Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sýrie a minské dohody

Miliardáři a cynici Putin a Trump si padli kolem krku, a vyměnili si vzájemné poklony, když 17.12.015 Putin prohlásil, že „ jeho favoritem v republikánských primárkách je Trump, skvělý člověk a talentovaný politik „ , jenž

mj. požaduje znovu zavést do US právního řádu právo útrpné ( mučení).

Trump mu poklonu vrátil s tím, že Putin je skutečný chlap, jedinečný Diktátor, jenž dokáže s přehledem řídit svoji zemi, na rozdíl od nekňuby Obamy ( viz British Medical Journal „ Rázná chůze, pravá ruka připravena tasit, Putin a další ruští představitelé chodí všichni stejně „ novinky.cz,  ruští představitelé jsou bez zábran připraveni střílet ).

Trump prohlásil, že bude-li zvolen prezidentem, bude s Putinem ochotně spolupracovat jako Zeman ( viz Zeman ocenil policistku, která značkovala běžence, Sobotka snahu o diktátorství (možná i Ovčáčka) potvrdil prohlášením, že Zeman nahrává fašistům ).

Evropa je na tom ještě hůře než US, ztratila svoji identitu, kterou US nikdy neměly, a aby si dokázala, že není křestˇanským klubem ani uzavřenou geografickou entitou, zahájila v 10/05 přístupová jednání s TR, aby Brusel mohl sousedit s Irákem, se Sýrií a s Íránem.

Putinův „ protiteroristický „ boj

Putin od samého počátku surfoval na „protiteroristickém“ boji ( viz  jeho vytlačování čečenských  „teroristů“  z Dagestánu z 5/99, kdy maličký Dagestán nechal dělostřelecky ostřelovat, třebaže Basajev z Dagestánu dle domluvy již dávno odtáhl, či útoky proti panelákům 99, kdy závěry nezávislé vyšetřovací parlamentní komise jednoznačně za pachatele útoků označily Putinovu FSB, všichni její členové byli následně zavražděni až na advokáta Michaila Trepaškina, jenž z Putinova vězení vyšel s podlomeným zdravím ).

Putina „ protiteroristický „ boj vynesl až do funkce prezidenta „ s neomezenými pravomocemi“ /Diktátora, mj. Putin 15.12.015 podepsal novelu zákona o ústavním soudu, která RF umožňuje ignorovat rozsudky Evropského soudu pro lidská práva a dalších mezinárodních soudů, kteří Putina mj. odsoudily k finančnímu odškodnění akcionářů Chodorkovského Jukosu.

Po Dubrovce (10/02) a Beslanu (9/04)  Putin podstatně rozšířil pravomoci bezpečnostních složek, a potlačil nezávislý tisk.

K rychlejšímu tempu vymírání novinářů Putin svého času podotkl, že nezávislé novináře bud ˇ pro jejich nelegální podnikání vybíjí mafie, anebo z deprese před Kremlem páchají sebevraždy, viz 51letý Ivan Šafronov, jenž „ vypadl z okna „.

Z okna Šafronov „vypadl“, když se vrátil ze zbrojního veletrhu ze Sjednocených arabských emirátů v 2/07, a začal pracovat na článku „ Jak Putin prodává citlivé vojenské technologie Íránu a Sýrii přes Bělorusko.

Putin v 12/05  podepsal kontrakt s Teheránem v hodnotě 700 miliónů dolarů na dodávku (do dvou let) ruského  systému protiraketové obrany (TOR M-1 – SA15-SAM- Gauntlet) údajně k ochraně íránských jaderných zařízení před US leteckým útokem.

Vyzradit tento obchod měl novinář Ivan Šafronov, bývalý plukovník ruského letectva, jenž byl jako 15. novinář za epochy Putina v nájemné vraždě  zlikvidován v 3/ 07 poté, co jej ruské tajné služby za jeho články ve stylu „ Putin a spol. , a jejich blízkovýchodní zbrojní obchody „  již dlouho šikanovaly a vyhrožovaly mu , že jej obviní z vyzrazování státního tajemství.

Poslední kapkou bylo, když Šafronov v 11/06 ve svém dalším článku potvrdil, že „první ultramoderní TOR-M1 systémy z celkového počtu 29 raketových batérií  ( schopny zničit až dva cíle simultánně, a to letouny, vrtulníky, střely balistické či s plochou dráhou letu, cílové letouny ve střední i velmi nízké výšce 1 až 12 km, rakety se vystřelují vertikálně z obrněného pásového vozidla, které je vybaveno osmi raketami, tento protiraketový systém MOW v tu dobu prodala již Řecku a Číně, která jej rozmístila proti Tchajwanu ) byly Teheránu již dodány“ , a 23.1.07 tuto informaci potvrdil ještě jednou s tím, že „ íránské posádky prodělávají výcvik v Rusku „  …

Tažením do Sýrie Putin Západ klame především ve dvou bodech – svým proklamovaným tažením proti zlému Draku IS, ve kterém bojuje 10.000 žoldnéřů s ruským pasem, chce odsunout ukrajinskou krizi z očí veřenosti, a dosáhnout zrušení protiruských sankcí.

Putin však vtrhl do Sýrie 30.9.015 v době, kdy měla být realizována opatření minských dohod, zejména ukrajinské vládní jednotky měly do konce roku 015 převzít kontrolu nad ukrajinskými hranicemi s RF, což se nestalo, protože Putin ukrajinské „ separatisty z Donbasu „ podporuje intenzívněji než kdy jindy, a nový konflikt na východní Ukrajině čeká jen na jeho znamení k odstartování  …

Putin ve svých cílech částečně uspěl, když jej předáci Západu mezi sebe opět přijali na G20 v Antalya, navzdory tomu, že právě Putin svojí dlouhodobou podporou válečnému zločinci Asádovi občanskou válku v Sýrii zbrutalizoval a prodloužil, čímž podpořil IS a vyvolal uprchlickou krizi v Evropě.

Putin v Sýrii využívá paniku Západu tváří v tvář černému praporu k likvidaci povstalců nálety, které nerozlišují mezi vojenskými a civilními cíli, což je válečný zločin – za první dva měsíce Putinova teroru na syrském nebi uprchlo z Putinem bombardovaných území 250.000 civilistů, kteří zamířili do Evropy.

Co je však ještě bizarnější, za tyto první dva měsíce ruských náletů proti povstalecké opozici, se rozbombardovaná území nedostala pod kontrolu vládních jednotek, ale IS …

Tím, že ruská armáda nebojuje proti IS, ale proti povstalcům, si Putin v Sýrii naběhl - syrské povstalecké frakce se spojují v boji proti Putinovi, jenž se pro ně stal ztělesněním všeho zla, které představuje Asád, a např. Svobodná syrská armáda spolupracuje i s jednotkami národní armády - s těmi, které nejsou přímo spojené s Asádovou rodinou …

Proto ruské letectvo eliminuje především prozápadní Svobodnou syrskou armádu, která se se svými omezenými prostředky pustila do boje proti žoldnéřskému IS jako první, a jejíž představitelé v Ženevě v roce 014 souhlasili s politickým jednáním, která Bašír Asád odmítl s tím, že s povstalci jednat nebude.

Bašír Asád musí dle Arabů z politické scény odejít, monarchie Zálivu prohlašují, že již nespáchají chybu, jakou učinily v Jemenu (jemenská revoluce 011), když prezidentu Alimu Abdaláhu Salehovi dovolily, aby zůstal nejen v Jemenu, ale a i ve vedení své strany, která ovládala polovinu bezpečnostního aparátu, a úspěšně tak sabotovala práci nového prosaúdskoarabského prezidenta Hádího, a uvrhla Jemen v chaos.

Hádí nakonec v 3/015 z Jemenu uprchl před šíitskými povstalci/Hútiji či Húsiji, následovala saúdskoarabská intervence, a ještě větší chaos.

Kreml dobře ví, že ani povstalci ani Asádovy jednotky nedisponují prostředky, aby dostali pod kontrolu celé syrské území – kdo si z něho odtrhne cokoliv, to bude jeho, i Kremlu.

Putin je již dlouhá léta připraven obětovat životy svých spoluobčanů, aby ještě více upevnil svůj totalitní režim, ve spřáteleném Egyptě obětoval životy ruských turistů.

Na rozdíl od toho, co tvrdí Putin a jiní vůdci světa, v případě útoku proti ruskému civilnímu letadlu a v případě atentátů v PAR nešlo o válečné akty IS.

Co se stalo ruskému civilnímu letadlu, ví nejlépe Kreml, a v případě atentátů v PAR, francouzské tajné služby neuvěřitelně ignorovaly informace od tajných služeb německých, španělských a řeckých, že má v PAR v nejbližší době dojít k atentátům.

V důsledku výše zmíněného by se EU měla především zaměřit na svoji vnitřní bezpečnost, k čemuž Putina absolutně nepotřebuje.

Kreml v 1/016 zachvátila panika

Nejprve UK soud počátkem ledna 016 prohlásil, že si Putin objednal vraždu Litviněnka, týden poté Adam Szubin, náměstek ministra financí pro boj s finanční kriminalitou, Putina zařadil do přihrádky Kim Jong-una  a  zkorumpovaných afrických diktátorů, když uvedl, že miliardář Putin ( „ tvrdou prací „ si Putin vydělal 40 mld dolarů ) je zkorumpovaný  'Putin is corrupt' says US Treasury  http://www.bbc.com/news/world-europe-35385445 , a že to US vláda ví již mnoho let  ( mj. mu Roman Abramovič v 3/02 za to, že nedopadne jako Boris Berezovský, „věnoval“ jachtu Olympia v ceně 35 mil. dolarů, jejíž provoz Putin platí ze státního rozpočtu, viz vyjádření Romana Skarga –  dále mj. státním majetkem obohacuje své přátele, své blízké spojence a marginalizuje ty, co za své přátele nepovažuje, Reflex.cz Putin je podle amerického ministerstva financí korupčník a ...

Tiskový mluvčí Kremlu samozřejmě z titulu své funkce informace BBC označil za fikci a nezodpovědné pomluvy s tím, že již v roce 08 Putin prohlásil, že" fáma", že je nejbohatším mužem v Evropě, je nesmysl, ale Kreml brzy čekala další studená sprcha, když se s Adamem Szubinem plně ztotožnil Bílý dům, což Peskov označil  „z hlediska praxe mezinárodních vztahů a z hlediska US-ruských bilaterálních vztahů za  bezprecedentní „, a požadoval  „ další „ vysvětlení.

Přes bojovný tón Kremlu ( který v tomto případě daleko zaostává za Putinovým prohlášením, že z US učiní „ radioaktivní popel „ ) je v něm patrná znatelná panika, jinak by se Peskov nedovolával „ praxe mezinárodních vztahů a vzájemných bilaterálních vztahů „.

Panika v Kremlu 29.1.016 : ? ?????? ??????? ????? ?????? / http://ehorussia.com/new/node/12039g

Z důvodu hrozby, kterou pro svět představuje Putin  ( 11.9.07 gen. Alexandr Rukšin se ve zprávách Putinovy TV pochlubil, že „ ruská armáda  právě úspěšně otestovala „ekologickou“  satelitně naváděnou vakuovou bombu  - za hrozbu RF veřejně označil gen. tajemník NATO, Británie, Švédsko, PL a pobaltské státy RF označily za hrozbu pro svoji bezpečnost ), se RF stává nebezpečnou geopolitickou zónou mezinárodní izolace.

Rusové očima prominentního US fotografa Bruce Gildena, jenž strávil 16 dní v jednom ruském městečku, 70 km od Jekatěrinburgu, dle jeho slov uprostřed středověku, kde lidé žijí v polorozpadlých staveních s jediným smyslem života - vodkou. Místní " kulturisti " se živí tím, že vybírají " mýtné " od  projíždějících kamiónů a od Tádžiků, kteří převážejí drogy.

http://bump.ru/page/adaptive/id27103/blog/2985086/

 

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 1.2.2016 14:16 | karma článku: 17,47 | přečteno: 724x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz