Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ruský sport a Putinovi neonacisté

Třebaže v US úspěšně propukla městská gerila, černošské nepokoje a občanská policejní válka, události, které již v 60. + v 70. letech v US vyprovokovaly ruské tajné služby přes US organizace bojující za lidská práva a za práva

černošské menšiny, ve skutečnosti jen za Kreml, Kremlem založené a financované , 29%  ruských občanů ( agentura Levada) se stará jen o úspěchy ruských sportovců,  v nichž Putin úspěšný nebyl – MOV potvrdil trest Ruské atletické federaci, takže ruští atleti na OH v Brazilii v 8/016 dopingem stimulované vrcholové výkony nebudou moci ve prospěch Putina podávat ( účast na OH  byl povolen jen jediné atletce - Darje Klišinové, kterou Putinova média okamžitě označila za vlastizrádkyni )..

Po politických, finančních a ekonomických sankcích rozpínavosti Kremlu přistřihly křídla sankce sportovní, po diplomatické izolaci přichází izolace ve světě sportu, na kterém si Putin vybudoval podstatnou část svého image.

Nepřítomnost ruské vlajky na LOH 2016 bude Putina hodně bolet zejména při vzpomínce, jak během OH v Soči, ze kterého si Putin učinil své hlavní diplomatické sídlo, mistrovsky obsazoval Krym ( viz slova Vavřince Hradílka, stříbrného medailisty z OH v LON :" Soči není ta správná olympiáda, jen touha po moci a penězích "  ).

V Kremlu je poskrovnu, potřebuje mít neustále po ruce připravenou ponorku, jako ji má u kůlu přivázanou u každého ze svých paláců na břehu Černého moře.

Soči Putin ještě hodlá využít pro MS ve fotbale, které se má po jeho inauguraci do funkce věčného prezidenta v létě 2018 konat v RF – pokud se vůbec v RF bude konat, protože sportovní obraz Ruska ve světě je značně pošpiněný, a zhanobení ruského sportu Kreml nezabránil ani tím, že na Euro vyslal výstavní mládežníky v úborech ruské vlajky, na jejichž hrudi visel portrét rozšafně se usmívajícího Putina s pěticípou hvězdou na klopě  (proč by si Putin, stejně jako Katar, nemohl koupit komerčně provozované OH či MS, když si mohl koupit Schroedera a Sarkozyho, jenž to při posledním obědě s Putinem v Kremlu schytal, když navrhl, aby Kreml učinil první vstřícný krok a zrušil protizápadní sankce, Peskov poté před novináři prohlásil, že si RF nemůže dovolit přispívat na charitu „ … ).

Po prodloužení protiruských sankcí ze strany EU je zcela evidentní nervozita Lavrova, jenž dostává třes při pomyšlení, že by pořádání MS ve fotbale bylo Kremlu v roce prezidentských „ voleb „ odňato, proto v tiskovém prohlášení ostře napadl Západ pro „ protiruské“  postoje.

14.6.016 francouzská speciální jednotka četnictva ( dle Lavrova „ banda pistolníků „ )  provedla nedaleko Lille kontrolu v autobusu, který převážel  „ organizované „  ruské fotbalové fanoušky/ Putinovy neonacisty vycvičené v bojových uměních, kteří skandovali rasistická hesla a používali pyrotechniku, prali se s pořadateli, a napadli sektor anglických fanoušků, v němž rozbíjeli židle o hlavy poddaných královny Alžběty, do Lille na zápas Ruska se Slovenskem.

I bez části těchto ruských fanoušků ( mělo jich přijet 15.000, dorazilo 8.000 ) musela francouzská policie při zápase v Lille proti oběma stranám použít slzný plyn. Lille se podobalo městu ve vojenském obležení, mezi fanoušky se infiltrovalo 4.000 policistů v civilu.

Slováci nad Rusy zvítězili 2:1, koncem zápasu ruští fanoušci zasypali stadion dýmovými granáty a petardami, což Kremlu vyšlo draho (dostalo 150.000 eur pokuty), protože UEFA Rusko kvůli fanouškům podmíněně vyloučila s tím, že jestliže ještě jednou Rusové na stadiónu vyvolají nepokoje, končí na Euro (bitky s anglickými fanoušky Rusové provozovali celé 2 dny před zápasem).

Rusko se, navzdory výhružkám Lavrova, proti rozhodnutí UEFA neodvolalo, bylo totiž za fanoušky trestáno již na minulém Euro.

Francouzská policie 43 ruských fanoušků z výše zmíněného autobusu zadržela pro podezření z vyvolání nepokojů  11.6.016 v Marseille, kdy skupina ruských fanoušků záměrně vyvolávala bitky se skupinami anglických fanoušků - zápas skončil 1:1  ( 35 zraněných, z toho 1 Angličan těžce), třebaže Lavrov tvrdil, že výtržnosti vyprovokovali angličtí „ chuligáni „, nikoliv ruští neonacisté, proto si pozval 15.6.016 francouzského velvyslance Jeana –Maurice Riperta na kobereček.

Zadržení ruských fanoušků, vyhoštění 20 z nich a vsazení tří z nich na 48 hodin do policejní cely, nervní Lavrov nazval „ nehoráznou provokací vůči Rusku, kdy francouzské úřady na vzniklou situaci neupozornily ruskou ambasádu ani ruský generální konzulát v Marseille „, avšak francouzská vláda uvedla, že ruský generální konzulát v Marseille byl informován od samého počátku akce, a generální konzul byl výslechům ruských fanoušků přítomen …

Lavrov a jeho Pán Putin ruské a světové veřejnosti zejména nesdělili, že kontrola autobusu s ruskými fanoušky proběhla po informaci ruské policie ( vyloučíme-li variantu sabotáže proti Putinovi ze strany ruské policie, zůstává jen možnost, že Kreml chtěl na svoji podporu vyvolat celonárodní stockholmský syndrom v rámci dalšího Surkovova absurdního divadla  – „ Všichni stojíme za Putinem, kterého Západ ponižuje a kterému ubližuje „, jak naznačuje podezřele nevzrušený postoj vládce Kremlu, jenž během celého diplomatického incidentu mezi francouzskou vládou a Lavrovým ministerstvem výtržnosti ruských fanoušků nekomentoval, jen prohlásil, že „ ruská vláda z tohoto incidentu vyvodí poučení pro MS v RF v roce 2018 „)  …

„Západ chce Rusko zničit, „ prohlásil 17.6.016 Putin na Petrohradském ekonomickém fóru, „ sankce proti ruskému sportu jsou nespravedlivé „,  a k všeobecnému překvapení poté zvolal : „ USA jsou dnes jedinou supervelmocí, víme to a uznáváme to. Chci s příštím US prezidentem spolupracovat, atˇ bude zvolen kdokoliv „ …

Lavrov v Dumě naříkal, že se o zadržení ruských fanoušků dozvěděl až ze sociálních sítí od šéfa Všeruského sdružení fanoušků Alexandra Šprygina.

Opět Lavrov ani propagandistická agentura Sputnik neinformovali, že Šprygin je vyhlášeným ruským neonacistou, jenž se rád nechává fotografovat při hajlování se zdviženou pravicí ( v informacích pro ruské občany hajlují jen „ kyjevští fašisté „ , nikoliv ruští neonacisté ) …

Kremlu se nelíbilo ani následné prohlášení mluvčího francouzské vlády, že všichni ti, kteří se na fotbalových nepokojích podíleli, byli identifikováni a budou vyhoštěni ( francouzská veřejnost kritizovala policii, že proti řádícím ruským fanouškům v Marseille  nezasáhla, třebaže na každém rohu stálo sto policistů, a francouzská vláda veřejně kritizovala Kreml, že na Euro záměrně vyslal „ své nejagresívnější občany „, na což Lavrov výhružně odpověděl, že „ tato protiruská politika bude mít za následek zhoršení vzájemných vztahů, nebot ˇ  francouzská policie ruské fanoušky  „ diskriminovala  „  ( nenechala je řádit ).

Zato Putinovi kozáci si mohou dovolit mlátit za přihlížení policie ruské občany, v 5/016 zbili Navalného a 5 členů jeho doprovodu, v 12/015 ruská tajná policie vtrhla kvůli pravdivému článku do redakce Rádia Echo Moskvy a do Chodorkovského Nadace, v 10/015 FSB zatkla ředitelku Ukrajinské knihovny v MOW.

Nervozita ze strany ruských hostitelů byla patrná i na letošním  ruském  petrohradském „ Davosu „ , Putinův prominentní úředník Alexandr Nikolajev, kterého Kreml požaduje na Praze vydat do RF,  má zjevně pravdu, když tvrdí, že Putin již nemá peníze ( 21.6.016 EU prodloužila na dalších 6 měsíců protiruské sankce ).

Potvrdil to na petrohradském summitu i ministr pro ekonomický rozvoj Alexej Uljukajev, jenž prohlásil, že „ se RF nachází ve fázi hluboké hospodářské stagnace, a jakýkoliv ekonomický růst je v ruské ekonomice takřka vyloučen“ …

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 11.7.2016 22:01 | karma článku: 23,84 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradí ji Havel?

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz