Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kreml, průmyslová špionáž a Sarkozy

  Polsko/PL 4.7.016v  rámci summitu NATO pozastavilo na 1 měsíc z bezpečnostních důvodů dohodu s RF o malém bezvízovém pohraničním styku z roku 012 mezi ruskou enklávou v Pobaltí (Kaliningradská oblast, kterou Kreml opomněl

po válce vrátit, viz mé články Kaliningrad, geopolitický rukojmí Kremlu + Kaliningrad II, jak Brusel vyjednával s Putinem) a přilehlým PL pohraničím.

Po skončení summitu PL malý bezvízový pohraniční styk neobnovilo s tím, že „ obavy o bezpečnost PL přetrvávají „ , Kreml začal okamžitě stavět na své straně plot obehnaný ostnatým drátem.

Za poslední tři roky Putin nebývale intenzívně prověřuje „ bojeschopnost „ ruských ozbrojených složek, při kterých testuje nové zbraně, mj. letouny včasné výstrahy ruské provenience A-5OM, prověřuje i bojeschopnost státní administrativy a ruských bank, které připravuje na fungování ve válečných podmínkách, poslední prověrka proběhla ve dnech 25. – 31.8.016, která má být ukončena strategickým cvičením Kavkaz-2016 nebo jinou mezinárodní veřejností neočekávanou akcí.

?????????? ???????? ???? ??????????? ????? ??????? ??????? ??? ????./Zajímavý název učebnice dějepisu ruské Akademie věd pro ruské školy „ Od Adama po Putina „

od Adama k Putinovi

 

 

EU je stále v šoku z Putinovy agresivity, terorismu a z chaosu, rozpoutaného na jejím území, a patřičně nereaguje, třebaže proti ní stojí ozbrojený nepřítel.

Zatímco Putin s armádou nacvičoval útok, švýcarská armáda za bílého dne ztratila stíhačku F/A-18, a Pentagon v 12/015 zjistil, že mu nefungují detektory lži ani jiné bezpečnostní prověrky pro US generály v nejcitlivějších vojenských funkcích, viz kauza dnes již vyhozeného generála Davida Haigta, jenž řídil operace evropského velení, aniž by Pentagon celých 11 let věděl, že má milenku.

V letech 010-011 za Sarkozyho prodeje útočných lodí třídy Mistral Putinovi ( kontrakt podepsal v 6/011), si francouzská státní společnost DCNS nechala zcizit vojensky citlivé podklady k útočným ponorkám třídy Scorpene, vyvinutých ve spolupráci se Španělskem.

Aféru s krádeží prozradil 24.8.016 list The Australian v článku s názvem „ Dokáží Francouzi udržet tajemství ?, který na internetu zveřejnil pasáže ze  22400 stran zmizelých dokumentů, mj. technické manuály, modely podmořských antén, sond, údaje o telekomunikačních a navigačních systémech, 500 stránek bylo věnováno popisu torpédového systému.

DCNS prohlásila, že dokumenty byly zcizeny spíše v Indii než ve Francii( ponorky si objednala Indie, Malajsie, Brazilie, Chile ).

Austrálie si objednala mnohem větší francouzské útočné ponorky třídy Barracuda v částce 50 mld australských dolarů, jednání o spolupráci při jejich stavbě ještě probíhají, takže DCNS odhaduje, že poskytnutí některých ztracených dokumentů listu The Australian má jednání o australském kontraktu století ztížit ( o Austrálii soutěžily i německé TKMS + japonské konsorcium Mitsubishi Heavy Industries /Kawasaki Shipbuilding Corp. ).

DCNS i Austrálie naznačily, že o novou třídu ponorek Barracuda měl velký zájem Kreml a Peking, státy, které stály za hackerskými útoky proti emailové korespondenci provázející tento kontrakt, jak nepřímo potvrdil australský premiér Malcolm Turnbull na australském TV kanálu 7, třebaže informace byly proti hackerským útokům chráněny zabezpečením nejvyššího stupně.

Ministr obranného průmyslu Christopher Pyne ujistil, že nic podstatného ukradeno nebylo, takže francouzsko-australský program výstavby nových ponorek není ohrožen, což list The Australian zpochybňuje: francouzské ponorky byly vybrány z důvodu, že jsou nejtišší, a jestliže nepřítel tajemství ponorek zná, Austrálie svoji partii již prohrála.

List The Australian zmínil i další obavu : „ Lodˇ je francouzská, ale elektronické vybavení bude americké, takže jestliže Washington usoudí, že by jeho nejmodernější technologie mohly být prozrazeny nepříteli, Austrálii je nedodá “ ( Francie je nicméně námořním partnerem USA číslo jedna, zejména v Indickém oceánu ).

Již celé sovětské/SU hospodářství stálo na špionáži, viz Paměti Vladimíra Kručkova, posledního šéfa KGB, Jurij Andropov v 7/83 prohlásil : “ Prodáváme jen suroviny, žádné naše průmyslové odvětví není v zahraničí konkurenceschopné, proto je ekonomická špionáž pro SU klíčová  (viz mé články KGB a její přechod ke kapitalismu + Průmyslová špionáž aneb diplomacie krokodýlů + Průmyslová špionáž II, Francie/EU stále bez koncepce ).

Narušené britsko-čínské vztahy

Nová UK premiérka Teresa May, která Camerona před Brexitem podporovala jen vlažně, a dnes se nemíní radit s UK parlamentem s tím, že „ Brexit je Brexit „ , v 7/016 odložila podpis kontraktu v hodnotě 18 mld liber o stavbě jaderné elektrárny Hinkley, která by UK zajistila 7% dodávek elektřiny.

Elektrárnu má Británii postavit Francie, ale třetinu financí má poskytnout Peking, což Mayové z bezpečnostních důvodů vadí.

Odkladem podpisu a svým zdůvodněním Peking rozzuřila ( rozzuřila jej i tím, že ve stejné době vyhodila z vlády ministra financí Georga Osbourne, jenž chtěl kandidovat na post premiéra, se kterým měl Peking dalekosáhlé plány ), konsternována byla i Paříž/PAR.

Premiérka May byla proti tomuto kontraktu s čínským kapitálem již za Camerona ( zlatá éra britsko-čínských vztahů ), stejně tak protestovala proti spolupráci UK Telecomu s čínskou výzvědnou firmou Huawei.

Sarkozy,bezpečnostní hrozba pro Francii

V 11/014 Sarkozy prohlásil, že PAR musí Putinovi jím sjednané útočné lodě třídy Mistral předat.

V době, kdy prodej ponorek Kremlu Sarkozy sjednával, čelil korupční aféře Karáčí, kdy kontrakt na dodávku ponorek do Pákistánu obsahoval tajné ujednání o tom, že část peněz bude posílána na prezidentskou kampaň  (1995) premiéra Eduarda Balladura *1929 ( arménského původu, do PAR z TR Izmiru přijel s rodiči ve svých 6 letech ), jehož byl ministrem, pokladníkem i mluvčím kampaně ( Balladur/Sarkozy nastoupili v 5/93 poté co spáchal „ neočekávanou sebevraždu“ /francouzská média probírala vraždu, premiér Pierre Bérégovoy )

S transakcí je spojen bombový útok z Karáčí z roku 02, při kterém zahynulo 15 lidí, z toho 11 francouzských inženýrů.

Dle listu Libération  z 3.1.012 Sarkozy v roce 94 povolil výstavbu zbrojovky, která dostávala provize za vývoz zbraní do Pákistánu a Saúdské Arábie, ze kterých byla financována prezidentská kampaň Balladura pro volby v roce 95.

Sarkozy vypovídal před soudem i v korupční kauze Bettencourtové, dědičky firmy l´Oréal, kdy čelil dalšímu obvinění z nelegálního financování prezidentské kampaně, tentokrát své vlastní z roku 07, poté co účetní Bettencourtové policii nahlásila, že o několik generací mladší přítel Bettencourtové Patrice de Maistre požadoval, aby mu vyplatila 4 milióny (Kč) s tím, že jsou pro pokladníka Sarkozyho kampaně.

Jean-Christophe Cambadélis, bývalý ultralevičák, od roku 86 člen Socialistické strany, v rozhovoru pro list Le Monde ze 27.8.016 uvedl, že Sarkozyho považuje za vážnou bezpečnostní hrozbu pro Francii ( viz můj článek Gruzie, byla delegace EU 8.9.08 v Kremlu příčetná ?).

Cambadelis poukazuje na Sarkozyho politický program, zveřejněný v jeho nikým neočekávané knize, která se na trhu překvapivě objevila 24.8.016, ve kterém vyzývá ke sjednocení pravice s ultrapravicí kolem Diktátora.

Cambadelis tvrdí, že Sarkozy, zrozený z vlastního popele, je nevěrohodný, a že levice bude jednotně volit Hollandeho ( v roce 07 Sarkozy kritizoval Chiraka za jeho autokracii, dnes sám ze sebe dělá energického a autoritativního zachránce národa dle vzoru CHDG z roku 58 ( viz moje články o CHDG ).

Sarkozy přesvědčuje Francouze, že na rozdíl od nudného Hollandeho bez mrknutí oka provede všechny potřebné reformy.
Dnes Sarkozy již s ultrapravičáky (Marina Le Pen), které financuje Kreml, neflirtuje, považuje se za jednoho z nich, z francouzské identity a populismu učinil jádro své volební kampaně, když šikovně využil Chirakova populistického hesla „Francie pro všechny“ ( které se snaží obnovit Alain Juppé ), a svým heslem učinil „Všichni pro Francii“ ve stylu Putinova „ Jednotného „ Ruska.

Pro týdeník Paris-Match název své knihy vysvětloval tím, že se situace ve Francii změnila, takže dnes je řada na občanech, aby pro svoji vlast něco udělali.

Sarkozyho „ nová „ strategie ve skutečnosti nová není, heslo francouzské identity vyneslo Sarkozyho k moci již v roce 07.

Sarkozy nejprve koketoval s levicí, zvyšoval státní zadlužení, ale nepomohl si, prohlubovaly se ekonomické problémy i sociální nespokojenost.

Od roku 09 se pod vlivem svého mediálního poradce ultrapravicového novináře a historika Patricka Buissona*1949 pokoušel sociální nespokojenost a nárůst vlivu Le Penové řešit tím, že přebíral její argumenty, čímž francouzskou společnost rozdělil na humanisty a buissonisty, a sociální a politické napětí ve Francii ještě úspěšně zvýšil.

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 1.9.2016 7:38 | karma článku: 18,93 | přečteno: 654x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 491x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 490x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 719x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 470x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz