Arménská genocida, spolupachatel Berlín

1. 07. 2016 21:09:55
Simon Wiesenthal tvrdil, že vyspělost společnosti je nutno posuzovat i jejím pohledem na minulost, a že zatímco Německo se se svojí nacistickou minulostí úspěšně vyrovnalo ( ke genocidě v Namibii se ještě nepropracovalo ),

rakouská společnost byla denacifikována jen formálně, a svoji vinu nikdy nepřipustila, naopak, považovala se za obětˇ německého nacismu, tak jako se TR komicky považuje za obětˇ „ arménského spiknutí „ .

Stejně jako Rakousko je na tom ČR a Francie, státy, které nepřiznaly ani nevyhodnotily abnormální kolaboraci s nacistickými okupačními úřady, Francie si řádně nepřiznala koloniální minulost, třebaže na rozdíl od Británie a US, které svůj kolonialismus stále oslavují, Francie alespoň trpí „ alžírským a indočínským syndromem „.

Po Rakousku a Lucembursku Bundestag z iniciativy Zelených a s podporou SPD a CDU ( křestˇanských demokratů Merkelové ) 2.6.016 drtivou většinou hlasů odhlasoval rezoluci, která masakry Arménů ( + křestˇanských menšin asyrsko-chaldejských ) z let 1915 -1916 označila za genocidu ( masové vraždy organizované státem/ vládou mladoturků, koncentrační tábory, pochody smrti napříč Syrskou pouští ), stejně jako europarlament v roce 87.

ČR genocidu Arménů doposud zbaběle neuznala, třebaže se ji v roce 96 odvážilo uznat i Řecko, úhlavní nepřítel Ankary.

Francie s významnou arménskou komunitou ji uznala v roce 01.

Křestˇané dnes představují jen jedno procento z celkového počtu obyvatelstva, z toho nejvíce Arménů z těch, kteří přežili etnické čistky z let 1895-8 a 1915-17, které pokračovaly v roce 1922 zmasakrováním řeckých spoluobčanů.

Již v roce 1821 Turci vyvraždili 30.000 řeckých obyvatel ostrova Chios, Delacroix o tomto masakru namaloval několik obrazů - ale také Řekové ve starověku masakrovali, např. aténský městský stát „filozofů“ vyvraždil původní obyvatele ostrova Melos, Němci jako kolonizátoři Namibie v letech 1904-8 vyvraždili či zotročili v namibijských koncentračních táborech, ve kterých učitel Mengeleho konal zrůdné „lékařské“ pokusy, odbojný namibijský kmen Herero, jejich děti, pracující pro Němce jako otroci, musely od sedmi let nosit cedulku na krku ( rozkaz k definitivnímu vyhlazení posledních zubožených příslušníků kmene Němci vydali v roce 1914, ale jeho provedení zabránily protesty zdejších církví) , avšak, na rozdíl od německého etnického vyhlazování za účelem vyhlazení celé rasy, Arméni se z genocidy mohli zachránit konvertováním k islámu, stejně tak křestˇané, Židé, či “Maurové“ = Arabové a Berbeři se při dobytí Pyrenejského poloostrova „Maury“ (711) či při jeho zpětdobytí křestˇany, jejímž rozhodujícím mezníkem bylo dobytí Toleda křižáky v roce 1085, mohli zachránit konvertováním k tomu či onomu náboženství.

Po všech těchto osmanských masakrech Lausannská smlouva z roku 23 všem tureckým menšinám raději poskytla status „chráněných menšin“, takže jejich další likvidaci si Ankara již nedovolila.

Většina Řeků a Arménů žije v okolí kosmopolitního Istanbulu, kde obě etnika mají svého patriarchu ( Arméni zde mají asi 50 kostelů, školních, kulturních a charitativních zařízení, Řekové jich vlastní 70) ...

V roce 1914 žily v Istanbulu, kolébce světové ortodoxie, dvě třetiny křestˇanů (Řeků a Arménů), jedna třetina muslimů, v Istanbulu žije i 50.000 komunita příslušníků syrsko-pravoslavného vyznání (jakobité), mají zde syrskou katedrálu Panny Marie.

Mezinárodní uznání konstantinopolského patriarchy Ankaru velmi popuzuje, která proto administrativními překážkami, zejména od roku 70, kdy proběhly protiřecké nepokoje, brání ortodoxním Řekům, kteří jsou teoreticky podle lausannské smlouvy nábožensky svobodní, aby zde zakládali nové kostely či náboženské instituce – Ankara se totiž bojí nájezdu ortodoxních ze zahraničí, např. teologická fakulta na bosporském ostrůvku Chalki/Halki je jimi přeplněna.

Ani syrští a chaldejští křest ́ané nejsou na tom v TR demograficky lépe, je jich jen kolem 25.000, potomci těch, kteří přežili genocidu z roku 1915-17, která se netýkala jen Arménů, ale všech tureckých křestˇanů ...

Na tyto menšiny však Lausannská smlouva „zapomněla“ ,takže byly vystaveny „honům na křestˇany“ celé 20.století, ale, paradoxně, protože žijí na jihovýchodě TR, kde se rozkládá 11 kurdských provincií, hony na ně pořádali Turky pronásledovaní Kurdové ...

Jako první arménskou genocidu uznala v roce 65 Uruguay, uznala ji mj. RF, NL, Švédsko, CH, + CAN, ale nikoliv US + UK, aby neurazily city Ankary.

Stejně ostudně jako ČR se vůči arménským křestˇanům choval Vatikán, jako první papež arménskou genocidu uznal až František v roce 015 ( Ankara odvolala svého velvyslance z Vatikánu ), třebaže Arménie byla prvním státem, který křestˇanství přijal jako náboženství (301 n.l., milánský edikt byl až 313 n.l., Arménská apoštolská církev, které jsou Arméni věrni dodnes, 3 milióny v Arménii, 8 mil. v diaspoře ) .

Spojencem Miloše Zemana je kardinál Duka, kterého list The Guardian v 5/016 označil za Zpátečníka z východní Evropy.

Od roku 013 neonacistický šéf Bánské Bystrice, jenž si nechá říkat Führer/ „ Vodca „ Marian Kotleba, stoupenec Jozefa Tisa, si buduje pověst Nezkorumpovatelného, útočí na Romy, které oficiálně tituluje „ romskými parazity „, a proti jejich „ zločineckým nájezdům „ buduje „ místní domobranu „ .

Útočí také v nejlepší neonacistické tradici na Židy, protože dle jeho názoru je sionismus rasismus, a sionisty jsou všichni Židé.

Nejdříve se zmocnil města, poté vedení strany Naše Slovensko/LSNS, se kterou 5.3.016 vstoupil se 14 poslanci do parlamentu, a dostal milióny eur.

Německo se po 100 letech překonalo, a v rezoluci uvádí „ Německé císařství ( vyhlášené 1871 ) nese část viny, protože bylo hlavním vojenským spojencem osmanského sultána „ ...

Německo, které v té době páchalo genocidu v Namibii, nese velkou vinu na arménské genocidě – od samého počátku přesně vědělo, že triumvirát tří pašů páchá genocidu, přesto nezasáhlo, a nechalo třem pašům volnou ruku, viz prohlášení z 12/1915 tehdejšího německého kancléře Theobalda von Bethmanna-Hollweg /1909-1917/: „ Naším jediným cílem je udržet si TR na naší straně až do konce války, atˇ již Arméni zahynou nebo ne „ ...

Tímto prohlášením německého kancléře se Německo stalo spolupachatelem, nikoliv jen přihlížejícím subjektem, který nezasáhl.

Další vina Německa spočívá v tom, že vlastnilo depeše, včetně fotografického materiálu,a přesto mu označení genocidy za genocidu trvalo 100 let, třebaže jeho historie je s arménskou genocidou těsně spjata, a vedla až k holokaustu za nacismu.

V letech 1919-1922, 10 let před příchodem nacistů k moci, se arménská genocida v Německu veřejně probírala, třebaže se nevyslovovalo slovo genocida, ale „ zavraždění arménského národa „ , „ vyhubení Arménů „ či „ vyhlazení arménského národa „ .

Ve 30.letech mnozí intelektuálové varovali, že Židům ze strany nacistů hrozí to, co postihlo Armény ze strany Turků.

1933 Franz Werfel / 1890-1945/ vydal román 40 dnů Musa Dagha ( 1929 navštívil Damašek, kde v továrně na koberce viděl pracovat zmrzačené a hladem zdecimované děti arménských uprchlíků ), jenž s hrstkou dalších Arménů se 40 dnů na Mojžíšově hoře bránil útokům nacionalistických mladoturků.

Genocida Arménů a Židů tak byla v německém prostoru úzce propojená, nacističtí pohlaváři z ní bohatě čerpali.

Vina Ankary je tudíž po celých 100 let jednoznačně prokázána, a pobouření Ankary je jen divadélkem, které ostatní státy s Ankarou více či méně hrají.

Ankara ( s Erdoganem v Keni) do hodiny po hlasování z BER odvolala svého velvyslance, a Erdogan, jenž brutálně urazil 11 spolkových poslanců TR původu ( autorem rezoluce je poslanec a šéf strany Zelených Cem Özdemir, jenž se narodil v Německu ), kteří hlasovali pro rezoluci ( 6.6.016 zopakoval to, co prohlásil již 4.6.016, že jde o Turky s nečistou krví ), protestoval u Merkelové s tím, že mu vrazila dýku do zad, třebaže rezoluce z arménské genocidy Erdogana, jenž „ upřímnou soustrast“ arménskému národu projevil v roce 014, nevinila.

Genocidu nepřímo uznalo i kemalistické TR, v němž byli všichni tři pašové, nositelé německého vyznamenání / triumvirát tří pašů /vládců, kteří z TR v 11/1918 utekli, odsouzeni v nepřítomnosti k trestu smrti, protože vydali rozkaz k deportacím Arménů a dalších křestˇanských menšin ( Mehmeda Talata Pašu 1921 v BER v rámci arménské operace Nemesis zavraždil arménský uprchlík, jenž genocidu přežil, berlínský soud vraha osvobodil, Džamal Paša byl zavražděn 1922 arménským uprchlíkem v Tbilisi, Enver Paša se z německého exilu vypravil do Ruska, kde 1922 padl v Tádžikistánu v bojích proti Rudé armádě ).

Ankara se drží své oficiální lživé verze, nastolené Atatürkem ve 20.letech, že masakry ( přiznává „ jen“ deportace ) 1.5 miliónů Arménů byly spáchány v rámci „ občanské války „ , nikoliv TR úřady, proto je nelze označit za genocidu ( o genocidě se však dochovaly nesčetné důkazy, mj. diplomatické depeše německých diplomatů z TR z vyslanectví a z konzulátů, kteří BER upozorňují, že mladoturci páchají promyšlenou genocidu, a varují, že by s probíhající genocidou mohl být spojován i BER ).

Tuto lživou propagandu TR vláda provozuje zejména na univerzitách a vládními trolly na internetu, kteří špiní historiky, kteří genocidu přiznávají. Mladí historici, kteří by se genocidou chtěli zabývat např. v diplomce či profesně, mohou skončit i ve vězení.

Michel Houellebecq v roce 015 napsal román Soumission/Podvolení se o tom, jak se z Francie v roce 2022 stane islámský stát, když politické strany ve volbách podpoří kandidáta islámistické strany, aby se prezidentkou nestala šéfka pravicové Národní fronty Le Penová.

Erdogan se románem inspiroval, a hodlá rozvracet Německo i Putinovou hybridní metodou – krátce po přijetí rezoluce německý miliardář TR původu a velký obdivovatel Erdogana Remzi Aru oznámil, že v Německu založí islámskou stranu, která bude reagovat na „ německé provokace „ vůči TR, a pro Turky v Německu bude jedinou povolenou stranou, jinak je Erdoganovi přívrženci již nebudou považovat za Turky ( 537 TR asociací, registrovaných v Německu, proti hlasování protestovalo ).

Islámská strana však nebude jen pro Turky, „ ale pro všechny německé občany, kterým dnešní německý stát připomíná nacismus “ ( některé TR deníky přirovnaly Merkelovou k Hitlerovi, Merkelová sice nehlasovala, ale výsledek hlasování přivítala potleskem, nehlasoval ani Steinmeier + vicekancléř a šéf SPD Sigmar Gabriel), 9.5.016 německé ministerstvo obrany prohlásilo, že poprvé od sjednocení bude nabírat nové vojáky, kterých má jen 177.000 ).

TR ministr vnitra Bekir Bozdag zašel nejdál, když prohlásil : „ Nejdříve spálí Židy v plynových pecích, a poté lživě obviní TR národ z genocidy Arménů, atˇsi nejprve zametou před vlastním prahem „ ...

Mohlo by to být k smíchu, kdyby Remzi Aru neměl přístup do všech německých TV a do všech německých médií, a kdyby v Německu nežila třímiliónová TR menšina, kterou Ankara zneužívá ke svým cílům.

„ Nečistí „ Turci jako Cem Ozdemir + ministr pro integraci Aydan Ozoguz (SPD), představují pro Erdogana „černé ovce“, jejichž krev by měla být laboratorně vyšetřena, zda jsou opravdu Turci – dle jeho názoru jsou jen prodlouženou rukou Strany kurdských pracujících/PKK.

Těchto 11 v očích Erdogana „ nečistých „ Turků dostalo policejní ochranu, protože jim denně chodí výhružky smrti.

Předseda Spolkového sněmu Norbert Lammert (CDU) se neudržel, a 9.6.016 na adresu Erdogana uvedl :“ Nevěřil bych, že v 21.stol. demokraticky zvolený prezident bude vyhrožovat demokraticky zvoleným poslancům Spolkového sněmu, a nazve je „ Turky s nečistou krví „ ... Měl by si uvědomit, že když útočí na jednoho poslance, útočí na celý německý Spolkový sněm „ .

Předseda europarlamentu Martin Schultz napsal Erdoganovi dopis s tím, že svoboda vyjadřování je základním právem evropské demokracie, takže poslanci, kteří v rámci svého poslaneckého mandátu v parlamentu hlasují, nemohou být v žádném případě po hlasování označováni za teroristy.

Erdogan, jenž se zapřisáhl, že svůj „protiteroristický“ zákon nezmění s tím, že je mu bezvízový styk s EU zcela lhostejný (stejně průhledný „protiteroristický „ zákon proti svým politickým odpůrcům a neposlušným občanům má Putin a Washington/Patriot Act ), trestá Evropu i tím, že prosévá syrské uprchlíky, a do Evropy pouští jen uprchlíky negramotné, proto chce Zeman uzavřít vnější hranice EU, a také Putin na zasedání Národní bezpečnostní rady Ruska 31.3.016 vyzval k posílení ostrahy ruských hranic, třebaže se vlny migrantů RF obloukem vyhýbají, ale ruští občané by mohli prchat z Ruska, jako např. Alexandr Alexandrovič Nikolajev, kterého v 1/016 zadrželi čeští policisté v Karlových Varech na základě mezinárodního zatykače.

Nikolajev tvrdí, že je obětí nové vlny represí, která v Rusku propukla. „Putinovi docházejí peníze, a začalo tak nové hledání nepřátel národa. Proto jsem se v roce 2014 rozhodl s rodinou odcestovat do Karlových Varů a zůstat tam,“ sdělil soudu Nikolaev.

Tvrdil také, že jeho předchůdce na funkci generálního ředitele skončil ve vyšetřovací vazbě, protože ho chtěl prezident umlčet. „Věděl všechno o jeho soukromém životě, o všech jeho bankovních účtech, znal i detaily z jeho intimního života. Putin se obával, co z toho může vzniknout, a tak se ho raději zbavil,“ tvrdil Nikolaev.

S jeho vydáním do Ruska souhlasí krátkozraký plzeňský krajský žalobce Jiří Komorous, Rusko žádá po ČR vydání bývalého vysokého Putinova úředníka. Viní ... https://www.novinky.cz/.../408188-rusko-zada-po-cr-vydani-byvaleho-v...

K arménské genocidě viz také mé články

Arménská genocida a orwellovské Turecko - Blog iDNES.cz

kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=199739

Arménská genocida, popřena a právně ... - Andrea Kostlánová

kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=459073

Jak Ankara oslaví 100.výročí genocidy Arménů - Andrea Kostlánová

kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=441713

Spolupráce bolševiků s pachateli arménské genocidy (kopie) - Andrea ...

kostlanova.blog.idnes.cz/.../spoluprace-bolseviku-s-pachateli-armenske-genocidy-kopie....

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 1.7.2016 21:09 | karma článku: 24.04 | přečteno: 869x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.53 | Přečteno: 435 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.83 | Přečteno: 1270 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 443 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...