Sýrie : Odpočítávání Třetí světové ?

15. 02. 2016 19:56:23
Putin nemusí vyhlašovat Ankaře válku, k rozvrácení TR mu stačí syrští uprchlíci, které ruské letectvo žene k TR hranicím, kde se soustředˇují další milióny uprchlíků, dnes zejména z Aleppa/Halab, které mají destabilizovat jak TR

( již přijalo 2.6 mil. Syřanů ), tak Evropu ( nikoliv RF).

Statisíce zimořivých lidí na prašných silnicích prchají z Putinem obklíčeného Aleppa ( 50 km od TR hranic), druhého největšího syrského města ( zhruba 3.5 mil. obyvatel ), tradičně sunnitského a protiasádovského.

Ruské letectvo rozbombardovalo poslední silnici, po které TR zásobovalo zbraněmi, potravinami a léky jím podporované protiasádovské islámistické skupiny.

TR k podpoře těchto skupin zbyla již jediná silnice, která vede z TR Reyhanli do Sýrie přes hraniční přechod Bab Al-Awa ( otevřené TR hranice, džihádistické magistrály, která jistila logistiku povstalců, sehrály v roce 012 klíčovou úlohu pro jejich vítězný postup ).

Erdogan si ze svržení Asáda učinil podmínku sine qua non své politické kariéry, avšak Putin mu svým vpádem do Sýrie ze 30.9.015 pod kouřovou clonou jednání v Ženevě ( I. + II., které k ničemu nevedly ) povstalecké jednotky i s civilisty jednoduše vybombardoval.

Putin hraje precizní podvratnou hru na vysoké úrovni, proto sponzoruje nejen protiTR exmarxistickou Stranu kurdských pracujících/PKK s vazbami na Asáda, kterou US + EU považují za teroristickou organizaci ( její vojenská frakce se nazývá HPG/Lidové obranné síly), ale i její syrskou odnož syrskou protiTR levicovou Stranu demokratické jednoty/ PYD a její vojenské milice YPG ( mají i Ženskou vojenskou brigádu YPJ ), která není na seznamu teroristických organizací, třebaže TR mezi PKK a PYD nečiní rozdíl – PYD si s velkou slávou 2.2.016 otevřela zastoupení v MOW ...

Kurdskou „ ambasádou „ v MOW Putin zasadil jedním úderem dvě rány – Ankaře, kdy jejího úhlavního nepřítele oficiálně „ korunoval „, a US-TR vztahům, protože Obama rovněž sponzoruje milice PYD „v jejich boji proti IS „ ( v rámci arabsko-kurdské aliance – milice YPG jsou tak pravděpodobně snadno zkorumpovatelné ) ...

Podpluk. KGB, prozatímní Pán Sýrie, tak nebude moci syrským Kurdům odmítnout propojení jejich „ autonomních „ enkláv při TR hranicích Kobane a Džezire s enklávou Afrin v provincii Aleppo, což je pro TR z hlediska bezpečnosti nepřijatelné ( viz, jak se chová Putin ve „ svém blízkém pohraničí „ ) .

5.2.016 Erdogan prohlásil, že TR má se Sýrií společnou hranici o délce 911 km, zatímco Kreml a Írán se Sýrií nesousedí, a přesto RF již ohrožuje i samotné TR.

Kreml den předtím 4.2.016 obvinil TR, že připravuje vojenskou intervenci do Sýrie, čemuž se Erdogan během své návštěvy Dakaru zasmál s tím, že TR jako člen NATO nemůže bez souhlasu NATO žádnou intervenci podniknout ( TR však může v syrském terénu zastoupit armáda Saúdské Arábie, jak 4.2.016 pro AFP prohlásil saúdskoarabský gen. Ahmed Assiri, za což jej pochválil US ministr obrany Ashton Carter – samozřejmě měl na mysli saúdskoarabský boj „ proti IS „ ).

Erdogan v Senegalu také upozornil na to, že „ teroristé z PKK, kteří jsou na mezinárodních seznamech teroristů, válčí proti TR ruskými zbraněmi „ .

Kreml „ zbystřil „, když TR odmítlo dát ruským výzvědným letounům povolení k průletu, aby si mohly zmapovat situaci na TR hranicích nejen ze syrské strany, třebaže smlouvu k tomuto účelu s názvem Otevřené nebe podepsal Putin s Erdoganem při vzájemných líbánkách v roce 02.

29.1.016 TR armáda upozornila, že ruský bombardér Su-34 opětovně narušil TR VP, a že bude-li se narušení opakovat, nebude váhat a ruský letoun, narušující TR VP, sestřelí ( sestřelení ruského bombardéru 24.11.015 Kremlu umožnilo přesunout do Sýrie 4 kusy svých nových stíhaček Su-35, oficiálně k doprovodu ruských bombardérů, a nainstalovat v severní Sýrii protiletadlový systém S-400).

11.2.016 Erdogan, kterého děsí Putinova nadvláda nad Sýrií, pohrozil EU, že otevře migrantům brány do Evropy, jestliže se EU bude ke konfliktu v Sýrii stavět, jako že se jí netýká, proto chce TR více než jen 3 mld euro.

NATO přislíbilo, že „pomůže Evropě s uprchlíky“, a vyslalo do Egejského moře své lodě.

Dle stratfor. com Kreml vyslal do Středozemního moře další lodˇ se střelami s plochou dráhou letu vybavenými jadernými hlavicemi.

„ Rusko destabilizuje Evropu “, řekl 13.2.016 na Bezpečnostní konferenci v Mnichově gen. tajemník NATO Stoltenberg, zatímco Putinem k mezinárodním účelům oprášený Medvěděv prohlásil, že vypukla nová studená válka, navzdory tomu, že se RF svým bojem „ proti IS „ snaží zachránit mír za každou cenu.

Stoltenberg podotkl : „ Pokud chcete mír, musíte zastavit bombardování civilistů „ , na což Medvěděv odpověděl, že o dění v Sýrii rozhoduje zásadně jen RF.

13.2.016 TR připustilo, že by mohlo zahájit pozemní operace v Sýrii spolu s Rijádem, UAE, Katarem + Kuvajtem, které již vyslaly letouny na jihoturecké letecké základny, včetně na US základnu Incirlik ( město Adana ).

Saúdskoarabský ministr zahraničí 13.2.016 prohlásil, že Asád odejde budˇ dobrovolně nebo bude vyhnán vojenskou silou, avšak saúdskoarabská armáda s nejmodernější bojovou technikou nedokázala zabránit v postupu ani jemenským šíitským Hútiům bojujícím v sandálech.

13.2.016 údajně začala Třetí světová válka.

TR ze základny Hayat dělostřelecky ostřelovalo pozice Asádovy armády u města Aleppo/Halab, a okraje (nyní ruské) letecké základny Menagh.

Ankara ( ministr zahraničí + premiér Davutoglu) přiznala dělostřelecké ostřelování milic YPG syrských Kurdů, kteří pomohli Putinovi obklíčit Aleppo tím, že přetli logistický koridor v Azázu a jeho okolí poté, co tyto milice 12.2.016 za ruské letecké podpory vyhnaly z bývalé letecké základny při TR hranicích Menagh turkmenské protiasádovské povstalce podporované Ankarou. Jiné zdroje tvrdí, že základnu Menagh nedobyly přímo oddíly YPG, ale jejich spojenci z Jaysh al-Thuwar.

Davutoglu v TR TV uvedl, že TR vůči protiturecké hrozbě zaujme stejnou taktiku jako v Iráku, na jehož severním území v Kandilských horách TR podnikalo vůči Turecku nepřátelským syrským milicím nájezdy – „ Podnikneme protiúder proti každé akci YPG, dokud se kurdské milice YPG z města Azáz a jeho okolí nestáhnou „.

Prvotní záminkou k ostřelování byla údajná střelba milic YPD na TR pohraniční hlídku (The Guardian ze 13.2.016 Turkish PM confirms shelling of Kurdish forces in Syria, což se opakovalo i 15.2.016, prohlásil TR ministr zahraničí pro Reuters ). Kreml však obvinil TR z ostřelování kurdských pozic v syrském pohraničí již 9.2.016.

Nálet zničil nemocnici Lékařů bez hranic v Sýrii. Byli to Rusové, zní z Turecka

V Aleppo je neprodyšně obklíčeno 400.000 civilistů + zhruba 35.000 protiasádovských povstalců.

Davutoglu nazval ruské bombardování Aleppa „ barbarské, vedené se středověkou mentalitou „ s tím, že Kreml bude chtít město vyhladovět jako v Homsu ( část povstalců se z města stáhla k 12/015) či město Madaja ( Asádovy jednotky).

Davutoglu prohlásil, že TR tuto etnickou čistku nedovolí, a požadoval do města vytvořit humanitární koridor.

TV al-Džazíra uvedla, že syrští Kurdové z YPG TR ultimátum 15.2.016 odmítli, a naopak za ruské letecké podpory ( 40 náletů během dne) se stahují k městu Tal Rifaat, aby v něm obklíčili islámistické povstalce podporované TR, kteří město drží již dlouhou dobu.

Třetí Světová válka, pokud ještě nevypukla, je na spadnutí, Erdoganovy vojenské letouny létají nízko při TR hranicích, Putinovy letouny činí totéž při severosyrských hranicích, k jejímu vzplanutí by stačil jeden „ mylný „ výstřel či přelet hranic „ omylem „ jako za Putinovy kradmé invaze na východní Ukrajinu ...

Kdyby Putin TR stranu „ omylem „ zasáhl, TR by se domáhalo pomoci NATO dle článku 5 Severoatlantické dohody, TR, aby se domáhalo tohoto článku, by však nesmělo vystřelit jako první.

TR 13.2.014 uzavřelo veškeré silnice vedoucí do Sýrie, a evakuovalo nemocnice v pohraničních oblastech, zároveň informovalo velké světové tiskové agentury, aby očekávaly zásadní prohlášení a eskalaci konfliktu v Sýrii ( svět očekává leteckou operaci se saúdskoarabskými jednotkami v terénu, jejichž průzkumná komanda jsou již v syrském pohraničí ).

Vojenští experti naznačili, že by TR mohlo obsadit 30 km syrskou zónu rozkládající se od města Jarabulus k městu Azáz.

Erdogan Signals Turkey Prepared to Join Syria War If Asked

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-07/erdogan-signals-turkey-won-t-stay-out-of-syria-if-asked-to-join

UK jednotky, které nacvičovaly scénář agrese z Východu v Jordánsku, se mají údajně přemístit do Sýrie, zatímco Teherán prohlásil, že je připraven hájit syrský VP, třebaže se Sýrii nesousedí stejně jako RF.

1,600 British troops head to Jordan for war game

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/12143515/1600-British-troops-head-to-Jordan-for-war-game.html

Od 12.2.016 do Sýrie létá kyvadlově celá flota ruských nákladních letounů Antonov-124, a vykládá zde ruské tanky, dělostřeleckou munici s jadernou náplní, a další bojovou techniku, Putin posiluje i ruské letectvo v Sýrii, nejen o stíhačky, ale i o tankovací letouny.

Kreml vyhlásil vyšší bojovou pohotovost pro celou ruskou armádu, v Jižním federálním vojenském okruhu masově hromadí bojovou techniku.

Началась внезапная проверка боеготовности войск на Юго-западном направлении http://www.interfax.ru/russia/493692

Putin provedl čistku ve strukturách siloviků, nejprve odstranil 20 generálů, poté podepsal další ukaz, ve kterém z funkcí uvolnil dalších 12 z nich ( např. ex mluvčího své ochranky Sergeje Devjatova, jenž poté sloužil ve Vyšetřovacím výboru Ramzana Kadyrova, Viktora Klimke a Roberta Kirejeva z ministerstva pro mimořádné situace ( zahlazování stop ), Jevgenije Minajeva, Alexeje Zjazeva ze svého Vyšetřovacího výboru, z ministerstva vnitra Jurije Kostěnkova a Vadima Kasirina, z FSKN/Kontrola narkotik Vadima Konovalova a Alexandra Protopopova ).

Путин начал зачистку в силовых структурах России

http://obozrevatel.com/abroad/17586-pervyie-desyat-generalov-putin-nachal-zachistku-v-silovyih-strukturah-rossii.htm

14.2.016 si Putin s Obamou telefonovali kvůli situaci v Sýrii a na Ukrajině, která je ruskou agresí rovněž ohrožena – Lukašenko není věrným stoupencem Putina, je možné, že EU částečně zruší sankce proti Lukašenkovi vyhlášené.

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 15.2.2016 19:56 | karma článku: 19.97 | přečteno: 1091x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 24.24 | Přečteno: 328 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 21.89 | Přečteno: 897 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 418 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 254 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 674 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...