Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Morálka nepochází od Boha, mají ji i zvířata

Tuto větu pronesl Frans de Waal, odborník na primáty, v knize Bonobo, Bůh a my, aneb Pouta, která osvobozují. Status zvířat, živých  „ nul „ , je celosvětově neuspokojivý, vlci se démonizují, holubům se hanlivě přezdívá „létající krysa“, třebaže i oni tvoří biodiverzitu.

Některé západoevropské parlamenty již živým tvorům přiznaly status „ živého tvora obdařeného citlivostí, empatií, schopností milovat své bližní, psychicky a fyzicky strádat, pocitˇovat bolest „ , stejně jako nadtvor - člověk.

Dříve kravka představovala rodinné bohatství a živobytí, po našetření peněz na její koupi se postavil voňavý chlév s voňavým senem, a pro kravku se dlouho vybíralo jméno – starat se o ni od úsvitu bylo svatou povinností všech členů rodiny.

Od počátku 20.stol. tato zvířata, jako mnohá jiná, bezejmenně mizí na jatkách v rukách brutálních nadtvorů v bílých zástěrách s nožem či s palicí v ruce, které nám jejich orgány prodávají v řeznictví.

Tento sebejistý vrah v bílé zástěře z jatek postupuje v tratolišti krve proti vystresovanému dobytku v psychické panice.

Agropotravinářský průmysl se svým průmyslovým chovem/ otroctvím zvířat si dává záležet, aby utrpení jatečních zvířat zůstalo hermeticky stranou společenských debat, protože o něm nikdo, kromě jatečních vrahů, neví a nechce vědět – proč by si kazili radost z řízku či steaku.

Ani indická posvátná kráva, emblém hinduismu, která sloužila jako obětní zvíře hinduistickým bohům, na tom není lépe, naopak, závidí „ normální „ život krávám s neindickým pasem, které nebyly zákonem uznány za posvátné.

Indická kráva je obětí své posvátnosti, obětí pokryteckých hinduistů, kteří bez ní nedokáží žít, a proto ji mj. ze zelených pastvin odvádí mezi auta do měst, kde pojde hladem, dlouze umírá na bolest poté, co ji srazí auto, anebo je zabíjena tajně tím, že jí lidský nadtvor přehodí přes dobráckou hlavu plastikový pytel a udusí ji.

Policie ve městech se denně zabývá stovkami případů únosů krav, mj. při jednom únosu z parkoviště nainstalované kamery doložily, jak se únosci snažili krávu nacpat na zadní sedadlo auta rozměrů Ford Ka.

Navzdory své veřejně proklamované posvátnosti je indická kráva pojídána tajně, a často je ilegálně zabíjena, jen aby doprovázela duši zemřelého v jejím reinkarnačním cyklu ( stejně tak jsou zaživa v indických vesnicích pohřbívány s manželem manželky, většinou velmi mladistvé, které byly příbuznými provdány za starce ).

K posvátnosti indické krávy vegetarián Mahátmá Gándhí /1868-1948/ ironicky napsal :“ Matka kráva je v mnoha ohledech výhodnější než naše vlastní matka, která nám v prvních rocích života poskytuje mléko, a poté na nás požaduje, abychom se o ni celý život starali, zatímco matka kráva po nás chce jen trávu „ .

Status posvátnosti krávy začali hinduističtí kněží vytvářet v 19.stol. jako politickou mobilizaci proti muslimským kolonizátorům, aby hinduistům nevnucovali na jídelníčku hovězí maso.

Nezávislá Indie, první vegetariánský stát na světě, která si do ústavy vepsala   „ povinnost soucitu se všemi živými tvory „ ( psy bez domova však hromadně popravuje na jatkách elektrickým proudem ), v tradici pokračovala, a zákaz zabíjení krav a vývozu hovězího masa potvrdila ( třebaže je Indie 2. největším světovým vývozcem hovězího masa, údajně jen buvolů a přestárlých býků, respektive ilegálně dodaného a ilegálně poraženého hovězího masa, vydávaného za buvolí, pašovaného v hrozivě nelidských podmínkách z Bangladéše ) .

Některé indické státy šly v zákonech ještě dále, např. nacionalistická /ultrapravicová  hinduistická strana ve státě Karnataka v roce 010 vyhlásila zákon zakazující zabíjet i buvoly a vlastnit hovězí maso, zákon jasně namířený proti zdejší muslimské a křestˇanské menšině.

Navzdory zákonné posvátnosti hinduisté v Indii a v Nepálu v den svého rituálního svátku ubíjejí desetitisíce zvířat, a své rituály mají i muslimové a jejich bratranci ortodoxní Židé.

V roce 014 indický premiér Narendra Modi obvinil průmyslová jatka z „ růžové revoluce „ , dle barvy masa, které je údajně z ilegálně zabitých krav, a ministryně pro otázky žen a dětí Maneka Gándhí dokonce ilegální indická průmyslová jatka  ( v Indii jich je zhruba 50.000 ) obvinila z podpory terorismu ...

Menu mnohých čínských restaurací dodnes „ zdobí „ nabídka psího masa – nejubožejší psi na světě jsou brutálně vykrmováni v klecích, a aby se stali „ výživnou „ pochoutkou jsou zaživa „ zpracováváni „ tím nejbestiálnějším způsobem, protože dle Číňanů psí bolest a utrpení dodává masu na výživě, viz fotogalérie mezinárodních organizací bojujících proti utrpení zvířat.

Jaké utrpení zvířat padá na oltář tradiční čínské medicíně, viz rovněž příslušné články na internetu.

V 3/014 čínská policie objevila v jednom přístavním městečku dva umučené tygry – jejich umučení elektrickým proudem asistovala místní honorace obchodníků a veřejných činitelů, kteří veřejně a okázale tygří orgány, „ posilující virilitu „,  pojídali, aby utvrdili své společenské postavení.

Čínské farmaceutické firmy, specializující se na tradiční čínskou medicínu, jsou propojené s mezinárodními pašeráky, kterým mj. platí za ubíjení slonů a nosorožců , aby jejich kly mohly rozemlít na prášek, či za lov tygrů a medvědů, z nichž čínské farmaceutické firmy prodávají medvědí žluč, která dle nich léčí nemoci jater a ledvin – medvědi v klecích mají celý svůj strastiplný život zaveden katetr ve žlučovodu.

V neposlední řadě v Hongkongu existuje několik továren na zpracování žraločích chrupavek.

Výrobky čínské a japonské tradiční medicíny, vzešlé z utrpení zvířat, jezdí do Asie kupovat i západní turisté, Homo turisticus v sandálích, kvůli jehož pohodlí se kácí pralesy.

Brigitte Bardotová by nevěděla, kde s ochranou zvířat v Číně a v Japonsku začít.

Bardotová skončila s filmovou kariérou v roce 73, kdy odmítla natočit v Hollywoodu film s Marlonem Brando, založila Nadaci pro ochranu zvířat, a žila si na svém statku u Saint-Tropez, obklopená manželem, psy, kočkami a husami ( v roce 03 vydala knížku Un cri dans le silence/ Výkřik do ticha, které se prodalo 280.000 výtisků, v níž na 170 stránkách odsuzuje současnou společnost takovými slovy, že se Marina Le Pen, která Bardotovou podporuje, zdá být levicovým předákem : Bardotová napadá homosexuály, diktaturu odborů,  "skandální " systém podpor v nezaměstnanosti, islamizaci Francie, ap. ) .

Brusel v 3/013 zakázal testovat na zvířatech kosmetiku prodávanou ve státech EU, částečně testování na zvířatech zakázal již v roce 04.

Svá nezadatelná práva by měla mít i pracovní plemena, od policejních po slepecké psy, kteří podstupují náročný výcvik, nemluvě o zvířatech cvičených k vojenským účelům, využívá jich US armáda, ruská armáda na své sevastopolské základně cvičí pro vojenské akce delfíny, jejichž IQ dalece přesahuje IQ jejich instruktorů.

K vědeckým účelům pro studium oceánských hlubin, zejména nejméně prozkoumaného,jižního oceánu s podmořskými proudy širokými až 200 km,  s anténkami na hlavách jsou využíváni mořští lvouni/mořští „ sloni „ , v současné době k tomuto účelu slouží na 3.000 těchto tvorů, kteří se potápějí do hloubky 1.500 m.

V polské Andersově armádě (2.armádní sbor pojmenovaný podle gen. Anderse, založený v roce 42)  sloužil zhruba tříletý medvídek Wojtek, kterého PL vojáci umístění na BV odchytili v Íránu, jenž se stal maskotem 2.armádního sboru. Účastnil se zejména vítězné bitvy o Monte Cassino (1944), v druhé linii přenášel těžké bedny s municí, které nosili 3 až 4 muži ( i u čsl. legionářů na Sibiři sloužil medvěd, také oni si jej přivezli z Vladivostoku).

26.9.44 se s 2.armádním sborem vylodil ve Skotsku, skončil v ZOO v Edinburgu, kde zemřel v 12/1963.

O utrpení by mohli vyprávět i koně, zejména váleční, kteří, zabaveni sedlákům, byli proti své vůli přímými účastníky lidského šílenství, mj. tahali děla, viz film Stevena Spielberga z roku 011 Válečný kůň.

Byznys je byznys i při provozování safari parků, především v JAR, kde lovy předem obklíčené zvěře ze strany bezcharakterních lovců, vynášejí parkům 600 mil. eur ročně, a to jak státním, tak soukromým, kterých je v JAR zhruba 10.000.

Zatímco kremelští vládci umožňovali a umožňují ilegální střelbu na sibiřské medvědy z vrtulníků, kteří nemají žádnou šanci podlému střelci uniknout, petice na internetu ze 9/014 za záchranu psa Excalibura španělské ošetřovatelky,která se nakazila virem eboly, získala během pár dnů 500.000 podpisů, pes však byl utracen.

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 28.12.2014 18:26 | karma článku: 14,91 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz