.

Mueller dále tvrdil, že v roce 01 peníze přicházeli od jiného muže , a to Omara Sajída .

Newsweek ze 4.9.02 uvádí, že spojkou záhadného Omara Sajída  byl Mustafa Ahmad Adin Hisawi. 

Od 26.12.02 US úřady tvrdily, že žádný Omar Sajíd neexistuje,a že si jej média poskládala z totožností Mustafy Hisawiho a šejka Sajída Masri ( které ani v této době FBI nedala na svůj seznam nejhledanějších islámistů … ), anebo jej zaměnila za  švagra UBL, Saad Šarif, bankéře al-Qajdy menší důležitosti.

Hisawi byl údajně zatčen spolu se šejkem Khaledem Mohamedem/KSM 1.3.03 v Pákistánu, ale nikdy nebyla zveřejněna fotografie Hisawiho, ani se s ním nikdy nesetkal žádný svědek Komise 11/9, a svědkové oné kontroverzní policejní razie prý neviděli ani Hisawiho, ani Khaleda Mohameda (Reuters ze 3.3.03). 

Počátkem srpna 01 indický muslim a bandita Aftab Ansari,údajný agent ISI, od propuštění z vězení v roce 99 žijící v Dubaji,dostal jeden milión dolarů výkupného za uneseného indického výrobce bot z Calcutty ( islámisté unesli v 1.pol. roku 01 několik indických milionářů).

830.000 dolarů poslal šejkoviOmaru, který 11.8.01 poslal 100.000 dolarů z Pákistánu Attovi na jeho dva účty na Floridě, zbytek peněz rozdělil mezi talibance a pákistánské islámistické extrémisty přes charitativní Al Rashid Trust,jeden z prvních uzavřených po 11.9.01.

Mezi 8-10.9.01 únosci zaslali peníze do Dubaje muži jménem Mustafa Ahmed (Hisawi), a když jej média začala houfně spojovat s „londýnským matematikem a ekonomem “ Omarem Sajídem, FBI tuto stopu zasypávala pepřem a vyslovovala další zavádějící jména  .

Newsweek z 1.10.01  tak tvrdil , že  záhadný Mustafa Ahmed (Hisawi) je Mustafa Mahmoud Said Ahmed, egyptský bankéř al-Qajdy, zatčený v Tanzánii 98, později propuštěn, avšak The Guardian z 1.10.01 napsal, že jde o Omara Sajída, což 6.10.01 potvrdila i CNN, která citovala „ vládní zdroj“ (zmínil jej kongresman John LaFalce 3.10.01).   

První zprávu o „pákistánské stopě“ přinesl The Wall Street Journal , když citoval Times of India, že „ 11.9.01 mj. financoval šéf ISI gen. Mahmúd Ahmed (gen. Mahmúd Ahmed jednal ve Washingtonu s představiteli Bushovy vlády týden před 11.9., během 11.9. a po 11.9.), jehož agent Omar Sajíd  přeposlal z Pákistánu Attovi 100.000 dolarů .“ 

Times of India pákistánskou stopu „nasadila“ poté, co islámističtí sebevražedníci najeli s nákladním autem naloženým výbušninami do budovy kašmírského parlamentu (36 mrtvých), a Indie z organizování útoku obvinila ISI, a mj. Aftaba Ansariho.

Indická zprav. služba tvrdila, že odposlechla rozhovor (nahrávku poslala prez. Mušarrafovi) mezi šéfem ISI Ahmedem a šéfem jím vytvořeným Jaish-e-Mohammed, Maulanem Masoodem Azharem, ve kterém tento hlásil, že „bombový útok byl úspěšně proveden …“  (United Press International/UPI z 10.10.01) . 

Indie v 10/01 a v 11/01 zatkla mnohé kontakty Aftaba Ansariho a Omara Sajída, především muslimského banditu Asif Raza Chána, jenž se údajně doznal, že ve spolupráci s Ansarim a Omarem unášel indické milionáře, kteří výkupné posílali budoucímu únosci Attovi … ( 7.12/01 ind. policie Asifa Chána zastřelila  "při pokusu o útěk") .

Odvetou ISI byl 13.12.01 útok „teroristů“ na budovu ind. parlamentu v New Delhi (podle Vanity Fair ze 8/02 byl útok na ind. parlament zorganizován  Omarem Sajídem a Ansarim), zemřelo 14 lidí, z toho 5 útočníků.

Indie obvinila z útoků islámistické skupiny řízené ISI, Jaish – e- Mohamed a Lashkar-e-Toiba, o 12 dní později pák. policie na naléhání Washingtonu zatkla Maulanu Masooda Azhara, šéfa Jaish –e-Mohamed, Omarova komplice, a jeho skupinu „symbolicky“ zakázala , o rok později byl tento agent ISI bez újmy propuštěn … 

Mezitím Washington zpracovával Mušarrafa, aby  veřejně a s pompou přislíbil Bushovi podporu v jeho boji s talibanci, a  zahájil celostátní hon na  prominentní pákistánské islámisty (zejm. z pák. Komise pro jadernou energetiku) .

Pro sekularistu Mušarrafa by to nebyl problém, ale jeho 4 prominentní generálové byli proti : gen. Ahmed,šéf ISI,gen.Muzaffar Usmani,gen.Jamshaid  Gulzar Kiani, a gen.Mohamed Aziz Khan.

Všichni 4 generálové nesouhlasící s honem na talibance a pák. islámisty, byli během několika dalších měsíců zbaveni svých velitelských funkcí … 

Gen. Ahmeda, šéfa ISI, jenž útoky proti věžím WTC sledoval od své snídaně s kongresmany Bobem Grahamem a Porterem Gossem,kterého později Bush jmenoval šéfem CIA , ve Washingtonu celý týden po 9/11 marně přemlouvali, aby souhlasil s válkou proti vlastním pák. islámistům .  

Gen. Ahmed byl přesvědčován Tenetem,Colinem Powellem a Richardem Armitage velmi přesvědčivě (třebaže přesně nevíme o čem) : 13.9.01 bylo uzavřeno letiště v Islámábádu kvůli hrozbám,že bude rozbombardováno . 14.9.01 Islámábád konečně souhlasil, že  si v rámci boje proti terorismu vezme na mušku i vlastní islámisty, a letiště mohlo být znovu otevřeno … 

Mušarraf nakonec generála Ahmeda, kterého Indie zkompromitovala nastolením tzv. pákistánské stopy ( a který navíc prohlásil, že do „11.9.  byla zapletena jedna zahran. zprav. služba“),  7.10.01 odvolal z funkce , ale nikdy jej kvůli jeho kontaktům na Omara Sajída nevyšetřoval, ani vyšetřovací komise 9/11. se šéfa CIA Roberta Muellera ani slůvkem neoptala ani na gen. Ahmeda z ISI, ani na jeho podřízeného Omara Sajída … .  

Mušarraf tak počátkem 1/02 nařídil policejní razie v pák. islámistických sítích (polovina zatčených byla vzápětí propuštěna a všichni do jednoho byli propuštěni do roka a do dne … ) , avšak kvůli nevyhlášené válce s Indií Islámábád nevyslal slíbené pák. jednotky k Tora Bora, a umožnil tak mnohým prominentním džihádistům a talibancům nerušeně projít v 12/01 do Pákistánu …  

Pákistánská ISI musela vykázat některé větší úlovky, ale všechny významné islámisty pochytala za velmi podivných okolností : v 3/02  ISI vydala CIA saúdskoarabského občana palestinského původu s válečným jménem abú Zubajda, kterému namluvila, že jej vydává do Rijádu.Legendu abú Zubajdy CIA pečlivě vytvářela dlouhá léta : byl v nepřítomnosti jordánským soudem odsouzen k trestu smrti za útoky na US a izraelské cíle v Jordánsku, třebaže důkazy nebyly předloženy, a tudíž z něho byl učiněn psanec.

V roce 98 CIA  prohlásila, že byl autorem útoků proti US ambasádám v Africe , aniž by uvedla důkazy, a označila jej za prominentního velitele UBL , třebaže později při výsleších na Guantanamo Bay většina jeho kumpánů  shodně vypovídala, že se s UBL bytostně nesnášel. 

Abú Zubajda v roce 91 odešel jako 20letý mladík bojovat proti pohrobkům bolševiků  do Afghánistánu, ale v roce 92 byl těžce zraněn, ztratil pamětˇa přes rok nemohl mluvit. Stal se proslulým instruktorem v afghánském výcvikovém táboře Khaldem , který CIA označila za hlavní tábor UBL, třebaže tábor Khaldem byl pro věčné neshody s UBL talibanci počátkem roku 01 uzavřen … (v 9/07 BER prohlásil, že hodlá  sankcionovat pobyt svých občanů ve výcvikových táborech extrémistů , bavorský ministra vnitra Gunther Beckstein z CSU již předložil zákon , podle kterého bude policie monitorovat všechny německé občany, které konvertovali na islám ) .

Zubajda CIA při prvním výslechu pod vlivem drog zpaměti uvedl telefonní číslo na saúdskoarabského prince Ahmeda bin Abdul Azíze s tím, že neposlouchá UBL, ale prince Ahmeda … Vyjmenoval další saúdskoarabské prince, kteří al-Qajdě poskytovali finance ( Turki + Sultan bin Faisal + Fahd bin Turki), aby talibanci mohli dobýt v roce 96  Kábul  .

Všechny pásky z jeho výslechů byli operativci CIA zničeny, Zubajda , třebaže dodnes nebyl z ničeho oficiálně obviněn, je stále v US vojenské vazbě, a jestliže 38letého islámistu, na kterém „ vystudovaní odborníci na psychologii“ vyzkoušeli všechny formy mučení,  někdy propustí, bude nejspíše týž den zastřelen „neznámým“ pachatelem …  

Poté, co 6.2.02 ISI/CIA spojila Omara Sajída s únosem Daniela Pearla, US média naběhla na tuto stopu, a do procesu s Omarem v 7/02, jej v souvislosti s 11.9.01 již nezmiňovala, a začala používat pro identitu kontaktního bankéře únosců jméno Sajíd Šarif.

Když v US v 8/06 vyšla kniha bývalých členů 9/11 vyšetřovací komise Without Precedent, její spoluautor Demokrat Lee Hamilton*1931 ,místopředseda Komise ( a bývalý předseda Komise,která vyšetřovala nelegální prodej zbraní Íránu, jenž odmítl před Komisi postavit Reagana a Bushe Seniora) poskytl rozhovor TV CBC, v němž na otázku, co ví o tom, že Sajíd Omar poslal 100.000 dolarů Attovi, odpověděl :“ Nevím o tom vůbec nic.“

Ve stejném duchu  (ve stylu experta NASA na Gagarina Jamese Oberga, viz KAL007 a voj. rošáda nad Sachalinem) odpověděl na další otázky. Na otázku, zda Komise vyšetřovala pákistánskou stopu, odpověděl :“ Možná, že ano, ale nevzpomínám  si, že bychom o tom něco psali ve zprávě … „   .

Pákistánskou stopu vrátila zpět na stůl Indie, poté, co v 6/07 zatkla islámistického aktivistu Babu Bhai, šéfujícího Harkat ul-Jihad al-Islam, jenž převod  100.000 dolarů Attovi „potvrdil „ … Indie gen. Mahmúda Ahmeda dlouho veřejně obviňovala z financování únosů svých letadel a marně požadovala na Washingtonu, aby pákistánskou ISI veřejně za únosy indických letadel odsoudil…

Indická vláda poskytla francouzskému intelektuálovi Bernard-Henri Levy pro jeho knihu Kdo zabil Daniela Pearla ze 9/03 důkazy o tom, že Omar  Sajíd v létě 01 (červen-září) 16x telefonoval šéfovi ISI, gen. Ahmedovi, a vzápětí po každém telefonátu jistý Ali z Dubaje poslal Attovi částku 5.000 – 10.000 dolarů.

Mohammed Atta měl společný účet s dalším únoscem Marwanem Alshehhi u Western Union Bank .Ali posílal stejné peníze i na společný účet dalších únosců z 11.9.01, Nawafa Alhazmi a Khalida Almihdhara.

Tímto Alim byl údajně bratranec/synovec údajně hlavního technického organizátora 11.9.01 šejka Khalida Mohameda (viz zpráva Vyšetřovací komise 11.9.01).

Bratranec/Synovec Ali Abdul Aziz Ali se přiznal jen k částkám, které vyzvedl Alshehhi s tím, že peníze Alshehhimu jen vracel, a přiznal se, že v tomto období mu Alshehhi 16x volal, pokaždé poté poslal Alshehhimu peníze. 

Na tyto finanční převody US média brzy „zapomněla“, a to až do 31.7.03, kdy zástupce šéfa protiteroristického odd. FBI John S. Pistole před senátním výborem pro vládní záležitosti překvapivě prohlásil, že „FBI vystopovala původ finančního krytí 11.9.01 zpět na finanční účty al-Qajdy v Pákistánu „.,čímž potvrdil tvrzení Indie, že finanční krytí 11.9.01 organizovala ISI . 

S vědomím CIA, jak naznačilo několik prominentních politiků, např. poslanec britského parlamentu Michael Meacher*1939, konkurent Gordona Browna v Labour Party, či Daniel Ellsberg *1931, významný voj. analytik za Nixona z Rand Corporation, jenž v roce 1971, aby přispěl k ukončení vietnamské války,ve které byl dva roky, a došel k závěru, že není v silách US ji vyhrát, poskytl listu The NYC Times, i za cenu toho, že půjde do vězení, přísně tajné dokumenty Pentagonu , které usvědčily Pentagon z extrémního cynismu - Pentagon od počátku věděl, že jde o prohranou válku, životy vlastních vojáků jej ale nezajímaly .

 Daniel Ellsberg v listu Guardian z 22.7.04 ,který ten den uveřejnil druhý článek Meachera  „Pákistánská stopa“ , prohlásil :“ Pákistánská stopa je zcela věrohodná pod podmínkou, že akci řídila CIA, protože ISI neudělá nic, o čem by CIA nevěděla …“

CIA si z ISI (asi 200.000 lidí) od svržení šáha v Íránu de facto udělala svoji paralelní pobočku, stát ve státě  .

Horst Ehmke, bývalý koordinátor západoněmeckých zpravodajských služeb, podotkl, že „ žádní teroristé by nemohli zorganizovat takovouto akci se čtyřmi unesenými letadly bez podpory tajné služby.“

Richard Clarke, protiteroristický šéf Bílého domu,prohlásil, že když uviděl seznamy cestujících z unesených letadel, byl v šoku. Na palubě byly operativci al-Qajdy pod jmény, které FBI dobře znala. Dale Watson, tehdejší šéf protiteroristické sekce FBI, však uvedl : „ CIA nám o nich zapomněla říci“  … 

O tom, jak nadřízení FBI chránili islámistické sítě v US před jejich rozbitím ze strany svých podřízených viz žaloba Roberta G.Wright, zvláštního agenta FBI, vs FBI z 9/02 , FBI mu v roce 01 zabavila 500stránkový rukopis nazvaný Fatal Betrayals of the Intelligence Mission, který odmítla vydat i senátorovi Shelby, místopředsedovi společného zpravodajského výboru obou komor Kongresu …

Wright jej začal psát v roce 99, kdy pochopil, že jeho nadřízený veškerou jeho zpravodajskou práci o islámistech v US po pět let schovával v šuplíku a záměrně mu poskytoval nesprávné či neúplné informace . 

Vyšetřovací komise 11.9.01 pákistánskou stopu ve své zprávě z roku 04 nezmiňuje, protože šéf FBI Mueller této Komisi tvrdil, že když Pistole použil slovo „finanční účty“ , nemyslel tím bankovní účty, ale jen to, že s těmito penězi disponoval údajný technický organizátor těchto útoků šejk Khalid Mohammed, žijící v Pákistánu, a nikdo jiný.

Pistole tento výklad potvrdil, a byl v 10/04 povýšen na zástupce šéfa FBI.

Michael Meacher se 6.9.03 v listu Guardian podivuje,  že „Omar, dle instrukcí tehdejšího šéfa ISI,gen. Mahmooda Ahmeda, poslal Attovi, hlavnímu únosci, 100.000 dolarů, ale přesto ani jednoho z nich FBI nevyslechla, natož aby je obžalovala  (gen. Ahmed 11.9.01 ve Washingtonu intenzívně jednal  s Bílým domem, Pentagonem,Radou pro národní bezpečnost, s Tenetem, šéfem CIA, a s Markem Grossmanem, státním tajemníkem pro politické záležitosti, bývalým US velvyslancem v Turecku  … „) .

Po ročním „vyšetřování“ Komise 11.9. nebyl řádně vyslechnut ani jeden klíčový svědek,mnozí nebyli vyslechnuti vůbec ( gen.Mahmúd, Omar Sajíd ), a výpovědi klíčových svědků (např.Robert Baer z FBI,bývalé FBI překladatelky Sibel Edmonds, která  vypovídala celé tři hodiny, novináře Robert Wright) nebyly zahrnuty do její Zprávy .

Komise se rovněž nezabývala informacemi od ve WTC zavražděného Johna O´Neilla, ani od Johna Pistole. 

Ani 9/11 Komise ani US vláda nebyla dodnes schopna vystopovat hlavní zdroje financování útoků z 9/11. Komise prohlásila, že „ je to, koneckonců, irelevantní otázka „ ...

Dodnes zadržovaný islámista KSM/Khalid Šejk Mohamed při výslechu prohlásil, že 9/11 financoval UBL z vlastních zdrojů , ale z jiných zdrojů je jasné, že UBL v této době al-Qajdu z vlastního jmění již dávno nefinacoval … 

Pár týdnů po útoku Washington prohlašoval, že teroristé vynaložili na útok kolem 500.000 dolarů, podrobná zpráva FBI z léta 02 udávala až 600.000 dolarů, ze kterých údajně 325.000 dolarů proteklo účty bank SunTrust (New York Times 10.7.02).

Stejnou částku uvedl John Pistole před senátní komisí .

Poté Washington začal pracovat s poloviční částkou, kterou uvádí (270.000 ) i Vyšetřovací komise.

Po útocích Washington tvrdil, že si teroristé v USA založili několik desítek účtů, šéf FBI, jenž vyšetřoval financování útoků ,Dennis Lormel, v 7/02 prohlásil, že si založili 35 účtů, z toho 14 u SunTrust Bank, zatímco šéf FBI Robert Mueller před Kongresem v 9/02 uvedl, že si založili 24 účtů u čtyř US bank.

Vyšetřovací komise se zabývala jen některými účty, jejich celkový počet neuvádí.  

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 26.10.2009 7:24 | karma článku: 14,76 | přečteno: 1309x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz