Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Páté kolony ve službách Kremlu

1.6.015 Kreml zveřejnil seznam 89 osob, které nesmějí do RF, protože kritizovali Putina a jeho agresi vůči Ukrajině, mj. Karel Swarzenberg, francouzský filozof Bernard-Henri Lévy, bývalý náměstek UK premiéra Nick Clegg,

UK náčelník genštábu gen. Sir Nicholas Houghton, šéf MI5 Andrew Parker, bývalý šéf MI6 Sir John Sawyers, gen. tajemník Rady EU Uwe Corsepius.

Finská investigativní novinářka Jessikka Aro dostávala výhružné maily poté, co upozornila na nárůst agresívních proruských komentářů na internetu, viz list The New York Times z 5/016 “ Effort to Expose Russia´s Troll Army Draws Vicious Retaliation” / Odhalení ruské armády trollů vyvolalo brutální odvetu ( v roce 011 ruská kontrarozvědka zbila US vojenského atašé z moskevské ambasády, jenž se pokoušel získat informace od zaměstnanců ruského zamini, viz také novinky.cz Ruští agenti nás šikanují ).

V 8/015 ve věku 46 let v Praze náhle zemřel novinář a diplomat Alexandr Tolčinský, jenž působil v Záhřebu , v Iráku v 3/03, v PL, a jako zvláštní zpravodaj informoval o Putinově agresi vůči Ukrajině.

Na 2roky a 3 měsíce dle Putinem prosazeného paragrafu o potírání extrémismu a separatismu byl v roce 015  v Tveru odsouzen do trestanecké kolonie ruský inženýr Andrej Bubejev za to, že na sociální síti VKontakte ( kterou Kreml zcizil jejímu majiteli )  sdílel článek “ Krym je Ukrajina “, čímž se dle rozsudku dopustil TČ “ nabádání k extrémismu s cílem porušit  územní integritu  RF “ …

Bubejev dostal již v roce 014 10 měsíců za to, že sdílel proukrajinský článek.

Zatímco na Putinově Británii pracují ruští oligarchové usazeni v LON, ve Francii si Kreml tiše přede svoji pavučinu spolupracovníků a lobbistů, kteří mu mají dopomoci k ruské Francii.

Novinář Nicolas Hénin, ex rukojmí IS, tvrdí, že ve Francii , stejně jako v Německu, nejde o ruské lobby v žoldu Moskvy, ale o ruské vlivové sítě na nejvyšších místech, o plejádu místních médií v ruském žoldu, nátlakové politické a náboženské skupiny ( mj. katolická integristická Civitas, v ČR viz neznámé náboženské subjekty usilující o registraci  či  “ přátelství” kardinála Duky a Zemana ), politické strany ( mj. LePenova FN, která za milióny od  kremelských bank prosazuje Putinovu tezi o nové EU, sdružující státy od Vladivostoku po Brest … ), podnikatelské subjekty, a významné osobnosti z kultury, které pro Putina pracují budˇ z přesvědčení či za protislužbu.

Hénin upozorňuje, že ruské sítě rekrutují agenty jak z levice tak z pravice,  proto si tyto kremelské páté kolony často protiřečí,  ale jedno mají společné – Pavlovův reflex nenávisti vůči US z dob bolševiků  a antisemitismus v duchu ruských tradic.

Na nejrozličnějších politických seancích vystupují jako řečníci lidé, které nikdo nezná, mnozí z nich jsou napojeni na ruskou ambasádu či přímo z ní, viz kauza diplomat Alexandr Marčenko.

Francii objíždějí i známé tváře v ruských službách jako např.  bigotní katolík Roberto Fiore, zakladatel strany Forza Nuova, obdivovatel Mussoliniho, jenž sám sebe kvalifikuje jako fašistu, nesnášícího komunismus i demokracii.

Již v 80.letech Fiore pracoval pro Kreml jako vůdce tzv. Třetí síly /Terza Posizione, poté co italská policie prohledala jeho byt a našla v něm bedny s výbušninami, uprchl do LON, a jako protislužbu za pobyt měl údajně spolupracovat s MI-6.

Fiore tvrdí, že Putinovo Rusko je diktaturou á la Mussolini, proto je nutno Putinovo Rusko podporovat, protože Putin hraje o budoucnost Evropy.

Podporu Putinovi vyhlásil i jeho nejbližší přítel,  šéf britské ultrapravice Nick Griffin, v letech 09-014 europoslanec a šéf Britské národní strany, která surfuje na protiimigrantské vlně.

Griffin, bývalý boxer a popírač holokaustu, byl za podněcování k rasové nenávisti spolu se svými dalšími neonacistickými přáteli v roce 98 odsouzen k 6 měsícům a k vysoké pokutě , mj. pronesl : “ Ti zasr…………….  Židé, kteří jako důkaz mají jediné tvrzení, že v holokaustu zahynuly jejich rodiny “ …

Řecká neonacistka v ruských službách Irena Dimopoulou z neonacistické  strany Zlatý úsvit vyhlašuje Putina za politika, jenž vybuduje novou nezkorumpovanou a silnou Evropu, která se postaví “ Americkému Zlu “.

Marocký spisovatel Jusuf Hindi + politolog Samuel Huntington z Harvardu  ( zemřel v roce 08 ) tvrdí, že Putinovo Rusko čelí dvěma hrozbám – americké a sionistické ( sionisté dle jeho teorie spolupracují s Teheránem a s Damaškem).

Jak se stal Sarkozy putinovcem

Ještě během své volební kampaně v roce 07 Sarkozy kritizoval Putina s tím, že     “ mu vývoj v RF dělá vrásky “ , a že válka proti čečenským civilistům není pro EU   “ akceptovatelná “ .

Sarkozy také požadoval vstup Gruzie a Ukrajiny do NATO ( viz jeho zásadní projev z 22.2.07 ), což je pro Kreml nepřekročitelná  hranice, při které Putin vidí rudě.

V 4/08 na summitu NATO v Bukurešti dlouhodobý škůdce EU/NATO Frank-Walter Steinmeier o žádosti Ukrajiny a Gruzie vstoupit do NATO mluvil velmi nerozhodně ( stejně jako Sarkozy a Merkelová ), aby nepopudil Putina, jenž byl hostem summitu, a proti vstupu Ukrajiny a Gruzie do NATO se ostře ohradil, taktéž proti US radaru v Brdech a US základně v PL.

Pro postoj Sarkozyho ( prezidentem od 5/07)  a Merkelové byla otázka vstupu těchto zemí do NATO historicky  “zmeškána”, protože její odklad na 12/08, kdy měl Putin v Gruzii již tanky, nic nevyřešil.

Sarkozy na tomto dubnovém summitu oznámil, že se PAR znovu začleňuje do vojenských struktur NATO, ale jeho postoj k otázce přijetí Ukrajiny a Gruzie do NATO se dramaticky změnil o 360 stupňů ve prospěch Kremlu, ještě před Putinovou agresí proti Gruzii, třebaže ve své volební kampani sliboval pravý opak.

Den před summitem NATO, 1.4.08, o tom, že se Sarkozy postavil na stranu Kremlu, informoval jeho premiér Francois Fillon.

Sarkozyho nepochopitelné a podivné vyjednávání s Medvěděvem/Putinem v rámci vyjednávání EU s Kremlem v době Putinovy agrese v Gruzii ( viz můj článek Byla delegace EU 8.9.08 v Kremlu příčetná ?) již zapadá do sledu jeho proruských úkonů ( skandální územní ústupky Putinovi v Gruzii  + v roce 010 podpis prodeje útočných lodí třídy Mistral, o kterých s Putinem jednal již od Putinovy agrese v Gruzii ).

Jak této změny Kreml dosáhl ?

Dle francouzských médií Sarkozy přešel na Putinovu stranu po setkání s Putinem v 6/07 na summitu G8 v německém Heiligendamm , kterému z francouzské strany asistovaly tři osoby + tlumočnice .

Dle informací senátora Jean-Yves Leconte rozhovor sebevědomě začal Sarkozy tématem o Anně Politkovské a brutálním porušováním lidských práv v Čečensku – Putin jej s ledovým klidem nechal domluvit, a poté na něj se svojí proslulou vulgaritou vyjel:

” Už jsi skončil, debile ? Tvoje země je proti mé zemi trpaslíkem, proto máš na vybranou ze dvou možností : Budˇ budeš se mnou spolupracovat a udělám z tebe krále Evropy, anebo tě rozdrtím” …

Ponížený Sarkozy byl prý tak šokován, že ze sebe nedostal ani slovo, a po svém příchodu na tiskovou konferenci byl tak roztržitý a duchem nepřítomný, že se belgická TV ujištˇovala, zda není opilý.

Od tohoto setkání s Putinem vycházel Kremlu ve všem vstříc ( viz můj článek Byla delegace EU 8.9.08 v Kremlu příčetná ?) , dle senátora Leconteho byl Sarkozy Putinem lobotomizován.

Financování Kremlem Mariny LePen ( jejím poradcem pro Rusko je Jean-Luc Schaffhauser ), která dostala na účet několik miliónů eur od První česko-ruské banky na svoji volební kampaň za to, že podpořila Putinovu anexi Krymu, je všeobecně známé.

Novum je, že v 3/016 ruským tiskem proběhla informace, že v 2/016 Marina Le Pen požádala Putina o další milióny, což Schaffhauser odmítl francouzskému tisku potvrdit, ale informaci ani nevyvrátil.

Kreml vybrané francouzské politické strany/KS a její odbory/CGT financuje již od 30.let ( Lidová fronta ), v 50.letech kolovaly vtipy, že FKS nestojí ani na levici ani na pravici, ale na východě, a to přes Komerční banku pro severní Evropu, která dnes existuje pod jménem VTB, ve které má svá bankovní konta i Bašír Asád …

Její francouzská pobočka je hlavním sponzorem sdružení Francouzsko-ruský dialog Thierry Marianiho, s touto bankou udržuje kontakty i Marina LePen ( přes svého ex poradce Bernarda Monot ).

Dle francouzských zpravodajských služeb je Francie baštou  hrátek ruských tajných služeb od 90.let, kdy do bezpečnostně nechráněné Francie byli vysíláni nováčci FSB, kteří zde byli pověřeni svým “ diplomovým “ úkolem, protože reorganizace francouzských tajných služeb těmto službám vůbec neprospěla.

Stejně tak jsou, dle názoru ruských expertů, slabé belgické zpravodajské služby.

Dle francouzské kontrarozvědky hlavními ruskými agenty ve Francii jsou vedle ruských diplomatů ruští novináři, dopisovatelé ruských médií ( zejména ITAR-TASS vysílá “ novináře” , kteří mají pronajaté “ prázdné “ kanceláře, ve kterých nepracují ), a zaměstnanci poboček ruských firem ve Francii, zejména Gazpromu.

Cílem těchto agentů je vytvořit proruské lobby, rozdělit veřejné mínění hostující země, a země EU navzájem. Dalším jejich úkolem je financování separatistických suverenistických separatistických  hnutí od levice po pravici  ( jediná země, která LON doporučila vystoupit z EU byla RF ).

Francouzská kontrarozvědka DGSI přiznává, že prohrává, protože ve vládě nezasedají plukovníci zpravodajských služeb, kteří by realizovali potřebná protiopatření, zatímco páteří Putinova Ruska jsou tajné služby, které řídí všechna ruská ministerstva.

V 4/016 ruské zamini dle sdělení jeho mluvčí Marie Zacharové odebralo  “ nezákonně “ akreditaci dvěma českým novinářům ( v MOW pracoval Miroslav Karas z ČT, Martin Dorazín z Českého rozhlasu, a spolupracovník serveru Aktualně.cz Jiří Just ) poté, co Praha na radu českých tajných služeb odmítla obnovit akreditaci dvěma ruským novinářům, Vladimíru Sněgirjovovi ( zvláštní zpravodaj Večerní Moskvy )  a Alexandru  Kuranovovi (od 6/014 pracoval pro propagandistickou agenturu RIA Novosti, 69letý Kuranov žije v ČR od roku 87, 5.5.016 napsal veřejný dopis Sobotkovi, jenž se s ním oprávněně odmítl zabývat ).

9.5.016 ukrajinský web Myrotvorec  zveřejnil jména, telefonní čísla a adresy novinářů akreditovaných u separatistů z tzv. DLR, z Čechů jsou na seznamu dva novináři z ČT Miroslav Karas + Lukáš Rogansky, a zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka.

Miloš Zeman nařkl ČT, že je hlásnou troubou TOP 09,  proti ČT pravidelně útočí i Zemanův mluvčí Ovčáček, ale i Petr Cibulka s tím, že je veřejná jen pro někoho.

V ČR byly v roce 015 vyřazeny z provozu stránky cibulka.net, blokována je veřejná databáze důstojníků a spoluporacovníků STB/KGB cibulka.com, na youtube bylo Cibulkovi vymazáno 130 videodokumentů, a zcela byly zablokovány jeho diskusní aktivity  na ruskojazyčném youtube, nesmí publikovat ani vystupovat v českých médiích, a v roce 016 mu byla z PC vymazána databáze tisíců mailových adres, na které jeho politická strana Pravý blok rozesílá necenzurované politické zpravodajství.

Dle Jane´ s Defence Weekly v nikaragujské Managui, kde stále vládne levičák Daniel Ortega, Putin staví výzvědnou leteckou základnu namířenou proti US, což čeští putinovci odmítají registrovat a nevytvářejí žádné petice jako sepisovali proti US radaru v Brdech.

Ortega mj. od Putina dostal 50 tanků T-72 v částce 80 mil. dolarů, což je více než vojenský rozpočet Nikaraguy na rok 016.

Putinova satelitní špionážní stanice bude provozována pod rouškou ruského GLONASS, ruská verze GPS.

http://www.newsmax.com/Newsfront/spy-base-tank-sale-russia-managua/2016/06/26/id/735694/?ns_mail_uid=38699172&ns_mail_job=1675386_06262016&s=al&dkt_nbr=8pt3kisf

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 27.6.2016 11:18 | karma článku: 26,68 | přečteno: 1303x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz