Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sýrie, jsou letecké útoky proti IS legální ?

Velmocenské tektonické desky praskají ve švech. Putinovy agrese vyvolávají ve světě chaos, v Gruzii, na Krymu i v Sýrii hyperaktivní džudista KGB Putin vyhrává nad golfistou Obamou.

Obama je však i ve vleku Pekingu, který se vybavil námořnictvem, které má vyhnat z Tichomoří US 7. flotu.

Nejen americkou, Peking chce svoji národní svrchovanost rozšířit na celou oblast Jihočínského moře, a proto buduje ( stejně jako Japonsko) umělé ostrůvky, kolem nichž si odměřuje 12 námořních mil, a které opevňuje, navzdory protestům ostatních pobřežních států, viz moje články o Jihočínském moři.

O US úpadek se Putin zjevně snaží, aby mohl převzít šerifskou hvězdu, a stát se četníkem světa.

????????: ?????? ? ????? – ???? ??????? /Ruský spisovatel a politik Vladimír Vojnovyč : Rusko v Sýrii, krach impéria, "Putinova intervence v Sýrii Rusku nepřinese nic dobrého" :  http://replyua.net/news/putin/14145-voynovich-rossiya-v-sirii-krah-imperii.html

Obama k poklesu US vlivu ve světě podstatně přispěl, patrně nastoupil do prezidentského křesla s úkolem velmocenské postavení US zničit, vždy přeháněl limity a podceňoval možnosti, které měl Washington k dizpozici.

Obama nedodržel ani jeden svůj závazek v Sýrii, zejména v létě 013, čímž Putinovi ukázal, že si v roce 014 může zabrat Krym.

Golfista Obama „ Po volbách budu flexibilnější „ nepředstavoval pro akční duo Putin - Si žádnou překážku.

Sólo letecké údery proti IS, v nichž západní státy a Putin zabíjejí údajně z důvodu  „ protiteroristické prevence „  své státní příslušníky  ( kteří pro ně možná pracovali ) :

16.9.015 provedlo svůj první úder proti IS australské letectvo.

Paříž/PAR, která se v roce 014 odmítla podílet na spojeneckých leteckých úderech v Sýrii s tím, že letecké útoky Asáda neodstraní, během stěhování ruské armády do Sýrie ( ruští zpravodajci v rámci Putinova expedičního sboru zaplavili se souhlasem Teheránu Bagdád, kde Putin vytvořil společné zpravodajské velení RF, Iráku, Teheránu a Sýrie ) změnila názor, a od počátku září 015 vysílala letouny na průzkumné mise.

Francouzský ministr obrany k tomu prohlásil, že PAR v Sýrii „ zlikviduje všechny džihádisty, kteří ohrožují Francii ( např. svým návratem ) „ , a 15.9.015 v NS premiér Manuel Valls informoval, že PAR vyjednává o budoucnosti Sýrie i s Teheránem, jehož premiér přijede v 11/015 do PAR.

PAR však trvá na autonomii svého vojenského rozhodování, mj. jaké cíle si vybere, a nesdílí se spojenci zpravodajské informace, což znamená, že spolupracuje se všemi aktéry konfliktu, včetně se syrskou armádou …

Letouny Rafale a Mirage 2000 musely létat v koridorech, ve kterých nesmělo dojít ke kolizi se spojenci, ani ke konfrontaci s Íránem, Damaškem, Kremlem či s Izraelem.

Dle vojenských analytiků nejsou syrské stíhačky již schopné letů, syrské letectvo zastavilo i výcvikové lety, a Asádova protivzdušná obrana již nefunguje na východě Sýrie.

Asádovy létací stroje nahradily Putinovy stíhačky v tak rozsáhlém počtu, že by mohly dobývat celý BV – proto 22.9.015 Izraelci oznámili, že museli s Kremlem uzavřít dohodu o vojenské spolupráci ve VP ( izraelské území by se Putinovi hodilo, jeho obsazení by netrvalo dlouho ).

US mají na BV dostatek letounů ( 400 kusů + 1.600 pilotů), ale za Obamy podnikly jen skromný počet úderů, daleko méně než v Bosně v roce 95, v Afghánistánu či v Libyi v roce 011.

Po dvou francouzských náletech na výcvikové tábory žoldáků z IS na východě Sýrie ze 27.9.015 ( Deir- ez-Zor + v Rakka ), ve kterých působili i žoldáci z Francie, se Putin 28.9.015 na půdě OSN setkal s Obamou, a uvedl, že „ ruská pozemní operace v Sýrii je vyloučená „  ( takže lze pozemní operaci očekávat  ??????? ???????? ????????? ? ????? ????????? ?????? /Kadyrov " jako muslim a ruský vlastenec" prosí, aby mohl do Sýrie na pomoc Putinovi vyslat čečenskou pěchotu https://news.mail.ru/politics/23500872/?frommail=1   ).

Francouzské sólo nálety na francouzské státní příslušníky námezdně bojující za IS + frankofonní žoldnéře, které PAR uskutečnila i 8.+ 9.10.015, se nelíbily šéfovi protiteroristického oddělení RB OSN Jean-Claude Laborde, jenž PAR vyzval, aby mu předložila důvody, které jí k těmto dvěma leteckým úderům vedly.

PAR tvrdila, že zasáhla na žádost Iráku a dle článku 51 Charty OSN, který státům zaručuje právo na individuální a kolektivní legitimní sebeobranu, jenže stejně jako v případě leteckých úderů jiných států, článek 51 tuto sebeobranu umožňuje jen proti ozbrojenému útoku ze strany jiného státu, a na Irák ani na Francii ani na RF Sýrie neútočila ( je to stejné, jako kdyby si Zeman pozval Putinovo letectvo k náletům proti svým třídním nepřátelům, např. proti knížeti Karlovi ) …

Ozbrojenou agresí ( kterou článek 51 ale nedefinuje, takže v Chartě OSN působí jen právní problém)  je invaze či pohraniční konflikt, tvrzení, že PAR musela vybombardovat výcvikový tábor džihádistů, protože tito ohrožovali Francii ( zpravodajské služby měly údajně informace o jejich budoucím útoku ), je skutečně velmi extenzivní výklad článku 51, navíc je třeba rozlišovat mezi legitimností, kdy prevence teroristického útoku může být legitimní ( žoldáci v IS nejsou na humanitární misi ), ale je sotva dle článku 51 legální.

Proto státy mohou přikročit k sólo leteckým úderům jen na základě zmocnění RB OSN – stát dle článku 51 má přirozené právo na legální sebeobranu, dokud RB nepodnikne potřebné kroky k obnovení mezinárodního míru a bezpečnosti  ( čehož se Gruzie a Ukrajina ještě nedočkaly), jeho právo na nezbytnou urgentní legální sebeobranu je tudíž jen provizorní.

Nálety v Sýrii byly první, které PAR podnikla bez bilaterální dohody, na jejímž základě útočila na cíle ve Středoafrické republice a v Mali.

Letecké útoky vedené proti Sýrii pod záminkou útoku proti IS jsou nesmyslem, protože IS je jen žoldnéřská organizace složená ze zahraničních žoldnéřů, nikoliv stát, třebaže byla uznána za teroristickou organizaci ze strany OSN, a třebaže v subsaharských státech se rovněž útočí proti „ islámistickým teroristům „ , ale na žádosti příslušných vlád orazítkované ze strany OSN, kdežto Asádova žádost ve prospěch Putina orazítkována OSN nebyla.

Stejnou logikou smrt svých dvou občanů, kteří byli začátkem září 015 v Sýrii zlikvidováni ( možná jako nepohodlní svědci ) UK dronem, odůvodnil LON ( CIA po mnoho let odstraˇnovala po celém světě, zejména v Afghánistánu, v Pákistánu a v Jemenu, drony nepohodlné svědky 9/11 ).

Shrneme-li, boj proti „ mezinárodnímu terorismu „ po 9/11 k ničemu nevedl – leteckými údery se terorismus nevymýtí, stejně tak jej nevymýtí rezoluce RB OSN.

Pro zajištění ochrany civilistů by bylo třeba omezit právo veta v RB OSN, které v neprospěch civilistů systematicky zneužívá RF + Čína.

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 26.10.2015 19:40 | karma článku: 12,04 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz