Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sýrie, nesrdečné vztahy mezi Putinem a Asádem

Ruští vojáci posílají přes sociální sítě fotky z různých míst Sýrie, i z míst, o kterých ruské velení tvrdí, že v nich žádní ruští vojáci nejsou.

V 10/015 zemřel v Sýrii 19letý ruský voják Vadim Kostěnko, podle Kremlu se oběsil na ruské základně v Latakíji kvůli zprávě sms od své dívky, rodiče agentuře Reuters řekli, že tomu nevěří, život by si nikdy nevzal, navíc s žádnou dívkou nechodil, měl jen kamarádku, která uvedla, že ruské ministerstvo obrany lže, když tvrdí, že se do Sýrie přihlásil dobrovolně, podle jejích slov kontrakt s armádou podepsat nechtěl.

Jeho matka s ním v den jeho údajné sebevraždy mluvila, a byl v pohodě, zatímco jeho strýc uvedl, že mu tvrdil, že se do týdne vrátí do RF ( což nemohl, protože po výkonu základní služby v 6/015 podepsal s armádou smlouvu o dalším setrvání v armádě, 14.9.015 byl již s 906.leteckým pomocným plukem v Sýrii jako technik ).

Pohřben byl v rodné vesnici 65 km od Krasnodaru 28.10.015.

Rodiče požadují na úřadech nezávislou pitvu svého syna – měl zezadu proraženou lebku, zlomenou čelist, a na břiše stopy po řezných ranách ( Novaja gazeta, Newsweek z 28.10.015, The Independent z 28.10.015 ).

Od té doby ruské úřady jeho smrt odmítají komentovat.

Třebaže ruští branci, kteří se armádě upsali na válku do Sýrie, v Sýrii k žalu svých příbuzných umírají, dle US generála Josepha Dunforda, jenž se v 10/015 stal novým šéfem sboru náčelníků štábů US armády, se Putinovi v Sýrii vojensky nedaří, a území, o které Asád přišel v boji s povstalci, Putin dobývá zpět jen velmi obtížně a pomalu, a nemění na tom nic ani zvýšená podpora ze strany íránských „ vojenských poradců „ …

Po ruské intervenci ze 30.9.015, kdy ruské letectvo udeřilo na povstalce poblíž města Homs, se US (Ashton Carter) a Rijád dohodly na intenzívnější podpoře protivládních jednotek, jak Carter 27.10.015 informoval branný výbor Senátu, kde uvedl, že „ US v případě potřeby nebudou váhat, a vyšlou do Sýrie i speciální jednotky, tak jako je 22.10.015 vyslaly ke společné akci s Kurdy v Havídže „  ( nicméně k zoufalství povstalců Obama podniká 10x méně leteckých úderů než Putin ).

Mezitím Putinův přítel maršál Sisí v 9/015 zavedl v Egyptě  po Putinově vzoru tvrdou cenzuru, ještě tvrdší než jaká byla za islámisty Morsího.

Poté, co Sarkozy v PAR zkritizoval Putinovu podporu Asádovi, navštívil 29.10.015 Putina v jeho státním paláci Novo-Ogarovo nedaleko Moskvy, kde zkritizoval protiruské sankce, posvětil Putinovi Krym a Ukrajinu, a zesměšnil Hollanda poznámkou, že „ Hollande nedodal válečné lodě Mistral Putinovi, protože se domníval, že by s nimi mohl Kreml dobýt Doněck “ .

Jestliže předtím francouzská média Sarkozyho nazývala „Americkým“ , po příletu z Kremlu jej titulovala Sarkozy „ Ruský „ ( Sarkozy však v roce 011 vedl protiruskou koalici, která svrhla Kaddáfího, viz také můj článek Chameleon Sarkozy a Středomořská unie ) .

Obama ani Hollande nejsou na mezinárodní scéně téměř vidět, jen Putin a Merkelová, jejímž pouhým emisarem se Hollande dle nářku francouzských médií stal, zejména za řecké krize, kdy byl pověřen, aby přiměl Tsiprase přijmout ukazy Merkelové ( s francouzskou zahraniční politikou je spokojený jen Laurent Fabius, od roku 012 ministr zahraničí, jenž 2.3.015 prohlásil : “ Zahraniční politiku Francie oceňuje celý svět, především Francouzi „ ) …

Francouzský tisk vyčítá Hollandovi i jeho atlantismus, kdy kauzu US odposlechu tří francouzských prezidentů, včetně vlastní maličkosti, smetl se stolu slovy, že  „ přece kvůli tomu nebude přerušovat diplomatické styky „ .

Přestože US konzervativci, Rijád a Tel Aviv vyčetli Hollandovi, že nejenže nezabránil jaderné dohodě s Teheránem z 7/015, ale ještě se k ní připojil, Hollande hbitě zaplnil prostor po Washingtonu ve vztazích s Rijádem, který je dnes francouzským spojencem číslo jedna, jak 13.10.015 při návratu z Rijádu tweetoval francouzský premiér Manuel Valls : „ Francie-Saúdská Arábie  kontrakty za 10 mld euro „ …

PAR nebyla přizvána na jednání „ o kompromisu v Sýrii „ do Vídně ze dne 23.10.015 (US,RF,TR, Rijád ), proto Fabius, aby PAR navrátil do hry, 27.10.015 zorganizoval protiasádovský pracovní oběd v PAR ministrů zahraničí, na který nepozval RF, naopak na schůzku o syrské krizi ve Vídni ze dne 29.10.015 byl pozván i Teherán.

Asád a Putin se nemají v lásce, stejně jako gen. Háfiz Asád, jenž se, navzdory své vojenské spolupráci se SU z nouze, při každé příležitosti snažil přeběhnout ke spolupráci se Západem.

Putin si začíná uvědomovat, že přecenil schopnost Asádovy armády dobýt za ruského velení zpět ztracená území, mezi Kremlem a Damaškem přátelské vazby začínají chřadnout, neprospívá jim ani to, že Kreml vede za zády Asáda vyjednávání s proruskou syrskou opozicí.

Také John Brennan, šéf CIA, nevěří na „ bratrskou „ spolupráci Putina s Asádem, což 21.10.015 potvrdil na své historické návštěvě v LON i náměstek íránského ministra zahraničních věcí Hosajn Amir Abdollahian  pro list The Guardian s tím, že „ ani Teherán nezamýšlí udržet Asáda u moci na věky „ ( na rozdíl od jásajícího Kremlu, Teherán se v Sýrii mediálně a vojensky drží stranou, veškerou  vojenskou „ slávu „ přenechává Putinovi ( tato „ sláva“  za prvé tři týdny intervence stála RF 150 mil. dolarů, výdaje jen na válečný materiál ). Abdollahian na návštěvě v LON naopak zdůrazňoval, že Írán nemá v Sýrii na rozdíl od Ruska žádné vojáky, jen „ vojenské poradce „ ) …

V LON na kritiku saúdskoarabského ministra zahraničí Adila Džubajra, že se Teherán vměšuje do syrské krize, Abdollahian odpověděl, že Saúdská Arábie, která se již půl roku pokouší obsadit Jemen ( kde má Teherán rovněž „ vojenské poradce „ ), nemá na kritiku nárok.

3.11.015 několik UK listů ( The Financial Times, The Times, The Guardian ) přinesly informaci, že se LON nechystá k leteckým úderům v Sýrii, David Cameron prohlásil, že nebude-li jisté, že jeho návrh na zahájení leteckých úderů v Sýrii v Dolní sněmovně projde, žádný návrh nepředloží, protože nechce, aby dopadl jako v roce 013, kdy se jeho výzvě na bombardování vojenských cílů v Sýrii Dolní sněmovna vysmála, a pravděpodobně by se mu vysmála znovu poté, co byl za šéfa labouristů zvolen notorický pacifista Jeremy Corbyn.

Jednání ve Vídni 30.10.015 byla fraškou, účastníci se shodli na několika bodech, aby zamaskovali naprostý krach jednání – PAR, TR, Rijád a Katar trvali na odstoupení Asáda, Teherán by přistoupil na 6 měsíční přechodné období, po kterém by následovaly volby, které by o osudu Asáda rozhodly, ale protiasádovský tábor požaduje volby zorganizované OSN, nikoliv Asádem.

OSN by mělo sepsat seznam teroristických organizací v Sýrii, a Asád by měl začít jednat s povstalci, což odmítá učinit ( místo něho jedná s opozicí k jeho nevoli Kreml ).

Kreml, obviněný protiasádovským táborem z přímého podílu na násilí v Sýrii ( PAR ve Vídni znovu potvrdila svůj úmysl předložit v RB OSN, navzdory ruskému vetu, rezoluci odsuzující používání barelových bomb syrským letectvem a plošného bombardování ruským letectvem – viz 13.11.015 masakr v PAR ), se ve Vídni snažil budit dojem „ konstruktivního „ partnera Washingtonu, se „ vším „, co pronesl John Kerry, souhlasil, jen se přímým obloukem vyhnul jakékoliv odpovědi na to, kdy již konečně přestane bombardovat protivládní opozici ( US si stanovily za cíle útoku především  Rakku a Ramádí, 3.11.015 údajně Rakku poprvé bombardovalo i ruské letectvo, potvrdil to mluvčí ruského letectva Igor Klimov s tím, že Rusové shodili „ na pozice IS „ dvě bomby BETAB 500 k ničení bunkrů, ale zasáhli obytnou čtvrtˇ a nemocnici, avšak náčelník operačního oddělení ruského genštábu Andrej Kartapolov Rakku nezmínil ) .

Sýrie, Asádova barelová bomba

Ještě že Čína chce mít vojenské základny jen v Africe – anebo ne ?

Viz pověstný portál

http://realnienovosti.com/v-mire/1451979493.html

Nejhorší Obamův sen se splnil, 5.000 čínských vojáků z elitních jednotek se na pozvání Asáda přesune do Sýrie.

Čína v 12/015 přijala první protiteroristický zákon, umožňující čínské armádě akce v zahraničí, takže, stejně jako Putin, i čínský prezident Si Ťin-pching přísahal, že jeho vojáci budou bojovat proti „ mezinárodnímu terorismu „.

Proto zvláštní zmocněnec Putina pro Sýrii Alexandr Lavrentijev, cestuje po BV a informuje příslušné státy o tom, že v Sýrii bude Čína bojovat společně s Putinem proti Turecku.

Z tohoto důvodu byl pro jistotu, dle tohoto portálu, uveden do bojové pohotovosti Západní vojenský okruh, ve kterém jsou v Kaliningradu rozmístěny balistické rakety Iskander-M.

Hlavním důvodem pro vstup Číny do války v Sýrii je dle tohoto portálu, jenž zmiňuje zprávu známého US novináře Seymoura Hersh, že Čína, spojenec Asáda, vyčlenila přes 30 mld dolarů na poválečnou rekonstrukci Sýrie, a také to, že Čína věří, že TR podporuje separatistické úsilí Ujgurů v provincii Sin-ťiang na západě Číny, které Peking označil za členy Islámského hnutí VýchodníhoTurkestánu, jež bojuje za vytvoření Ujgurského islámského státu v Sin-ťiangu, a za přeměnu všech Číňanů v muslimy.

 

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 12.1.2016 16:04 | karma článku: 19,97 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Znepokojivá čísla. Každý druhý Alžířan žijící v Německu je podezřelý ze zločinu

23. dubna 2024  14:18

Premium Německé úřady zveřejnily znepokojivé kriminální statistiky: podle nich tvoří podezřelé z trestných...

Pošli peníze pro hladové děti, máš 5 sekund, vydírali muže kvůli erotickému videu

23. dubna 2024  14:15

Policisté na Ostravsku vyšetřují případ, kdy se obětí internetových vyděračů stal invalidní...

Meningokok zabil malé dítě. Zvažte očkování, vakcínu hradí stát, radí odborníci

23. dubna 2024  14:12

Smrtící meningokoková bakterie, které podlehne každý desátý nakažený, se od covidu objevuje v Česku...

Problémy ve zdravotnictví se nevyřeší dalším přidáváním peněz, míní premiér

23. dubna 2024  14:02

Problémy českého zdravotnictví se podle premiéra Petra Fialy (ODS) nevyřeší jen dalším přidáváním...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz