Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putinova FSBkracie : sousedka jedla polskou husu, Rus ji udal FSB

Ruské „ ambice „ : ?????? ?????? ????????? ?? ???? ????? ??????? /RF se rozhodla dopravit na Mars svoje opice   http://newsdaily.com.ua/post/1077825

Mezitím 19.8.016 ruští policisté zastřelili dva údajné útočníky IS, kteří je nedaleko Moskvy v okolí Balašichy napadli pistolemi a sekyrami, bojovníci z IS jsou každopádně v MOW menšině, MOW je ráj ultrapravičáků, viz jejich sjezd - tzv. Ruský pochod v centru Moskvy, z 11/015 ? ?????? ?????? ??????? ?????????????

http://www.rbc.ru/politics/04/11/2015/5639d19f9a79476ad27fac24

Vládní představitel ruského fašismu Žirinovský zalitoval, že v RF neexistuje satiristický deník na způsob Charlie Hebdo ( Putin po svém nástupu vyhnal všechny satiriky do exilu ), aby se ruská vláda mohla vysmát celé Francii a všem Francouzům od Napoleona počínaje

????, ????? ? ??? ??? ???? ???????????? ??????, ????? ?????????? ??? ???????, ???? ?????????, ??????? ? ?????????», — ?????? ???????????.

http://rusnovosti.ru/posts/394558

Za národní zásluhy odhalili v MOW pomník Žirinovskému/ ? ?????? ?????????? ???????? ????????????

http://korrespondent.net/world/russia/3666987-pamiatnyk-zhyrynovskomu-ustanovyly-v-moskve

Žirinovský perlí

https://www.facebook.com/TechnoSotnya/videos/vb.155432241472613/243369526012217/?type=2&theater

Žirinovský o Gruzínech v TR

https://www.facebook.com/tama.gociridze/videos/vb.100000754061118/953169108051549/?type=3&theater

Nejen Žirinovského, také Vladimíra Putina zvěčnili ve zlatě a v titanu/ ????????? ?????? ??????????? ? ?????? ? ?????? https://hi-tech.mail.ru/news/putin-supremo-tre-volte/

Vládní satirik Žirinovský, jenž je za satiru placený FSB, se však, stejně jako Zeman, nedokáže přenést přes provokativní humor členek Pussy Riot.

Poté, co většinu ruských protiputinovských aktivistů umlčela FSB, štafetu protiputinovského odporu převzaly členky feministické punk-rockové protiputinovské kapely Pussy Riot, které původně působily ve street-artové  studentské skupině Voina, která pořádala nejrůznější protestní akce provokativními způsoby, např. v 2/08 na protest proti předání prezidentské funkce Medvědědovi 5 manželských párů předvedlo veřejný sex v moskevském Přírodopisném muzeu, den před jmenováním Medvěděva prezidentem, jenž vyzval ruské obyvatelstvo k plození dětí.

V 1/011 zabodovali akcí Polib odpad, kdy členové skupiny Voina líbali na veřejnosti příslušníky ruské policie ( protestní akce Voiny proti FSB a policii lze zcela pochopit, Putinova totalita útočí i na důchodce, viz Chudák ruský důchodce, jenž držel ceduli s nápisem "Máme Putina, nemusíme myslet"

https://www.youtube.com/watch?v=5H9YSfaSPE8&feature=youtu.be.

Stejně jako bolševici, i současný Putinův režim nabádá k občanské ostražitosti/ k udavačství, viz Rus podal oznámení na policii, že u sousedky jedí polské husy http://www.newsvl.ru/ggg/2015/08/21/138277/.

Pussy Riot byly ovlivněné stylem feministické punkové hudby z počátku 90.let Riot Grrrls a rakouskou feministickou výtvarnicí ze 60.let Waltraud Hollingerovou*1940, tvořící pod pseudonymem Valie Export, jejímž vyjadřovacím prostředkem bylo její tělo, symbol zotročení ženy  ( např. na stehno si nechala vytetovat podvazkový pás). Skupinu ovlivnily i umělecké provokace Olega Kulika*1961, moskevského sochaře a fotografa.

Po střetnutí s agenty FSB v civilu v moskevské Katedrále Krista Spasitele z 21.2.012, kteří pochytali 3 z 5 dívek ( Jekatěrina Samucevičová byla později pro spolupráci s FSB podmíněně propuštěna ), byly za svoji protiputinovskou modlitbu odsouzeny pro narušení FSB veřejného pořádku a náboženskou nenávist k moskevskému FSB patriarchovi Kirillovi na 2 roky nepodmíněně do trestanecké kolonie na Uralu.

Mnozí ortodoxní klerikové se proti jejich zatčení a odsouzení v politickém procesu postavili, studentka moskevského Institutu žurnalistiky Aljochinová *1988 spolupracovala s ruským Greenpeace, měla v době odsouzení 4letého syna, a Tolokonnikovová *1989 (Lomonosova univerzita ), manželka Pjotra Verzilova ze skupiny Voina, měla 4letou dceru.

Tito kněží byli poté vyloučeni z různých církevních institucí, např. Andrej Kurajev byl vyloučen z Moskevské církevní akademie, Sergej Baranov nazval rozsudek „ pobuřujícím“ , na protest proti němu se zřekl svého kněžského svěcení a na Facebooku zveřejnil dopis, v němž mj. napsal, že kauza s Pussy Riot ještě více ruskou pravoslavnou církev izolovala od okolního světa, který již tak považuje Rusko za agresívní a nesvobodnou zemi (Tolokonnikovová po svém manželovi poslala ruským médiím veřejný dopis v němž popsala podmínky žen v trestanecké kolonii – 16-17 hodin práce, bití, ponižování, otřesné hygienické podmínky ).

Ruská pravoslavná FSB církev na Baranova uvalila klatbu, FSB si u něho podávala dveře, Baranov požádal v ČR o azyl, který mu byl udělen v 4/013.

Pravoslavná víra v Rusku, trestání hříchů jak za Maovy kulturní revoluce  https://www.youtube.com/watch?v=Vfv4k87AGYU.

Ve stejné době premiér Petr Nečas z ODS prohlásil, že veřejná podpora Pussy Riot může ohrozit tuzemský export, za což sklidil kritiku knížete Karla Schwarzenberga, zatímco spolek Mladí křestˇanští demokraté Jana Málka z roku 04, spolupracující s KDU-ČSL, podpořil Putinovu FSB církev, taktéž Zemanův partˇák kardinál Dominik Duka nazval vystoupení členek Pussy Riot „ stalinským řáděním „ , třebaže Amnesty International a jiné organizace uznaly uvězněné členky Pussy Riot za politické vězně Putinova režimu.

V 7/013 propuštění členek Pussy Riot požadovalo přes 100 světových hudebníků v otevřeném dopise, který zveřejnila  moskevská pobočka Amnesty International, mj. Madonna, Sting, Yoko Ono, Paul McCartney ( ten i v samostatném dopise Kremlu ), U2.

Madonna si to odnesla, Vitalij Milonov, autor zákona o zákazu homosexuální propagandy,  ji 8.8.015 nazval hloupou a licoměrnou starou babou ??????? ?????? ??????? ????? ? ?????????? ????????  http://riafan.ru/366518-milonov-nazval-madonnu-duroy-i-litsemernoy-staruhoy/

Poté, co na koncertě Amnesty International 6.2.014 požadovaly propuštění politických vězňů v RF, kapela Pussy Riot je na žádost FSB z kapely vyhodila.

Po svém propuštění z vězení na amnestii Dumy u příležitosti ZOH v Soči 23.12.013 (propuštěn byl i Michail Chodorkovský), obě 19.2.014 uspořádaly v Soči neohlášený koncert v parku, dokud je policie, zavolaná FSB agenty v civilu, násilím z parku nevyvedla, obvinila je z hotelové krádeže, ale propustila je bez vznesení obvinění.

19.2.014 se na internetu objevilo video ukazující, jak kozácká jezdecká hlídka Aljochinovou a Tolokonnikovovou v Soči napadla jezdeckými bičíky a slzným plynem, v 3/014 v Nižním Novgorodě byla Aljochinová fyzicky napadena Putinovými mládežníky.

Po urážkách od Putinova přítele Zemana Tolokonnikovová v rozhovoru pro list The Guardian na adresu Miloše Zemana uvedla, že se chová jako typický patriarchální hlupák, což potvrdil i čas. Foreign Policy, který v roce 012 zařadil tři zadržené členky Pussy Riot  mezi 100 nejvýznamnějších myslitelů roku, v 12/012 ji deník Le Figaro označil za ženu roku, v 12/013 skončila na 73.místě nejvlivnějších ruských žen, seznam, který každoročně sestavuje Rádio Echo Moskvy, v roce 014 obdržela cenu Hannah Arendtové za politické myšlení udělovanou vládou Brém a Nadací Heinricha Bölla, a Cenu Václava Havla za kreativní disent, kterou udílí Human Rights Foundation.

Viz také jako vždy skvělý článek Očima Saši Mitrofanova : Lidskost a malost v přímém přenosu ( Zeman a Čáslavská ), novinky.cz z 1.9.016.

Propuštění Aljochinové a Tolokonnikové požadoval i Vladimír Lukin, v letech 04 - 014 ombudsman pro lidská práva Ruska, ruský historik, diplomat a liberál, spoluzakladatel liberálně-demokratické strany Jabloko, jehož rodiče byli Stalinem zavražděni krátce po jeho narození, vychovali jej příbuzní.

?????? ????? ??????????, ????? ?? ????????? ??????? ????????? - ????????? ???/Putina je třeba zastavit, aby nedošlo k opakování holokaustu

http://sprotyv.info/ru/news/kiev/putina-nuzhno-ostanovit-chtoby-ne-povtorit-istoriyu-holokosta-prezident-vku

Reportér z 9.11.015 Rok v ruském vězení, Adéla Dražanová

Ukrajinský student Jurij Jacenko s rozšklebenými jizvami na předloktí strávil rok v ruském vězení. Mučili ho tak, že se raději sám pořezal, aby ztratil hodně krve: věděl, že další týrání už nevydrží. Měl se stát nástrojem ruské propagandy. Nestal. 
Maskovaní chlapi si pro něj přišli do cely a surově mu spoutali ruce za zády. Venku čekalo auto, hodili ho na zadní sedadlo, přes hlavu mu přetáhli pytel, a začali ho mlátit hned, jak šofér otočil klíčem v zapalování. Mlátili ho do rozkroku, do žeber. Dusili ho a řvali mu do uší, každý z jedné strany: „Teď se budeš chovat slušně, ty banderovská svině! Čeká tě rozhovor s důležitejma lidma!“ 
Auto zastavilo, Juru vytáhli ven, sundali mu pytel.

„Místní oddělení FSB“, stálo na ceduli u vchodu do budovy.

Za stolem seděli dva seriózní muži v oblecích: „Jen si sedni, chlapče! Jez!“ 
Poté se vyptávali a vyptávali, zpočátku na úplně obyčejné věci.

Po nějaké době začali omílat : „ Musíš nám pomoci, aby si ještě viděl matku a otce. Musíš vystoupit v televizi a říci, že tě do Ruska poslala ukrajinská tajná služba jako špiona nebo nacionalisti z Pravého sektoru jako diverzanta. “ 
Jura se omluvil: „Nemůžu lhát.“ Fáze „cukru“ skončila, do místnosti vtrhli ti v maskách a Jura pochopil, že přichází „bič“: mlácení. 
Udělal zoufalý pokus, a požádal, zda si může dojít na toaletu. Tam pak silně tloukl hlavou o zeď, aby se poranil a tekla mu krev, protože oni jsou profesionálové, bijí tak, aby na těle nezůstaly stopy.
Juru zase odvlekli do auta a natáhli mu pytel přes hlavu, Jura se strachem modlil nahlas, auto sjelo ze silnice do lesa. Dodávka zastavila, Juru vykopli ven, pytel na hlavě, na rukou pouta, okamžitě spadl na zem, první silnou ránu dostal do genitálií. Pak jej zvedli a tloukli do třísel, do břicha, do hlavy - něčím těžkým, nejspíš pytlem s pískem, aby nezůstaly stopy.

Nejhorší je, že nic nevidíte, nevíte, odkud přijde další úder.

Maskovaní muži bili Juru dvě tři hodiny, křičel jako pominutý, prosil o smilování.
„Tak ty si budeš hrát na hrdinu? Dobře, počkej zítra, hajzle! Přivezeme tě sem i s tím tvým kamarádíčkem a uvidíme, kdo z vás vydrží dýl!“ 
Jura, polomrtvý strachy i bolestí, se okamžitě rozhodl: další mučení už nevydrží, umřel by nebo by se nechal zlomit, a udělal by, co po něm žádají. A tak se 22.5. 2014 zavřel na vězeňském záchodku s tupou žiletkou. 
„Karcer je horší než samotka. Na samotce máte okno, v karceru jen malý průhled. Navíc je cela o hodně menší a není v ní žádný vzduch. Nesmíte ležet, nesmíte sedět, a tak chodíte ze strany na stranu celý den „.

Jurij Jacenko se narodil v roce 1990 ve Lvově na západě Ukrajiny, studoval práva na Lvovské univerzitě, měl jít zrovna ke státnicím, občas jezdil do Ruska, kde kupoval drobnou elektroniku, kterou pak prodával na Ukrajině.

Po okupaci Krymu vyrazil přes hranici znovu s kamarádem Bogdanem,  na hranici dpjeli maršrutkou (mikrobusem), ukázali pasy, vyplnili povinné příjezdové formuláře. Za hranicí si půjčili auto a vyrazili na sever, našli si hotel ve městě Obojan blízko dálnice s tím, že do Kursku dojedou ráno.

Nejspíše je udala hotelová recepční. Na služebně Juru s Bogdanem důkladně prohledali, zda nemají na ramenou otlačeniny od zbraní nebo kdekoliv po těle nějaká tetování s nacionalistickými symboly. 
Nic. „A na Majdanu jste byli, pánové?“  Jura jezdil na Majdan pravidelně, dělal dobrovolného zdravotníka. 
Z té otázky se vykroutil, jenže vyšetřovatel z místní FSB hodil na stůl fotku, na níž je Jura na Majdanu.

Tehdy poprvé Jurij vyslechl požadavek, který mu pak Rusové opakovali  mnohokrát: „Na Ukrajině se moci chopila junta ovládaná Američany. Buď vlastenec, a pomoz své zemi. Vystup v televizi a řekni, že tě sem poslali jako špiona diverzanta.“ 
Jura odmítl.
Bili nás. Přes uši, do žeber, nenechávali nás spát, nedávali nám jíst. Vyhrožovali, že nás pošlou do Čečenska, že si z nás Ramzan Kadyrov udělá psy, otroky. Říkali, že si s námi můžou dělat, co chtějí, protože nikdo neví, kde jsou. 
Dát o sobě vědět vnějšímu světu se Jurovi podařilo až o několik dní později. To už seděl ve speciálním detenčním zařízení pro cizince ve vsi Avdějevka v Kurské oblasti, ve věznici, kde ilegální přistěhovalci nebo bývalí trestanci čekají na deportaci.“

Jurij čekal na vyhoštění. Osmého května, tři dny po zatčení, se totiž konal soud. Za údajné nelegální překročení hranice byli Jura i Bogdan potrestáni deportací ve lhůtě deseti dní, pětiletým zákazem vstupu do Ruska a pokutou dva tisíce rublů. „To nás uspokojilo! Hlavně už jsme chtěli být doma!“

10 dní uběhlo a žádné vyhoštění se nekonalo. Jura poslal přes krajana, který odjížděl domů, zprávu, že jej v Rusku zatkli. Ten přes internet sehnal advokáta, který za Jurou do Avdějevky přijel už druhý den. Jenže nezmohl nic. 
22.5. 2014 si pro Juru přišli do cely, viz výše.

Když Juru po mučení v lese přivezli zpátky do cely, z posledních sil napsal vzkaz Bogdanovi, v němž jej varoval, že plánují týrat i jeho. „Musíme si ublížit, pořezat se,přivést se do stavu, kdy mučení nebude možné. Dostat se do nemocnice,“ napsal Jura, a poslal vzkaz tajnou vězeňskou poštou. 
Druhý den ráno Jurij vzal tupou žiletku, kterou dostávají vězni na holení, vyvařil svůj zoufalý nástroj ve vodě, mýdlem si vydrhl břicho a vnitřní předloktí, a odešel na záchod. 
„Byl to takový chirurgický zákrok, nechystal jsem se umřít. Ale chtěl jsem ztratit tolik krve, aby mě nemohli mučit. Začal jsem se řezat do břicha a do levého předloktí, šlo to ztuha, ale krev začala cákat brzy, za chvíli byl v krvi celý záchod, trvalo to asi 10 minut. Pak jsem vyšel zpátky do cely, rudý od hlavy až k patě, spoluvězni se lekli a zavolali bachaře. Když se dveře cely otevřely, stoupl jsem si před ně a do kamery na chodbě řekl: Nedovolím vám, abyste mě ošetřili, dokud mi neumožníte si zavolat. Byli úplně zděšení, báli se, že jim tam umřu - do 40 vteřin jsem měl u ucha mobilní telefon.“ 
Juru odvezli do nemocnice, rány mu zašili bez umrtvení. „Když se zvládl zranit, zvládne i šití,“ štěkl na doktora bachař, který Juru na kliniku přivezl. Za pár hodin už byl zase v cele, týden se nezvedl z postele.

„Měl jsem stále u sebe ty tupé žiletky, poschovával jsem je všude,do podrážek, do knížek, pod matraci, a jakmile se otevřely dveře cely, okamžitě jsem jednu čapl, přiložil si ji ke krku a začal křičet, že jestli na mě sáhnou, okamžitě se podříznu. Což bych udělal. Ale zase... umřít jsem se nechystal. Naučil jsem se od jednoho zkušeného kriminálníka, jak se vyhnout důležitým žilám.“

Jurij Jacenko strávil v ruských žalářích celý rok, Bogdana propustili po třech měsících. Jurij byl propuštěn po absurdním procesu za údajné držení výbušnin, a ještě absurdnějším odvolacím soudu.

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 1.9.2016 23:18 | karma článku: 23,75 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz