Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin je ochoten jednat o novém " jaltském" kompromisu

19.4.016 Černá Hora podepsala přístupový protokol k NATO a získala status pozorovatele, což Kreml okomentoval jako další ohrožení své bezpečnosti.Putinovo totalitní Rusko zůstane agresorem, proto se před dveřmi NATO tísní

Gruzie, Ukrajina, Makedonie a Bosna-Hercegovina, a PL vláda marně požaduje, aby NATO vypovědělo Zakládající akt NATO-Rusko z roku 97, který zakazuje trvalou přítomnost rozsáhlých vojenských sil při hranicích s Ruskem ( v PL bude jeden ze čtyř praporů NATO na východě, zbytek mnohonárodních praporů bude v pobaltských státech, kterým hrozí zinscenování referend  „ ruského světa „ á la Krym ).

Putin se ostře ohradil proti novému US protiraketovému systému v Rumunsku, třebaže Washington tvrdí, že ruské rakety tento systém nebude moci sestřelovat, v US protiraketovém systému nemají jasno ani členské státy NATO, např. Paříž/PAR požaduje, aby nad tímto protiraketovým systémem mělo kontrolu NATO, což Washington důrazně odmítl pod záminkou, že NATO není patřičně technicky vybaveno.

Polsko a pobaltské státy se cítí ohroženy ruskou militarizací oblasti ex pruského Königsbergu/Královce/Kaliningradu, kterou Kreml opomněl vrátit, a ruskými jednotkami, které Putin nedávno vyslal do Běloruska ( paradoxně budou NATO jednotky v Litvě pod německým velením, s čímž se Litva vypořádá lépe než Poláci s faktem, že jim litevské zákony nedovolují používat polská písmena při psaní jejich jmen v oficiálních litevských dokumentech, stejně jako Rusové nemohou v Litvě psát azbukou/cyrilicí (odvozenou z řečtiny).

Litevština patří do východobaltských indoevropských jazyků, stejně jako lotyština, které jazykově ovlivnili Livonci, původní obyvatelé dnešního Lotyšska a části Estonska, jejichž livonština patřila k ugrofinským, nikoliv indoevropským jazykům, stejně jako estonština a finština, kdežto polština do západoslovanských indoevropských jazyků, přičemž v 10.stol.n.l. se polština a čeština nelišily, Poláci přejali křestˇanství od Čechů, polsky se mluví mj. v českém Těšínsku).

Paříž/PAR na summitu NATO požadovala radikální obranu zaměřenou nejen proti Sýrii a Libyi, ale i proti východní hrozbě, kterou pro Evropu představuje Putinovo Rusko ( následoval útok v Nice 14.7.016).

Poté, co vyhrožoval FS a Švédsku, aby nevstupovaly do NATO, Putin 1.7.016 po setkání s FS prezidentem oznámil, že chce v rámci NATO-RF opět s NATO jednat, jak již prohlásil na petrohradském ekonomickém fóru ( Putinovi dle jeho ex spolupracovníků údajně docházejí finance  ) …

Na varšavském summitu NATO (7/016) bylo schváleno vyslání 4 mezinárodních praporů na východní hranice NATO ( do PL, Litvy, Lotyšska a Estonska ), česká armáda však nemá lidi, přijímá zájemce i se šesti dioptriemi, alergií na pyl a střelný prach, a s obezitou  …

Spěšně vojáky nabírá i německá a francouzská armáda, zatímco PL vláda organizuje polovojenské brigády o celkové síle 35.000 mužů, které mají být pátým pilířem PL armády vedle pozemní armády, letectva, námořnictva , a zvláštních jednotek. Jsou v nich muži i ženy ve věku od 16 let, horní věk je neomezený, v khaki uniformách se neliší od jednotek pravidelné armády.

Tyto polovojenské teritoriální jednotky, do kterých se dobrovolníci nadšeně hrnou, mají být rychle mobilizovatelné po celém Polsku, které se pro NATO stává tampónovým státem.

Teritoriální jednotky mají být cvičeny 2x do měsíce, dostávat symbolickou finanční odměnu, čelit v rámci Putinovy hybridní války nepřátelské propagandě a dezinformacím, posilovat ve svém územním okrsku vlastenectví a katolictví, ale mají být přísně apolitické,  a všeobecně bojovat proti destabilizaci země.

Západní zpravodajské služby údajně nic o Putinově proradnosti netušily, stejně jako vojenští přidělenci v BER nic netušili o blízkém pádu Berlínské zdi /13.8.61-9.11.89 /, píše Daniel Roudeillac v knize Vojenská kronika pádu Berlínské zdi.

Na území NDR + NSR bylo v rámci NATO a paktu Varšavské smlouvy přes 1.5 miliónů po zuby vyzbrojených vojáků, kteří disponovali jadernými zbraněmi, Bundeswehr měl 495.000 mužů + 186.000 civilních zaměstnanců, Francie zde měla 51.000 mužů, které však nepodléhali velení NATO …

9.11.89 Berlínská zedˇ padla, 29.11.89 byl zveřejněn 10bodový Kohlův plán na sjednocení Německa. Během 11 následujících hektických měsíců se Kohlovi podařilo rozpustit východoněmecké ozbrojené složky, vyjednat dohody o odchodu okupačních sil z německého území a dohody o odzbrojení.

Náklady na stažení SU jednotek z východoněmeckého území štědře zaplatila západoněmecká vláda, údajně 13.5 mld západoněmeckých marek.

Za války v Zálivu 90/91 se diskutovalo o budoucí úloze německé armády v rámci NATO, Bonn totiž, stejně jako PAR, zpochybňoval politickou úlohu NATO.

PL, ČR a Madˇa rsko vstoupily do NATO v roce 99, Visegrádská čtyřka vznikla v 2/91, po rozpadu ČSFR se z Trojky stala Čtyřka, u jejího zrodu stál Josef Antall, bojovník proti komunismu, Václav Havel, a Lech Walesa.

Skupina se začala vymezovat proti Bruselu až s Putinovým nástupem do čela FSB v 7/98, v 10/98 se poprvé od roku 92 aktivizovala ( za rozpadu Jugoslávie -slovinská válka za nezávislost (1991), chorvatská válka za nezávislost (1991–1995), válka v Bosně a Hercegovině (1992–1995), válka v Kosovu (1998–1999), včetně bombardování Jugoslávie jednotkami NATO, občanská válka v Makedonii (2000–2001)) Klaus stál na straně Kremlu, taktéž za války v Gruzii, a Krym pravděpodobně pomáhal obsazovat.

Summit NATO se konal ve dnech 8. + 9.7.016, jeho cílem bylo posílit jednotu vůči Putinově Rusku ( globální terorismus se jako virus šíří od nástupu Putina do funkce prezidenta na jaře 00 ).

Putinovo Rusko posiluje svoji vojenskou přítomnost na severu ( divize od MOW  Putin stáhl k Petrohradu a namířil je proti pobaltským státům a Polsku, militarizuje ruskou Arktidu i oblast Baltského moře ) i na jihu v oblasti Černého (Krym + Abcházie/Suchumi ) a Středozemního moře ( Sýrie).

Vojenskými provokacemi a vyvoláváním napětí Kreml testuje soudržnost EU i NATO ( „ Neptejte se, co NATO může udělat pro vás, ale co vy můžete udělat pro NATO „  - více než Sarkozy a NATO pro Gruzii v 8/08, okupované Ruskem, udělal Lech Kaczinsky, jenž se Gruzii doslova vrhl na pomoc, zatímco Berlín a Paříž na prosincovém summitu NATO historicky krátkozrace zablokovaly přijetí Gruzie a Ukrajiny do NATO ).

Přepadením, okupací a anexí Krymu Putin názorně ukázal, jak vnímá novou bezpečnostní architekturu v Evropě, o které mluvil Medvěděv v BER v roce 07, a Putin v 1/08 ( přerozdělení Evropy ).

Navzdory zřízení Rady NATO-Rusko Kreml užší vojenskou spolupráci s NATO odmítl ( po ruských provokacích ve vzduchu Putin během své návštěvy ve FS 1.7.016 NATO vzkázal, že je „ ochoten“ zastavit lety svých letounů bez transpondérů, a obnovit tak „ přátelskou“ komunikaci letounů NATO a RF )  - Putin pevně doufá, že bude-li zvolen Trump, NATO odumře.

Den před odjezdem do FS Putin prohlásil, že „ možnost konfliktu se zvyšuje „ , protože pro Putina je dle jeho vlastních slov „ nepřijatelné, aby Západ vyvolával a prodlužoval krizi na Ukrajině, a obviňoval z toho Kreml „ …

Třebaže ruská armáda i po Putinových modernizacích hluboko zaostává za NATO, Putin NATO varoval, že „ páchá velkou chybu „ , když chce přijít svým pobaltským a středoevropským členům vojensky na pomoc, místo aby společně s Kremlem budovalo novou bezpečnostní architekturu od Vladivostoku po Atlantik, čímž dle vojenského analytika z listu Novaja gazeta  Pavla  Felgenhauera Putin naznačuje, že je ochoten jednat o druhém jaltském kompromisu, avšak , poznamenává Felgenhauer, mezi Putinem a Hollandem zeje větší propast, než jaká zela mezi Churchillem a Stalinem …

( 20.7.016 zahynul při explozi bomby ve svém autě ruský novinář Pavel Šeremětˇ, jenž odsoudil okupaci Krymu a psal pro list Ukrajinskaja pravda, ohrožený je i ruský novinář Alexandr Sytin, expert na pobaltské země, jenž byl pro odsouzení okupace Krymu vyhozen z Moskevského institutu strategických studií ).

Putin chce znovu nastolit pravidla studené války, které určovaly červené linie, které se nesměly překročit, jak již naznačoval přes Medvěděva v roce 07 – Západ to dobře ví, ale na přerozdělení Evropy zatím nezamýšlí Putinovi kývnout – proto Putin potřebuje Trumpa, Marinu Le Pen a další své loutky, aby vyhrály prezidentské volby.

Po summitu NATO ve Varšavě ve dnech 8.-9.7.016 se 13.7.016 konaly rozhovory velvyslanců NATO a RF, které dle očekávání nedopadly dobře, na kterých se Kreml divil, jak si NATO může myslet, že pro něj RF představuje hrozbu.

Hollande nejprve prohlásil, že „ RF není ani nepřítelem ani hrozbou, nicméně na tiskové konferenci odmítl tato slova opakovat, naopak prohlásil : “ S RF si v poslední době vůbec nerozumíme, vedeme s ní závažné spory, protože porušuje základní principy mezinárodního práva „  ( Gruzie, Krym, Donbas 2014 ).

„ Z tohoto důvodu, „ pokračoval Hollande na tiskovce, „ musíme ukázat nejen ochotu k dialogu, ale i pevnost a neústupnost „, proto závěrečné komuniké ze summitu připomíná „ destabilizující politiku a akce RF na Ukrajině a v Sýrii „, a proto NATO vysílá symbolické posily ( 4 mnohonárodní prapory s 6-9 měsíční rotací od roku 2017, které budou muset být teprve vycvičené pro boj v Putinově hybridní válce, která nemusí aktivovat článek 5 smlouvy NATO, prohlásil gen. Curtis Scaparrotti ) do zemí svých baltských spojenců a do PL, kde bude pro mnohonárodní prapory ústřední velitelství NATO ( v pobaltských zemích, v Madˇarsku a na Slovensku v kasárnách Vajnory budou menší velitelství NATO ), pokud Trump NATO nezruší ( Trump provolává, že US lid již nebude platit Evropě náklady na její obranu/NATO ) .

Také BG a Rumunsko požadovaly „ silné „ jednotky NATO na svém území, musejí se však spokojit jen s brigádou, která bude složena z vojáků rumunských a bulharských se základnou v Rumunsku, které navrhlo ostrahu Černého moře, v jehož pobřežním šelfu jsou naleziště ropy a plynu, ve spolupráci s NATO.

NATO své východní a středoevropské členy ukolébalo slibem, že zvýší počet mužů v Silách NATO rychlé reakce/NRF na 40.000 mužů, 5.000 mužů by údajně mohlo být v případě konfliktu nasazeno „ ihned“ .

PAR své spojence přesvědčila, že do nových jednotek nemůže poskytnout více než 150 mužů, protože vydržuje obranné jednotky jinde na světě, LON poskytne 650 vojáků, pokud si to v důsledku svého zmanipulovaného Brexitu ještě nerozmyslí.

Pentagon v 3/016 oznámil, že ve východní Evropě od 2/017 nasadí tankovou jednotku ( která proti záplavě ruských tanků nebude mít šanci ).

Pentagon rovněž oznámil, že pro vytvoření všech výše zmíněných jednotek čtyřnásobně navyšuje rozpočet ( dnes činí zhruba 800 mil. dolarů ).

Zda členové NATO dodrží svůj staronový závazek vydávat na obranu 2% HNP se teprve uvidí ( 2% na obranu již dnes dává LON, Řecko, PL a Estonsko ).

NATO však přiznává, že ( pokud se do čela NATO nepostaví Naděžda Savčenková ) těchto 4.000 vojáků ruské tanky nezastaví, takže je na každém členu NATO, aby se bránil sám, zvyšoval výdaje na obranu a hýčkal si armádu.

Proto i vůči Kremlu nekompromisní Dalia Grybauskaite změnila v důsledku prohlášení NATO tón s tím, že „ se stát nemůže uzavírat železnou zdí, ale musí se svým sousedem jednat „.

Pilulka „ dialogu „ s Putinovým Ruskem, kterou NATO svým východním členům předepsalo, však nezabere, maximálně příjezd Putinových tanků na nějakou dobu oddálí, ale jak řekl na adresu Miloše Zemana bývalý velvyslanec v US a v MOW Petr Kolář, „ nezaměňujme dialog s kolaborací „ .

Francouzské heslo z roku 1939 „ Nebudeme umírat za Gdaňsk „ stále platí.

http://naszeblogi.pl/62785-warszawski-szczyt-nato-sukces-i-jego-cena

Na summitu NATO Porošenko v rámci ukrajinské delegace poděkoval za „ pomoc „, zatímco Putin se nechal slyšet, že „ militaristické NATO úskočnými manévry paranoidně obkličuje RF „ , na což NATO prohlásilo, že jen blázen považuje rozmístění 4 praporů za hrozbu.

Přesto Putin, poprvé od pádu SU, odpověděl generální inspekcí všech ruských vojsk a jejich zbroje, a všech ruských záložníků.

Putin militarizuje Rusko

Z kaliningradské oblasti mezi PL a Litvou Putin učinil nejmilitarizovanější místo planety,Putin modernizuje a rozšiřuje ruské základny od Arktidy po Černé moře, Putinův vyslanec u NATO Alexandr Gruškov pro Kommersant z 8.7.016 prohlásil, že „ RF učiní cokoliv, aby NATO zabránila zmocnit se Černého moře „ …

Putin z poloviny obnovil bývalé SU základny v zahraničí ( v roce 01 + 02 z finančních důvodů zrušil základny ve Vietnamu a na Kubě, které chce dnes zpátky, zejména částečně znovuzískal vietnamskou Cam Ranh Bay, prozatím jako technickou výpomoc ruským strategickým bombardérům a ruským ponorkám, kterou však proti Číně potřebují i US, proto v 3/015 US požádaly Vietnam, aby svoji výpomoc Kremlu ukončil.

Putin chce základny ve Venezuele, a to i po smrti přítele Chaveze, na Seychelách, v Karibiku, strategickou základnu v Sevastopolu si rovnou zcizil a přisvojil, v roce 015 z ruské základny v Sýrii Hmeimim zahájil ruskou vojenskou intervenci na podporu Bašíra Asáda, plánuje novou ruskou leteckou základnu v Bělorusku, kterou mu zatím neodkýval Lukašenko.

Spěšně několik vojenských základen vybudoval v Arktidě, nejdůležitější ruské základny jsou však na území států SNS ( z kterého vystoupila Gruzie a Ukrajina ), které jsou členy ( až na Moldávii ) Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti, která se zatím projevovala jen papírově, ale Putin prohlásil, že  RF na území členských států vybuduje protiraketové základny, Minsk + Astana souhlasily, 30.5.016 ratifikoval  příslušnou smlouvu o základnách s RF i arménský parlament, 4.7.016 před summitem NATO členové této organizace Putinovi stvrdili společnou agresívní antiNATO strategii do roku 025.

Putin pořádá při svých západních hranicích jedno vojenské cvičení za druhým, a provokativně provozuje obří vojenská cvičení i při hranicích Gruzie na Gruzii zcizených Putinem okupovaných územích Abcházie + JO, od MOW do petrohradské oblasti v 1/016 stáhl na 30 divizí.

Kreml nad nominací Donalda Trumpa šílí radostí

Poradci Trumpa jsou akcionáři Gazpromu s dlouholetými obchodními styky s Kremlem, viz Anna Němcová : Why Russia is rejoicing over Trump, politico. com, z 21.7.016.

Jeden z nich, Carter Page, expert přes energetiku a spolupráci s Gazpromem, kterému dělal poradce pro ložiska plynu na Sachalinu, je dodnes jeho menšinovým akcionářem, třebaže je Gazprom na seznamu protiruských sankcí ( Page od roku 04 pracoval v MOW pro Merrill Lynch ).

Page je přítelem Putinova oligarchy Konstantina Malofeejeva, jenž má na starosti dozor nad církví a korupci církve.

Page se přátelí i s  ekonomickým poradcem Putina Sergejem Glazijevem, a s ideologem eurasismu Alexandrem Duginem.

Putin letos v létě pozval Cartera Page do MOW, aby studentům ekonomiky  za přítomnosti FSB učinil přednášku o pokrytectví Západu ( pravděpodobně mu ji napsal divadelník Surkov), a byl nadšen  – Page zkritizoval Západ za neposlušnost a neloajalitu k Putinovi, za pseudodemokracii a korupci.

Když se jej jeden student zeptal, zda jsou US skutečně tak liberální, jak předstírají, Page se zašklebil a odpověděl: „ Vůbec ne „, a dodal :“ Jsem na vší straně“.

Carter Page se z MOW do NYC vrátil v roce 07, aby v něm založil firmu Global Energy Capital.

Šéf Trumpovy volební kampaně Paul Manafort, jenž byl Kremlem rekrutován ve stejnou dobu jako Page ( viz levicová webová stránka slate.com ), pracoval pro Putinem dosazeného Viktora Janukovyče, zatímco Trump je označován za Putinova dvorního šaška II po Vladimíru Žirinovském (Trumpa v RF podporuje Putinova družina složená z ruské ultrapravice a donbaských separatistů, stejně jako Žirinovského).

Také Trumpův poradce Richard Burt, napojený na Bushe Seniora, pracoval pro KGB Alfa Banku, a je rovněž akcionářem Gazpromu přes jistý investiční fond.

Všichni výše zmínění Trumpovi poradci vyzývají k „ realistické „ spolupráci s RF, a ostře kritizují NATO ( to samé činí německá SPD/Sigmar Gabriel, která tvrdí, že je nutné kopírovat Ostpolitik Williho Brandta, jenž vedl dialog s Kremlem, Brandtova pravá ruka byla agentem Kremlu ).

Kreml podporuje protiimigrační hnutí Pegida, které si nedávno založilo vlastní politickou stranu Svobodnou lidovou stranu pro přímou demokracii/FDDV, spolupracující s další Kremlem sponzorovanou stranou Alternativa pro Německo/AfD, za kterou bude možná kandidovat na německého kancléře Václav Klaus ).

Putinova protiimigrační politická strana  v Německu zvítězí, bude- li v Německu vládnout strach a nenávist z muslimských imigrantů, viz Nice ze 14.7.016, postřílení 9 civilistů v mnichovském vlaku 18letým Íráncem ( s německým občanstvím) dne 22.7.016, zabití těhotné ženy v Reutlingenu mačetou neúspěšným syrským žadatelem o azyl dne 24.7.016, a výbuch v německém Ansbachu z 25.7.016, který způsobil další syrský neúspěšný žadatel o azyl, jenž se úspěšně odpálil dne 25.7.016.

Proruský postoj zastává i německá ultralevice Die Linke, do níž přestoupilo mnoho funkcionářů z bývalé vládní a jediné politické strany v NDR, se kterou Sigmar Gabriel hodlá spolupracovat a jít do voleb spolu se Zelenými.

Tradičně Kreml podporuje Frank-Walter Steinmeier, kterému Merkelová nedovolila zrušit protiruské sankce.

Dalším mužem v orbitu Trumpa ( a jeho syna ) je Felix Sater, „ pronásledovaný „ US justicí pro své styky s ruskou mafií, o kterém list The Washington Post 17.5.016 napsal, že jej pro Trumpa rekrutovala firma Bayrock Group, která sídlí v Trump Tower, se kterou Trump, jenž jezdil do MOW ještě před rozpadem SU,  v roce 05 uzavřel kontrakt na stavbu luxusních nemovitostí v MOW, projekt, kterému investory sehnal Felix Sater …

Firma CrowdStrike zveřejnila informaci, že Trumpovi lidé stáli i za vloupáním do PC sítě nadace Clinton Foundation, ze které zmizely citlivé informace o Trumpovi …

Protiputinovskou Clintonovou, kterou Obama na přání Kremlu svého času nahradil oportunistickým Johnem Kerrym, ruská média ve shodě s Trumpem označují nejrůznějšími „ jmény“ , dle Trumpa a jeho poradců z Gazpromu by měla Clintonová pro vlastizradu viset na kandelábru, třebaže útok a vypálení US konzulátu v libyjském Benghází v 9/012 je opředen nejasnostmi, a byl očividně zinscenován, aby Clintonovou navždy vystrnadil z politické scény.

Trump svoji volební kampaň harmonicky sladil s Putinovou kampaní, vypustil jakoukoliv zmínku o pomoci či dodání zbraní Ukrajině, volá po opětovném izolacionismu se staronovým heslem America First!,  a neangažování se v Evropě ( v NATO) , která má být ponechána Putinovi.

Gen. Colin Powell poznamenal, že z Trumpových prohlášení o Sýrii, kam má v úmyslu „pro boj s IS“ ( s dalším pseudostrašákem světa )  vyslat 30.000 US vojáků,  vyplývá, že si s Putinem dohodl rozdělení syrských ropných polí a rafinérií, ze kterých byl IS financován.

Trumpovy komentáře na adresu NATO z 21.7.016 vyděsily Brusel, Polsko a pobaltské státy.

Trump na dotaz, zda v případě zvolení dodrží článek 5 smlouvy NATO, prohlásil, že „ možná ano, možná ne „, US pod jeho vedením se nebudou držet článku 5 smlouvy NATO „ automaticky „ , ale přijdou napadené zemi „ možná „ na pomoc „ , pokud napadená členská země zaplatila členský příspěvek do pokladny NATO v plné výši “ ( a nesnížila výdaje na obranu, viz můj článek Vojenská emancipace Evropy ), což mnozí komentátoři vyložili jako signál Putinovi, aby se neobával evropské země terorizovat ( článek 5 NATO byl použit jen jednou – v případě 9/11, kdy se jej dovolaly US, viz můj článek Falklandy 1982, neutralita a článek 5 NATO ).

Nedostatek politické vůle podílet se více na misích NATO, a snižování výdajů na obranu ( zejména Německa, NL, PL, Španělska a TR ) kritizoval již US ministr obrany Robert Gates, jenž ve své době předpověděl „ temnou budoucnost Evropy, která se neubrání agresorům „ .

Trumpův skalní podporovatel Newt Gingrich  pro TV CBS 21.7.016 prohlásil, že  „ Estonsko je jen předměstím Petrohradu, protože 40% Estonců jsou etničtí Rusové – Putin se Estonska zmocní hybridní metodou boje, jeho Rusové si za kremelské peníze založí milice, a zrealizují to, co Putin předvedl na východní Ukrajině „ ( Trump se již na jaře nechal slyšet, že „ jestliže se pobaltským zemím nelíbí ruský soused, atˇsi své státy odstěhují do Afriky „ ).

The Economist řadí případné Trumpovo prezidentství mezi 10 největších globálních rizik, včetně bezpečnostního rizika pro samotné US ( Putinova invaze v US, kdy budou ruští vojáci navlečeni do modrých přileb vojáků OSN, jak jsem naznačila již v článku Spiknutí z 11.9.2001 (Úvod) ). Mezi další globální rizika řadí mj. Brexit, rozpad eurozóny a krach čínské ekonomiky.

Volební štáb Clintonové poznamenal, že „ Putin si Trumpa vyseděl jako zlaté vejce „, Jake Sullivan, politický poradce Clintonové, uvedl, že „ US prezident je považován za vůdce svobodného světa, Trump očividně na svobodný svět nevěří „  …

Federica Mogherini 15.6.016 náhle propustila  „na vlastní žádost“ svoji dosavadní pravou ruku Alaina Le Roy, a do funkce jmenovala jednu ze čtyř žen, které stály za jadernou dohodu s Teheránem Helgu Schmid ( Mogherini, Catherine Ashton, zástupkyně Mogherinové Němka Helga Schmid, Wendy Sherman z US zamini ).

Mogherini prohlásila, že „ v dnešní pohnuté době nemůže tolerovat žádné váhání „ ( její ženský tým dle účastníků jednání Íráncům nedělal žádný problém, jen si navzájem nepodávali ruce, Íránci se při setkání vždy uklonili ).

Zatímco Brexit Francie oplakává (PAR po Brexitu bude muset sama čelit nejen Berlínu, jehož politické ambice rostou, ale i Kremlu a Ankaře, LON je navíc klíčový vojenský spojenec Paříže, LON spoléhá na novou „ exkluzívní „ smlouvu o vojenské spolupráci s US, o kterou však Trump bude mít sotva zájem ) a oroduje za mírné podmínky pro jeho výstup u EU, třebaže v ní LON hrál dvojakou hru a stavěl se proti nezávislé evropské obraně, česká firma Albixon „brexity“ podporuje a odmítá dotace EU, také Zeman, aby rozjel Putinovu oblíbenou referendovou mašinérii, 1.7.016 prohlásil, že by se Češi měli v referendu vyjádřit o setrvání v EU a v NATO, a aby to nevypadalo tak vlastizrádně, dodal, že on by hlasoval pro setrvání.

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 25.7.2016 8:42 | karma článku: 18,35 | přečteno: 721x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz