Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Střední Evropa míří zpět do Ruska (kromě Kaczynského Polska)

Postkomunistická střední Evropa, která v roce 04 dobrovolně a s nadšením vstoupila do EU, se nechala nachytat na IS a běžence, vzestup ultrapravicových stran, Kremlem financovaných, tak symbolizuje její návrat do kremelské náruče

( proruské ultrapravicové strany slaví opojný úspěch i v Německu, kde spolu s exprezidentem Václavem Klausem provolávají, že evropský liberální politický model je mrtvý, atˇ žije Putinova fašisticko-ortodoxní diktatura ) .

Nejprve, v roce 010, se do Kremlu rozjel režim nacionalisty Viktora Orbána, jenž společně s bratry Kaczynskými oponoval Bruselu, ale zatímco Kaczynští byli zásadně proameričtí, Orbán je proruský.

V 5/014 v eurovolbách bylo madˇarské neonacistické Hnutí za lepší Madˇarsko/Jobbik druhé, Ficova strana na Sovensku vyhrála o vlásek ( v  11/013 vyhrál hejtmanské volby v banskobystrickém kraji neonacista Marian Kotleba *1977, v nacistické uniformě vzývající fašistického katolického kněze Andreje Hlinku, jenž vládl klerikálněfašistickému Slovenskému státu, Hitlerově loutce.

Kotleba, jenž si legálně drženou pistoli ostentativně odkládá ve vrátnici parlamentu, organizoval protiromské pochody/brzy pogromy dle jeho slov proti „ cikánským parazitům“, soud však žalobu pro hanobení rasy na něho v roce 09 zamítl jako neodůvodněnou …

5.3.016 nastal politický chaos v Bratislavě, když volby v podstatě vyhráli Kotlebovi neonacisté ( Lidová strana Naše Slovensko), modlící se za Kreml. Slovenský prezident Andrej Kiska ( od 014) uvedl, že „ útoky slovenské novinářské lobby proti Robertovi Ficovi, jenž je sociálním demokratem jen dle jména ( v roce 06 byla Ficova strana Směr vyhnána na tři roky z řad evropských socialistů pro svoji vládní koalici se SNS, v roce 015 jí hrozilo totéž - šéfa Slovenské národní strany Jana Slotu, jenž nerozlišoval mezi Madˇa ry a Romy, v roce 012 vystřídal uhlazenější Andrej Danko ), vyrobily Kotlebu „ ...

Kotleba, středoškolský učitel ( jako Mussolini)  a ekonom z Bánské Bystrice, byl šéfem neonacistické strany Slovenské pospolitosti, zaregistrované v 1/04, rozpuštěné jako protiústavní o rok později, dnes je to občanské sdružení.

Hvězda Kotlebových neonacistů, vybavených polovojenskými údernými skupinami, financovanými ruskými tajnými službami ( Kotleba skanduje hesla proti US + proti NATO ), letí na Slovensku na protimuslimské vlně vzhůru, přičemž Slovensko, od roku 09 jako jediná země z Visegrádské čtyřky člen eurozóny, má od 1.7.016 předsedat EU, což si EU nedokáže představit.

Bratislava stejně jako Praha mluví dvojími ústy, ústy premiéra  ( z úst slovenského premiéra vychází proruský pach) a ústy prezidenta, přičemž každý říká něco jiného, zatímco Miloš Zeman okázale reprezentuje jen ruské ( a čínské ) zájmy.

Viz komentář předsedy Iniciativy pro evropské hodnoty Petra Koláře :

„Z rozhovoru prezidenta M. Zemana pro čínskou televizi CCTV jsme se dozvěděli, že už nejsme submisivní vůči USA a EU, nejsme pod jejich tlakem, a děláme tedy to, co je v našem vlastním zájmu. Rozuměj, sbližujeme se s komunistickou Čínou.
Rád bych za sebe podotknul, že nic nenamítám proti rozumné, sebevědomé a vzájemně výhodné spolupráci s Čínou v různých oblastech lidské činnosti, nejen v ekonomice. Nejsem ani proti dialogu s ČLR. Jsem ovšem pro takový dialog, který není kolaborací, servilním podbízením se a popíráním hodnot, na kterých stojí naše společnost.
Rád bych také zdůraznil, že navzdory přání a tvrzení prezidenta Zemana naše příslušnost k Západu stále trvá. Naše spolupráce a spojenectví s USA je pro českou i evropskou bezpečnost naprosto zásadní.

Náš stát slovy Bezpečnostní strategie ČR za český strategický zájem označuje „posilování soudržnosti a efektivnosti NATO a EU a zachování funkční a věrohodné transatlantické vazby.” Oficiální vládní Koncepce zahraniční politiky ČR říká, že „Česká republika pokládá Spojené státy americké za hlavního garanta euroatlantické bezpečnosti."

Ten, kdo to zpochybňuje nebo dokonce odmítá, páchá zločin proti zájmům našeho státu, proti naší demokracii a proti ideálům, na kterých náš stát vznikl.

Prezident Zeman se chová jako únosce, který uchvátil náš stát a vzal si nás občany jako své rukojmí. Možná si tak sám představuje stabilizaci společnosti, kterou se podle svých slov jel učit od čínských komunistů. Zásadní však je, že je to hanebné, velezrádné a prezident tím přímo napadá strategické bezpečnostní zájmy našeho státu. Doufám, že mu v tom naše vláda, která je ústavně zodpovědná za výkon jeho funkce a za zahraniční politiku státu, rychle zabrání.” Konec citace.

Jakékoliv odklonění od Bruselu pro středoevropské státy jednoznačně znamená ruský chomout ( spolupráci s Putinem a vystoupení US z NATO prosazuje i Donald Trump, jenž své politické odpůrce nazývá příslušníky Islámského státu, zatímco Zeman se na Hradě opevňuje, viz komentář knížete Karla při procházce Hradními nádvořími, chystá se Zeman se svojí proruskou družinou na puč proti Sobotkovi, jenž stojí v cestě Zemanově totální proruské orientaci ? ).

Co má Kreml čekat od kandidátů na US prezidenta https://slon.ru/posts/64746

Ze zemí Visegrádské čtyřky, která vznikla na ruinách komunismu v 2/91, 10 dní před zánikem bolševického vojenského paktu Varšavské smlouvy, se Kremlu stále vzdaluje jen Polsko/PL.

Třebaže Kaczynský je nepřítelem Merkelové a Donalda Tuska, kteří pád PL vládního letadla u Smolenska v 4/010 smetli pod ruský koberec, pouze PL má jistotu, že strana Jaroslawa Kaczynského Právo a spravedlnost/PIS, která se drtivým volebním vítězstvím dostala v 10/015 k moci, rozhodně do Kremlu nepojede, naopak PIS již připravuje protiteroristický zákon zaměřený proti Kremlu.

Mezitím někteří západoevropští politologové vyzývají k návratu k politickému modelu založenému jen na liberálním srdci Evropy - k Evropě Šestky či Osmičky, ke státům, které jsou schopné  vytvořit skutečnou politickou unii, a ne jen čerpat evropské dotace a točit svojí korouhvičkou za Kremlem, mj. Jean Michel de Waele z bruselské Svobodné univerzity .

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 28.3.2016 20:38 | karma článku: 26,72 | přečteno: 1458x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz