Čeští politici ve víru ruských tajných služeb

5. 07. 2015 19:31:49
Zpráva civilní kontrarozvědky BIS z 10/01 uvádí, že ruské tajné služby organizují v ČR dezinformační kampaně v médiích, a manipulují s veřejným míněním ( jejich informační invazi mj. dokumentuje ruská ibezi.net - http://ibezi.net

http://ibezi.net/zeman-uderil-islamiste-nas-mohou-vyhladit-jako-planoval-reinhard-heydrich-mam-navrh-mluvil-jsem-o-nem-s-putinem/

Zeman/Putin navrhuje vytvořit „ mezinárodní protiteroristické jednotky „ ( složené z elitních ruských komand, které budou zasahovat převážně v jihokavkazských, pobaltských a ve středoevropských státech ) ...

BIS uvádí, že Rusové pronikají do státních struktur, lokálních i ústředních, a rozšiřují si svoje vlivové sítě.

Putin , jako Stalin, podporuje a zvýhodňuje udavače : dle novely zákona, kterou dne 29.06.2015 Putin podepsal, práce externích informátorů tajných služeb RF bude nyní zahrnuta do odpracovaných let, a těmto osobám bude zajištěn důchod.
http://www.rg.ru/2015/07/03/pensiya-dok.html

Od samého počátku sametové revoluce proruskou propagandu, protizápadní a protiamerické nálady šířili Václav Klaus/VK a Miloš Zeman.

Např. VK případnou US základnu v ČR srovnal se SU posádkami v ČR (LN ze 3.5.03), euro nechtěl, Maastricht nechtěl, vstoupit nechtěl ani do EU ani do NATO, a kritizoval Havla, že se o oba vstupy postaral ( v 11/014 VK dokonce uvedl, že byl Havel reformním komunistou, zato Richard Gere 2015 vzdal v KLV Havlovi poctu ) - otřesná je fotografie VK se svatojiřskou stužkou FSB na hrudi ( FSB si ji jako symbol přivlastnila v roce 04 ).

Když šel 9.5.014 slavit na ruskou ambasádu, prohlásil :

“Já jsem stará generace, mně byly čtyři roky, když jsem šel s tatínkem za ruku, a tady přijížděly ty tanky. Takže já vím, že konec války byl devátého, opravdu, ne osmého, jak se to teď nesmyslným způsobem posunulo“ ( VK dle svých slov „budoval ve svých 4 letech barikády“ během pražského květnového povstání ).

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/klaus-prijel-na-ruskou-ambasadu-slavit-den-vitezstvip0/domaci.aspx?c=A140509_123728_domaci_kop

Cestu na ruskou ambasádu si VK zopakoval v 5/015 s Janou Bobošíkovou, ex kandidátkou na úřad prezidenta, která slavila boje na Dukle s pluk. Zdeňkem Zbytkem a Grebeníčkem již v roce 03.

Nejen Putinův životopis je záhadný, ale i životopis Václava Klause a Livie Klausové, stejně jako životopis Karla Köchera.

VK *1941 má být dle některých pramenů synem „ prominentního komunisty a učitelky ruštiny z Podkarpatské Rusi (Užhorod) jménem Pružinský “ ( Jan Šinágl + Zdeňka Mašínová + někteří západní autoři ).

VK se na své stránce klaus.cz v 2/014 ohradil proti „ anonymním pisatelům, kteří jej spojují se jménem Pružinský s tím, že rod Klausů je doložen od konce 18. stol. v obci Mileč u Nepomuku, kde dodnes stojí rodová chalupa, v níž se narodil jeho otec, a žije tam jeho synovec Vojtěch Klaus s rodinou „ , bratranec VK.

Kdyby byl otec VK prominentním komunistou z Podkarpatské Rusi, těžko by se tento ukrajinský komunista v letech 40-41 stěhoval s celou rodinou do Protektorátu do bytu na Vinohradech, kde se VK údajně narodil.

Dle této verze byl Klausův otec šéfem PZO Mototechna, založené 1949, až do své smrti v roce 53/54 ( také jeden z otců Livie Klausové v těchto letech zemřel, a to v roce 56).

S velkou pravděpodobností je tato verze o muži jménem Pružinský jen dezinformací STB a jejích pohrobků k zamlžení skutečné identity Pružinského.

Mikuláš Jan Nepomuk Pavel Pružinský /1886 Liptovský Mikuláš-3/1953 Partizánská Lupča/ ( mladší syn VK se jmenuje Jan ).

Mikuláš Pružinský byl statkářem urozeného původu z obce Mitošina ( jeden z oficiálních otců LK se jmenuje Miština ), československý a slovenský politik, meziválečný poslanec NS za Hlinkovu slovenskou ludovou stranu, respektive za Autonomistický blok, jehož vznik Hlinkova strana iniciovala, a ministr financí Slovenského státu /39-45/ ...

V 6/1945 se čsl. velvyslanec v US pluk. Vladimír Světozár Hurban, čsl. legionář, oficiálně obrátil na US vládu o vydání válečných zločinců z řad Slovenského státu, mezi kterými byl i Pružinský –takoví lidé s temnou minulostí se STB mimořádně hodili, počítala s tím, že když jednou kolaborovali, budou kolaborovat i podruhé.

Změna jména byla proto nevyhnutelná.

Pluk. Hurban zemřel v 10/49 v Praze (66 let), v době, kdy STB/NKVD likvidovala nepohodlné svědky.

Otázkou je, zda měl Mikuláš Pružinský syna, popřípadě dva syny ( Karel Köcher/KK, jenž celý život vypadal jako dvojče VK, se narodil 1934 v Bratislavě, VK v roce 1941 údajně v Praze).

KGB/STB měla rozsáhlý program na využívání dětských špiónů ke zpravodajství/sledování osob, viz kniha Jozefa Kollára „Byl jsem dětský špion“, vybírala děti s vysokým IQ, které měl jak VK, tak Karel Köcher.

V 7-10 letech měly tyto „ ukradené „ děti vymytý mozek, o což se postarali i „ instruktoři “ v dětských pionýrských táborech ( a to i „ chemoterapií „ , kterou udržují „v klidu“ dnešní sirotčince „ nezvládatelné“ děti, tj. děti přes den nepospávající pod vlivem prášků, které jim předepisují ústavní lékaři/psychologové aj. experti na ústavní výchovu ).

Všechny jeho přihlášky do KSČ byly odmítnuty ( děti, kterým byla KGB/STB předurčena budoucnost, legitimace nedostaly), přesto vystudoval protekční VŠE (jeho diplomová práce z roku 63 se údajně nedochovala, stejně jako jeho CSc práce, do revoluce nepublikoval žádný článek, respektive žádný významnější ) – tuto VŠE fakultu zahraničního obchodu pro komunistické prominenty navíc vystudovala i Livie K., dcera vysoce postaveného kolaboranta s nacisty Štefana Mištiny, kterého po roce 09 uvádí jako svého biologického otce.

1965 byl do zahraničí ze strany KGB/STB vyslán KK, zatímco VK byl v roce 66 vypuštěn “ studovat „ na italskou univerzitu v Neapoli, 1969 již za okupačního režimu Rudé armády, která přes hranice nepustila ani myšku, jej STB ( která schvalovala výjezdy všech občanů ) vyslala „ studovat „ na US univerzitu v době, kdy KK již dorazil do US, a navzdory tomu, že jeho švagrová Štefanie, údajná sestra Livie, emigrovala v roce 68 do Austrálie ...

Livie Klausová/LK mohla být postižena stejným bolševiky předurčeným osudem.

Narodila se 1943 v Bratislavě do, dle vlastních slov, „ chudé „ rodiny 4 dcer a jednoho syna právníka Štefana Mištiny .

„Chudá „ rodina LK až zase tak chudá nebyla - když v 9/99 vyloupili Klausovu vilu v Praze 6 před očima soukromé bezpečnostní agentury, která vilu na přání Klause od roku 98 hlídala ( Zeman i Klaus odmítli pro ostrahu státní policii ), se kterou smlouvu uzavřela Poslanecká sněmovna, mj. Sme.sk z 20.9.99 informoval, že zloději odnesli veškeré cennosti, zejména veškeré „ rodinné“ šperky LK.

VK připustil politický motiv.

K vloupání došlo v době, kdy majitel Anoncí Josef Kudláček vypsal pětimiliónovou odměnu na odstranění VK z politického života ( Kudláček začal Annonce vydávat v 3/90 ( + Český deník) , prodal je v roce 09 neznámé skupině investorů, ve stejném roce založil cestovku Anno Travel ( v roce 011 Annonce skončily jako zástava na 86miliónový úvěr poskytnutý rusko-rakouskou bankou Raiffeisen ).

Jak VK, tak LK potvrdili, že se jim ztratili cennosti v hodnotě několika miliónů, přičemž dle tvrzení VK se lupiči zaměřili především na šperky jeho ženy, LK mj. poznamenala, že přišla o náušnice po babičce za 2 milióny/ a že jí lupiči sebrali drahé šperky po mamince.

Ztrátu šperků za 4 milióny potvrdil tehdejší šéf pražských vyšetřovatelů Zdeněk Janíček (iDnes z 5.11.99).

Věci se údajně rozprodávaly po aukcích, na jedné z nich se objevily drahé hodinky od indonéského diktátora Suharta s vyrytým věnováním Klausovi, jenž popřel, že by takové hodinky vlastnil, ale Janíček médiím potvrdil, že mezi pohřešovanými věcmi jsou i hodinky.

7.2.05 pluk. Zdeněk Janíček, zástupce ředitele pražské policie Jiřího Koláře, „ spáchal sebevraždu „ , tvrdila česká policie jako v RF - oběsil se ve sklepě paneláku, ale nejprve si zasadil 29 bodných a řezných ran, příčinou smrti bylo oběšení.

Po zatčení jeho zástupce kriminalisty Zdeňka Pichlíka v 12/04 na příkaz Inspekce ministerstva vnitra ( žil v luxusní vile, která byla napsána na advokátku Rejholcovou) , Zdeněk Janíček již s nikým nekomunikoval ( mj. vyšetřoval únos italského podnikatele Giuseppe Roselliho, kvůli únosu se nemohla konat mimořádná valná hromada Union Banky), řídil vyšetřování Starky, podle známých prohlašoval, že „ jeho nedostanou „ ...

Jeho vraždou skončila nezávislejší éra pražské policie, ale i ÚOOZ.

Jan Kubice se obrátil se svoji zprávou na poslance poté, co Inspekce ministra vnitra začala účelově vyšetřovat policisty z jeho útvaru, a ÚOOZ de facto likvidovat.

V 6/06 bylo vyšetřování znovu otevřeno, protože v tajné zprávě šéfa ÚOOZ Jana Kubiceho se psalo, že jej zavraždila mafie ( mj. David Berdych z nočního podniku Discoland byl po svém dosud nepravomocném rozsudku u Městského soudu v Praze, který ho odsoudil k jedenácti letům nepodmíněně, zjevně v dobré náladě , „ Berdychův gang ? O tom moc nevím“ , prohlásil bývalý socialistický duchovní František Bublan, v letech 01-04 šéf civilní rozvědky, Grossův a Paroubkův ministr vnitra 1.8.05 CS-Magazínu), jak naznačovaly některé věci nalezené po zastřeleném podnikateli Františku Mrázkovi.

Ve zprávě ÚOOZ jsou údajně důkazy o politickém ovlivňování kauz, které tento elitní policejní útvar vyšetřuje, mj. finanční poměry manželů Grossových, Gross kvůli aféře v 4/05 odstoupil z funkce premiéra, vystřídal jej Paroubek.

ČT uvedla, že za likvidací Janíčka měla stát advokátka Helena Rejholcová, která zastupovala Mrázkova obchodního partnera Tomáše Pitra ( také bosse fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslava Starku ) ...

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/ct-policie-znovu-otevrela-pripad-janickovy-sebevrazdy-pga/krimi.aspx?c=A060612_204909_krimi_lja

VK v 9/99 tvrdil, že šlo o majetkovou loupež, že dokumenty se mu neztratily žádné, je možná i verze opačná, že naopak měli lupiči zcizit velmi speciální důkaz, a šperky byly jen zástěrkou.

Štefan Miština pracoval jako šéf cenzury v 1/1940 nově zřízené Ústřední státní bezpečnosti /ÚŠB, tajné politické policie Slovenského státu, s rozsáhlou sítí konfidentů, které převzala NKVD/STB.

Miština byl zodpovědný za soupis majetku deportovaných slovenských Židů ze tří „pracovních“ táborů pro Židy : Nováky, Seredˇa Vyhne ( Slovenský stát jako jediný za deportace svých Židů a Romů Hitlerovi ještě zaplatil, zatímco admirál Horthy madˇarské Židy do poslední chvíle před deportacemi bránil) .

Za SNP se ÚŠB podílela na deportaci do koncentráků 3595 povstalců, většinou do vyhlazovacího tábora Mauthausen pro politicky „ nenapravitelné „ .

Kauzu Štefan Miština vzápětí po prezidentských volbách z 1/013 rozpoutal svým článkem o Mištinovi historik a novinář Petr Zídek v LN z 9.2.013, pravděpodobně jako reakci na prohlášení VK mladšího z 1/013 v rozhovoru pro Radiožurnál, jenž napadl „ nacistickou“ minulost otce knížete Karla ( byl členem kolaborantského hnutí Vlajka, se kterým se však záhy pro jeho kolaborantské postoje rozešel ), a jeho tchána Johanna Hardegga, přesvědčeného nacisty, třebaže manželka knížete otevřeně, na rozdíl od Livie Klausové, o minulosti svého otce mluví, zatímco LK v rozhovoru s Marcelou Pecháčkovou o svém otci ve svém pokročilém věku prohlásila : “ Pracoval jako právník v nějaké kanceláři, já fakt nevím, netuším, co dělal můj otec za války „ ...

Štefan Miština nebyl po válce souzen, naopak, již v 4/45 byl jako úředník začleněn do košické vlády Národní fronty vedené bolševiky ( Pavel Matocha předložil na obranu ŠM dobrozdání napsané Matějem Joskou, členem SNR za nekomunistický odboj, ze dne 23.4.45

„ Potvrzujeme, že ŠM je zaměstnán u slovenského ministerstva práce „ , dobrozdání, které v době, kdy již vládli bolševici de facto, nic nevypovídá.

Joska, po válce poslanec za Demokratickou stranu do roku 48, kdy emigroval na Západ, tvrdil, že v roce 1940 ŠM založil Šachový klub úředníků, jehož členy byli i někteří úředníci odbojáři, kterým předával informace, což opět nic neprokazuje.

Dále Matocha poskytl svědectví úředníka Viliama Rusiny, jenž v té době napsal Mištinovi další dobrozdání, která se v té době psala jako na běžícím pásu, s tím, že jej ŠM po potlačení SNP ukrýval před Gestapem jak ve svém bytě, tak ve své kanceláři na soudu – v té době již každý věděl, kdo prohrál válku, navíc z těchto dobrozdání je vidět, jak je majitel potřeboval.

Třetím dobrozdáním, kterým se ŠM v 4/45 prokazoval, je svědectví komunisty Jána Bušniaka, zástupce předsednictva Slovenské národní rady pro průmysl a obchod: „Štefan Miština mi poskytoval velmi cenné informace v době, kdy po zatčení soudruha Daniela Husáka přišla policie na stopu naší ilegální vysokoškolské komunistické organizaci.

Po dobu mého uvěznění od 27. 4. 1943 do 15. 10. 1943 mi také prokázal cenné služby, a zasloužil se o moje propuštění z vazby „: http://nazory.euro.e15.cz/blogy/blogy-pohledem/pavel-matocha-klausuv-tchan-pomahal-odboji

Taková dobrozdání si mohl opatřit kdekdo, zejména, jestliže za ním stála NKVD, dobrozdání poskytla dcera ŠM, Anna Mištinová s tím, že i její matka Marie Sablaturová pomáhala při SNP partyzánům.

VK mladší v 2/013 pro MFDnes uvedl, že jeho děda bojoval ve SNP, což v roce 44 učinili mnozí kolaboranti, aby si zachránili kůži.

Dle historika Karla Kaplana i na ÚŠB byli loajální nacisté, agenti NKVD, odbojáři, jako Jozef Beňuška, zástupce policejního ředitele v BTS v letech 37-41, kdy přestoupil na ÚŠB, jehož se stal přednostou v 10/42, či právník Pavol Prikopa, od 10/42 šéf protikomunistického oddělení ÚŠB, odkud poskytoval informace Laco Novomeskému.

Případ Jozefa Beňušky , jenž byl v 12/44 přeložen do funkce policejního ředitelství v Žilině, kde byl zatčen Gestapem, a 31.3.45 deportován do Mauthausenu, kde zahynul, je poněkud zvláštní, může být ve spojitosti s Gustavem Husákem, jehož si pozdější KGB vybrala za budoucího čsl. prezidenta, tudíž na něho musela něco vědět .

Komunistický ministr vnitra Rudolf Barák Husákovi vyčetl jeho minulost za Slovenského státu – Husáka se totiž po jeho zatčení v epoše Slovenského státu zastal Pavol Čárnogurský /1908-1992/, jenž v jeho prospěch intervenoval, což potvrzuje tezi Imricha Suckého..

Právě Beňuška se za Slovenského státu dlouhodobě zabýval Husákovým případem, osobně ho zatýkal a vyslýchal.

Policejní detektiv Imrich Sucký /1899 BTS-1973VIE/, šéf zpravodajství ÚŠB, jenž odhalil všechny první 4 ilegální výbory ÚV KSS, v roce 48 emigroval do Vídně, se postaral o to, aby se do ČSR 1952 dostaly tzv. Suckého protokoly, tj. výpovědi slovenských komunistických prominentů na ÚŠB/Gestapu – zejména Viliama Širokého, agenta NKVD, jenž se měl stát NKVD prezidentem po Zápotockém, a kterého Sucký znal od dětství.

Kvůli jejich udavačským výpovědím se prezidentem z rozhodnutí KGB stal Antonín Novotný ( 1957 byl Sucký unesen z VIE, 1968 byl amnestován, zbytek života strávil ve VIE ).

Zahrnovaly i výpovědi Gustava Husáka/1913-1991/, jenž v létě 44 provolával Za sovětské Slovensko !, ale Imrich Sucký Husáka podezíral, že byl Beňuškovým informátorem, že mu předával informace o ilegální KSS – proto musel Beňuška pár týdnů před koncem války zemřít ( viz také iDnes.cz z 18.11.011, Gustav Husák měnil názory jako ponožky, do ilegálního vedení KSS se dostal až v roce 43, kdy KSS již nikoho neměla, a Husák stále žil, protože se odboje neúčastnil ) .

V 2/48 Štefan Miština získal stranickou legitimaci KSS, a v roce 50 působil v Košicích jako kriminalista ( VK se na své stránce klaus.cz v 2/014 ohradil s tím, že se Miština v 6/46 přestěhoval s rodinou do PRG, a od té doby nikdy na Slovensku již nežil - v PRG 1946 získal práci na ministerstvu vnitra, které ovládali čsl. bolševici + NKVD) .

Jak zmíněno výše, LK v 6/03 uvedla, že se narodila do chudé rodiny učitelky Marie Sablaturové a právníka Štefana Mištiny, a že když jí bylo 9 let (1952), byla se sestrami „asi „ rok v dětském domově, když oba rodiče „ těžce onemocněli „ ( Miština a jeho žena mohli sedět ve vazbě STB) .

Přesto LK vystudovala zahraniční obchod, což mohli jen lidé s mocnou politickou protekcí, načež jí STB povolila stáž na Západě, což povolovala jen dětem prominentů či lidem se „zvláštním posláním“ ( po prověrkách z roku 70 STB ztratila důvěru KGB, která lovila mezi čsl. občany s přístupem k informacím přímo, takže je nelze ani dnes odhalit ).

V roce 68 se LK provdala za VK, přičemž, jak svého času uvedla, spolu chodili již 6 let, tj. od roku 62, kdy LK bylo 19 let ( v jiné mediální verzi se „ zamilovala do svého samotářského nepřístupného profesora ) ...

Poté, co se VK vrátil z US, nastoupil aspiranturu v Ekonomickém ústavu ČSAV pro komunistické a špionážní kádry vědecko–technické rozvědky, řízené ruskými tajnými službami KGB nebo GRU.

Z ČSAV byl dle svých slov z politických důvodů vyhozen ( což knižně potvrdil ministr financí a dlouholetý Štrougalův místopředseda vlády 73-88 Rudolf Rohlíček z ÚV KS Slovenska, jenž se v 6/09 údajně sám zastřelil (79) – do roku 09 bylo běžně neoficiálně uváděno, že je LK nemanželskou dcerou pozdějšího pluk. STB a náčelníka HS STB Viliama Šalgoviče /1919-2/90 se pro mnohé příhodně oběsil/, agenta KGB, jenž jako náměstek ministra vnitra vítal 21.8.68 ruské tanky šeříky.

Šalgovič až do roku 43 sloužil v armádě Slovenského státu, teprve, když již bylo jasné, kdo vyhraje, přešel do služeb RA, působil jako politruk 1.čsl. armádního sboru, v letech 45-51 byl zpravodajským důstojníkem mučitele a kata Bedřicha Reicina.

To, že Miščina nebyl biologickým otcem LK, tvrdí i dokument odvysílaný svého času ČT ( LK by zcela jednoduše mohla podstoupit test DNA) .

Šalgovič se nikdy k nemanželskému dítěti nepřihlásil, ale vědělo se, že nemanželské dítě má. Dle této verze LK nemá v rodném listu uvedeného otce, Štefan Miština se jí dle této verze na příkaz shora „ujal“ v roce 45, když se dostal do rukou NKVD a jejího agenta Šalgoviče.

V letech 70-86 VK pracoval ve Státní bance, ze které často vyjížděl na služební cesty do zahraničí ( za Karlem Köcherem + do MOW ?) .

Od 12/87 pracoval jako analytik v Prognostickém ústavu ČSAV, které KGB na pokyn Andropova zakládala jak v RF, tak ve svém „blízkém zahraničí“ po smrti Brežněva v roce 82.

Prognostické ústavy, jejichž jediným klientem a příkazníkem byla KS, měly v době internetu připravit scénář přechodu bolševické diktatury na režim otevření se světu.

V něm si pravděpodobně VK detailně připravil kupónovou privatizaci, za kterou jej kritizoval Havel.

Klausovým celoživotním vzorem byl špión matematik/fyzik, jenž vystudoval i filozofii, Karel Köcher /Karl Koecher *1934 Bratislava, STB/KGB agent, jeden z nejzáhadnějších špiónů, o němž se doposud vůbec nic neví.

V roce 65 byl KK i s manželkou vyslán do US, kde byli prozrazeni v roce 82 po informaci od přeběhlíka gen. KGB Olega Kalugina, byli sledováni FBI, zatčeni v roce 84, a odsouzeni k doživotí.

V roce 86 byli propuštěni z US vězení výměnou za SU disidenty, mj. Natana Ščaranského.

Předpokládá se, že i poté KK pracoval pro KGB pro zajištění přechodu komunismu ke kapitalismu, a to do roku 90 spolu s VK v Prognostickém ústavu, do kterého nastoupil jako VK v roce 87, předtím krátce pracoval na ministerstvu vnitra ( v 1/90 byla v českém tisku publikována fotografie KK, která ukazovala dva identicky vypadající muže – KK + VK ), zatímco jeho manželka Hana pracovala do roku 95, kdy byla po mediálním rozvíření vyhozena, na UK ambasádě v PRG ...

V roce 06 si KK Jan Kraus pozval do svého talk-show.

Köcher 13.2.012 pro reformy.cz tvrdil: „ Náš příklon k US byl výrazně ovlivněn osobností Václava Havla. Celá operace Václav Havel byla řízena agentem CIA Pavlem Tigridem – bez intervence CIA by se prezidentem stal asi Dubček „ ( Dubček zemřel po autonehodě z 1.9.92, pochován byl v BTS, služebním řidičem byl Jan Rezník, jenž odmítl vypovídat, ztratila se Dubčekova aktovka, a téhož dne 1.9.92 byl ve svém domě zavražděn bývalý PL premiér, předseda vlád v letech 1970–1980, Pjotr Jaroszewicz s manželkou, jenž měl svědčit ve stejném procesu jako Dubček o tři dny později v Moskvě proti KGB, a jehož vrahové nebyli dopadeni. Oldřich Černík, premiér vlády z jara 68, jenž se jako první přidal k normalizačnímu Husákovi, zemřel v roce 94 rovněž po „ autonehodě „ ) ...

STB na Klause/VK vedla dva svazky, svazek pod krycím jménem Kluk, který uzavřela v 8/86, a v 4/88 na něj založila nový svazek pod krycím jménem Rek, který skartovala 9.12.89, když se VK stal v 12/89 ministrem financí ...

V 10/90 se VK stal předsedou OF, které již v 1/91 přeměnil na pravicovou ODS, čímž se zmocnil podstatné části voličů Václava Havla.

Klaus obnovil dodávky energie z RF, a byl proti výstavbě produktovodu mezi ČR a Německem, třebaže na dodávkách energie z RF do ČR vydělávala ruská mafie/ruské tajné služby, klan Semjona „Sevy „ Mogileviče ukrajinského původu, kdy byla ropa do ČR v letech 90-91 dovážena jako nezdaněný topný olej a přeprodávána jako diesel – ruská mafie tak ve spolupráci s místními podnikateli ČR okradla zhruba o 100 mld CZK.

Mogilevič mj. ovládá RosUkrEnergo, podnik, který je partnerem banky Raiffeisen, Mogilevič stvořil ukrajinského oligarchu Dmytra Firtaše, stejně jako Berezovský stvořil Romana Abramoviče.

Dle Litviněnkova svědectví byl Mogilevič od počátku 90.let přítelem Putina, moskevského starosty Lužkova, ex šéfa ukrajinských tajných služeb Leonida Derkaše, a mnohých ukrajinských politiků, včetně Olexandra Turčynova, úřadujícího prezidenta z 2/014.

29.5.95 se Mogilevič, šéf solomonské mafie, u příležitosti oslavy narozenin jednoho ze zástupců číšníka „Michase“/Sergeje Michailova, šéfa solncevské mafie, kterou Michailov vytvořil koncem 80.let ( oba mafiáni vlastnili firmu YBM Magnex International, se kterou obchodovaly na burze v Toronto ) , měl s Michasem setkat ve smíchovské restauraci U Holubů, kterou Mogilevič vlastnil - v restauraci, kterou navštěvovali i prominentní politici ( i bolševický rozvědčík Pavel Minařík, pluk. STB/KGB, jenž byl Mogilevičovou spojkou/vystudoval KGB VŠ v Kyjevě, odtud i úspěšný podnikatel milionář, odsouzený v roce 93 na 4 roky do vězení + v roce 09 na 6 let ), bylo na 200 ruských mafiánů + desítky pozvaných prostitutek, když do ní vtrhlo elitní policejní komando.

Česká policie ve svém největším zátahu proti ruské mafii v historii všechny zadržela, pořízené fotografie a otisky prstů poskytla FBI, 30 mafiánů z ČR vyhostila .

Policie dostala tip od svého ruskojazyčného informátora, že zde bude Mogilevič, střídavě žijící v MOW a v Budapešti, na příkaz Michase zavražděn, protože mu nechtěl zaplatit dlužnou částku ve výši 5 mil. dolarů.

Mogilevič se však na párty vůbec neukázal, varoval jej vysoce postavený český policejní důstojník, spolupracující s ruskou mafií.

O 4 roky později však nebyl zatčen on, ale velitel úspěšné operace týmu Alfa Zdeněk Macháček a jeho dva podřízení, když na ně podal trestní oznámení celník Petr Balín, podezřelý z mnohamiliónového podvodu při pašování lihu, jenž je obvinil, že ho unesli a žádali po něm výkupné tři milióny korun, jinak že prozradí jeho zločin.

Za zatčením Macháčka a jeho podřízených s pravděpodobným souhlasem policejního ředitele Jiřího Koláře stál dle CS-Magazínu ze 9/05 ( Jaroslav Spurný + Eliška Bártová : Gangy české policie ) advokát Josef Doucha, šéf prvního útvaru pro boj s mafií, který musel opustit v roce 94, když Macháček odhalil jeho kontakty na ruskou mafii.

Z policie Doucha odešel v roce 96 pro podezření, že to byl on, kdo o chystaném zásahu informoval Mogileviče, přesto, když se k moci v roce 98 dostal Miloš Zeman, byl hlavním kandidátem sociální demokracie na úřad policejního prezidenta, ale neprošel, protože byl advokátem všech mafiánů od Holubů.

Jedna skupina Berdychova gangu se věnovala ochraně Mogilevičových mužů v ČR, policisté v roce 01 odposlechy zjistili, že má přesné informace o krocích policie, v 1/03 speciální tým Mari vedený Petrem Vojtěchovským začal pátrat, kdo jsou tito informátoři, šlo o 6 prominentních policistů, tři byli z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Po 6 měsících byl zatčen Petr Vojtěchovský a krátce nato jeho zástupce Radek Čermák, a bylo proti nim vzneseno několik obvinění na základě výpovědí lidí, kteří pracovali pro Berdychův gang , např. podnikatele Karla Kapra.

Čermák byl autorem operativní zprávy týmu Mari pro náměstka policejního prezidenta Jaroslava Macháněho, zpráva zmiňovala Jiřího Svobodu z ÚOOZ a jeho přítele Jiřího Gregora, Josefa Kutka, šéfa pražského odboru ÚOOZ, vyšetřovatele Zdeňka Pichlíka, náměstka ředitele celostátního útvaru detektivů Ladislava Kadeřábka, a šéfa inspekce Stanislava Grosse Mikuláše Tomina, jehož příbuzný Gelani Aboud byl významným členem Berdychova gangu.

Podnikatel Karel Kapr se s Tominem často scházel – ministr vnitra ex duchovní Bublan opět prohlásil, že „ něco slyšel, že jsou tam zapleteni nějací policisté, ale víc nevím „ - shrneme-li, uvádí Jaroslav Spurný, za odstraněním Zdeňka Macháčka, příslušníka BIS Romana Hrubanta, a Vojtěchovského-Čermáka stáli stejní lidé – Josef Doucha + Jiří Gregor + vyšetřujícím státním zástupcem byl jejich známý Svatopluk Nauš + v inspekci na kauze Vojtěchovský pracoval další jejich známý Petr Hlaváč, viz CS Magazin, Gangy české policie).

Zdeněk Macháček byl po třech měsících propuštěn z vazby, a soud jej i jeho spolupracovníky zcela očistil. Macháčka i jeho podřízené prohlásil za nevinné oběti vykonstruovaného komplotu, souvisejícího se zásahem v restauraci U Holubů. Dnes pracuje jako bezpečnostní ředitel České spořitelny.

Viz také iDnes.cz z 28.11.08, Jan Kubice, bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu ( za Nečase ministr vnitra 011-013 ), „ žádný policista si nedovolí poslat návrh na trestní stíhání, když má jen trochu pocit, že stíhaný je krytý mocnými “ ...

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kubice-politici-nas-prastili-klackem-po-hlave-faz-/domaci.aspx?c=A081128_090946_domaci_bar

V Madˇarsku a v UK byl Mogilevič prohlášen za osobu non grata, FBI jej dala na seznam hledaných osob, v ČR mu byl udělen jen desetiletý zákaz pobytu, ale většina zadržených mafiánů v ČR i poté podnikala, taktéž i Mogilevič, jeho restaurace a kasino U Holubů jela dál.

Úřady po několika měsících zákaz pobytu mnohým zadrženým v restauraci U Holubů zrušily, mj. Gavrilu Vasiljeviči, jenž dle zprávy BIS (02) působí v „realitkách“ Sportovní klub Lhota + Vassa, kde působí i světově proslulý agent ruských tajných služeb JUDR Oleg Orlov*1953 ( neplést si jej s biologem a aktivistou Memorial Olegem Orlovem *1953), obchodník se zbraněmi, jenž po listopadu 89 převzal zdejší rezidenturu GRU.

Orlov dle BIS v roce 99 organizoval pokus liberecké firmy Agroplast propašovat z Kazachstánu do Severní Koreje (pod embargem) 6 stíhaček Mig-21 ( od té doby se jeden z obviněných majitelů Agroplastu skrývá v RF ).

Čeští politici i policie se šéfům ruské mafie, kteří zde perou špinavé ruské peníze, klaní ( Oleg Orlov byl nejméně 2x českou policií zadržen ... a propuštěn ) ...

České firmy Olega Orlova, mj. Bavega s.r.o. 90 (restaurace, automaty, kasina – nejvíce kapitálu přinesla panamská firma Dresser, ing. Jaroslav Bača ( dle Cibulky ze slušovické STB mafie) , Vojtěch Vendegh z Komárna, Vladimír Horáček, Judr Štefan Galambos z Komárna, Josef Filko z Komárna, Judr František Fojtík, Judr Václav Auprecht ), Bavega Fin 91 ( Jana Marie Kaskimies FS, ing. Jindřich Bača, Lester John Schneider ), Bapol s.r.o 92 ( ing. Jaroslav Hynek, Judr Václav Auprecht , Miroslav Samociuk z WAW ) Arrow Travel Agency 95 ( ing. Jiří Horčička, Judr Václav Auprecht, Michal Štěpánek ) , Lidia s.r.o. 97 ( Moskvané Vladimír Skorochodov + Lidia Skorochodová, Natálie Arefieva ) – viz cibulka.net (00), jenž o Judr Václav Auprechtovi uvádí, že jde o člena slušovické STB mafie, do které od roku 83 patřil i František Trnka, pro kterého byla v 1/90 založena Zemědělská strana.

Jaroslav Spurný (Respekt 03, převzal CS Magazin) informuje o zprávě BIS z roku 02, která uvádí, že ruskojazyčné gangy zakládají fiktivní firmy v Praze a v KLV, jejichž účty slouží k legalizaci výnosů z organizované trestné činnosti.

Zpráva zmiňuje Alexandra Rebjonka, spolumajitele karlovarského hotelu Imperial. BIS jej podezírá, že je „důležitým článkem“, přes nějž tečou do Česka ruské špinavé peníze (v hotelu Imperial, píše Jaroslav Spurný, bydlel na své dovolené prezident Václav Klaus. Podle informací Respektu ukončil pobyt v hotelu předčasně po varování BIS, že hotel a jeho majitel jsou v zájmu policie a tajných služeb) ...

Karlovy Vary byly sídlem Andreje Korpljakova, podle BIS vyslance nejvlivnější ruské mafie s názvem Asociace pro 21. století.

Korpljakov v roce 02 z KLV zmizel, byl podezřelý ze zorganizování vražd dvou mužů z konkurenčního gangu.

Jeden z vrahů byl dopaden, a jeho obhajoby se ujal někdejší kriminální rada a Zemanův kandidát na post policejního prezidenta – kdo jiný než Josef Doucha ...

Ze spolupráce s Asociací pro 21. století je podezřelý i moskevský starosta Jurij Lužkov.

Korpljakovova organizace renovovala v Karlových Varech lázeňský dům Venezuela na Moskevský dům, do kterého několikrát do roka přijížděl ( v této době protiputinovský) starosta Moskvy Lužkov .

Renovace objektů na Karlovarsku je s největší pravděpodobností financována z ilegálních výnosů, uvádí zpráva BIS, dle které ruská mafie od doby nástupu Putina do funkce prezidenta investovala v letech 00-03 na Karlovarsku přes deset miliard korun.

V roce 98 byl Michas zatčen ve CH, ale po zavraždění klíčového svědka v NL, byl propuštěn, Mogilevič byl zatčen v MOW v 1/ 08, po tučné kauci byl propuštěn s tím, že nic neprovedl ( účastnil se praní špinavých peněz ruských tajných služeb přes Bank of New York, jak dokumentoval Litviněnko, stejně jako banka Menatep + Inkombank ), a doposud si bez obavy večeří v Putinových nejluxusnějších moskevských restauracích.

V letech 92-98 byl Klaus premiérem ( v 1/93 po dohodě s ruským agentem Mečiarem rozdělil ČSR na ČR + SR ), po pádu vlády a vnitrostranickém puči na podzim 97 nakrátko ztratil politický vliv, ̈když musel odstoupit z důvodu skandálu nelegálního financování ODS, která měla mít ve CH tajné bankovní konto, na které proudily peníze „ za služby podnikatelům „ .

Přes jeden rok ODS tvrdila, že majitelem konta je rezident ostrova Mauricius, jenž to popřel, a madˇarský občan, jenž dávno zemřel.

Na sjezdu ODS byl VK ve funkci potvrzen, načež část členů ODS za podpory Václava Havla založila v roce 98 stranu Unii svobody.

Volby v roce 98 vyhrála sociální demokracie, kterou vedl premiér Zeman, jehož menšinovou vládu Klaus, jenž se stal předsedou Poslanecké sněmovny ( Zeman jím byl v letech 96-98, opět se vystřídali jako Putin s Medvěděvem ), umožnil podepsáním koaliční smlouvy.

Klaus v této době odsoudil „ agresi“ NATO na Balkáně, a v letech 03-013 vystupoval jako silně euroskeptický prezident, jenž se vysmíval tezi globálního oteplování, právům skupiny LGTB, a dle instituce Cato stejně jako Putin podporoval evropskou ultrapravici.

Po Putinově okupaci Krymu a po ruské invazi na Ukrajinu byl Klaus za svoji bezvýhradnou podporu Putinovi vyhozen z US prestižního konzervativního Cato Institute, v němž získal čestné členství v roce 013 po svém odchodu z funkce prezidenta.

The Economist Klause nazval „nejvřelejším stoupencem Putina v zahraničí“ ...

Kolegové z práce Miloše Zemana označili za výborného šachistu, namyšleného a k lidem přezíravého člověka.

Miloš Zeman vstoupil do KSČ nepochopitelně během tzv. pražského jara 68, a byl z ní vyloučen v roce 70, když odsoudil ruskou okupaci Československa.

I na Zemana si STB vedla od 1/84 svazek, který byl jako u Klause skartován počátkem prosince 89.

Skartování se vyplatilo, Zeman v letech 93-01 stanul v čele ČSSD, odkud vyštval kultivovaného sociálního demokrata politologa Jiřího Horáka, jenž se již v 4/93 po „ nátlaku „ vrátil zpět do US, odkud směřování sociální demokracie pod taktovkou proruského Zemana ostře kritizoval.

Na Jiřího Horáka byl Miroslav Šlouf a pluk. Zbytek neměli, pod svůj vliv by jej nikdy nedostali.

Zemana pojí přátelství k jeho bývalému poradci Šloufovi, mocnému proruskému lobbistovi, jenž udržoval styky s mafiánem Františkem Mrázkem, zavražděném v roce 06 ( informace si dokonce měli vyměňovat i na úřadu vlády ).

V roce 010 Šlouf + Martin Nejedlý, představitel ruské firmy Lukoil v ČR, byli hlavními zakladateli a sponzory Zemanovy strany Strana občanských práv-Zemanovci.

Již v době,, kdy se jednalo s ruskými tajnými službami o odkupu ruského dluhu, Zeman v roce 00 prohlásil, že již nebude kandidovat na funkci šéfa ČSSD, a v roce 01, kdy se kontrakt o odkupu ruského dluhu blížil k podepsání, funkci přenechal Špidlovi.

Zeman, jenž se v roce 02 po podepsání kontraktu o prodeji ruského dluhu (01) zástěrkové firmě ruských tajných služeb sešel s Putinem, očividně počítal s tím, že bude v 1/03 zvolen prezidentem, proto se před volbami stáhl do ústraní, aby se na ně připravil - překvapivě nízký počet hlasů, které dostal, prokázal, že jej nevolili ani členové ČSSD ( kromě Škromacha, Haška a Tejce ).

Zeman se poté nesnášel se Špidlou, kterého jako svého nástupce sám doporučil, ani s Grossem, kterého považoval za hlavního strůjce svého volebního neúspěchu, a usmířil se až s Jiřím Paroubkem, jenž však Zemana v 2/07 obvinil, že v roce 97 uzavřel nevýhodnou smlouvu o zastupování ČSSD ve sporu s ministerstvem financí o vlastnictví Lidového domu s advokátem Zdeňkem Altnerem, načež Zeman v 3/04 vystoupil z ČSSD.

Šlouf a pluk. Zbytek, prezident Klubu Rusko, se nevzdali, a když Miloš Zeman po roztržce s vedením ČSSD odešel z politiky opět do ústraní, založili mu v 3/010 ve spolupráci s představitelem Lukoilu v ČR Stranu práv občanů – Zemanovci, do jejíhož čela postavili Vratislava Mynáře, která se ve volbách nedostala ani do parlamentu.

Zemanova druhá manželka (93) po mateřské dovolené pracovala ve firmě Mold Vin CZ bolševického přítele Miloše Zemana pluk. Zdeňka Zbytka, velitele tankového pluku ve Slaném, se kterým chtěl pluk. Zbytek v 11/89 rozdrtit protibolševické listopadové demonstrace.

Dnes je pluk. Zbytek, přítel nejen Šloufa, Grebeníčka, Mikuláše Nadašiho z STB Slušovice, moldavského prezidenta Vladimíra Voronina ( Voronin odmítl Putinův plán z roku 03, aby se Moldávie stala asymetrickou federací, kdy by Podněstří mělo právo veta na zasahování do moldavských, přesto z Moldavska pluk. Zbytek dováží moldavské víno ), a Putina ( tj. ruských tajných služeb v ČR ), závratně bohatý – zbohatl na svém radioaktivním prokremelském postoji, a všem tuto metodu zbohatnutí veřejně a vřele doporučuje.

Pluk. Zbytek podnikatelské knowhow získal hned po pádu bolševiků spolu s gen. Miroslavem Vackem, posledním komunistickým náčelníkem genštábu , a do podzimu 90 ministrem obrany, kdy spolu s majorem STB Judr Petrem Podlešákem, jenž byl pravděpodobně zavražděn 21.7.93, kdy zemřel při autohavárii nedaleko Tábora, v 1/92 založili Victoria s.r.o, v 3/92 založili a.s. Svobodná zóna Severní Čechy, se kterou chtěli privatizovat zdejší SU vojenské prostory, a spoustu jiných firem, napojených na Mikuláše Nadašiho z STB Slušovice, a tím i na zdejšího rezidenta KGB Olega Orlova, viz archívy Petra Cibulky.

Pluk. Zbytek je dnes je rád, že listopadové demonstrace 89 tanky nepotlačil, nebyl by miliardářem, nevlastnil by luxusní nemovitosti na Šumavě ( líbí se mu i Národní park Šumava, který mu brání v expanzi ), nedotlačil by Zemana, kterého list The Washington Post nazval mluvčím Kremlu, do prezidentského křesla, a knížete Karla tam, „kam patří“ – na české hrady a zámky.

Poté, co se v roce 08 stal Klaus členem Šloufova fanklubu Miloše Zemana/ „Přátelé MZ“ ( platí se členský příspěvek ve výši 10.000 Kč) , stejně jako bývalý bolševický ministr průmyslu Miroslav Grégr a pluk. Zdeněk Zbytek, Ivana Zemanová pracovala do 4/012 ve Správě Pražského hradu prezidenta Klause.

Zeman nezklamal, stejně jako když si po „revoluci „ vybral za svého poradce Miroslava Šloufa, tak pro přípravu své prezidentské kandidatury si v 5/09 vybral dalšího kremelského podnikatele, tentokrát pluk. Zbytka, i s jeho kamarády SU plukovníky (z armády pluk. Zbytka propustil ministr obrany Luboš Dobrovský, pozdější velvyslanec v MOW).

Dle iDnes.cz z 18.5.09 se na ochutnávce moldavských vín pluk. Zbytka scházejí už řadu let nejen ruští podnikatelé, dřívější příslušníci a agenti STB, kterým byl i dnešní pravoslavný metropolita Otec Kryštof, ale ve VIP salónku i vlivní politici, např. Miloš Zeman, Vojtěch Filip, Jan Kavan, Miloslav Vlček, Jiří Pospíšil, hostitele pluk. Zbytka zná údajně i bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček.

Ruskojazyčné mejdany se pořádají pod nejrůznějšími názvy, např. Dialog civilizací.

V rozhovoru pro Parlamentní listy z 11.2.014, pluk. Zbytek národ informoval, že miluje Putina, Zemana a drží palce Andreji Babišovi, jenž dle něho žádným agentem STB nebyl, a že nemá rád „ nýmandy „ jako je bývalý ministr průmyslu Vladimír Dlouhý, jenž rozbil skvěle fungující RVHP, a zničil bolševické podniky zahraničního obchodu, a z ministrů zahraničí nesnáší knížete Karla, jenž zakázal obchodování s Putinem.

Pluk. Zbytek prohlásil, že ti podnikatelé, co nejezdí do RF, jsou natvrdlí, a měli by si vzít příklad z Petra Kellnera ( v 11/012 uspěl v Ingosstrachu proti Děripaskovi ) či bývalého majitele továrny Hamé Leoše Novotného.

Pluk. Zbytek také sdělil, že byl nedávno na Urale, a že jej tam měli všichni rádi.

Viz také na aktuálně.cz článek Martina Fendrycha Zeman na Rhodu, už nás řídí ruské tajné služby ? Zřejmě ano.

Na ostrově Rhodos se Zeman v 9/014 spolu se svým kancléřem bez bezpečnostní prověrky Vratislavem Mynářem setkal s miliardářem Vladimírem Jakuninem (KGB) v rámci Dialogu civilizací, pořádaného ruskými tajnými službami - ruským tajným službám dal přednost před zasedáním VS OSN.

Viz také Luboš Palata, LN ze 7.10.08 „Do redakcí českých novin přišel včera e-mail rozesílaný důvěryhodně vypadající PR agenturou. Zval na tiskovou konferenci, na níž údajná očitá osetská svědkyně z Jižní Osetie měla českou veřejnost seznámit s údajnými zločiny, kterých se měly dopustit gruzínské jednotky v Cchinvali.

Podepsáni jakýsi Ing. Zdeněk Zbytek, Klub Rusko, a Společnost Ludvíka Svobody.

Ing. Zdeněk Zbytek je dnes vlivným podnikatelem z Česka směrem na východ. Pohybuje se kolem mnoha kontraktů, které se s Moskvou, Kišiněvem nebo Ukrajinou uzavírají.

Stýká se s kapitány českého průmyslu, je členem delegací českých průmyslníků i jedním ze zakládajících členů Klubu přátel Miloše Zemana, a stejně jako Zeman a šéf komunistů Vojtěch Filip účastníkem Moskvou sponzorovaných konferencí na Rhodosu.

Pluk.Zbytek není jen ing., ale i bývalý komunistický velitel tankové divize ve Slaném, který spolu s exministrem obrany Miroslavem Vackem chtěl privatizovat sovětské prostory v severních Čechách.

Už před deseti lety, v roce 96, byl označován za miliardáře.
O okolí lidí tohoto typu hovořila zpráva BIS - Rusko má na šíření své pravdy osvědčené kádry „ , napsal Luboš Palata.

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 5.7.2015 19:31 | karma článku: 27.59 | přečteno: 3634x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 20.83 | Přečteno: 258 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 19.10 | Přečteno: 618 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 397 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...