Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman a jeho tajná dohoda s Putinem o vymazání ruského dluhu

Slovensku RF uhradila dluh ve výši 1.1 mld dolarů penězi i průmyslovými výrobky do 5/012, a ve stejném období splatila SU dluh v částce 290 mil. dolarů i Srbsku. Dluh RF splácí i Černé Hoře a Finsku.

Ruský civilní dluh vůči ČR k roku 00 činil 3.7 mld dolarů, vznikl, když ČR investovala do ruských plynovodů, ropovodů a rafinérií.

RF České republice dlužila nejvíce ( civilní dluh + vojenský dluh, celkem zhruba v částce 8 mld dolarů ), po ní Sýrie, Irák ( 4 mld vojenského dluhu), Libye, Kuba, Kazachstán.

Zatímco Slováci se spokojili se splácením ve zboží (vojenská technika), Praha/PRG trvala na penězích ( součástí tajné dohody Zemana s Putinem z podzimu 01 byly i dodávky ruských zbraní a nákladních lodí - Kreml se Praze snažil vnutit jako formu splacení dluhu stíhačky MiG-29, a těžkou bojovou techniku, nabídka však byla odmítnuta s tím, že ČR vstoupí do NATO, což se stalo v roce 99, a MiGy by musela velmi nákladným způsobem modernizovat na standardy NATO ).

Kreml očividně se splácením dluhu otálel, protože Havlovi nemohl přijít na jméno.

Porušoval termíny splátek a blokoval restrukturalizaci dluhu.

Jednání dosáhla mrtvého bodu v roce 93, když ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý odjel do Kremlu oznámit, že PRG vznese otázku ruského dluhu v Pařížském klubu věřitelů.

V PAR se však nic nedohodlo, takže s dluhem se nic nedělo až do 2.2.01, kdy do PRG přiletěl Putinův ministr zahraničí Igor Ivanov /98-04, mediátor mezi Ševardnadzem a opozicí za „ revoluce růží „ 03/04, Ivanova matka byla Gruzínka /, jenž se setkal nejen s Havlem, ale i s předsedou Poslanecké sněmovny Klausem, ministrem zahraničí Kavanem, ministrem financí Pavlem Mertlíkem,  a s premiérem Zemanem, jenž pozval ruského premiéra Kasjanova k návštěvě ČR v době, kdy si Putin po vybombardování Grozného i s civilisty počínal na severním Kavkaze jako Pinochet (Česká katolická charita provozující v Grozném Dětské centrum, upozorňovala na brutální chování ruské armády, mučící střediska a únosy zejména novinářů a humanitárních pracovníků) …

V 6/01 se v Petrohradu setkali premiéři Zeman a Kasjanov, Zeman vyjádřil souhlas s odprodejem dluhu firmě FC, kterou navrhla ruská strana , přičemž Zeman souhlasil s druhou ruskou podmínkou, že smlouva bude tajná .

9.10.01 pak Kasjanov přijel do PRG smlouvu o vyrovnání dluhu podepsat, s firmou FC byla smlouva podepsána 11.10.01.

Tajnost smluv

Zeman prohlásil, že smlouvy si může přečíst každý poslanec s bezpečnostní prověrkou, a že k odtajnění nedala souhlas firma FC - Jozef Čimbura pro ČT1 16.1.02 prohlásil, že souhlas k odtajnění FC neposkytne kvůli svým obchodním aktivitám.

Rusnok tvrdil, že jde o obchodní tajemství, ale podle právníků je protiprávní odvolávat se v případě utajení vládní smlouvy s FC na obchodní tajemství, protože peníze jdou do státního rozpočtu, a způsob jejich nabytí nesmí být podle zákona utajen.

 Zeman tvrdil, že v mezivládní dohodě jsou smlouvy tajné na žádost ruské strany - vláda však utajuje na základě vládního nařízení, seznam je uvedený na internetu, a česko-ruská smlouva o odkupu dluhu v něm uvedena není ( viz „ Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů „ z roku 01) …

Jenom Zelinka nechápal, proč jsou smlouvy tajné ( Respekt z 29.10.01) .

Obsah všech čtyř smluv je pro národ tajný již 14 let, škoda, že národ při volbě prezidenta nepožadoval zveřejnit jejich obsah, aby se dozvěděl, k čemu se budoucí prezident ČR Kremlu zavázal.

Zemanova vláda lživě tvrdila, že firma FC v létě 01 vyhrála vypsaný tendr, ale nevyhověla žádostem novinářů, aby předložila dokumenty k tendru, a zveřejnila jména ostatních účastníků tendru.

Zeman asi nečetl Havlovo tvrzení, že „ mravy předcházejí politice „ …

Miloš Zeman 9.10.01 prodal ruský dluh pro ČR pozoruhodně nevýhodně s 23% výtěžností dlužné částky ( prodal dluh v částce 2.7 mld dolarů za 580 mil. dolarů, dalších 46% dlužné částky bylo odepsáno ), a Zemanova vláda uznala, že byl dluh splacen (kolik RF ještě Praze dluží, je tajné ).

Zeman dluh prodal zástěrkové firmě ruských tajných služeb Falkon Capital s kontakty na Putina a ruskou mafii – jakmile Zeman dluh prodal za pětinu nominální ceny, vyšlo najevo, že ruská vláda na deblokaci dluhu uvolnila 50 mld Kč, schodek ve výši 30 mld Zeman ani jeho ministři národu nikdy nevysvětlili ( Zemanova vláda je věnovala ruským zájmům), a taktéž nikdy nevysvětlili, odkud firma FC získala 20 mld Kč, za které pohledávku koupila.

K roku 03 byla přes firmu FC splacena pouze 1/3 dluhu, 570 mil. dolarů firma FC poslala pár dní před vánocemi 01 na účet pražské pobočky Deutsche Bank, který byl poté převeden na české koruny na účet České národní banky.

Poslední splátku ve výši 19.000 dolarů od FC ministerstvo financí ČR obdrželo v létě 012.

Již v roce 93 se „ soukromě „ pokusil iniciovat jednání o ruském dluhu Lubomír Soudek (STB, ex spolumajitel zadlužené plzeňské Škodovky 92-99 ), který po příletu z MOW ještě na ruzyňském letišti otevíral lahve se šampaňským s tím, že vyjednal pohádkové obchody ( které se neuskutečnily) …

V roce 98 ministr financí Ivo Svoboda prosazoval za prostředníky při jednání o ruském dluhu vlivné rakouské a izraelské obchodníky-podvodníky ruského původu Šloma Alona a jeho syna Baraka Alona, jehož firma BCL Trading v letech 96-99 vytunelovala Komerční banku o 8 mld Kč, což řešil vídeňský soud v 3/03, jenž Baraka Alona poslal na 8 měsíců do vazby poté, co jej v 1/03 zatkla madˇarská policie pro podvod na madˇarské Poštovní bance, která kvůli němu zkrachovala.

Alon si v bankách půjčoval milióny na fiktivní obchody s fiktivními dodavateli, přičemž udržoval čilé vztahy s nejvyššími státními úředníky ( mj. Ivo Svoboda ) - Komerční banku začal tunelovat od roku 96, kdy jí šéfoval Richard Salzmann, bylo obviněno i představenstvo KB (  Petra Budínského, Karla Bednáře, Jaroslava Mareše, Tomáše Doležala, Bořivoje Pražáka, Pavla Ševčíka, Lubomíra Štěpáníka  a gen. ředitele Jana Kollerta začala policie stíhat v 5/00) http://euro.e15.cz/profit/podvod-stoleti-jde-k-souduale-kde-je-barak-alon ,obviněna byla i Jiřina Kaplanová, šéfka odboru.

Největší bankovní tunel v polistopadové historii se dostal k soudu v 5/05 – bez Baraka Alona, jehož stíhání bylo v ČR zastaveno a předáno Vídni, a jenž po propuštění z rakouské vazby zmizel neznámo kam.

Na řešení ruského dluhu se s izraelskou rodinou Alon a s Ivo Svobodou podílel v roce 06 zavražděný Kmotr František Mrázek s kontakty nejen na Šloufa a pražskou rezidenturu KGB ( s Karlem Gottem v létě 93 založil charitativní nadaci ), jenž se svým dobrým známým Šlomo Alonem, otcem Baraka Alona, zorganizoval první schůzky ruských a českých politiků, zatímco Šlomo Alon je zajistil v Moskvě u svých přátel ruských ministrů v čele s Jevgenijem Primakovem.

František Mrázek byl dokonce v roce 99 členem české delegace ...

V Praze byl ještě předtím Mrázek u prvního setkání v hotelu Bellevue, kde kromě něho byli někdejší šéf Zemanových poradců Miroslav Šlouf, poslanec ČSSD Michal Kraus, a tehdejší ministr financí a pozdější premiér Michail Kasjanov. Dohodl se způsob platby i termín. Pak se však do hry vložili další prostředníci a konečný model splácení se změnil ( iDnes 2003).

Zemanova vláda se na jaře 01, do roka a do dne po nástupu Putina, rozhodla pro mimořádně rychlý odprodej ruského dluhu, kdy za částku 8 mld získala jen 23% její nominální hodnoty, a to firmě ruských tajných služeb Falkon Capital, před kterou varovala česká rozvědka.

Viz také Jan Macháček z 15.10.01 + Prague Business Journal z 26.10.01.

V době podepsání smlouvy s českou vládou FC měnila adresy s prázdnými kancelářemi, neměla telefon ani webovou stránku, oficiálním vlastníkem byl CH občan Hans Peter Moser bez telefonního čísla s akciemi na doručitele, takže vlastníkem mohl být kdokoliv.

Dohoda Zeman-Kasjanov byla podepsána krátce po 9/11, ruský novinář Oleg Lurje prohlásil, že firma FC se sídlem v PRG je napojená na sponzoring mezinárodního terorismu  (Čečensko), stejně jako všechny ostatní firmy FC se sídly roztroušenými po celém světě, zejm. v LON a ve CH.

Také ekonom prof. Evžen Kocenda nazval v roce 01 prodej ruského dluhu firmě FC „ noční můrou „  s tím, že česká vláda měla žádat více, a přijmout i plnění formou dodávek ropy a plynu.

Je zvláštní, že bizarní Zemanovu transakci významně nezpochybnila žádná politická strana, ODS jen rétoricky vyzvala k zveřejnění smluv.

Michael Žantovský, první mluvčí OF a Havla, v letech 01-02 šéf ODA, vyzval Zemanovu vládu, aby převod pohledávky ruského dluhu na firmu FC, kterou pro ruské tajné služby formálně reprezentoval Jozef Čimbora, bývalý šéf Slovnaftu, jenž v MOW vystudoval ropnou fakultu, zmrazila.

Kreml dle těchto smluv nezaplatil ani korunu, ale nařídil, aby dluh ČR zaplatila Čubajsova firma RAO JES ( která se závazky Kremlu  „zavázala“ uhradit ), monopolní energetický distributor, jehož vedení podepsalo smlouvu s FC, podle které bude firmě FC výhodně prodávat elektřinu, kterou následně firma FC vyveze do TR, a zisk bude tvořit „ splátky ruského dluhu „ ( Respekt z 29.10.01  „Případ Falkon, švýcarský sokol má strach, další podezřelá fakta ve vládním obchodu s ruským dluhem“, autoři Jan Kovalík + Jaroslav Spurný ) …

Článek z roku 01 s názvem: Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů už není internetovém odkaze , i další odkazy na další články jsou pryč.

Dluh od Zemanovy vlády za 22 mld Kč koupila zástěrková firma ruských tajných služeb Falkone Capital/FC, založená 28.11.95, která sama na zaplacení neměla (pár měsíců po podepsání kontraktu se Zemanem koupila v Praze 6 na Hanspaulce hluboko pod cenou pětihvězdičkový hotel Praha za 501 mil. Kč, a nechala jej zchátrat, vhodná kasárna pro budoucí ruské vojáky v PRG ).

Česká média tvrdila, že firma FC je „ neznámá“ , avšak již 22.5.98 MFDnes uvedla, že české ministerstvo financí se snaží vydobýt dluh z Libye ve výši 270 mil. dolarů, za které pluk. Kaddáfí nakoupil u čsl. bolševiků vojenskou techniku, a že ministr financí Ivan Pilip ( v roce 01 3 týdny ve vězení na Kubě) „ smlouvu na odprodej s firmou FC, která byla v 4/98 ministerskou komisí zmocněna dluh vymáhat, na doporučení BIS odmítl podepsat s tím, že oba gruzínští  představitelé firmy, Mamaladze + Važi ( +Stanislava) Kiknavalidze  jsou exdůstojníky GRU s kontakty na podsvětí ( už v roce 93 se jejich českým podnikáním začala zabývat BIS, a později také Útvar pro odhalování organizovaného zločinu ) …

Libyjský dluh se v roce 89 pokusil vymáhat již německý občan Georg Brozicek, jenž se v letech 84-89 soudil s italským státem u Evropského soudu pro lidská práva pro neoprávněné trestní stíhání,  v 12/89 mu Evropský soud dal za pravdu.

15.6.96 Brozicka někdo vyhodil z okna jeho švýcarského bytu, oficiálně „ vypadl z okna za nejasných okolností „ – o rok později se libyjský dluh pokusil od české vlády koupit Mamaladze a spol. z firmy FC …

Další neúspěšný pokus o vymáhání libyjského dluhu učinila jihokorejská firma Daewoo v roce 90.

Vlastníci firmy FC byli bezvýznamní gruzínští mafiáni Važa Kiknavelidze a Paata Mamaladze, „ Mamaladze, bývalý důstojník GRU, se tu pohyboval už koncem osmdesátých let. Vysadila jej KGB, a počátkem devadesátých let byl spoluorganizátorem příchodu prvních skupin ruských gangů," prohlásil na adresu Mamaladzeho člen BIS.

Dalšími spoluzakladateli FC byli arménský občan Aristakes Alaverdjan, Inga Mamaladze + český občan Bohuslav Požar, Choceradská, Praha4.

Poté, co Pilip odmítl s „ českou“ firmou FC spolupracovat pro GRU minulost jejích zakladatelů, původní gruzínsko-arménští zakladatelé firmy se 7.2.97 z FC stáhli, a firma se přeregistrovala na firmu „ česko-švýcarskou „ …

Proto od 4/98 příslušníci GRU již nefigurují ve statutárním zápisu, a místo nich byla do OR zanesena jména dvou CH bratří, Hans Petr Moser*1955 a Beat Urs Moser*1958, kterým byla firma z 95% prodána, tvrdil tehdejší šéf firmy FC Jozef Čimbora ze Slovenska, do roku 99 člen správní rady OIL-SL ( další člen Miroslav Kovařík byl rozmetán výbuchem svého BMW ve Zlíně v roce 96, v témže roce  byli zavražděni i další dva partneři FC, jeden v PRG, druhý ve VIE ).

Jozef Čimbora lhal, že se firma FC, které formálně šéfoval, od mafiánů očistila, protože šéfem firmy Magchim AG, Neuhasen am Rheinfall, která čistě formálně bratrům Moserovým patřila, a na kterou bylo údajně převedeno 95% kapitálu firmy FC, byl opět Mamaladze, který vlastnil další firmu FC registrovanou ve CH, v jejímž vedení byli vedle Mamaladzeho další Gruzínci : Kačkačišvili + Tejmuraz.

Na otázku novinářů, jestli je švýcarská firma Falkone dalším vlastníkem firmy Magchim, Moser odpověděl : „ Nejsem majoritním vlastníkem „ ( Respekt).

Šéf rozvědky František Bublan pro média uvedl, že s velkou pravděpodobností jde jen o nastrčené figury, což rozvědce potvrdila i nedosažitelnost představitelů firem a jejich falešné adresy …

„ Zemanovu vládu jsme varovali, „ prohlásil Bublan. „ Firma pro vládu však už něco deblokovala, a to byl hlavní důvod, proč si ji Zemanova vláda vybrala „, uvedl.

O 3 roky později v roce 01, napsal časopis Respekt, se na uvedené adrese nepodařilo nikoho kontaktovat, šlo o prázdnou místnost, kterou katolický Dominikánský řád pronajal fiktivní firmě FC.

Řád tvrdil, že občas si někdo přijde vybrat poštu .

Vrátný konstatoval, že firma má kancelář o půl km dál – na zvonění otevřela žena mluvící se silným ruským přízvukem, že její šéf Čimbora již nebude přítomen.

Respekt píše, že ještě více šokující byla návštěva u CH majitelů firmy, na jejichž dobré finanční zázemí upozorňoval Čimbora : společnost Magchim měla na periférii městečka Neuhausen pronajatou kancelář ve špinavé průmyslové zóně v baráku z unimobuněk, a neměla ani sekretářku – za psacím stolem seděl návštěvou očividně šokovaný Beat Moser ( měl stejnou adresu se Zeevem Oferem), jenž ustrašeně odmítl mluvit o čemkoliv souvisejícím s ruským dluhem.

Souhlasil odpovědět na psané otázky, ale až po dvoudenních telefonních výzvách prohlásil :“ Četli jsme o vás v novinách, píšete proti Zemanově vládě, proto s vámi již nebudeme komunikovat „ …

Bratry Moserovy a jejich firmu neznají ani v regionálních novinách Schafhauser Nachrichten, jejichž šéfredaktor uvedl, že je nezná, a že kanceláře v průmyslové zóně si pronajímají drobní živnostníci   …

Také náměstek Zelinka novinářům přiznal, že „ švýcarské majitele firmy nikdy neviděl, že vždy jednal jen s gruzínským mafiánem a důstojníkem GRU Paatem Mamaladzem „ – na poznámku novinářů, že „ Mamaladze dle zápisu v OR již tři roky firmu nezastupuje „, Zelinka legračně odpověděl :“ No, ale měl právo za ni jednat „ ( Respekt z 29.10.01) …

25.1.01 dopisovatelka listu The Moscow Times Jevgenije Borisová uskutečnila rozhovor s investigativním novinářem Janem Kovalíkem z Respektu, jenž jí řekl, že jeho informátor z Útvaru pro boj s organizovaným zločinem mu sdělil, že 1 ze zakladatelů firmy FC/Mamaladze je agent GRU, a druhý je vyšetřován speciálním útvarem české policie.

V 7/01 Jozef Čimbora nahlásil policii v Praze, že ztratil kufřík, kufřík byl nalezen, a bylo v něm 180.000 dolarů, Čimbora nikdy nevysvětlil, proč u sebe nosí tolik peněz.

12.11.01 earthtimes.org v článku významné newyorské novinářky Lucy Komisar přinesl informaci, že „ zástěrková CH firma Torola, registrovaná v Lugano, která obchoduje se zbraněmi hromadného ničení, udržuje kontakty s ruskou firmou vyrábějící biologické zbraně, a že jedním z vlastníků firmy Torola ( v gruzínštině "Skřivan" )  je gruzínský obchodník se zbraněmi a ex důstojník GRU Paata Guramovič Mamaladze - jako spolumajitel firmy Torola byl uveden Zeev Ofer z pražské firmy FC ...

15.10.01 Zemanova vláda podepsala se zástupci ruské zástěrkové firmy tajné smlouvy o tom, jak ČR dostane z dluhu přes 130 mld Kč něco kolem 22mld Kč.

Mamaladze slíbil Zemanovi, že celou částku ve výši 22 mld Kč zaplatí na předem určené bankovní konto do konce roku 01, Zeman se neptal, kde 22 mld sežene ( zakládající kapitál firmy FC byl 70.000 dolarů – pár dní před registrací v PRG byla 10.11.95 ve CH registrována firma Falkone GmbH s kapitálem 2 mil. švýcarských franků na jména Paata Mamaladze + Teimoraz Kačkačišvili), a odmítl poskytnout novinářům informace o tom, jak bude vláda kontrolovat původ peněz ( Respekt z 29.10.01 „ Zemanova vláda se snaží zakrýt, že patří k hlavním tvůrcům korupčního prostředí v zemi, fotka Zemana ze schůze s nadpisem :  To nejde : korupce jako v Kolumbii, svobodný tisk jako v Německu – Zeman už má vybráno, autor Petr Holub) .

Bývalý totalitní kněz a ministr vnitra František Bublan prohlásil, že „ všichni ministři měli zpravodajské informace o ruské fiktivní firmě k dizpozici „ , schválili nejen prodej, ale i mafiánský způsob jeho realizace, aby Putinovi umožnili legalizovat/ „vyprat“  až dvě miliardy dolarů.

Miliardy, o které ČR díky vládě Miloše Zemana přišla, zmizely neznámo kam.

Náměstek Rusnoka Zelinka prohlásil, že on osobně by raději riziko rozdělil na více firem, jako tomu bylo doposud, kdy jim Kreml tímto způsobem vrátil již 30 mld, a dodal, že kontrola původu špinavých peněz z RF není jeho záležitostí, on jen dojednal smluvní cenu, špinavé peníze  atˇsi kontrolují tajné služby, zatímco ministr dopravy Jaromír Schling prohlásil :“ Že jsme schválili prodej podezřelé firmě, a hrozí praní špinavých peněz ? O tom nic nevím „ … .

Nevěděl ani ministr školství Eduard Zeman : „ O Falkonu se tam mluvilo, ale už si to moc nepamatuju „…

Ministr spravedlnosti Jaroslav Bureš uvedl, že jej zajímala jen právní stránka smluv, nikoliv velkorysá nabídka Putinovi na vyprání špinavých peněz, a ta prý byla v pořádku „ …

Bureš v komičnosti předčil i Zelinku, když prohlásil : „  Já tomu nerozumím, ale věřím místopředsedovi vlády Špidlovi, jenž nás ujistil, že špinavé ruské peníze tímto způsobem nevypereme „ ...

Zemanův ministr zahraničí Jan Kavan se rovnou odmítl s novináři o deblokaci ruského dluhu bavit.

Jan Zelinka uvedl, že Zemanova vláda nechtěla po ruské firmě žádné bankovní záruky, žádné garance, natolik jejím mafiánům ve vedení Miloš Zeman a jeho proruská družina věřili.

Fotka  Respektu : náměstek ruského ministra financí Sergej Kolotušin podepisuje smlouvu s Jiřím Rusnokem, nad nimi stojí Zeman, jenž hodlal přijmout RF do NATO, pod fotkou jsou slova : Nebojte se, vše je pod kontrolou.

 Kreml uvolnil na splacení dluhu přes 50 mld Kč, do státní pokladny dorazilo pouze 20 mld, přes FC se tudíž ztratilo 30 mld Kč - ztratily se na cestě, protože miliardy putovaly přes účty jiných firem, např. přes francouzskou pobočku ruské banky AKB Eurofinance, přes American Bank, Deutsche Bank, a teprve poté, zbytek, který se neztratil, dorazil do státní pokladny ČR.

Webová stránka nanotechnology.ru informovala, že 8.2.07 gruzínská vláda za Saakašviliho uzavřela kontrakt s českou firmou Energo-Pro Jaromíra Tesaře a Jiřího Krušiny o privatizaci osmi ( z 9) gruzínských energetických podniků.

Privatizační tendr firma Energo-Pro údajně vyhrála v 2/06 ( v 1/06 bylo v PRG otevřeno gruzínské velvyslanectví ). Smluvní cenou byla částka 427 miliónů dolarů – z toho však jen 132 mil. dolarů dorazilo do gruzínského státního rozpočtu, za které Saakašvili nakoupil moderní výzbroj  …

Ministryně zahraničí s duálním francouzským a gruzínským občanstvím Zurabišviliová  proti kontraktu s Energo-Pro veřejně 16.2.07 protestovala s tím, že česká firma Energo-Pro je jen zástěrkovou firmou ruské FC (!), která skoupila gruzínské elektrárny.

Zurabišvili veřejně jmenovala pravého vlastníka FC  – důstojníka GRU Paata Mamaladze a jeho ruské společníky ( Mamaladze se přátelí s ukrajinským oligarchou Dmitrijem Firtašem, kterému v roce 06 zprostředkoval nákup Astrachan Oil Co., ale v roce 07 byl kontrakt na přímý příkaz Kremlu zrušen ).

Proč nebyl ruský dluh uhrazen přímo do státní pokladny, se česká veřejnost nedozvěděla. Zeman, Rusnok a hlavní český vyjednavač Ladislav Zelinka odmítli mafiánské manévry s ruským dluhem vysvětlit.

Ministr financí Jiří Rusnok odmítl zveřejnit podmínky, za kterých se transakce udála, a Zeman odsouhlasil neuvěřitelný průběh celé akce.

"Oficiálně to nemohu komentovat. Místní média a oficiální místa o tom tak mluví, to mohu potvrdit," uvedl český velvyslanec v Moskvě Jaroslav Bašta.

Kasjanov potvrdil ruským médiím, že se ruská vláda z dluhu vyplatí padesáti miliardami korun. Do Prahy ale doputuje jen dvacet. 30 mld zmizí neznámo kam při převodu peněz od ruské vlády na energetický gigant RAO JES,a při převodu z RAO JES na FCl.

Zatímco Zemanova vláda se nenamáhala české veřejnosti své počínání vysvětlit, transakce mezi českou a ruskou vládou přes firmu FC vyvolala skandál v RF, kde tyto peníze zjevně nejprve přicestovaly do Čubajsovy RAO JES, a pomohly jí splatit dluh vůči ruskému státu  - společnost státu dlužila 40 mld rublů, Zemanův kontrakt z 9.10.01 ruský dluh diskontoval na 46%, na částku 1.35 mld dolarů, tj. 40 mld rublů, které Čubajs Putinovi dlužil.

RAO JES se 27.12.01 na ruském ministerstvu financí zavázalo, že na sebe přebírá  povinnosti ruského státu splatit 1.35 mld dolarů, které bude splácet přes firmu FC.

RAO JES Falkonu vyplatilo 550 mil. dolarů 17.12.01, 19.12.01 FC tuto částku převedl do státní pokladny ČR. Dle listu Vědomosti si RAO JES muselo vzít na tuto částku úvěr, třebaže velmi výhodný, aby od Falkonu práva k dluhu odkoupilo.

RAO JES si poté muselo vzít další úvěr ve výši 40 mld rublů, z nichž 5.3 mld rublů Čubajs vyplatil Rosenergoatomu, kterému dlužil, a kterému podepsal „směnku“ na dalších 4.52 mld rublů + z tohoto úvěru vyplatil 18.1 mld rublů Gazpromu, kterému rovněž vystavil „ směnku „ na dalších 10.1 mld rublů.

Údajně tyto firmy všechny výše zmíněné peníze převedly do státního rozpočtu, kterému dlužily ( Čubajs dlužil státu celkem 615 mld rublů ) .

Zurabišviliová nazvala firmu FC „ Čubajsovou peněženkou „ .

Dle informátora listu Vědomosti však „ firma FC nedostala žádnou provizi, a stejně tak rozdíl mezi 1.35 mld dolarů a 580 milióny dolarů rozhodně neobdržela firma FC „ …

25.1.02 Jevgenije Borisová v listu The MOW Times napsala, že firma FC odkoupený ruský dluh vzápětí převedla na Čubajsovu Energetickou společnost, která dostala oněch ruskou vládou vyčleněných 50 mld, a ruská vláda na oplátku odepsala Čubajsovi dluh v částce 1.35 mld dolarů.

The MOW Times citoval Vědomosti z 28.12.01, že Čubajsovy Energetické závody  převedly na firmu FC 550 mil.dolarů + úroky, takže Energetickým závodům Čubajse zbylo 770 mil. dolarů zisku.

Ale 24.1.02 mluvčí Čubajsových Energetických závodů Andrej Jegorov uvedl, že „17.12.01 nedošlo mezi FC a Čubajsovou firmou k převodu žádných peněz, jak uvedl list Vědomosti,  a to ani 19.12.01 mezi firmou FC a ministerstvem financí  ČR, a že ani v dohodě mezi ČR a RF o peněžní vyrovnání dluhu nešlo „ …

Andrej Jegorov tvrdil, že dluh bude vyrovnán dodávkami elektřiny po dobu 10 let.

Týž den však finanční ředitel Dmitrij Žurba uvedl, že si Čubajsovy Energetické závody vzaly půjčku od Komerční banky, aby odkoupily ruský dluh od firmy FC.

Žurba uvedl, že 30 mil. dolarů bude splaceno formou dodávek elektřiny, zbytek v hotovosti.

Firma FC + ruské ministerstvo financí se k této kauze odmítly vyjádřit s tím, že jisté věci se v médiích neprobírají, a 24.1.02 na moskevské schůzce „Trojky“ zástupce šéfa  RAO Leonid Melamed také odmítl odpovědět, kolik bylo vyplaceno za služby firmy FC.

Manažéři společnosti Anatolije Čubajse v rozhovoru pro ruská média hovořili o provizi pro firmu FC ve výši 2mld Kč, kterými má FC financovat „ některé programy české vlády „ .

List Vědomosti z 28.12.01 nazval kontrakt Miloše Zemana s Putinem „ mafiánským kontraktem roku s tím, že analogie mafiánského odkupu ruského dluhu v ruské historii neexistuje - šlo o kontrakt zcela výjimečný „ napsal list Vědomosti …

28.1.02 list Vědomosti napsal, že „ neznámá nevýdělečná organizace v MOW, Středisko pro podporu reformy sektoru energetiky, vystupovala jako zástěrková společnost, přes kterou RAO nalilo 775 mil. dolarů do svých poboček v RF z 1.35 mld dolarů, které dostalo od ruské vlády.

List uvedl, že RAO si půjčilo 700 mil. dolarů od Sberbanky, které převedlo na účet firmy FC.

Firma FC s Čubajsovou firmou RAO spolupracovala i na jiných obchodech, mluvčí RAO Andrej Jegorov prohlásil :“ Nešli bychom do toho, kdybychom nevěděli, že to klapne „ …

Dle listu The MOW Times byl scénář následující : ruská vláda zaplatila Čubajsově firmě 1.35 mld dolarů, ale neodepsala jí její daňový dluh, jak uváděla média.

Čubajsova firma si poté vzala půjčku na 700 mil. dolarů, a jistou částku převedla na firmu FC, ale nikoliv 550 mil. dolarů, jak uváděla média, ale 700 mil. dolarů.

FC zaplatil české vládě 570 mil. dolarů, a zbylo mu 130 mil. dolarů. Další milióny vydělal přeprodejem elektřiny po dobu 10 let.

Čubajsova firma zaplatila svoji dlužnou daň vládě, pomohla svým pobočkám + půjčila Gazpromu 340 mil. dolarů, Rosenergoatomu 170 mil. dolarů.

Jan Kovalík listu The Moscow Times uvedl, že ruská vláda dala české vládě ultimátum – budˇ přistoupí na firmu FC nebo jí Kreml z dluhu nezaplatí ani halíř.

Bohuslav Sobotka 3.1.02 pro ČTK uvedl :“ Byla to ruská strana, která rozhodla, kdo odkoupí ruský dluh „

Otázkou je, proč Zemanova vláda na vydírání přistoupila, co KGB/FSB na Zemanovy soukmenovce věděla..

Zeman přijal tudíž za prostředníka firmu FC, čímž se vysvětluje, proč nebyl vypsán tendr, neproběhlo žádné vyšetřování aktivit firmy FC, a hlavně, proč byla firma FC schopna dostat od státní firmy v rekordním čase 700 mil. dolarů – otázka, proč Čubajsova firma poslala firmě FC  700 mil. dolarů, o 130 mil. dolarů více, než bylo třeba k zaplacení nákupu dluhu (570 mil.), zůstává nezodpovězena.

Jediným vysvětlením je, že 130 mil. dolarů navíc bylo „recyklováno“ pro prominenty kremelsko-české vlády nebo manažéry Čubajse  …

Firma FC je firma, kterou rozhodně nevlastní čeští občané, ale FSB, přinejlepším Čubajsova či Kasjanova firma – co by jinak přimělo ruskou vládu, aby  malé obskurní firmě předala 3 miliardy dolarů ?

Ze Zemanova prodeje ruského dluhu Putinovi plynou velmi znepokojivé závěry – ruskojazyčné mafiánské sítě aktivně zapojené do rusko-českých vztahů.

Kromě toho, že firma FC měla dostat provizi ve výši přes dvě miliardy Kč, měla mít po splátce 20 mld korun do české státní pokladny k dispozici dokument, podepsaný Zemanovou vládou, umožňující jí proprat sto miliard korun.
Do statutárních orgánů FC vstoupili koncem listopadu 01 noví členové, kteří posílili temné kontury akce, píše se v článku Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů.

Společnost FC je z 95% formálně vlastněna švýcarskou firmou Magchim Beata Urse Mosera, ale ředitelem firmy je stále bývalý důstojník GRU Mamaladze.

Nový člen dozorčí rady, izraelský občan Zeev Ofer ruského původu, jehož adresa byla totožná s adresou Paata Mamaladze, patřil také do skupiny lidí sledovaných českými tajnými službami.

Další člen dozorčí rady Falkonu Jaroslav Pacák, ex bolševický policista, pracoval v letech 94-99 v BIS, v níž měl na starosti kontrarozvědné rozpracování firem, které se zabývaly deblokacemi ruského dluhu v Česku.

Svoji oficiální kariéru skončil v tzv. Baštově komisi pro akci čisté ruce. "Na pana Pacáka se nepamatuji," říká o něm Bašta.

Nový člen představenstva Miroslav Fojt, ex bolševický policista, svoji kariéru ukončil v roce 92 jako člen služby ochrany objektů zvláštního významu.
Stejně jako vládu nezneklidňuje ztracených 30 mld, nemá černé myšlenky ani kvůli smlouvě s podezřelou firmou ( viz Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů ).

"Falkon byl řádně prověřen," říkali svorně ministr financí Jiří Rusnok a jeho náměstek Ladislav Zelinka. Kým a jak odmítají prozradit - prověrkami se zabývá Národní bezpečnostní úřad.

Jeho šéf Tomáš Kadlec a člen dozorčí rady Falkonu Jaroslav Pacák byli dlouholetými blízkými spolupracovníky v BIS.

Podle informací z policie se na deblokaci ruského dluhu podílí finančně také firma Czech Financial Engineering Company (CFEC), existující teprve 10 měsíců, se sídlem ve východočeském městečku Broumov, s neuvěřitelným základním jměním ve výši 20 mld Kč (stejné základní jmění má Komerční banka), z nichž část má být údajně použita na koupi ruského dluhu.

Peníze byly splaceny počátkem léta 01 osmaosmdesátiletým Čechokanadˇanem Josefem Slyomoviczem, jediným majitelem firmy CFEC.

Firma nemá personálně daleko k českému vyjednavači deblokace ruského dluhu Ladislavu Zelinkovi ( viz Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů ).

Role CFEC na transakci je ale stále nejasná, Zemanova vláda o prodeji ruského dluhu odmítá sdělit jakékoli podrobnosti.

Na adrese společnosti je možné najít pouze advokátní kancelář Drahomíra Růčka. "Pan doktor pro firmu něco dělá, ale nevím co," říká sekretářka.

Všichni lidé uvedení ve statutárních orgánech CFEC tvrdí, že s firmou nemají už nic společného. "Nevím, čím se firma zabývá, když jsem v ní byla já, nevyvíjela žádnou činnost. Odešla jsem přede dvěma měsíci," říká Růžena Fričová z představenstva.

Totéž uvádějí další členové představenstva Jan Bednář a (ČechoŠvýcar) Tomas Karasek.

Nikdo z nich prý neví, kdo je ve statutárních orgánech nahradil. Majitele firmy Josefa Slyomovicze není možné na adrese uvedené v obchodním rejstříku najít. Josef Slyomovicz podniká společně s mužem, jehož jméno se vyskytuje v několika dalších firmách vedle bývalého významného představitele SSM Vojtěcha Slówika, jenž byl několik let obchodním partnerem Rusnokova náměstka Ladislava Zelinky ve firmě International Commodities, která měla zájem odkoupit od českého státu ruský dluh s nabídkou velmi podobnou té, se kterou později uspěl Falkon.

 "Obrátil jsem se v roce 99 na svého přítele Miroslava Šloufa, předal mu návrh, ale pak to nějak zapadlo," vzpomíná Slówik. Zrovna v této době byl náměstek Zelinka povolán, aby se na ministerstvu zabýval deblokací ruského dluhu ( viz Utajené partnerství ministrů, špionů a mafiánů ).

Poznámka :  Z Bamberku do Prahy si Miloš Zeman v roce 95 odvezl dvě Vízkovy bankovní garance vystavené ve prospěch české zcela neznámé firmy Intercontinental Commodities, členem jejíhož představenstva byl svazák z ÚV SSM Vojtěch Slówik, a členem dozorčí rady finanční auditor Ladislav Zelinka

Firmu Intercontinental Commodities vyšetřoval šéf ekonomické kontrarozvědky Evžen Šírek ( vyšetřoval i Františka Mrázka ), odvolaný z tohoto důvodu v roce 99 poté, co jej navštívil bezpečnostní ředitel NBÚ /98-01/ Martin Hejl, jenž se svým kolegou z tajných služeb údajně vynášel informace pro ČSSD …

Bývalý šéf ekonomické kontrarozvědky Evžen Šírek byl obviněn z ohrožování utajovaných informací 17. 2.99, přesně v den, kdy měla začít rozsáhlá akce v rámci vyšetřování podvodu v České spořitelně, v němž stát přišel podle odhadu policie nejméně o dvě miliardy korun. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/sirek-byl-na-stope-velkeho-podvodu-dtc-/domaci.aspx?c=A000820232202domaci_bac

Hejl s Tomášem Kadlecem, šéfem  NBÚ ( za Grosse se stal šéfem státního podniku Čepro, odvolán Paroubkem pro údajnou spolupráci s Krejčířem)  měli za svého informátora mj. Františka Mrázka a jeho partnera Miroslava Provoda, kteří byli dlouholetými spolupracovníky Tomáše Pitra ( kauza Unipetrol).

Provod po Mrázkově vraždě vyslovil podezření, že Mrázek pracoval pro policii ( oba byli ex veksláci), a že k Mrázkovi chodili politici z ODS i z ČSSD.

Hejl si mj. telefonoval s Františkem Mrázkem v den, kdy byl tento zastřelen  - později NBÚ Hejla označil za nepřítele státu.

Zatímco Šírek byl vyhozen, Slówik + Zelinka v kariéře za Miloše Zemana postoupili – Zelinka se stal v roce 00 náměstkem ministra financí, jenž se souhlasem Zemanovy vlády bez výběrového řízení prodal ruský dluh firmě FC za necelou pětinu jeho hodnoty ,,, …

Zelinka se poté stal expertem na prodej dluhů, např. podepsal kontrakt na prodej kazašského dluhu, vyhozen byl až při vymáhání peruánského dluhu, kdy firma, se kterou byl propojen, získala 95% provizi …

V 6/05 Zelinka rezignoval poté, co MFDnes ze 17.6.05 informovala, že se z účtů ministerstva financí ztratilo 46 mil. Kč.

Podvod se dvěma milióny dolarů se na ministerstvu financí odehrál v 2/02 za ministra financí Jiřího Rusnoka v souvislosti s peruánskou pohledávkou, kdy ministerstvo financí vydalo povolení firmě Anper, aby v Peru vymáhala pohledávku ve výši dvou miliónů dolarů, která však ve skutečnosti již neexistovala, protože již byla splacena, a peníze ležely na účtu ČSOB, kde si jich nikdo nevšímal, ale ministerstvo tuto položku dál vykazovalo jako nesplacenou a nedobytnou …

Anper s.r.o. vlastnil Anton Mulárik + František Heger ( jenž to popřel), napojeni na Zelinku.

V 6/02 ministerstvo prohlásilo, že firma Anper pohledávku úspěšně vydobyla, a Zelinkův odbor označil onen účet u ČSOB za ten, na který peníze přišly, a vydal pokyn, aby 95% z nich (46 miliónů) bylo převedeno na účet firmy Anper.

Interní audit ministerstva však uvedl, že částka nepřišla v roce 02, ale leží tam již od roku 96 …

Kazašský dluh – na podzim 01 vyhlásila česká vláda soutěž o nákup dluhu, přihlásilo se 30 firem, mezi nimi i firma FC, vyhrála Deutsche Bank, která však později odstoupila, a česká vláda si za prostředníka zvolila rizikovou  CH banku Neue Privat Curych, protože ta již měla odkup kazašského dluhu s kazašskou vládou předjednaný …

Zelinkův společník z Intercontinental Commodities Vojtěch Slówik se stal za Zemana asistentem  šéfa zemědělského výboru sněmovny, a od roku 02 asistentem ministra zemědělství Jaroslava Palase z kauzy Unipetrol …

Palase vyzval k od chodu premiér Gross, jenž stál na straně svého chráněnce Andreje Babiše, kdežto Palas stál v kauze Unipetrol na straně nepřítele státu, Tomáše Pitra …

Viz Jaroslav Spurný Ministři jako AlCapone z 15.1.06.

Dle motejlek.com z 19.10.012 státní vyjednávač ruského dluhu z 90.let ing. Zdeněk Rachač*1941, poradce ministra financí Václava Klause, zakotvil v 5/012 v představenstvu firmy FC, vedle předlistopadového šéfa Slovnaftu Čimbory + právníka Tomáše Chňoupka, syna bolševického ministra zahraničí.

Nejen oni královsky zbohatli na deblokaci ruského dluhu.

V roce 04 se firma FC podílela na vyrovnání dluhu za elektřinu v Bělorusku, kde dle instrukcí Andreje Rappoporta, obchodního partnera Čubajse ( dle Zurabišviliové  vlastnili firmu Magchim AG Čubajs + Rappoport ), firma FC od nástupu Putina/OO prodávala elektřinu Bělorusku, a výtěžek dávala na splácení ruského dluhu vůči ČR ( nanotechnology.ru) .

Od roku 02 byly dodávky elektřiny uskutečňovány přes Inter RAO JES ( nikoliv přes ruské RAO JES Rusko), Belenergo byl však stále v mínusu a firmě FC neplatil, takže dluhy Belenergo FC odprodal.

Navzdory tomu, že 24.1.02 ministr zahraničí Jan Kavan v MOW prohlásil, že česká vláda nemá v úmyslu prodat zbývající část dluhu, byla za Špidlovy vlády 6.3.04 za ministra financí Bohuslava Sobotky podepsána smlouva ke druhé části dluhu s 50% výtěžností dlužné částky.

Kdyby ministerstvo financí počkalo do roku 020 a přijímalo splátky dle splátkového kalendáře, který byl s RF dohodnut v roce 96, byla by dle odborníků výtěžnost 100% …

Smlouvu ze 6.3.04 opět podepsal náměstek financí Ladislav Zelinka a jeho ruský protějšek Sergej Kolotušin. Dluh měla RF splácet i jaderným palivem, vojenskými dodávkami, a elektřinou na vývoz, a to do roku 06.

Současně Zemanova vláda ( Jan Kavan)  v 9/01 podepsala pro ČR výrazně nevýhodnou smlouvu o pronájmu hotelového komplexu Český dům v centru MOW s hotelovou firmou napojenou na Putina, a co je zajímavé, Kavanovo ministerstvo o ni jednalo nejméně od počátku roku 01, ne-li dříve, krátce po nástupu Putina k moci – je možné, že bylo ruskou stranou/FSB vydíráno ve stylu „ něco za něco „ .

Ministerstvo zahraničí, navzdory veřejným slibům Jana Kavana, nezastavilo nevýhodný pronájem Českého domu v Moskvě. Generální sekretář Pavel Jaroš totiž podepsal ve vší tichosti 3.9.01 slibovaný dodatek ke smlouvě, ovšem drtivá většina výhod pro firmu Hotel Český dům v nové verzi zůstala. A to včetně nízkého nájemného 28 milionů korun. Ministerstvo přiznalo, že 28 milionů si stanovila sama firma, a resort na ni přistoupil.

Novou verzi smlouvy nedoporučili podepsat ani právníci ministerstva,kterým  se nelíbil hlavně článek 10, který označili za smlouvu o smlouvě budoucí. Jejich názor však není pro Jaroše rozhodující, ani pro právníka Františka Gebauera, jenž smlouvy s Rusy vypracoval. Jaroš navíc dodatek podepsal, aniž jej projednalo kolegium ministra …

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cesky-dum-skandal-trva-06x-/domaci.aspx?c=A010905_212955_domaci_was

Jaroš a Gebauer tvrdili, že ve smlouvě není zmínka o předkupním právu, ruský tisk z 6/01 tvrdil opak s tím, že se pracovníci ministerstva vnitra dopustili řady pochybení.

Na tiskové konferenci z 6/01 Kavan prohlásil, že on za špatnou smlouvu o pronájmu nemůže, v čemž mu přizvukoval jeho 1. náměstek Pavel Telička.

Za prodej ruského dluhu zodpovídal na ministerstvu financí Ladislav Zelinka, jenž musel později odejít po machinacích s prodejem peruánského dluhu.

Na vládní úrovni se deblokací ruského dluhu zabýval ministr zahraničí Kavan a ministr financí Pavel Mertlík.

Obě transakce české a ruské vlády s firmou FC nesou klasické rysy praní špinavých peněz, a mohly tak poskytnout velké peníze organizovanému zločinu v obou státech, tvrdil ruský novinář Oleg Lurje v listu Novaja gazeta 14.1.02 v článku s nadpisem Rossija dolžna ben Ládenu/Rusko dluží bin Ládinovi.

Oleg Lurje tvrdil, že v ČR registrovaná firma FC, které Zemanova vláda prodala ruský dluh, je přímo napojená na jednu firmu rodiny bin Ládinů/že je to filiálka firmy Saudi Binladen Group ( v rámci tehdejší koalice „ pro 9/11 „ spolu v afghánském/čečenském terénu spolupracovaly ruské a saúdskoarabské/katarské tajné služby na straně radikálů proti umírněným, viz mé články o 9/11 ), které manévry s ruským dluhem mezi Zemanem a Putinem přinesly zisk ve výši 770 mil. dolarů ( Oleg Lurje se odkázal na prohlášení Michaila Kasjanova ze 9/01, že „ RF vyplatí firmě FC 1.35 mld dolarů, ze kterých 580 mil. dolarů dostane ČR a 770 mil. dolarů firma FC „ )  …

Kritiku ze strany médií ruská i česká vláda pohrdavě přezírala, viz mj. Respekt z 18.3.02, LN z 23.1.03 + viz zpráva BIS z léta 03 o rozmachu ruskojazyčné mafie v ČR.

Většina ruských firem registrovaná v UK se sídlem v LON, které vyjmenoval Oleg Lurje v listu Novja gazeta ve spojitosti s prodejem ruského dluhu českou vládou  a mezinárodním terorismem, existovala, třebaže jen na papíře  ( jen Turkey Fock UK, Islay Holding + Falkon Ltd. z Lurjeho seznamu v UK registrovány nebyly – UK obchodní rejstřík uvádí  přes 100 firem s názvem Falcon, ale žádnou „Falkon“  ) - mnoho z nich mělo identické adresy, a prázdné kanceláře bez telefonu.

Falcon Capital Management Ltd, FC Nominees Ltd, Falcon Properties Ltd, Globe Administration Ltd, Safron Advisors, Attock Oil Co Ltd, Russell Wood Holdings Ltd + Russell Wood Ltd existovaly nejen na papíře, ale odmítly článek Olega Lurje komentovat.

Mluvčí britského/UK ministerstva vnitra ČTK sdělila, že informace Olega Lurje ( kterého Kreml, Gross a Jan Kavan nazvali duševně chorým, Lurje svého času pracoval pro Žirinovského )  jsou zpravodajského charakteru, takže je UK ministerstvo vnitra nebude komentovat, zatímco ČTK přinesla 15.1.02 dementi představitele firmy FC ing. Jozefa Čimbory, jenž v případě dalšího poškozování jména firmy hrozil soudy.

17.1.02 přinesl Český rozhlas prohlášení ministra vnitra Stanislava Grosse, jenž popřel napojení „ české“ firmy FC na firmu rodiny binLádin, zatímco Zeman se k článku Lurjeho odmítl jakkoliv vyjádřit.

Spolupráce Putina se Západem začala v 1/01 po potopení ponorky Kursk v 8/00 ( viz můj článek Ponorka Kursk K-141, druhé ruskoamerické KAL 007 ), kdy po jejím potopení Kreml vedl vleklá jednání s Washingtonem.

Po odprodeji ruského dluhu zástěrkové firmě FC začal do ČR proudit ruský kapitál v alarmujícím objemu ( firma FC měla v ČR financovat „ některé „ projekty) .

V RF se firma FC proslavila svým kontraktem s kalmyckým prezidentem Kirsanem Iljumžinovem, úhlavním nepřítelem Garry Kasparova, na výstavbu obří větrné elektrárny na břehu Kaspického moře.

Do projektu, který v roce 07 vyjednal obchodní partner Čubajse Andrej Rappoport ( projekt dopadl jako Hotel Praha, který chátrá ), byla zapojena i Česká exportní banka a firma ČKD Nové Energo.

Mezitím firma FC v pohodě privatizovala  distribuční energetickou sítˇ Kalmycké republiky, Energetičeskaja kompanija, v níž se zmocnila 94.2 % akcií, zbytek vlastní kalmycký prezident Iljumžinov.

V létě 012 byl projekt oživen, ale Česká exportní banka dle motejlek.com uvedla, že tentokrát již bez její účasti.

Motejlek.com zveřejnil 19.10.012 akcionáře firmy FC :

  • Yucom-Libero Finanz und Handels AG, Lichtenštejnsko, ovládaná Panteleimonem „Paatou“ Mamaladzem, v roce 09 získala 90% FC v ČR
  • JCPB s.r.o. Praha, zastupovaná Josefem Čimborou, jeho obchodními partnery jsou jeho synové Michal + Pavol
  • Magchim AG, CH, zastupovaná Sergem Mamaladzem
  • JudrTomáš Chňoupek
Autor: Andrea Kostlánová | úterý 14.7.2015 11:41 | karma článku: 29,53 | přečteno: 4392x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 470x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz