Jak Klaus a Zeman vrátili ČR do ruské sféry vlivu

17. 07. 2015 12:54:50
V 1/90 Praha prohlásila smlouvu o „ dočasném „ umístění SU vojsk ( přes 73.000 vojáků ) na území Československa za neplatnou, a požadovala odchod ruské armády (oficiální nástupkyně SU armády).

V MOW během Havlovy návštěvy v 2/90 byla podepsána dohoda o stažení vojsk ruské armády k meznímu termínu 6/91, + Havel rovněž požadoval rozpuštění paktu Varšavské smlouvy, k čemuž došlo v 7/91.

V 4/92 Václav Havel podepsal s Kremlem smlouvu o přátelství, která jednoznačně odsuzovala okupaci ČSSR jako nepřípustnou, a řešila finanční otázky stažení vojsk ruské armády z Československa.

Avšak následná smlouva po rozpadu Československa ( které s Kremlem domluvili VK a Vlado Mečiar ) ze 8/93 v rámci přitvrzení ruské zahraniční politiky již žádnou omluvu za 21.8.68 neobsahovala.

Kremelská propaganda se přes své sítě v ČR zaměřila na přesvědčování veřejnosti, jak čeští občané, přijdou-li o sociální jistoty socialismu, po vstupu do EU a do NATO zchudnou, třebaže v té době Kreml divoce privatizoval, a pošlapal veškeré sociální jistoty ruských občanů.

Na rozdíl od občanů PL a pobaltských zemí naivní občané ČR nevyjadřovali žádné obavy z Kremlu, třebaže ruské tajné služby považovaly ČR za nepřítele číslo 1.

Průzkumy veřejného mínění udávaly jen 3% lidí, kteří se ambicí Kremlu obávali, ostatní čeští občané tvrdili, že to ruské tanky mají do Prahy/PRG daleko, třebaže Zemanova dálnice D47 měla ruským tankům cestu usnadnit.

Čeští politici vůči Kremlu opět zaujali bezelstný pragmatický postoj.

Symbol antibolševismu Havel byl v Kremlu pro svoji rigidní proamerickou politiku maximálně neoblíbený.

Václav Havel Kreml rozzuřil, když prohlásil, že EU a NATO mohou s RF spolupracovat, ale že si nedokáže představit, že by RF vstoupila do EU či do NATO, jak RF usilovala ( v čemž ji podpořil Zeman), protože je příliš velká na to, aby ji západní instituce mohly vstřebat, a navíc se RF nezbavila svých imperiálních ambicí ...

Havel jednoznačně podpořil rozšiřování NATO na Východ, zejména vstup pobaltských států do NATO, a krátce po jmenování Putina úřadujícím prezidentem v 1/00 Havel na Putinova slova o tom, že RF „ nepřipustí „ další rozšíření NATO na Východ, ostře reaagoval s tím, že „ RF nemá právo nařizovat evropským státům, kam mají vstoupit, a kam ne „ ...

V 3/01 při své návštěvě v Praze šéf ruského senátu Jegor Strojev vyjádřil Putinovy „ obavy „ z militarizace Evropy ze strany NATO .

Petr Pithart po setkání s ním novinářům řekl, že se mu marně snažil vysvětlit, že „ vstup ČR do NATO není militarizací Evropy „ , a že Strojeva nepřesvědčila ani čísla.

V roce 94 přijel do PRG ruský ministr zahraničí Jelcina, v 2/01 ministr zahraničí Putina Igor Ivanov, jenž si popovídal nejen s kremelským bubeníkem Janem Kavanem, ale i s prez. Havlem /89-92, 93-03/, před kterým lišácky tvrdil, že „ vstup ČR do NATO nepředstavuje pro RF problém „ ...

Vztahy s Kremlem se výrazně zlepšily za prezidenta Klause/VK, jenž prohlásil, že „ RF nepodezírá z nekalých úmyslů „ ...

Za VK se ruský kapitál snažil již nepokrytě získat kontrolu nad některými českými médii, všeobecně se spekulovalo ( a v dalších letech bylo potvrzeno), že to byl ruský kapitál, který koupil Železnému TV NOVA, protože Kreml měl zájem veřejnost lapit na vysedávání u TV seriálů, a tím ji depolitizovat.

V 3/00 šéf karlovarské regionální TV Duha ( sledují ji majitelé kabelových TV a satelitů ) Karel Soukup uvedl, že mu ruští „podnikatelé“ nabídli 10 mil. dolarů za většinový podíl v jeho TV s tím, že další milióny dodají, pokud TV bude vysílat dle jejich pokynů.

Soukup odmítl.

Pokud jde o polistopadovou armádu, schopní důstojníci z armády odešli, a ti z nich, kteří zůstali, byli vyhozeni za premiérů Klause a Zemana.

Když NATO udeřilo na režim Slobodana Miloševiče, Zemanova vláda tvrdila, že v Bruselu NATO rozhodlo bez ní – zatímco však v Bruselu Miloš Zeman/MZ s nálety výslovně souhlasil, v Praze útočící piloty NATO nazval „ troglodyty a primitivy „ ...

Po celou dobu kampaně se VK + MZ od Západu ostentativně distancovali.

Lubomír Zaorálek, šéf Poslanecké sněmovny, navštívil Kreml, aby Putina ujistil, že „ české a ruské postoje jsou naprosto shodné „ ( Respekt ze 24.3.03) .

Po „ listopadu „ chamtivost nahradila ideologii.

Armádní výzbroj se pro finanční nenajedenost managementu nakupovala předražená, takže armáda si rozpočet vyčerpala na 100 let dopředu.

Velení české armády bylo pod ruským vlivem, pro NATO tudíž nespolehlivé, až na vzácné výjimky, jako je vlastenecký gen. Petr Pavel*1961, v letech 012-015 náčelník genštábu, jenž v 6/015 převzal post šéfa Vojenského výboru NATO jako první zástupce bývalých zemí Varšavské smlouvy ...

Zejména za premiéra Miloše Zemana /98-02/ probíhaly s jeho souhlasem čistky na ministerstvu vnitra, v řadách policie, na ministerstvu obrany, a v tajných službách od lidí, kteří nastoupili po roce 89.

MZ, stejně jako VK + Livie K, má i nemá otce, MZ se s ním nikdy nestýkal, otec zemřel v roce 57 ( otec VK v roce 53/54, otec LK v roce 56).

Stejně jako VK + LK MZ studoval na VŠ ekonomické, přičemž do KSČ vstoupil na jaře 68, což naznačuje jeho předurčenost.

1970 byl MZ z KSČ vyhozen pro kritiku ruské okupace, nicméně světově uznávaný sociolog Pavel Machonin /1927-2008/, bratr překladatele Sergeje Machonina, MZ přijal na naléhavé doporučení svých kolegů z VŠ do Technosportu.

Machonin se poté stal šéfem oddělení OKPM Sportpropagu, ale krátce na to musel z funkce na žádost STB odejít, přičemž údajně sám za svého nástupce navrhl MZ ( a STB to přijala, třebaže Machonina Poučení z krizového vývoje označovalo za kontrarevolucionáře ) ...

Vědec Machonin poté až do „ listopadu „ pracoval pro drůbežárny Xaverov, zatímco z KSČ vyhozený MZ v době nejtužší normalizace pracoval v elitní organizaci s prognostickým oddělením Sportpropag při ÚV ČSTV/ Československého svazu tělesné výchovy /71-84/, ve kterém vybraní lidé měli za pomoci PC techniky vymyslet, stejně jako STB Slušovice, jak předhonit vyspělejší Západ a vymodelovat bolševismus s lidskou tváří.

Klausův bankovní seminář se se Zemanovým OKPM prolínal, s oběma na výzkumu nového modelu společnosti spolupracovali i jaderní fyzici Zieleniec + Dušan Tříska z Ekonomického ústavu ČSAV, otec kupónové privatizace ( „ Do ekonomiky jsme hodili pumu „ ) , jenž tvrdí, že Viktor Kožený nikoho neokradl. „Kdyby se Koženému povedlo zprivatizovat ázerbájdžánskou naftu – a nebyl od toho zas tak daleko –, tak by se nestal jen nejvlivnějším byznysmenem v Česku, ale v celé Evropě. Měl ovšem smůlu, že narazil na Alijeva a jeho rodinu, kteří byli očividně ostřejší hoši než on,“ říká otec kuponové privatizace Dušan Tříska.

Zdroj: http://www.penize.cz/ekonomika/294135-dusan-triska-viktor-kozeny-v-cesku-nikoho-neokradl

MZ byl šéfem Oddělení komplexního prognostického modelování /OKPM, jak vyhrát nad Západem, přičemž nikdo z oddělení nebyl aktuálně „ve stavu“ KSČ, což ale nevypovídá., že nespolupracoval s STB.

Zástupcem z KSČ vyloučeného prognostika Zemana ( kterého politicky podporovala doc. Strecková z BRQ, autorka reformy veřejné správy ČR z 2.pol.90.let ve funkci náměstkyni ministra vnitra pro reformu veřejné správy, z které údajně odešla na vlastní žádost v 3/01 ) byl sociolog Martin Potůček (od roku 90 studoval na západních univerzitách, od roku 014 je poradcem Bohuslava Sobotky, obdivuje sociální reformy ex kancléře Schroedera).

Zemanovým podřízeným byl komicky i ekolog a filozof Bohuslav Blažek /1942-2004/ z časopisu 60.let Tvář /64-69/, + z Literárních novin + z Ekologického ústavu ČSAV , sociolog Jiří Kabele ( psal do Respektu, zakládal ODA), matematička Dagmar Harmancová, právník Jan Hutař, stálými externisty byli sociolog Machonin, matematik programátor Vladimír Faifr, sociolog Josef Alan + prognostik Fedor Gál /narozen v 3/45 židovským rodičům v terezínském ghettu/, poslední dva jmenovaní spoluzaložili TV Novu, se svým synem vede nakladatelství G+G, a brání ČT před útoky Zemana a Babiše.

Fedor Gál v prezidentských volbách podporoval knížete Karla, o volbě MZ prohlásil : „ Zvolili jste si burana, ale aspoň nastaví zrcadlo „ ...

1983 po smrti Brežněva (1982) bylo Klausovo Výzkumné prognostické oddělení v ČNB a Zemanovo OKPM zrušeno, obě utajená oddělení pořádala semináře pro klienty, kterými byla i Psychiatrická léčebna v Bohnicích.

Šéfem Sportpropag byl Michalička, jenž Zemanovo oddělení zrušil v 1/84, MZ poté své modely rozvíjel ve výzkumném zemědělském ústavu Agrodat, od roku 90 v Prognostickém ústavu, poté kopíroval kariéru VK ( viz sociolog Jiří Kabele, zakladatel ODA, „Sportpropag, nepravděpodobné místo pro studium společnosti „, 011) .

VK jako premiér bydlel v proseckém paneláku 3+1 až do 5/93, jak zdůrazňuje.

Předchůdcem Stanislava Grosse byl pravověrný zemanovec Václav Grulich (ČSSD), školský inspektor a náměstek ředitele státního podniku Zetor Brno.

Po Grossovi do funkce ministra vnitra nastoupil „ totalitní kněz „ a chartista František Bublan ...

O Grossově záhadné nemoci, která jej paralyzovala, poprvé informoval Blesk v roce 014, do roka a do dne Gross na svoji záhadnou nemoc, jako mnoho jiných v RF, zemřel.

Šéf BIS, jenž zprávu z 10/01 o rozšiřování vlivových sítí ruských tajných služeb v ČR předložil, byl v létě 03 vyhozen. V policii byli propuštěni takřka všichni ze sekce bojující proti ruskojazyčným mafiím.

V 9/98 ( Putin šéfem FSB od 7/98) byl jejich šéf Zdeněk Macháček na základě smyšleného obvinění dokonce vzat do vazby, o 3 roky později jej soud zbavil všech obvinění, ale výstraha splnila účel : policie se začala řídit pravidlem „ Nesahejte na ruskou mafii, vláda si to nepřeje !“ ...

Dle zpráv tisku se VK a MZ od 1/98 tajně a pravidelně setkávali ( Klausova-Zemanova koaliční smlouva 98-02, již parlamentní volby z roku 96 vyústily do patové situace, po odjezdu VK do Sarajeva, Ivan Pilip, Jan Ruml a spol. zorganizovali tzv. sarajevský atentát, pokus o sesazení VK z funkce šéfa ODS, ale jeho vůdcovství potvrdil prosincový sjezd ODS ).

Zemanův ministr zahraničí Jan Kavan“ Kato„ byl západními experty považován za typického dvojího agenta KGB/MI6.

V 1/99, krátce před oficiálním vstupem do NATO ( 3/99), propukl za potlesku ruské ambasády skandál s vyzrazením identity pražského šéfa MI6 Christophera Hurrana, jenž vypracoval zprávu, jak MI6 díky Zemanově vládě přišla o svého nejlepšího iráckého agenta, kterou předal chartistovi Baštovi ( v letech 00-05 velvyslanec v RF) a šéfovi BIS, Karlu Vulterinovi /97-99, jenž byl jmenován na doporučení Pavla Bratinky z ODA, takže jej Zeman musel odvolat za každou cenu ).

Oficiálně byl Vulterin odvolán „ pro únik informací „ , protože si na něho stěžoval nic netušící šéf MI6 v PRG, že média/Jan Kavan v 11/98 vyzradila jméno hlavního iráckého agenta MI6, vysoce postaveného iráckého důstojníka Džabira Salima, kterému pak MI6 musela v 12/98 pomoci zběhnout z ČR přes Německo do UK.

TV zmínila nejen Hurranovu homosexuální orientaci, ale zveřejnila i jeho adresu - Hurran byl nic netušícím přítelem Tomáše Kadlece.

Zemanova vláda Vulterina zkritizovala za to, že se o akci MI6 neporadil se Zemanovou vládou, zatímco Vulterin odpovědnost za skandál s iráckým konzulem odmítl.

Zeman se pokusil kriminalistu Vulterina odvolat již po svém nástupu v roce 98 přes Jana Kavana, jenž Vulterina před novináři napadnul prohlášením, že Vulterinovi před nosem pochodují po Praze iráčtí teroristé, a že jeden z nich chystá útok proti Rádiu Svobodná Evropa ( od 10/98 z PRG pokrývalo Irák) - agenta MI6, místního iráckého konzula, tak počátkem listopadu 98 vyzradil sám Kavan, Zeman však z nezodpovědnosti neobvinil Kavana, ale novináře ( pro legraci viz můj článek Groteska irácké stopy v Praze ).

Bez ohledu na iráckého konzula se Zemanovi především nelíbilo, že Vulterin pověřil agenta BIS Romana Hrubanta, aby zjistil, od koho z BIS unikají informace do ČSSD – Hrubant označil za zdroje úniku šéfa Národního bezpečnostního úřadu Tomáše Kadlece a jeho bezpečnostního šéfa /98-01/ Martina Hejla.

Hrubant byl poté obžalován z vydírání, zpronevěry a z desítky dalších činů , soudem byl zbaven všech obvinění.

Zeman si za svého nástupce v 6/02 vybral Vladimíra Špidlu ( v roce 013 MZ prohlásil, že sázka na Špidlu byla jeho největší politická chyba ) , jenž se veřejnosti představil levičáckou rétorikou.

Špidla nepokračoval v koaliční smlouvě, a za koaliční partnery si vybral malé středopravicové strany – Lidovou stranu a Unii svobody Jana Rumla a Ivana Pilipa -Demokratickou unii/ US-DEU, existující v letech 98-010.

Špidla zrušil některé Zemanovy nejarogantnější korupční kontrakty ( gripeny, dálnici D47, kterou měli postavit Izraelci s ruskými pasy za krajně nevýhodných podmínek pro český stát ).

V zahraniční politice byl však Špidla velmi nevýrazný.

Kauza TV Nova

V roce 91 Československo uzavřelo bilaterální obchodní dohody o investicích s US + s NL, vláda přijala nový zákon o médiích, byla vytvořena Rada pro ČRo + ČT, Rada pro rozhlasové a TV vysílání.

1992 bývalí Zemanovi podřízení z OKPM + Vladimír Železný židovského původu, založili firmu CET21/Středoevropská TV pro 21.stol., sponzorovanou CEDC/Středoevropská rozvojová korporace, vlastněnou (přes jinou firmu ) US podnikatelem židovského původu Ronaldem Lauderem ( v letech 84-86 pracoval pro NATO, za Reagana byl US velvyslancem v Rakousku 86-87, v 90.letech vedl za Izrael tajná jednání s Háfizem Asádem, od roku 07 je Lauder prezidentem Světového židovského kongresu ).

CET21 + CEDC vytvořily společný podnik Česká nezávislá TV společnost/ČNTS, představovaný CET21, jistou českou bankou, + zahraničním investorem Lauderem, většinovým vlastníkem CME, která byla většinovým vlastníkem ČNTS.

Lauderovi TV Nova v letech 99-00 ( Putin šéfem FSB, premiérem a prezidentem) doslova ukradl Vladimír Železný ( narozen 1945 v SU Samaře, jeho otec bojoval v armádě Ludvíka Svobody ), takže kauza skončila před mezinárodní arbitráží, která v roce 03 ČR odsoudila k vyplacení 11 mld Kč Lauderovi.

Vlastnictví TV Nova bylo poté velmi nejasné, 60 vzájemně propojených firem, které rovněž vlastnily TV Prima, pravděpodobně s ruskými kořeny.

Železný, jenž v roce 68 pracoval jako TV redaktor, a po 21.8.68 odjel do UK, odkud se po svém působení v agentuře AP ( což se pro STB rovnalo vlastizradě) neskutečně vrátil v době represí v roce 70 do Prahy, přičemž mu STB umožnila dostudovat novinářskou fakultu, získat titul PhDr, opět ve funkci redaktora pracovat v TV, a přispívat do samizdatových časopisů pod jménem Jakub Stein - v roce 90 se stal mluvčím OF, v roce 91 mluvčím vlády a premiéra Petra Pitharta.

Šéfem ČT se však nestal, porazil jej Ivo Mathé ( od roku 76 vedoucí produkce ČT).

V roce 93 získala „Železného „ CET21 licenci na celoplošné vysílání s kulturním programem ve stylu ČT2, TV Nova s financemi Laudera začala vysílat v 2/94, ale s programovým obsahem totálně odlišným od projektu, který Železný předložil.

TV Nova se stala nejsledovanějším kanálem, a Železný ve svém vlastním pořadu Volejte řediteli komentoval nejen nejrůznější dění, ale i rozhodnutí Rady pro ČT a ČRo, takže v roce 98 bylo proti němu zahájeno řízení o odebrání licence, bylo však zastaveno.

Železný zahájil vysílání „ své „ TV Nova v roce 00 s nástupem Putina do funkce prezidenta s novým sponzorem – miliardářem Jiřím Šmejcem, spoluvlastníkem PPF společnosti miliardáře Petra Kellnera z ruského světa, jehož byl nejbližším spolupracovníkem ( společně vlastní i Home Credit + Air Bank, Šmejc spoluvlastní mj. řeckou národní loterii OPAP, zatímco řeckou Sazku v roce 013 zprivatizoval Karel Komárek ) ...

Lauder proti ČR inicioval dvě mezinárodní arbitráže pro špatnou ochranu investic, v roce 99 v LON, a v roce 00 ve Stockholmu - londýnská rozhodla, že ČR zahraničního investora nepoškodila, nicméně, že Rada pro TV a rozhlasové vysílání se dopustila diskrimace vůči Lauderovi, když v roce 93 požadovala, aby Lauderova CEDC (přidružená k CME ) nevlastnila akcie CET21 přímo .

Stockholmskou arbitráž však ČR prohrála, a musela vyplatit zhruba 10 mld Kč ...

Třetí arbitráž řešila vztah Laudera-Železného, tribunál nařídil zúčastněným stranám, aby si navzájem vrátily plnění smlouvy o prodeji akcií společnosti Nova Consulting a.s. (držela 1% v CET21) – CME vrátila akcie a Železný, jehož vliv ve společnosti CET21 držitelů licence TV Nova se od roku 99 začal ztrácet ve prospěch nových sponzorů z Východu, jednu miliardu Kč, kterou za něho později uhradila společnost PPF Petra Kellnera, obchodníka ruského světa .

Část peněz na půjčku Železného v částce jedné miliardy od IPB/Investiční a poštovní banky dorazila ze Švýcarska od ruských firem napojených na organizovaný zločin, uvedla policie.

Další firma jménem Interconex, vlastněná bývalými členy STB + KGB, půjčila IPB 3 mld Kč, aby tato pomohla „ nové „ Železného TV Nova.

Jak IPB dopadla, je všeobecně známo, v 6/00 se dostala do akutní krize likvidity a zbankrotovala ( celkové ztráty činily zhruba 68 mld Kč ) .

Trestní vyšetřování kauzy TV Nova nebylo nikdy ukončeno, a bylo Zemanovou vládou zameteno pod práh ( viz Respekt z 5.2.01) ...

V roce 02 na scénu vstoupila společnost PPF Petra Kellnera, jenž závratně zbohatnul v RF, která vykoupila akcie od původních společníků CET21 ( Zemanových podřízených z OKPM/Sportpropagu - sociologa Josefa Alana, protikomunistického prognostika Fedora Gála, protikomunistického režiséra a herce Vlastimila Venclíka ( jeho syn byl v roce 93 zabit „neonacisty“ ) a Petera Hunčíka ), a stala se tak majoritním vlastníkem TV Nova ...

Pěstitel vinné révy a sportovní střelec Železný v roce 02, kdy po 32 letech opustil svoji ženu Martu, aby se oženil se svoji mladou sekretářkou, plynule přešel do politiky – stal se senátorem za Hnutí Nezávislí v okrsku Znojmo.

Posléze kamarádka bolševického pluk. Zbytka a Grebeníčka , aktivní svazačka z ÚV SSM, která šeříkem vítala Husáka na Staroměstské radnici, proruská euroskeptička a ekonomka Jana Bobošíková ( zviditelnila se za krize v ČT 00/01, kdy se postavila vzbouřeným redaktorům ), které euroskeptismus nebránil v přijímání štědrého platu europoslance v letech 04-09, založila Politiku 21, a Železný Nezávislé demokraty, se kterými se naposledy pokusil o ( neúspěšný ) návrat do senátu v roce 014, třebaže byl v roce 07 odsouzený za krácení daní ( při dovozu obrazů s galeristou Georgem Novotnym připravili stát na daních o 6 mil. Kč ) .

Napojení Železného na Putinův ruský svět se projevilo i v roce 09, kdy si Železný v ČR zaregistroval značku Libertas.eu pod vedením Vlastimila Tlustého v rámci Putinova projektu euroskeptické strany Libertas, který vypustil do světa irský podnikatel Declan Ganley*1968, poslíček u pojištˇovací londýnské firmy, jenž se počátkem 90. let náhle stal významným milionářským podnikatelem v lesnictví v tehdejším SU, kde působil jako „poradce“ ve Vologodské oblasti, a bohatnul na obchodu s ruským hliníkem ...

Založil a vede politickou stranu Libertas, která štvala proti Lisabonské smlouvě, takže dostal ocenění od eStat.cz, blízkého tehdejší Klausově ODS, jemuž se rovněž z Lisabonské smlouvy dělalo mdlo.

Bobošíková poté, co ztratila plat europoslance, kandidovala na post ředitele ČT, ale post si udržel Jiří Janeček, za ruskou ambasádu a KSČM kandidovala v roce 08 na českého prezidenta, což si zopakovala ve volbách v roce 013 za hnutí Hlavu vzhůru. V roce 010 kandidovala na post primátorky Prahy za hnutí Suverenita, a mezitím neustále kandiduje na poslance parlamentu ...

V 2/012 Železný vstoupil s menšinovým vlastnickým podílem do TV Pohoda, v roce 013 byl pouhých 5 měsíců ředitelem TV Barrandov, ale neopomněl zavést pořad Volejte Železnému ...

Ministrem průmyslu a obchodu byl v Zemanově vládě Miroslav Grégr*1929, syn důstojníka čsl. armády, jenž bojoval u Tobrúku i na východní frontě, a v 50.letech byl vězněn – přesto jeho syn vystudoval ČVUT, a v letech 62-69, kdy byl vyloučen, byl členem KSČ. Ale i po svém vyloučení z KSČ zastával ředitelské funkce, poté spolu s Milošem Kužvartem spoluzakládal Klub přátel Miloše Zemana ...

RNDr Miloš Kužvart, v Zemanově vládě ministr životního prostředí , geolog, se za komunistů účastnil zahraničních expedic.

Jako ministr životního prostředí souhlasil s kácením stromů v Národním parku Šumava a souhlasil, aby dálnice D8 vedla přes Chráněnou krajinnou oblast Českého středohoří.

V roce 04 jej premiér Špidla na doporučení Grosse nominoval na post eurokomisaře, a Kužvart, třebaže neuměl anglicky, odcestoval do Bruselu, jako jediný z desítky budoucích komisařů nedorazil na plánovanou schůzku s předsedou Evropské komise Romanem Prodim, a před zahraničními novináři na tiskové konferenci v důsledku neznalosti AJ na všechny dotazy odpovídal jen větou, že je velmi optimistický.

Když se o tomto trapasu jednalo v ČSSD, Vladimír Špidla kvůli emocím zkolaboval, a ze sněmovny jej musela odvézt do nemocnice záchranná služba. Kužvarta jako europoslance poté nahradil Pavel Telička.

Kužvart vystoupil z ČSSD, a spoluzaložil proputinovskou Stranu práv občanů – Zemanovci ...

V 1/04 byl dvěma neznámými útočníky brutálně zmlácen šéfredaktor Respektu, třebaže se nepohyboval na území Putinova Ruska.

Čistky protirusky smýšlejících lidí pokračovaly i za premiéra Špidly v režii Stanislava Grosse, jenž byl ministrem vnitra v Zemanově i Špidlově vládě /00-04/.

Když se Gross v 2/96 podruhé ženil, byl mu Zeman na svatbě za svědka ( také MZ se v 7/93 podruhé oženil ).

Stanislav Gross se stejně jako MZ obklopil lidmi spjatými s komunistickým režimem (STB), a podléhal ruským vlivům, např. po svém jmenování ministrem v 1/00 jmenoval 1. náměstkem českého policejního ředitele, pověřeného řízením neuniformovaných složek policie, pluk. vnitra Judr Václava Jakubíka z KSČM, bývalého komunistického vězeňského dozorce, přičemž na dotazy médií Gross lživě tvrdil, že Jakubík má potřebnou bezpečnostní prověrku.

Jakubík bezpečnostní prověrku nikdy nedostal, třebaže byla z NBÚ na hodinu vyhozena Jitka Šmídová, která odmítla prověrku účelově vydat.

Šmídová tvrdila, že ji šéf NBÚ Tomáš Kadlec nutil změnit výsledek prověrky náměstka policejního prezidenta Václava Jakubíka, kterou měla Šmídová na starosti.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/proverky-zavinily-ze-se-cesku-neveri-dw2-/domaci.aspx?c=A020306_220344_domaci_pol , prosinec 2001

Nedůvěra zahraničních spojenců, kritika od prezidenta Havla i opozice, ministra vnitra Stanislava Grosse nezviklala - dva roky mlžil, aby uhájil svého člověka bez bezpečnostní prověrky ve druhé nejvyšší policejní funkci.

Jakubíkovi, pod nějž spadají elitní policejní útvary, to umožňují zvláštní výjimky udělované vždy na dva měsíce - ta prozatím poslední, desátá v řadě, mu končí 22.12.01 - prověrka pana náměstka Jakubíka ještě nebyla ukončena", řekla Alena Čechová, mluvčí Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ), který prověrku provádí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/gross-mlzil-aby-udrzel-namestka-dnh-/domaci.aspx?c=A011216_215819_domaci_was

Petr Cibulka uvádí, že Václav Jakubík byl dlouholetým dozorcem s agresívními sklony ve Valdicích, kde byli vězněni nejen vrazi, ale i političtí vězni bolševiků, např. Miroslav Dolejší ( efemérní poradce Havla z počátku 90.let ) , syn daviscupového representanta Jaroslav Javorský, a osobní přátelé Havla -teoretik českého undergroundu Ivan Jirous, dnešní ředitel knihovny „Libri prohibiti“ Jiří Gruntorád, Jiří Volf, aj.

Jakubík se podílel na mnoha akcích proti vězněným, kdy z jeho strany docházelo k fyzickému napadání vězňů.

Ve Valdicích Jakubík studoval dálkově právo, odešel odtud v roce 83 ( v roce 82 spolu s Brežněvem zemřel i socialismus, viz také Skandál ministra jasnovidce a nebezpečného úřadu z 12.3.02

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/skandal-ministra-jasnovidce-a-nebezpecneho-uradu-fb6-/domaci.aspx?c=A020312_164321_nazory_slu)

Počátkem roku 2000, v době, kdy nakrátko odešel od policie, Jakubík podnikal s bývalým komunistickým špiónem Miroslavem Čemusem. MF DNES navíc v 10/00 informovala, že od Čemuse vedou obchodní vazby až k šéfovi solncevské mafie Sergeji Michajlovovi.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/gross-mlzil-aby-udrzel-namestka-dnh-/domaci.aspx?c=A011216_215819_domaci_was

Nakonec dostal jen nižší bezpečnostní prověrku z čistě politického rozhodnutí šéfa NBÚ, protože jinak by nedostal ani tu.

Poté, co Gross Jakubíka uvedl do funkce, Jakubík ve vedení policie uskutečnil puč, a nahradil 6 policejních šéfů z osmi policejními důstojníky s bolševickou minulostí ...

Bývalým komunistickým vězeňským dozorcem byl i 1. náměstek ministra Grosse Judr Petr Ibl, poslanec za ČSSD, jenž v roce 86 ukončil VŠ SNB ...

V 9/04 Český rozhlas uvedl, že Iblovi NBÚ neoprávněně udělil prověrku, třebaže Ibl podnikal s vysokým důstojníkem STB Jaroslavem Vondruškou s kontakty na KGB ...

Pověstné byly Grossovy kontakty s mocnými podnikateli z řad bývalých příslušníků STB či zaměstnanců komunistických podniků zahraničního obchodu /PZO.

Gross odmítl otevření archívů STB, a neustále požadoval rozšíření pravomocí policie ( viz Respekt z 15.10.01) .

Petr Nečas, tehdejší šéf parlamentního výboru pro obranu a bezpečnost, popsal proruskou politickou orientaci Stanislava Grosse na ministerstvu vnitra slovy: “ Někteří britští a US experti mi naznačili, že bude-li na vnitru pokračovat proruský puč Stanislava Grosse, odříznou nás od přísunu jejich informací o organizovaném zločinu „ ...

Prezident Václav Havel se Grossem vyhozených policejních důstojníků zastal, a osobně navštívil Útvar pro boj s organizovaným zločinem, kde prohlásil :

“ Někdo se pokouší destabilizovat útvary pro boj s organizovaným zločinem a paralyzovat vyšetřování, které vedou. Epicentrum této destabilizace nevychází z policie samotné, leží mimo policejní útvary, třebaže jeden a ž dva lidé, řídící tuto destabilizaci, jsou bývalými policejními důstojníky „ .

Prezident Havel konkrétně obvinil bývalého elitního kriminalistu Josefa Douchu, jenž v té době pracoval pro právní firmu, která se specializovala na obhajobu ruskojazyčných mafiánů a lidí podezřelých ze spolupráce s nimi ( Respekt z 26.1.01) .

Za Zemanovy vlády ČR dle hodnocení Transparency International spadla i pod Lukašenkovo Bělorusko ...

Na podzim 03 korupci, nepotismus, klientelismus a nekontrolovaný lobbismus odsoudil i premiér Špidla slovy, že „ dokud budou mít v ČR slovo sítě organizovaného zločinu, je jedno, kdo bude v ČR politicky vládnout „ ...

Analýzu těchto mafiánských sítí, z 98% ruskojazyčných, přinesl Respekt z 9.2.04.

V 7/02 vypukl skandál s přípravou vraždy investigativní novinářky MFD Sabiny Slonkové, která psala článek o korupci gen. sekretáře zamini Karla Srby v kauze pro český stát markantně nevýhodného prodeje hotelového komplexu uprostřed MOW „ Českého domu „ ( kterého využívala i česká rozvědka ) ruské hotelové společnosti propojené s Putinem.

ČR přišla o 3.3 mil. dolarů.

Karel Srba, v 80.letech agent bolševické vojenské rozvědky a poté agent rozvědky ČR, v 3/01 z funkce odešel.

V důsledku tohoto skandálu ministr obrany Jaroslav Tvrdík propustil v roce v roce 02 šéfa vojenské rozvědky Andora Šándora, v 5/04 byl propuštěn i samotný šéf Vojenského zpravodajství/VZ gen. Josef Prokš.

Ve VZ, dle článku Jaroslava Spurného pro CS-magazín z 5/04, pracuje stovka bývalých agentů STB + předlistopadoví pracovníci zpravodajství genštábu, ex filiálky GRU.

Jaroslav Spurný píše, že „ ředitelem operativního oddělení vojenské rozvědky je, nebo přinejmenším ještě nedávno byl, příslušník bolševické tajné služby Jan Kocourek, a jeho zástupcem bývalý politruk Jaroslav Ret. Další předlistopadový důstojník Daniel Koláček byl 5 let, do roku 2000, šéfem rezidentury v Moskvě, a dnes pracuje na ústředí rozvědky. Z rozvědky prý odešlo jen osm lidí „ ...

Sám Prokš, píše Spurný, velel za normalizace rotě průzkumného praporu, která podléhala STB, pak se stal šéfem jednotky průzkumníků speciálně připravované na vysazení proti US armádě dislokované v západním Německu, a jeho předchůdce Jiří Giesl pracoval za totality jako vojenský přidělenec v Sýrii a Egyptě, a měl úzké kontakty na GRU.

Gen. Prokš reorganizaci služby a prověrky nezvládl, prohlásil Tomáš Kladívko, předseda Komise pro kontrolu Vojenského obranného zpravodajství.

Podle Kladívka je nutná naprostá reforma vojenské služby, kterou Prokš ani nezačal.

Vojenské zpravodajství se skládá z kontrarozvědky neboli Vojenského obranného zpravodajství (VOZ) a rozvědky, kromě celkového vedení má každá z větví ještě vlastního šéfa.

Vedením celé služby byl pověřen Miroslav Krejčík, který je zároveň velitelem VOZ – a protože rozvědka neměla ředitele, šéfuje Krejčík provizorně i jí. Zastával tak tři ředitelské posty.

Na ministerstvu obrany se připravuje reorganizace, podle níž by obě větve sloučily svoje týlové zázemí, a jen jejich výkonné složky – operativa – by pracovaly samostatně „, píše Jaroslav Spurný.

Tento skandál těžce poškodil pověst české vojenské rozvědky v zemích NATO, což Kreml potřeboval.

Z hlediska NATO byla situace v ČR odlišná od jiných postkomunistických států, a to negativně - v ČR si komunisté udrželi pevnou pozici, mají značnou voličskou základnu a klíčové parlamentní zastoupení.

KSČM a její bratrská odnož KS RF jsou dvě nejsilnější KS v postkomunistických zemích. Úzké vazby KSČM na KS RF jsou nejen hrozbou pro demokracii, ale zejména dokladují silný ruský vliv na politické dění v ČR, a politickou manipulaci s veřejným míněním.

Podle zpráv slovenské vlády ruské tajné služby pro sabotování vstupu ČR do NATO/její diskreditaci v očích NATO naverbovaly slovenskou tajnou službu SIS.

Zpráva slovenské vlády obviňovala SIS, že se za vlády Mečiara nechala Kremlem naverbovat k vyrábění skandálů v ČR a v Madˇarsku, a to i ve spolupráci s organizovaným zločinem.

Mj. v operaci „Dezo“ plánovala využít k diskreditaci ČR skinheady a neonacisty k vyvolávání rasistických nálad zejména vůči Romům, aby poté kremelský tisk mohl na český rasismus Západ upozorňovat.

Kreml od nepaměti k rozvracení svých sousedů využíval etnických problémů, proto otázku postavení Romů v ČR ruská státní média rozebírají s velkým nadšením.

Kreml také lamentuje nad špatným zacházením s ruskou menšinou v ČR, přičemž nejvíce ruská státní propaganda na ČR útočila poté, co vešel v účinnost nový zákon o cizincích z 1/00, který i vůči Rusům zavedl mj. vízovou povinnost.

V operaci Neutron měli agenti SIS vyvolat bouřlivou diskusi ohledně vstupu do NATO.

Tyto pozoruhodné služby SIS byly sjednány Mečiarovou vládou a jeho šéfem SIS Ivanem Lexou – Kreml na oplátku zajistil výcvik agentů SIS.

V rámci Mečiarovy a Klausovy bratrské spolupráce a proruské orientace bylo Československo, které zaniklo k 1.1.93, rozděleno ne pro národnostní spory ruskými tajnými službami rozdmýchávanými, ale proto, že Kreml věděl, že Havla do SNS nepřivede, ale Mečiara s odtrženým Slovenskem ano, a měl k tomu důvod, viz Mečiar donášel na Dubčeka, tvrdí Denník N. Má prý důkazy ... (17.2.015) .

Podle Denníku N o spolupráci Mečiara s StB vypovídali v 90. letech svědci před vyšetřovatelem, který se zabýval krádeží tajných spisů z někdejšího sídla pobočky StB v Trenčíně. Svazek na Mečiara coby kandidáta tajné spolupráce s krycím jménem Doktor byl založen v roce 85, člověk vedený v kategorii kandidáta tajné spolupráce o zájmu StB nemusel vědět, ale poté, co Mečiar předvedl ukázkovou kolaboraci s Kremlem, je vše jasné.

Mečiar měl donášet STB v době, kdy byl podnikovým právníkem ( Mečiar byl vyloučen z KSČ v roce 70, přesto dálkově vystudoval práva, a stal se podnikovým právníkem, zatímco jiní vyloučení museli k lopatě) .

K Dubčekovi měl podle listu blízko prostřednictvím svého kamaráda a Dubčekova švagra Vladimíra Krajčiho.

Po rozbití Československa se Mečiar držel kremelského scénáře - Slovensko se v roce 93 stalo první zemí vně SU, která vstoupila do odnože SNS, když přistoupilo k surgutské dohodě o dodávkách energie, ale Mečiar měl smůlu – surgutská dohoda pro neúspěch zanikla již v roce 94.

Kreml nabídl Mečiarovi garance pro slovenskou neutralitu, které Mečiar jako jediný středoevropský státní představitel přijal, a v 5/96 Kremlu neutralitu přislíbil.

V 5/97 se uskutečnilo referendum o plánovaném vstupu/nevstupu do NATO, a dopadlo ve prospěch Kremlu, který v BTS již několik týdnů před hlasováním uzavřel několik vojenských dohod, a nejen vojenských, v 4/97 Mečiar s Černomyrdinem podepsali i 8 ekonomických dohod, především dohodu o zvýšení tranzitu ruského plynu přes slovenské území, čímž Mečiar utvrdil závislost Slovenska na RF, do které Slovensko nic nevyváželo ( ani Dzurinda nedokázal snížit energetickou závislost Slovenska na RF, a smlouvu s Kremlem prodloužil) ...

V 1/02 Jukos získal 49% kontrolu nad slovenským státním Transpetrolem, tudíž významné pozice v jeho vedení, a tím kontrolu nad tranzitem přes Evropu.

Jukos plánoval nakoupit i slovenské rafinérie.

Další dohodou, kterou Mečiar s Černomyrdinem podepsal, bylo zřízení společného podniku SlovRusGas, který se měl stát vlastníkem plynovodů na slovenském území – Mečiar tak představoval vážnou hrozbu pro celou Evropu ( v 3/02 Gazprom koupil 49% podíl ve slovenských plynovodech).

Kreml navíc zásobuje dvě slovenské jaderné elektrárny, Mochovce a Bohunice, jaderným palivem, Čubajsova firma RAO zamýšlela koupit Slovenské Elektrárny, Mečiar se Slovenskem směřoval ke vstupu do SNS ...

Mečiar chtěl proruskou servilitou mj. zachránit před uzavřením slovenské podniky těžkého strojírenství, v nichž jeho hnutí mělo největší voličskou základnu.

Mečiar jako jediný s Kremlem dále uzavřel dohodu o volném obchodu, přijal z Kremlu „ půjčku „, a nebránil se těžké ruské vojenské technice, která na Slovensko proudila v rámci vyrovnání ruského dluhu.

Kreml za to BTS ruský dluh z dob SU pečlivě splácel, a nedestabilizoval Slovensko využíváním národnostní otázky – madˇarské a romské menšiny.

V 8/98 Jelcin veřejně vyslovil Mečiarovi podporu, aby byl znovuzvolen, ale nebylo to nic platné, Mečiar na Slovensku dohrál ( jeho strana HZDS zanikla v roce 014, po dobu své existence byla závislá na Kremlem sponzorovaných extrémistických skupinách, které podporovaly úzké vztahy s RF, Slovenské národní straně /SNS + Asociaci slovenských dělníků/ASD s šéfem Janem Luptákem, které HZDS jistily parlamentní většinu, poté, co Mečiar ve volbách v 9/98 prohrál, se SNS rozpadla na dvě frakce, a ASD zmizela z politické scény zcela).

Mečiarovy úzké vazby na Kreml destabilizovaly celý region, Bratislava se stala rejdištěm ruských tajných služeb.

Mečiarovy tajné služby Kremlu věrně sloužily, ruské tajné služby si kupovaly nebo vydíraly slovenské novináře, aby psali články vyhovující Kremlu, zejména po volbách v 9/98, kdy nastoupila vláda Mikuláše Dzurindy, která sbližování s RF utnula – Kreml ztratil vazalského partnera , proto proti nové vládě ruské tajné služby organizovaly štvavé kampaně, mj. že tajně prodává zbraně sankcionovaným režimům, a že slovenské tajné služby jsou ostře proti NATO, tj. ruská propaganda začala okamžitě poukazovat na prozápadní nespolehlivost Dzurindovy vlády, např. ruská propaganda označila za bolševika Pavla Rusko, šéfa Nové občanské aliance/NOA s tím, že výhradně pro styky s Mečiarem a pro svoji spolupráci s FSB mu byla v roce 96 udělena licence na vysílání TV Markýza.

Po prohraných volbách z roku 98 bývalý šéf slovenské kontrarozvědky a pravděpodobný agent FSB Ivan Lexa uprchl ze Slovenska poté, co byl obviněn z organizování únosu syna prezidenta Michala Kováče, hlavního politického rivala Mečiara.

V 6/02 byl Lexa zatčen.

Podle Slovenské informační služby/SIS na Slovensku rejdily mafiánské gangy ruské, albánské a italské, zejména však bylo Slovensko tranzitním koridorem pro pašování zbraní ruské a ukrajinské mafie.

Vztahy Kremlu s BTS klesly na bod mrazu v 3/99, když Mikuláš Dzurinda zrušil plánovaný nákup ruských protiraketových systémů.

V 1/01 ruský ministr obrany Sergej Ivanov v BTS hrozil nespecifikovanými odvetnými kroky, jestliže Slovensko vstoupí do NATO.

V roce 03 skandál slovenských tajných služeb je měl zdiskreditovat u NATO.

V 1/03 britský/UK časopis Jane ́s Intelligence tvrdil, že SIS stále spolupracuje s FSB/ SVR, včetně svého šéfa Vladimíra Mitro, předlistopadový policejní vyšetřovatel ministerstva vnitra ( šéf SIS 93-95 + 98-03), v roce 95 z funkce šéfa SIS odstoupil na žádost Mečiara, dle kterého SIS nedostatečně sledovala a šikanovala nepohodlné novináře.

Mečiar jmenoval šéfem SIS Ivana Lexu, syna bolševického ministra, kterého již v 1/91 dosadil za šéfa Úřadu vlády.

Zpráva SIS z 6/03 za šéfa SIS /03-06/ gen. Ladislava Pittnera ( katolický disident, politický vězeň, od roku 94 ministr vnitra) tvrdila, že ruské tajné služby své aktivity na Slovensku stupňují.

Ve stejné době byl ze Slovenska vyhoštěn jeden ruský diplomat.

SIS v této době procházela obdobím chaosu, což ruské tajné služby využily k získání kompromatu na politiky všech sousedů Slovenska.

31.7.013 vláda Jiřího Rusnoka ( jenž prodal ruský dluh firmě FC, a připravil tak český stát o miliardy ) schválila Livii Klausovou, pracovnici Ekonomického ústavu ČSAV a PZO Centrotex, „ firem“ řízených STB, za českou velvyslankyni v BTS, aniž o tom informovala veřejnost, a v 11/013 její pověřovací listiny podepsal MZ, jehož prezidentskou volební kampaň LK podpořila ...

Stejně znepokojující byly kremelské kontakty na české radikální levicové skupiny, sponzorované a vedené Kremlem, jak uvádí zpráva ministerstva vnitra a spravedlnosti z roku 99 o extrémismu v ČR s tím, že „ čeští neobolševici udržují kontakty s ruskými oficiálními státními strukturami „ ...

Zpráva nezmiňuje jen Stranu čsl. komunistů/KSČ, vedenou Miroslavem Štěpánem/1945-2014/, ale ruskými tajnými službami jsou řízeni i anarchisté a tzv. slovanofilové.

Levicoví extrémisté početně převyšují pravicové extrémisty, a jsou nebezpečnější tím, že mají u veřejnosti společenský kredit.

Proti vstupu ČR do NATO pravicoví i levicoví extrémisté úzce spolupracovali, stejně tak proti US radaru v Brdech, při oslavách Putinovy okupace Krymu, obsazení východní Ukrajiny ruskými komandy, či při průjezd Nočních vlků napříč Evropou.

Podle zpráv BIS se ČR v 90.letech stalo arénou organizovaného zločinu rusky mluvících mafiánských skupin, řízených ruskými tajnými službami, které provozovaly zejména finanční a bankovní podvody, jejichž cílem bylo infiltrovat se do obchodních a vládních kruhů, což se jim podařilo na výbornou.

Tito mafiáni a agenti udržovali úzké kontakty s českými firmami, zejména se specializovali na prodej a koupi luxusních nemovitostí, v realitních kancelářích se natrvalo zabydleli.

Poté, co podnikatelskou a státní sféru infikovali, přešli na legální obchody, v nichž využívali zločinně získaný kapitál, infiltrovali i politické strany a místní správu.

Ruská mafie provozuje hotely a restaurace, narkoobchod a prostituci.

Podle pluk. Judr Jiřího Komorouse, od roku 94 šéfa Národní protidrogové centrály, jenž s Danielem Landou založil řád Ordo Lumen Templi (převtělil se do věřícího katolíka) , a v 1/09 na vlastní žádost odešel od policie, aby se již v 6/09 stal náměstkem ministra vnitra Martina Peciny (ČŠSD, poté ve straně Zemanovců) „ postsovětské ruskojazyčné drogové gangy, specializované především na heroin, zaplavily ČR k roku 99 – kromě drog prodávaly i zbraně “.

Před Komorousem varuje Jan Kubice s tím, že Komorous udržoval kontakty s STB, a že v roce 87 horlivě usiloval o vstup do STB slovy, že je „ přesvědčeným internacionalistou, marxistou , a že vyjadřuje naprostý souhlas se vstupem SU vojsk do Československa 21.8.68 „ ...

V 4/012 měl být jmenován šéfem Ochranné služby, ale proti jeho již s policejním ředitelem Petrem Lessym dohodnutém jmenování se postavil Lessyho náměstek Vladislav Husák.

V ČR působí legálně i nelegálně tisíce ruských obchodníků, kteří většinou pracují pro ruské tajné služby, které se na ně zaměřují.

Sídlem ruských tajných služeb a kriminálních gangů se staly Karlovy Vary, které se staly baštou pro ty, co prali špinavé ruské peníze. KGB/FSB v západních Čechách, kde k roku 99 nakoupila nemovitosti za 30 mil. dolarů, hluboko zapustila kořeny.

Příkladem spolupráce s ruskými tajnými službami je česká firma Agroplast, jejíž dva šéfové byli v ČR trestně stíháni ( v nepřítomnosti) za nelegální obchod se zbraněmi, na kterém se podílely i ruské banky z MOW (tehdejší starosta Jurij Lužkov ve prospěch zadržených podnikatelů v PRG intervenoval, po svém propuštění z vazby zmizeli neznámo kam) .

České tajné služby po nástupu Putina do čela FSB (7/98) hlásily alarmující nárůst ruské špionáže, kdy ruští agenti navázali kontakty nejen s extrémistickými organizacemi, ale i s personálem policie, armády a vládních úřadů.

Ruská vojenská rozvědka GRU pronikla nejen na ministerstvo obrany, ale i dopravy.

Nákup médií a poskytovatelů internetu ruskou špionáž usnadnilo.

Zprávy BIS od poloviny roku 95 uvádějí, že ruské tajné služby představují pro ČR největší bezpečnostní riziko. Ruské sítě mají v ČR propracované lobbistické agentury, které ovlivňují rozhodování již na lokální úrovni, šíří dezinformace ( např. ruské tajné služby rozpoutaly dezinformační kampaně kolem jaderné elektrárny Temelín ) a podkopávají věrohodnost ČR na Západě.

Vzhledem k malé rozloze ČR je ČR ruskými agenty zahlcena.

Počet zaměstnanců ruské ambasády v PRG je 3x větší než ve Varšavě ...

K roku 00 BIS uváděla, že z celkového počtu 400 úředníků na ruské ambasádě je přinejmenším polovina špiónů ( v 2/00 byl jeden ruský špión z ruské ambasády z ČR vyhoštěn, jednalo se o asistenta ruského vojenského atašé, jenž sbíral informace o výzbroji NATO, Kreml okamžitě vyhostil 1 důstojníka z české ambasády v MOW ) ..

Ruské zájmy v ČR dle Jana Macháčka

Transgas

Gazprom jej chtěl koupit přímo či nepřímo přes německé konsorcium RWE/Wintershall, se kterým je úzce propojen, a se kterým vytvořil dvě dceřinné firmy Wingas + Wintershall Erdgashandels.

Unipetrol

Ruské ropné firmy po něm rovněž lačnily, o jeho privatizaci soutěžila ruská ropná firma Sibur.

Armáda, prodávat jí ruskou výzbroj

Banky, získat pro ruské figuranty co nejvíce bankovních licencí

Severní Morava

Kreml chtěl vystavět obří nákladní terminál v Bohunicích, překladiště pro transsibiřskou železnici do severní a jižní Evropy, proto Zemanova dálnice D47, jejíž stavbu Zeman zadal izraelské firmě s ruskými majiteli Housing and Construction Holding ( mnohé izraelské firmy vlastní Rusové, viz izraelský občan Barak Alon a jeho BCL, jenž vytuneloval s pomocí svých českých asistentů 8 mld Kč z Komerční banky, a měl zájem o koupi ruského dluhu ).

Celá řada českých firem má neprůhledného vlastníka, off-shore subjekty či nizozemské skupiny, od České pojištˇovny po Třinecké železárny ...

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 17.7.2015 12:54 | karma článku: 26.91 | přečteno: 1968x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.71 | Přečteno: 394 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 24.99 | Přečteno: 1101 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 432 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 256 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...