Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Podivuhodné " dobytí a znovudobytí Sindžáru

11.11.015 se podpluk. KGB Putin poprvé veřejně vyjádřil k dopingovému skandálu kolem ruské atletiky s tím, že jde pouze o chybu jednotlivců, a že vylučuje, že by byl v kauze zapletený ruský stát, jak tvrdí Mezinárodní atletická

federace /IAAF.

„Znovudobytí „ Sindžáru  iráckými protureckými Kurdy

13.11.015 „dobyli“ proturečtí iráčtí Kurdové na IS, za podpory letectva Obamovy spojenecké koalice, irácké město osmanského původu Sindžár, ležící 50 km od syrských hranic, které 30 spojeneckých náletů z toho dne totálně zničilo, ve večerních hodinách došlo k pařížským teroristickým útokům.

Ve skutečnosti Kurdové do města vstoupili s puškami na ramenou bez jediného výstřelu, předáci IS se svými žoldnéřskými družinami z města dávno odjeli, bojovat nebylo proti komu, třebaže tu a tam z města střelba osamělých střelců zazněla.

Budovy ve městě nezničily jen nálety, ale i žoldnéři z IS, kteří před odchodem z měst budovy a ulice zaminovávají – miny způsobily od počátku války v řadách kurdských bojovníků největší ztráty, nikoliv boje.

Otroci žoldákům z IS sloužili i k hloubení tunelů, kterým nálety nezpůsobily ani škrábnutí, tunely v Sindžaru vedly od jednoho domu ke druhému s nezávislým elektrickým vedením, a protože v nich nebyla ani jedna mrtvola, dokazují, že džihádisté ze Sindžáru bezpečně odjeli, aniž by se namáhali klást vojenský odpor.

Kurdové se po městě brodili zejména mezi zdechlinami potulných vyhladovělých psů, těla mrtvých džihádistů se dala na rukou spočítat.

Žoldáci z IS strategické město Sindžár, ležící na dopravní tepně č.47 z Mosulu do syrské Rakky ( Mosul + Rakku figurka Bark al-Bagdádí vyhlásil hlavními městy svého kalifátu ), "dobyli"  v 8/014, kdy na východní Ukrajině vrcholila Putinova kradmá válka.

Silnici č. 47 se přezdívá Pašerácká, převáží se po ní pašované zboží, mj. cigarety, telefonní karty, whisky, plechovky s pivem.

V době svého obsazení námezdními džihádisty měl Sindžár kolem 100.000 obyvatel, v drtivé většině "polokřestˇanských"  jezídů, jejichž propagandistické zotročování mělo Západu nahnat strach z džihádistů, většinou ruskočečenského či západoevropského původu ( UK džihádista John byl údajně zabit při náletu z 12.11.015 - většina hlavních účastníků tohoto džihádistického show byla budˇ odstřelena snipery nebo převezena do Libye ).

Většinou šlo o džihádisty, kteří k islámu „konvertovali“, a žold si vylepšovali, často pod vlivem drog, prémiemi v dolarech navíc ( ruble nepřijímali ).

Dobytí“ Sindžáru žoldáky z „IS“ v době rusko-tureckých líbánek

Jak se zachovali iráčtí kurdští pešmergové, jejichž milice měly město a vesnice kolem Sindžáru chránit, protože ozbrojené milice iráckých Kurdů /pešmergů  mají ochranu iráckého Kurdistánu v náplni práce – ve víře vlažní Kurdové, politicky se řídící zásadou Kdo Víc Dá, z města, které měli bránit, ještě před příchodem IS utekli ( stáhli se ), a ponechali civilisty Sindžáru na pospas námezdním zločincům z IS, kteří zde ve velkém páchali zločiny proti lidskosti, jak 1.9.014 uznalo i OSN ( muže povraždili, ženy a děti zotročili - přes prostředníky mohli jezídové své matky a sestry vykoupit za 8.500 dolarů za každou,  v Sindžáru se po 15 měsících okupace našlo 7 masových hrobů ).

Příjezd zločineckého gangu IS vrhl na silnice 200.000 jezídských civilistů z oblasti Mosulu a Sindžáru.

Jezídové/Jezídi ( perské slovo, sami se označují Dasin ), starověká náboženská sekta neznámého etnického původu, která přišla z Indie, respektive odborníci se neshodnou, zda jsou jen sektou či také etnikem.

Někteří je považují za původní obyvatele  Iráku, jiní za Kurdy pocházející z  arménské oblasti kolem jezera Van ( uchvácené Turky ), žijí i kolem Aleppa, v TR podél syrských hranic, v Íránu, v Arménii ( tvořili 80% kurdsky mluvících obyvatel Arménie ), v Gruzii ( 22 % kurdsky mluvících obyvatel ), Ázerbájdžánu.

Muslimové i křestˇané je nazývají „ uctívači dˇábla „ ( věří v Boha a v sedm andělů, nejdůležitější je Paví Anděl, který jim seslal súfistického Mesiáše šejka Adi Musáfira, zemřelého v roce 1162, jehož hrob u Mosulu je jezídským poutním místem - proto je v jejich náboženství modrá barva tabu, nesmějí mj. nosit modré oblečení ), a pronásledovali je jako kacířskou sektu.

Jezídové se více přátelili s křestˇany ( jezídské děti jsou křtěny ), nikdy nebyli rozsévači mezietnických rozbrojů  ( institut krevní msty/krev za krev se však u nich vyskytuje, stejně jako mj. v Albánii či v Bosně ).

Jezídové uvnitř své komunity dodržují systém tří kast ( prvky hinduismu ), které se nikdy nemísí – šejkové, duchovní ( funkce duchovních se dědí, může přejít i na dcery, nejnižší vrstvou kněží jsou fakíři s černými turbany ) a podřízení laici, kteří musí při setkání políbit ruku svému duchovnímu otci/matce .

Žení a vdávají se v rámci své komunity, a třebaže někteří tvrdí, že jezídismus byl ve středověku kurdským náboženstvím, sňatek s Kurdem/Kurdkou je zakázaný.

Souhlas hlavy rodiny ke sňatku je nutný ( otec či nejstarší syn, kteří rodině vládnou, např. při obřadu ženich po nevěstě hodí kamínek, čímž naznačuje, že je mu od této doby podřízená ), dívky se mohou vdávat již od 13let. Ženich za manželku otci či jejímu nejstaršímu bratru platí částkou srovnatelnou s cenou 30 ovcí.

Ženy nedědí, všechno po otci dědí stejným dílem jeho synové, nemá-li otec syny, dědí jeho bratři či bratranci …

Pravidlem je monogamie, jen nejbohatší z nich z kasty šejků mohou mít více žen.Rozvod je možný jen při cizoložství, pokud jsou k dizpozici tři svědci.Základním pravidlem jezídské komunity je úcta k rodičům a ke starším všeobecně.

Nejpřísnějším trestem v komunitě je exkomunikace, kterou musí shodně vyslovit nejvyšší duchovní a nejvyšší kmenový představitel, kteří jsou oba voleni z nejbohatší kasty šejků.

Prezident „autonomního“ iráckého Kurdistánu Masúd Barzání ( syn historického vůdce Mustafy B. ), spolupracující s Ankarou, přes jejíž území irácký Kurdistán vyváží ropu, jenž v Kurdistánu všechno totalitně řídí, jmenoval šéfem hlavní vojenské milice pro Sindžar jezída Kásima Šeša, aby se jezídské obyvatelstvo do Sindžáru opět vrátilo ( někteří jezídové stále přežívají v Sindžárských horách, žijí ve stanech, a tvrdí, že se do vesnic v údolí hor vrátí jen tehdy, pokud bude mezi nimi a muslimy postavena hranice či jednotka mezinárodních mírových sil ).

Ani představitelé jezídů v milicích Kurdistánu Kurdům nevěří, a rozbroje mezi Kurdy a jezídy v otázce, kdo bude město Sindžár řídit, vedly k neustálému odkládání „ útoku“ na strategický Sindžár ( pokud se jezídové a Kurdové setkají v boji proti společnému nepříteli, navzájem se ignorují ).

Dnes v rozbořeném Sindžáru nevládnou jako dříve jezídové, ale ozbrojené milice pešmergů Masúda Bárzáního, jenž „ ofenzívě proti IS „ osobně přihlížel.

Ve městě se však usadily i protiturecké a proruské milice exmarxistické PKK, které v 8/014 rovněž s IS nebojovaly, ale vojenským koridorem přes Sindžárské hory, který vytvořily, organizovaly „ evakuaci“ obklíčených jezídů do spřáteleného syrského Kurdistánu ( a dál přes TR do Evropy ), ve kterém vládne „filiálka“ TR Kurdů z PKK, Kurdská demokratická strana/PYD se svými milicemi YPG, které spolupracují jak s Obamou, tak s Putinem.

Dnes se tak ve strategickém iráckém Sindžáru o město přetahují iráčtí Kurdové protureckého Masúda Bárzáního s protitureckými prokremelskými Kurdy z TR PKK, zatímco žoldnéřská skupina IS rozjíždí stejné džihádistické show v Libyi.

Šéf PKK prohlásil, že se TR Kurdové ze Sindžáru nestáhnou, přinejmenším v něm zůstanou po dobu „ dočasného „ pobytu Putinových vojsk na území Sýrie, a vzkázal iráckým Kurdům, atˇ si  Masúd Bárzání  svými deklaracemi, ve kterých požaduje okamžitý odchod PKK z iráckého území, vyčistí okna své luxusní vily.

Bitva o strategické město Sindžár, navzdory utrpení jezídských civilistů,  tak zdaleka neskončila, a ve 3.sv.v. o ní ještě uslyšíme.

Teherán nabízí Evropě ropu za 17 dolarů za barel /???? ????????? ?????? ????? ?? 17$ ?? ???????

http://by24.org/2016/01/21/iran_ready_to_sale_oil_in_europe_for_17_dollars/

První US ropný tanker přijel do Evropy : First US oil tanker arrives in Europe

http://www.ft.com/cms/s/0/195ffcea-bf99-11e5-846f-79b0e3d20eaf.html

Po potvrzené existenci gravitačních vln učinili objev i v Saúdské Arábii :

Saudi Preacher Bandar Al-Khaybari Demonstrates: The Earth Does Not Revolve around Itself     https://www.youtube.com/watch?v=-9Jp_XCvVto

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 16.2.2016 14:35 | karma článku: 22,24 | přečteno: 671x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz