Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak ruské letectvo vybombardovalo poslední pekárnu

Kurdistán byl vždy střediskem nelegálního prodeje zbraní, dnes zejména kalašnikovů, ale i nášlapných min, které se v Kurdistánu prodávají na každém rohu mezi bednami se zeleninou, a to komukoliv – v nelegálním prodeji zbraní jsou

zruční i čeští občané, např. ze společnosti Agroplast ( viz Pašování zbraní pro KLDR vyvolalo skandál, český soud na ... liberec.idnes.cz/krimi-soud-zbran...-/liberec-zpravy.aspx?c...ddt Pašování zbraní pro KLDR vyvolalo skandál, český soud na viníka neukázal ) .

Každá kurdská rodina spí přinejmenším na jedné bedně se samopaly ( např. irácké pešmergy vyzbrojuje nejen UK, F, Itálie, Německo, ale i ČR).

Syrští Kurdové, podporováni západní spojeneckou koalicí, kontrolují celý pohraniční sektor na syrsko -TR hranicích od západu k východu, kromě jeho středu od Jarablusu na východě do Dabiq/respektive Afrin, na západě.

 Kreml bombarduje syrská města a vesnice při hranicích s TR, např. 28.11.015 bombardoval povstalecké město Ariha, 30 km od TR hranic, ležící na silnici, která spojuje Aleppo/Halab s pobřežím, kde ruské letouny zasáhly tržiště  s civilisty – 18 mrtvých, z toho 4 děti ( SOHR), ale ruské letectvo útočilo na protiasádovské povstalce i v pouhé vzdálenosti 10 km od TR hranic.

Putin vtrhl 30.9.015 do Sýrie pod záminkou boje proti IS, ale místo boje proti IS vede trestní výpravy ve stylu Bašíra Asáda proti povstalcům a syrským civilistům, kteří v povstaleckých oblastech žijí.

Ruské letectvo 17.11.015 opětovně neudeřilo na IS, ale vybombardovalo několik městeček v povstalecké provincii Aleppo, mj. Atareb.

Exilová nevládní organizace Syrský institut pro spravedlnost a odpovědnost, sídlící v tureckém Gaziantep, zdokumentovala, že ruské letectvo jen za říjen 015 uskutečnilo v provincii Aleppo proti obytným čtvrtím s civilisty 110 leteckých útoků, tj. téměř stejně jako proti vojenským cílům (128 náletů) …

Při těchto útocích proti civilním cílům Putinovo letectvo srovnalo se zemí 16 továren, 6 nemocnic, 3 školy a 3 mešity – bilance mrtvých ruského letectva za měsíc říjen činila 180 zabitých civilistů a 20 povstalců …

Ruský nálet ze 17.11.015 v Atarebu vybombardoval jedinou zbylou pekárnu, jejíž tři pekařské linky zásobovaly nejen celé západní Aleppo, ale i 13 vesnic v jeho okolí, celkem 150.000 lidí …

Spolu s pekárnou Putinovy Suchoje rozprášily i její zásoby – 100 tun mouky, přesně tak jak to již 2x učinilo Asádovo letectvo.

Druhým cílem, které ruské letectvo v Atarebu zasáhlo, byl štáb malé povstalecké skupiny Revoluční shromáždění Atarebu, která prošla výcvikem Pentagonu, a dnes zaškoluje k západní koalici přidružené povstalecké milice.

Na jihu Aleppa Asád štěstí neměl, povstalci se proti společnému útoku vládních vojsk, íránských pazdaránů, milic Hezbolláhu, a dokonce i oddílu afghánských šíitských Hazarů ( jejichž vesnice afghánští sunnitští talibanci izolovali, aby je vyhladověli ), udrželi, stejně tak proti náporu milic IS na severu města, jejichž pozice ruské letectvo nikdy nebombardovalo.

Povstalci se udrželi za cenu těžkých ztrát, Svobodná syrská armáda v bojích ztratila 16 velitelů, včetně „ Alepského snipera“ , jenž chránil aleppskou čtvrtˇ Salaheddin proti náporu žoldáků IS.

Nálety ruského letectva eliminují umírněné (prozápadní)  povstalecké velitele, jejichž místa zaplňují extrémisté. Umírněné povstalecké velitele unáší i islámistická Fronta al-Nusra, jejíž postup usnadňují společné rusko-asádovské ofenzívy …

( 28.12.015 byl na ulici v TR městě Gaziantep zastřelen prominentní protiasádovský novinář a filmař Nadží Džírf, jenž mj. zdokumentoval zvěrstva IS v Aleppo, a odsoudil ruské nálety v Sýrii. Do TR emigroval i šéf syrské opoziční TV z Aleppo „ Halap Today „ Ala Džaber, kterému vyhrožovali islámisté i asádovci ) .

Syrské drama metastázuje do Evropy

Po útocích v Paříži/PAR  (13.11.015) se 23.11.015 setkali Hollande s Cameronem, jenž se vpasoval do role nejlepšího přítele Francie, aby se dohodli na společné strategii  „v boji proti IS“ ( dle médií 30.000 žoldáků ), mezitím co letadlová lodˇ CHDG  s 26 stíhačkami na palubě dorazila na volné moře před Sýrii, které již křižují ruské válečné lodě, a čekala na povely ministra obrany Le Driana.

Cameron by se do války v Sýrii vrhl, ale UK parlament je opatrnější, již v roce 013 zamítl Cameronův návrh účasti na bojích v Sýrii s tím, že má pochybnosti o původu a schopnostech  „ 70.000 umírněných povstalců „, které by dle Camerona v Sýrii za západní spojeneckou koalici bojovali.

Britsko-francouzské  spolupráci nebrání jen zájmy průmyslových kruhů obou zemí, ale i Cameronův politický kalendář na rok 2016, kdy v 5/015 prohlásil, že na jaro 016 vypíše referendum o vystoupení z EU, zatímco v 10/015 uvedl, že jej na jaře 016 „ určitě“  nevypíše …

V den sestřelení ruského bombardéru 24.11.015 se Hollande setkal s Obamou, jenž jej ujistil, že navzdory své strategii „ přihlížení bojům na dálku „ US „IS“ zničí v globálním měřítku, a přislíbil Hollandovi větší zpravodajskou pomoc.

Je však jasné, že nálety je nutno zajistit akcemi pozemních jednotek, jak v Sýrii předvádí Putin.

Po návratu z Washingtonu dne 25.11. Hollande poobědval s Merkelovou, která  svoji vlažnou účast na bojích proti „ Zlému drakovi IS „ nezměnila ani po útocích v PAR – BER se i nadále „na bojích proti IS“ nebude podílet přímo, jen do Sýrie vyšle průzkumné letouny ( 4-6 bitevních letounů Tornado bez výzbroje, vybavené průzkumnými systémy ), vojenskou družici, která se zapojí do francouzského zpravodajského systému vojenské družice Helios, fregatu s protiletadlovými střelami k ochraně letadlové lodě CHDG, a obří vojenský dopravní letoun k zajištění logistiky.

BER dále zajistí výcvik iráckých kurdských milic/pešmergů ( vyšle 150 vojenských instruktorů) .

Podílet se přímo na náletech spojenecké koalice odmítl ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier (SPD) s tím, že koalice má letounů dost, a ministryně obrany Ursula  von der Leyen 17.11.015 Hollanda velmi zklamala, když nabídla pouze 650 německých vojáků, aby Paříži/PAR ulehčili v Mali, což francouzský tisk komentoval slovy, že „BER je ochoten sdílet břemeno, ale nikoliv riziko „ .

26.11.015 vládní letadlo Hollanda vyložilo v MOW, kde truchlícímu Putinovi potvrdil své smířlivé  prohlášení ze 16.11.015, že „ přednější je dnes boj proti IS, nikoliv proti Asádovi „ , za což jej nepochválily ani Katar ani Rijád, hlavní sponzoři povstalců – naopak pohrozily Hollandovi zrušením zbrojních kontraktů, nebude-li na odstoupení Asáda trvat ( Putin měl v Soči ještě před Hollandem přijmout jordánského krále Abdalláha II, návštěva však byla zrušena ).

Hollandova návštěva ze 26.11.015 v Kremlu nepřinesla vůbec nic, pouze deklaraci, že obě strany budou „ boj proti IS koordinovat „ , nejhmatatelnějším výsledkem Hollandovy návštěvy v Kremlu bylo štěně německého ovčáka jménem Dobryňa, dárek ruského ministra vnitra Vladimíra Kolokolceva ( jeho předchůdce Rašíd  Nurgalijev  požadoval zrušení internetu, aby mladí lidé nebyli odváděni od tradičních ruských hodnot ) francouzské policii za její fenu Diesel, která zahynula při zásahu proti teroristům v pařížské čtvrti Saint-Denis.

Ruští policisté poté pózovali před objektivy s vlastními psy s nápisy Je suis Diesel.

Ani po výbuchu ruského civilního letadla na Sinaji (31.10.015) a sestřelení ruského bombardéru (24.11.015) se Putinovi nepodařilo navázat zpravodajskou  „ protiteroristickou „ spolupráci s Francií ( mj. z důvodu ruských útoků proti syrským povstalcům ), třebaže před příjezdem Hollanda navštívil  šéfa ruské Národní bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa koordinátor francouzského zpravodajství Didier Le Bret.

Západní spojenci s Kremlem nemohou úzce spolupracovat ani z důvodu, že jakákoliv užší spolupráce by vyžadovala dohodu o omezení značných kolaterálních škod, které působí ruské letectvo svými nálety na civilní cíle.

Kremlu sestřelení ruského bombardéru Su-24 dvěma TR stíhačkami F-16 posloužilo k ovládnutí syrského VP, v Latakíji v odvetu nainstaloval nové protiletadlové baterie S-400 + S-300, které má na svém křižníku Moskva.

Den nato se Hollande účastnil summitu Commonwealthu na Maltě, a druhý den se setkal s gen. tajemníkem OSN, s novým premiérem CAN Justinem Trudeau, a s čínským prezidentem.

Navzdory nejrůznějším prohlášením  o „ jednotné globální „ koalici, v boji proti bizarnímu IS stále existují dvě koalice, a celá řada aktérů, kteří všichni předstírají, že rovněž bojují proti IS.

US koalice sdružuje 65 zemí s různými prioritami bez společné strategie, PAR si navíc vymínila svobodu vojenského rozhodování ( za návštěvy Hollanda v PAR  Putin připomenul, že vlastenec CHDG byl samostatnější v rozhodování než Hollande ), a TR má jediný cíl – zničit Kurdy, kteří jsou naopak v kurzu západních zemí : opírají se o ně nejen US, ale i PAR.

Rusko-íránská koalice je sice izolovaná, ale jde pevně za svým cílem  – ovládat Sýrii přes Bašíra Asáda, takže pod heslem boje proti „ IS“ musí rozdrtit protiasádovskou povstaleckou koalici, a vládu nad Sýrií realizovat terorem, protože Asád zastupuje jen šíitskou alávitskou menšinu.

Atentáty v PAR z 13.11.015 možná vyvolaly politické zemětřesení, ale nikoliv diplomatické, třebaže se o něj Hollande nedostatečně snažil – neustoupil ani Obama ( pozemní akce ), ani Putin ( Asád). Těžko si lze představit, že by US a ruské jednotky, nasazené do pozemních bojů v Sýrii, bojovaly proti IS, a nikoliv proti sobě.

REPORT: WAR BETWEEN RUSSIA and NATO ALMOST BROKE OUT 66 TIMES IN PAST YEAR

http://www.breitbart.com/national-security/2015/08/27/report-war-between-russia-nato-almost-broke-out-66-times-in-past-year/

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 26.1.2016 21:10 | karma článku: 18,23 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz