Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

EU věnovala Číně kvantový satelit

V 7/016 Peking, stejně jako Putin, zakázal nezávislé internetové zpravodajství ( internet by rádi změnili na intranet ). Největší čínské zpravodajské portály dostaly příkaz přebírat jen oficiální zprávy ze státních médií

(státní tisková agentura Nová Čína ), komentovat mohou jen sport, a v regionech i sportovní komentáře musí být odsouhlaseny místními propagandistickými úřady Strany.

Od 3/013, co se stal čínským prezidentem, Zemanův přítel gen. tajemník bolševické strany Si Tˇin-pching

Zeman a jeho čínský přítel

stále hrozil nezávislým médiím ruskou cenzurou, v 7/016 svoji hrozbu dokonal přes čínský Úřad pro kyberprostor.

Čínské bolševické straně se nelíbilo, že např. portál Netease v 4/016 upozornil na zkorumpovaného významného představitele strany v jisté provincii, či portál Phoenix/ifeng.com  v 5/016 informoval o policejním násilí na univerzitě v Pekingu, při kterém zahynul jeden student.

Vedení Strany chce mít jistotu slepých a hluchých občanů, zejména během stranického sjezdu , který se bude konat na podzim 017, a který na dalších 5 let provětrá  ÚV ( Si Tin-pching  chce být prezidentem až do roku 2049, kdy se bude slavit 100 let založení ČLR ).

Diktátor Si Tin-pching tak po 40 letech otevírání se světu, které prosadil charismatický Teng Siao-pching v roce 78, Čínu ve spolupráci s Kremlem opět uzavírá, po vzoru Putina bude možná kolem Číny natahovat i ostnatý drát ( prezident Si přenechal Putinovi Krym, sám si zabírá Jihočínské moře ).

Peking s Putinem se snaží o ovládnutí globální internetové sítě.

?????? ???????? ????? ??? ???????? ?????????? ????????/Rusko chce převzít kontrolu nad gruzínským internetem http://www.apsny.ge/2015/mil/1447186155.php

????????? ?????? ?????????? ??????? ??????? ? ????????????/Ruská státní cenzura bude dohlížet nad všemi informacemi v mobilech občanů http://www.rbc.ru/politics/09/12/2015/566778a39a79475b97c8f925

15.8.016 Peking jako 1. stát na světě vypustil z pouště  Gobi na oběžnou dráhu kvantový satelit „Mozi „/čínský filozof z 5.stol. př.n.l. /Quess západní označení, který má znemožnit odposlech a dešifrování citlivých čínských informací, zejména mezi Čínou a Marsem, kam se prezident Si hodlá v co nejbližší době odstěhovat.

Kvantový satelit přenáší zprávy pomocí kvantových fotonů, informace jimi přenášené nelze odposlouchávat, zachytit, ani dešifrovat.

Kvantová kryptografie zároveň okamžitě odhalí útočníka, snažícího se o odposlech /dešifrování.

Peking vkládá do vojenského výzkumu daleko více financí než Washington, za projektem kvantového satelitu stojí čínská armáda přes vědce Pan Jianwei, jenž koncem 90.let napsal doktorskou práci o kvantovém satelitu na Vídeňské univerzitě pod dohledem svého učitele a experta na kvantovou fyziku Antona Zeilingera*1945, jenž marně několik let žádal EU o finance na vývoj svého kvantového satelitu – Peking jej financovat neváhal

Po nabytí znalostí od vídeňského fyzika se Pan okamžitě stal zástupcem rektora Čínské univerzity pro vědu a technologii, a de facto šéfem vývoje kvantového satelitu.

Nebylo to jen Rakousko, technologie k cenzuře Pekingu  v první polovině 90.let pomohly rozvinout i francouzské firmy Qosmos + Amesys,  stejně jako Íránu, Tunisku a Libyi + němečtí inženýři v době, kdy Čína neměla ani technické kapacity ani servery, soběstačná byla až od roku 95, předtím měla jen administrátora, jenž po žádosti o registraci posílal emaily do Německa, kde se němečtí inženýři postarali o vše potřebné, tak vznikala doména „ .cn „ .

Peking se v roce 00 jen zdráhavě podřizoval soukromé neziskové společnosti Internet Corporation for Assigned Names and Numbers /ICANN), která celosvětově spravuje domény ( v níž vlády mohou být vyslechnuty, ale nikoliv vyslyšeny ), stejně jako Putin Peking chce, aby ICANN byla spravována na mezivládní /OSN úrovni.

Dalším problémem pro Peking v ICANN byl její člen Tchajwan, spor byl vyřešen až v roce 09, kdy ICANN  Tchajwan přejmenovala na Čínský Tchajwan, do té doby Peking v ICANN zastupovali jen inženýři, poté se Peking vůči ICANN projevoval vlídněji, což se v 6/014 projevilo návštěvou tehdejšího šéfa čínského kyberprostoru Lu Wei v sídle ICANN a prominentů ICANN v Pekingu .

V 5/016 Pan prohlásil, že kauza Edwarda Snowdena, jenž odcizil informace NSA, ukázala, že je nutno zavést novou antihackerskou šifrovací techniku.

CNBC TV 4.9.016 zveřejnila své obavy, že by Spojeným státům mohl prezidenta zvolit Kreml, protože se ruští státní hackeři vloupali do databáze voličů států Illinois + Arizona, což by dle CNBC dokázal každý napůl gramotný hacker, protože US elektronické systémy státní správy jsou zastaralé, a zcizili voličské seznamy se jmény a daty narození voličů, + údaje ze sociálního a zdravotního pojištění, viz CNBC A big threat facing the US presidential election no one is talking about /Hrozba pro US volby, o které nikdo nemluví.

Po dvou letech informační války v Lotyšsku dospěli k názoru, že to nemá smysl, lotyšští Rusové, kteří Lotyšsko zaplnili po Lotyších deportovaných ze země Stalinem, dál věří jen Kremlu, viz novinky.cz Nemá to smysl, Lotyšsko vzdává boj s ruskou propagandou, třebaže lotyšské úřady, stejně jako úřady dalších pobaltských republik, pozastavily vysílání Putinovy TV Rossija, zavřely portál ru.sputniknews.lv, a vyčlenily milióny na ruské vysílání v lotyšské TV, kterou však lotyšští Rusové nesledovali.

List The NYC Times z 28.8.016 v článku A Powerful Russian Weapon : The Spread of False Stories / Ruské dezinformace válčí za Kreml zmiňuje zkušenost švédské vlády, která, když otevřela celonárodní debatu o vstupu Švédska do NATO, zjistila, že se na internetu jako houby po dešti vynořily lži a dezinformace, které měly ovlivnit veřejné mínění, mj. že NATO bude na švédském území skladovat jaderné zbraně, že NATO ze švédského území zaútočí proti RF, která poté Švédsko vymaže z povrchu zemského, že NATO vojáci budou beztrestně se svojí imunitou znásilňovat švédské děti …

Putin si sice dopřál vojenská dobrodružství v Gruzii (8/08), na Krymu a východní Ukrajině (014) a v Sýrii (9/015), ale pro přímé střetnutí s US, s NATO či s EU postrádá ekonomickou sílu, která by byla hybným motorem jeho armády.

Proto se Západ snaží rozložit propagandou a dezinformacemi, oslabit soudržnost mezi západními státy brexity apod. triky ( RT v době kampaně za brexit ve svém anglickém vysílání brexit horlivě podporovala ).

V Česku zhruba přes 40 proruských webových stránek denně pro své čtenáře líčí US, NATO a EU v nejčernějších barvách.Proruská média u občanů ČR bodují, zatímco ve Skandinávii proruské webové stránky, psané ve skandinávských jazycích, nikdo nečte.

Na ideologickou štvavou kampaň podpluk. KGB vydává obrovské částky peněz, stejně jako kdysi SU v rámci tzv. aktivních opatření, ale Putin zašel dále a štvavé dezinformační kampaně k ovlivnění veřejného mínění učinil významnou součástí ruské vojenské doktríny, takže jak US tak NATO + EU musely na příval ruských dezinformačních triků odpovědět vytvořením speciálních útvarů.

V roce 013 náčelník ruského genštábu Valerij Gerasimov uvedl, že dezinformace jsou efektivnější než zbraně – viz lež, kterou v Německu rozšířila ruská ambasáda o znásilnění 13leté Němky ruského původu migranty, které německá policie prohlásila za výmysl dotyčné dívky, zatímco Putinova TV a Lavrovo zamini  v čele s jeho mluvčí ( Ovčáček je proti Marii Zacharové *1975, neškodný svazáček, Zacharová vystudovala SVR moskevský Státní institut mezinárodních vztahů, profesí je tudíž rozvědčík, a to značně fanatický, na kterou nemá ani Lavrov,  v 5/016 brutálně zesměšnila vtipem Porošenka , a prohlásila, že o vrácení Krymu  RF nikdy nebude jednat) tuto lež po dementi německé policie omílala 24 hodin ještě několik dní ( viz Putinovy lži o znásilnění školaček na východní Ukrajině „ banderovci „ ) .

Putinův šéfpropagandista Dmitrij Kiseljov  v létě 016 u příležitosti 75.výročí založení SU Informačního byra prohlásil , že RF vyhraje jakoukoliv dezinformační válku.

Viz Putinova rehabilitace nacismu : SU Polsko dle Kremlu nenapadl http://niezalezna.pl/85506-sad-najwyzszy-rosji-zwiazek-sowiecki-nie-napadl-w-1939-r-na-polske

FSB používá jak klasických prostředků – média jako Sputnik, Russia Today + tiskové agentury, tak tajné kanály (které vždy vycházejí z Ruska ), které nasadila ke kampani proti NATO ve Švédsku, uvedl ve své zprávě švédský expert Wilhelm Unge ( Vladimír Kozin z Ruského institutu pro strategická studia, poradenské organizace Kremlu, na jednom semináři dokonce Švédsku otevřeně hrozil, vstoupí-li do NATO ) .

V roce 015 europarlament RF obvinil z podpory ultrapravice v Evropě ( v roce 014 Putin mj. věnoval další půjčku Le Penové ve výši 11.7 mil. dolarů ), ale Kreml financuje i ultralevici.

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 4.9.2016 22:00 | karma článku: 15,69 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz