Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin v roli hlavního blízkovýchodního architekta

Po 10 letech Putin 29.9.015 pronesl projev na půdě OSN, ve kterém definitivně pohřbil rok 1991 (rok rozpadu SU), a domáhal se nového roku 1945.

Putin svoji zahraniční politiku založil na mocenských koncepcích 19.stol., odmítl dnešní právní zásady mezinárodního systému, na kterých je založena OSN s tím, že vyhovují jen Západu. Putin tak, jako prvý politik od roku 1945, ohrožuje samotné základy mezinárodního právního řádu.

V ostře protizápadním a protiUS projevu Putin teatrálně volal po nové „protihitlerovské“ / „anti-IS“ koalici, kterou by vedl – 30.9.2015 mu Duma jednomyslně orazítkovala vojenskou intervenci v Sýrii, kam však armádu potají vysílal již od 3/011, kdy Asádovi poskytl vojenské poradce, zbraně, bankovní půjčky, a politickou podporu v RB OSN.

30.9.015 pouhých 60 minut před zahájením ruských náletů v Sýrii Putin o svých úmyslech informoval Washington ( v 4/015 Putin již tradičně prohlásil, že „RF je proti jakémukoliv zahraničnímu vměšování se do vnitřních záležitostí suverénních států „ , proto zcizení Krymu předkládal jako „ opětovný návrat do vlasti “ )  .

Putin do Sýrie přemístil protivzdušný systém SA-22, třebaže IS letectvo nemá, a ve svém lhaní nezklamal – nebombardoval IS, ale protiasádovskou opozici.

V 10/015 ruské letouny několikrát narušily VP TR, státu NATO, gen. tajemník NATO Stoltenberg prohlásil : „ Nechci raději ani spekulovat o důvodech, které Kreml k narušování VP členského státu NATO vedou  … Rozhodně nejsou nahodilé, trvaly vždy delší dobu, 2x ruské stíhačky letěly v těsné blízkosti US dronů, ani tyto lety nebyly náhodné, ale úmyslné „  .

7.10.015 Kreml v Sýrii vyzkoušel své nové zbraně, střely s plochou dráhou letu třídy Kalibr, které odpálil z Kaspického moře, a třebaže to Putin popřel, nejméně 4 z nich dopadly na území Íránu.

24.11.015 Ankara „ konečně“ sestřelila ruský Su-24, takže Putin mohl ještě více posílit svoji vojenskou kontrolu nad VP Sýrie, a v TV Rossija -1 oznámil, že „ prozatím“  pozemní jednotky do Sýrie nevyšle, ale že v pozemních bojích budou bojovat ruští vojáci na dovolené -  „ dobrovolníci „  …

Putinův režim nás ohrožuje. Naše obrana je ale slabá, varuje Luboš Dobrovský

http://hlidacipes.org/putinuv-rezim-nas-ohrozuje-nase-obrana-je-ale-slaba-varuje-lubos-dobrovsky/

Rusko uznává jen sílu, připravme se na konflikt, varuje US generál

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/breedlove-zadal-o-posily-kvuli-rusku-ds4-/zpr_nato.aspx?c=A160302_185137_zpr_nato_inc

Na rozdíl od jomkippurské války z 10/73, kdy Kreml poslal na pomoc obklíčené egyptské armádě ( která s Háfizem Asádem o židovských svátcích zákeřně vtrhla do Izraele ) ruské jednotky, které porážce arabského vojska stejně nezabránily, kdy Washington vyvolal takový mezinárodní pokřik, že se Rusové okamžitě stáhli, Obama svojí pasivitou či spoluprací s Kremlem jen Putina utvrzoval v tom, že si může dovolit všechno.

Ruská vojenská intervence záměrně vyvolala další uprchlickou vlnu nasměrovanou do západní Evropy, v níž měli propašovaní bojovníci IS vyvolávat městskou gerilovou válku ( 70% syrských uprchlíků v Německu uprchlo před Asádem, UNHCR ).

Byl to však bývalý šéf SVR /91-96/ arabista Jevgenij Primakov, v letech 96-98 ruský ministr zahraničí, poté pod tlakem Jelcinovy opozice 98-99 premiér, jenž začal vůči Západu uplatňovat tvrdší postoj a razit koncepci multipolárního světa, tj. Russkij mir ( bývalý SU), pod kterou skryl realizaci ruských zájmů „v blízkém ruském pohraničí „ ( byl přítel moskevského starosty Lužkova, po vraždě Borise Němcova (27.2.015) Putina veřejně varoval před diktátorstvím, následoval březnový pokus o puč, v 6/015, před Putinovou invazí do Sýrie, příhodně zemřel i Primakov (86)).

9.8.99 Jelcin, mající v patách CH prokuraturu, překvapivě jmenoval premiérem  Putina (od 7/98 šéfa FSB), načež následovaly bombové útoky „ čečenských islámistů „ proti panelákům.

V 9/99 Jelcin stejně překvapivě vyhlásil Putina svým nástupcem, a 31.12.99 Jelcin náhle rezignoval z funkce prezidenta, a Putina až do řádných voleb 26.3.00  jmenoval úřadujícím prezidentem.

Putin nevyvíjel žádnou volební kampaň, neúčastnil se volebních diskusí, RF však byla oblepena jeho fotografiemi s jeho proslulým údernickým heslem „ Čečenské teroristy do jednoho vyhladím  „, čímž si zvedl volební rating.

Byl zvolen 52.94 % hlasů, odborníci tvrdili, že z nich 2.5 miliónů hlasů bylo podvržených.

Již během prvních 100 dní ve funkci nastolil diktaturu vertikální „demokracie „ a  zrušil decentralizaci opětovným podrobením gubernátorů Kremlu – přestali být voleni, jmenoval je Putin. Taktéž si podrobil moc soudní, a místo Vyšetřovacího výboru Gen. prokuratury nastolil svůj vlastní Vyšetřovací výbor, který je podřízen jen jemu.

Své finančníky, kteří mu cestu k moci prošlapali, oligarchy Borise Berezovského a Gusinského, nemilosrdně vyhnal ze země, a zkonfiskoval jim jejich mediální impéria ( BB vlastnil prominentní TV ORT ). BB, finančník první čečenské války, odmítl Putinovy reformy, na protest proti nim se vzdal poslaneckého křesla v Dumě, a brzy poté pod tlakem FSB byl nucen emigrovat do UK, kde financoval Litviněnka (zavražděn v LON v 11/06, měsíc po Anně Politkovské, BB byl v LON oběšen v 3/013 na půdě svého domu).

Současně začal likvidovat svobodu tisku, tj. novináře.

Západ jen přihlížel v domnění, že je Putin jen přechodným jevem, ale již v 1/00 a poté v 5/00 Putin ve svém zahraničněpolitickém programu obvinil Západ ze všech ruských problémů, včetně z rozpadu SU, a nastolil válečnický protizápadní kurz, když NATO označil za hlavní hrozbu světového míru „ ( hrozbu pro ruskou expanzi) …

30.12.99, den předtím než jej Jelcin jmenoval úřadujícím prezidentem, se na oficiálních stránkách ruské vlády objevil Putinův dokument s názvem „ Rusko na přelomu tisíciletí „, který tvrdil, že je Rusko unikátní nenahraditelnou civilizací s unikátními morálními hodnotami, které se pod vlivem Západu rozpadají …

Tuto imperialistickou ideologii si Putin vypůjčil z historického tvrzení ruské církve z dob Moskevského velkoknížectví /14.-16.stol., dokud se Ivan IV Hrozný neprohlásil carem veškeré Rusi / – nejstarším východoslovanským státem však byla Kyjevská Rus /9.-11.stol.vzniklá spojením Kyjeva a Novgorodu/, jejíž dnešní RF byla jen nevýznamnou okrajovou oblastí.

Historie " druhé " Rusi - když se Ivan IV Hrozný vyhlásil ruským carem, Západ již 300 let znal jiné Ruské království, které s Moskevským knížectvím nemělo vůbec nic společného - Kyjevskou Rus.

http://russian7.ru/2016/01/russkoe-korolevstvo-istoriya-drugoy/

Moskevský patriarchát, aby ideologicky odůvodnil ruský imperialismus, tvrdil, že „ Bůh pověřil Rusko posvátnou misí – aby ve světě šířilo jediné pravé křestˇanství – ruské ortodoxní, a aby bojovalo nejen proti římskému katolicismu (Vatikán), ale i proti řeckému katolicismu se sídlem v Konstantinopoli „ ( řečtí samosprávní/autokefální katolíci byzantského obřadu /uniaté ).

Moskevský patriarcha označil Rusko za hlavního světového ochránce křestˇanů http://www.gazeta.ru/social/news/2016/03/06/n_8335985.shtml

Moskevský patriarcha slouží mši v Antarktidě http://www.patriarchia.ru/db/text/4377363.html

Putin odmítl západní demokracii, která dle názoru KGB/FSB v RF nebude nikdy fungovat, a prosazoval centralizovaný stát s vertikální demokracií, který na morálku dohlédne, a vrátí občany zpět do kostelů s ortodoxními popy vysvěcenými KGB/FSB.

V 11/013 jeden ruský politolog napsal, že „ Putinovi ještě nedošlo, že RF není SU, a že historii již nelze změnit „ ( viz The Moscow Times  z 27.9.013 Putin oprašuje ruskou výjimečnost + The Wall Street Journal  z 30.5.014 Proč Putin tvrdí, že je Rusko výjimečné ).

Ruská Akademie věd tvrdí, že  Rusové před 40.000 lety přišli z Mezopotámie  http://rusjev.net/2015/06/12/rusyi-40-000-let-nazad-spustilis-iz-mesopotamii-rossiyskaya-akademiya-nauk-foto/

Židé se dle Kremlu zrodili ze Slovanů http://www.bookfb2.ru/imag42/358832.jpg

Západ jej stále jako politika nevnímal, vnímal jej spíše jako šaška.

Vše se změnilo po 9/11, kdy Putin s Bushem II uzavřel dohodu o boji proti terorismu/ proti politickým odpůrcům – následovala Dubrovka a Beslan, a další nikdy nevyšetřené „ teroristické „ akce.

Za to, že FSB neznámým nervovým plynem otrávila většinu svědků obsazení divadla ( samotné teroristy, kteří již byli v bezvědomí, až na jednoho, kterého později v tiskovém oddělení na úřadu vlády objevila v 10/06 zastřelená Anna Politkovská , pro jistotu ještě postřílela kulkou do týla, aby nedošlo k procesu s nimi, i onen Politkovskou objevený účastník Dubrovky měl do týdne smrtelnou autonehodu), Putin osobně na hrudˇzástupce FSB Vladimíra Proniševa, jenž akci velel, přes protesty rodin obětí, zavěsil medajli Hrdina Ruska ( statečné ženy, které za Putinovy války v Čečně kritizovaly brutalitu ruských metod, Anna Politkovská a Natalia Estemirová ze Sacharovy organizace Memorial, byly zavražděny, Politkovská v MOW v 10/06, Estemirová byla v Grozném v 7/09 na příkaz Kadyrova unesena za bílého dne na zastávce autobusu, a rozstřílena jako řešeto, organizace Memorial se poté z Grozného stáhla ).

V 12/011 Soud pro lidská práva ve Štrasburku po žalobě rodin obětí z 1/03 vynesl nad Putinovým Ruskem rozsudek, že operace FSB k záchraně rukojmích neodpovídala záchraně, ale jejich likvidaci ( The Moscow Times z 20.12.011 ).

RF musí pozůstalým vyplatit 1.6 mil. dolarů, čemuž se Putin vysmál, a soud rovněž  ve svém odůvodnění uvedl, že „ ruské úřady okolnosti obsazení Dubrovky řádně neprošetřily ani nevyjasnily, viz BBC z 24.10.2012 Moscow Theatre Siege : Questions Remain Unanswered  (mj.  bratr hlavního 19letého „ velitele „ komanda, Arbie, zavražděný před obsazením Dubrovky, byl na výplatní pásce FSB v roli brutálního čečenského teroristy) + The Huffington Post z 26.10.012 Moscow Theatre Siege 2002.

4 dny po Beslanu z 1.9.04 Putin vyhlásil další rozšíření pravomocí bezpečnostních složek,  a ve svém TV projevu obvinil Západ, že se terorismem snaží oslabit RF, třebaže terorismus vyráběla pod jeho taktovkou FSB …

Transparentní veřejné vyšetřování jak Dubrovky tak Beslanu, Putin odmítl, viz The Guardian z 6.9.04 „Angry Putin Rejects Public Beslan Inquiry „ + The New York Times z 22.12.06.

Putinova blízkovýchodní politika

Na Blízkém východě/BV Putin začal obnovovat ruskou „velikost“ prodejem jaderné technologie všem BV zainteresovaným státům od Íránu přes Sýrii a Libyi, kterým „ odpustil „ SU dluh, který u Sýrie činil přes 13 mld dolarů, po Saúdskou Arábii ( jaderné námluvy z roku 07 ), Turecko a Egypt, namlouval si i Izrael s několika miliónovou ruskou menšinou ( multivektorovou „ diplomacii na BV již v 12/02 ohlásil ministr zahraničí Igor Ivanov, viz  Ria Novosti ze 27.12.02).

11.12.013 Dmitrij Rogorin, místopředseda vlády, který vládl za Medvěděva, prohlásil, že „ prodej zbraní je hlavním tmelem ruských vztahů s jinými státy „ .

Arabské jaro ruská státní média nazývala arabským protiruským “převratem“ , viz můj článek Francouzské a ruské zbrojovky pláčí nad hrobem Kaddáfího.

Po smrti Kaddáfího, vděčného zákazníka ruských zbrojovek, Putin v roce 011 vyhlásil Západu otevřenou válku ( rezoluce RB OSN 1973 ze 17.3.011, která zmocňovala koalici k jakýmkoliv opatřením k ochraně civilistů, byla většinově schválena, Putinův zástupce Vitalij Čurkin se zdržel hlasování ).

Kvůli této rezoluci se Putin a tehdejší  „prezident“  Medvěděv bezprecedentně střetli na veřejnosti, kdy Putin rezoluci označil za křižáckou, zatímco Medvěděv 21.3.011 veřejně prohlásil Putinův postoj za „ nepřípustný“, a ještě týž den státní TV Pěrvyj kanál poté, co odvysílala „ prohlášení Medvěděva k Libyi “, začala pluk. Kaddáfího líčit jako zločince, ale druhý den po zásahu Putina přestala Libyi pokrývat ( The Moscow Times z 22.3.011 + The Economist z 23.3.011 v článku „Roztržka v tandemu ?“ ).

Po opětovném prohození funkcí s Medvěděvem měl poslední slovo Putin, takže v 1/013 státní TV odvysílala dokument o Libyi, ve kterém Medvěděva osočila, že  „ během minuty zradil nejvěrnějšího ruského spojence, tak podobného Rusku, jenž Libyi přeměnil v socialistický ráj, se kterým Putin styky přátelské povznesl na bratrské, a nechal tuto Rusku drahou zemi pošlapat vojenskou intervencí ze strany NATO, takže dnes v důsledku Medvěděvovy zrady také Rusku hrozí intervence NATO „.

List The Moscow Times uvedl, že Putin této západní intervence využil k tomu, že na zbrojení věnoval další miliardy.

Oficiálně Kreml udával, že ruské zbrojovky smrtí pluk. Kaddáfího přišly zhruba o 5 mld dolarů na kontraktech ( dodávky stíhaček Su-35, bitevních a cvičných letounů Yak -130, dopravní vrtulníky Mi-17, o kontrakty na ponorky, na systémy S-300 ), ale Michal Dmitrijev, šéf Federální služby v oblasti vojenské a technické spolupráce, uvedl, že RF smrtí Kaddáfího přišla o desítky miliard dolarů.

V Sýrii by dle něho, kdyby Asádův režim padl, Kreml přišel na ztracených kontraktech o 20 mld dolarů.

S Egyptem bylo Rusko odjakživa spřízněno  přes ruskou ortodoxní církev, která působila v Alexandrii, do léta 72, kdy Anvar Sadat vyhnal z Egypta ruské vojenské poradce, byl Egypt od znárodnění Suezu v roce 56 kremelským spojencem ( Gamál Násir, jenž stejně jako Fidel Castro nejprve neúspěšně požádal o pomoc US, zemřel/byl zavražděn v 9/70 v době, kdy se jeho spory s Kremlem začaly prohlubovat).

5 měsíců poté, co nastoupil do úřadu prezidenta, Putin zatelefonoval Mubarakovi 14.8.00, načež v 5/01 proUS Mubarak přijel do MOW, aby zde podepsal dlouhodobou dohodu o obchodní, vědecké a technické spolupráci, načež do Kremlu začali jezdit egyptští prominenti, jeden za druhým ( stejně tak Putin obnovil v rámci multivektorové diplomacie spolupráci s Čínou a se Severní Koreou, jen spolupráce s Japonskem mu nevyšla ).

V 9/04 v době Beslanu Lavrov v Káhiře podepsal Protokol o strategické spolupráci mezi oběma ministerstvy zahraničí, zatímco v 4/05 Putin navštívil Káhiru ( prvá událost tohoto druhu po 40 letech ), a podepsal další dohodu o spolupráci „ strategického „ charakteru  - egyptské vojenské diktatuře slíbil, že z ní udělá arabskou jadernou velmoc.

Rusko-egyptská spolupráce s Mubarakem byla korunována dohodou o jaderné spolupráci, která byla potvrzena v 11/015 s maršálem Sisim i po arabském jaru 011 /sesazení Mubaraka, kdy Kreml krátce ztratil v Káhiře vliv, což Putin nemohl dopustit, proto uzavřel spojenectví i s Muslimským bratrstvem, třebaže tuto organizaci Nejvyšší soud RF v 2/03 označil za teroristickou  ...

Pro svoji ochotu učinit z Arabů  jaderné mocnosti Putin z Káhiry putoval do Rady Ligy arabských států, na jejíž půdě nikdy nebyl ani žádný SU představitel, která poté Putinova velvyslance v Káhiře akreditovala jako stálého ruského představitele v Lize arabských států  …

28.6.012 Putin „srdečně“  poblahopřál novému prezidentu a členu Muslimského bratrstva  Mohamedu Morsímu, kterému 23.7.012 ještě poslal blahopřejný telegram k 60. výročí vojenského puče protizápadní nacionalistické skupiny Svobodných důstojníků z 7/52, kteří svrhli posledního egyptského krále Farúka, ovládaného Brity, a Muslimské bratrstvo prohlásili za teroristickou organizaci.

Putin Morsímu dokonce naznačil, že by zvážil vyškrtnout Muslimské bratrstvo z ruského seznamu teroristických organizací  - v 4/013 Morsi přijel do MOW …

Putin tak znovu potvrdil, že pro zajištění ruského vlivu bude spolupracovat s kýmkoliv – i s teroristy.

Zatímco US Egyptu pozastavily vojenskou pomoc, Putin vojenskou technologii nabízel všemi hrstmi, a třebaže již v 7/013 byl islámista Morsí svržen vojenským pučem maršála Sisiho, rusko-egyptskými vztahy ani tato další změna neotřásla.

V rámci Putinova cíle učinit z RF námořní mocnost navštívily v roce 014 přímořské letovisko Šarm el-Šajch 3 milióny ruských turistů,  Kreml Káhiře poskytl 40% egyptské spotřeby obilí, v 7/015 obě země uskutečnily společné námořní cvičení před přístavem Alexandrie, ke kterému ruské námořnictvo údajně získalo jistá užívací práva, maršál Sisi měl koupit francouzské Mistraly, které byly odepřeny Putinovi, a Putinovi je údajně pronajímat.

Není však jasné, co maršál Sisi řekl na ruskou invazi do Sýrie, protože jakmile 31.10.015 spadlo ruské dopravní letadlo na Sinaji, Putin 6.11.015 „pozastavil“ veškeré lety do Egypta, čímž poškodil egyptskou ekonomiku.

Medvěděv uvedl, že Kreml evakuoval 25.000 z 80.000 ruských turistů, kteří se v té době zdržovali v Egyptě.

Ruští muslimové

Putinův politický komentátor Alexej Arbatov prohlásil, že „ teroristické útoky v PAR z 11/015 konečně změní po protiruských sankcích přístup Západu ke Kremlu, Západ Putina zase obejme a předá mu Ukrajinu „ , zatímco Garry Kasparov , autor knihy Přichází zima, pro list The Washington Post uvedl, že „ spolupráce s Kremlem v Sýrii by pro Západ byla morálně neúnosná, strategicky  zkázonosná a naprosto zbytečná - západní vůdci by si měli uvědomit, že nepřítel tvého nepřítele může být i tvým nepřítelem„ .

RF je domovem 23 miliónů umírněných muslimů, což je největší muslimská komunita v evropském státě ( RF měla v roce 010 144 mil. obyvatel, do tohoto sčítání jsou však zahrnuti i středoasijští migranti ).

Po kolapsu SU nastal velký rozmach nejen ortodoxní církve ( třebaže i v jejích řadách někteří prominenti záhadně skonali ), ale i islámu, mešity v RF vyrostly jako houby po dešti, takže muslimové dle některých expertů budou za pár let tvořit polovinu branců ruské armády ( viz The Washington Times z 20.11.06 Porodnost muslimů Rusko zneklidňuje, + The Washington Times z 21.10.013 Muslimské Rusko ? + BBC z 23.7.015 Rusko, země, z níž se rekrutuje nejvíce žoldáků pro IS + Eurasia Daily Monitor z 23.4.014 Ruské vojenské velení se vrátí k odvodům muslimů ze Severního Kavkazu ).

Úvahy ruského šovinisty Nikolaje Trubeckého z roku 1925, stránka přesídlila, ale i tak zajímavé

http://yeurasia.org/2013/10/23/troubezkoy_peoples_caucasus/

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 1.4.2016 16:43 | karma článku: 20,63 | přečteno: 956x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz