Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putinova zoufalá snaha osídlit Rusy Dálný východ

Při zahájení OH v Riu 6.8.016 TV stanice NBC Krym ukázala na mapě za ukrajinským olympijským týmem, protože mezinárodněprávně je stále součástí Ukrajiny, ještě že do Petrohradu 9.8.016 přijel Erdogan ( poté, co ruská média

informovala, že se 27.6.016 písemně Putinovi omluvil za sestřelení ruského bombardéru ), kde před zahraničními médii Putinovi opět vyznal lásku ( poprvé v 12/014).

23.8.016 ruské ministerstvo dopravy pohrozilo US „ bouří století „ , která zdevastuje východní pobřeží US ( 4.3.014 postihly otřesy Krym, Kreml nařkl US HAARP, 13.7.016 bouře v MOW pokácela stromy, Kreml obvinil US HAARP ).

Se svým dočasným spojencem Pekingem Putin spolupracuje v infiltraci australských politických stran, především opoziční Labour Party.

Austrálii Peking potřebuje stejně jako Jihočínské moře, proto si zdejší politický vliv kupuje, jak potvrdil korupční skandál 33letého senátora Labour Party, Sama Dastyariho, jenž na své stranické a parlamentní funkce rezignoval 7.9.016.

Když se na veřejnosti bránil nejrůznějšími prohlášeními, australský premiér Turnbull jej nařkl, že dostal zaplaceno i za tato prohlášení.

Peking uplácí nejen australské politiky, ale i australské firmy, aby se v kauze uchvacování Jihočínského moře stavěly na jeho stranu.

Čínské firmy ekonomicky zabírají Austrálii, stejně jako Peking ve spolupráci s Kremlem zabírá Jihočínské moře, viz společné námořní cvičení Joint Sea 2016 v Jihočínském moři ze 12.9.016, která Putin s Pekingem pořádá od roku 012.

Brzy se k nim za vlády prezidenta a právníka Rodriga Duterteho*1945  ( „ zvoleného „ v 5/016 ) přidají i Filipíny.

Třebaže Duterte  v 9/016 vulgárně urazil Obamovu matku, takže Obama svoji návštěvu Filipín 12.9. oficiálně zrušil ( předtím mu čínští hostitelé 4.9.16 nerozvinuli červený koberec a nechali jej vystoupit zadním vchodem, třebaže 15.6.16 po schůzce s dalajlámou Obama oportunisticky prohlásil, že Tibet patří Číně ), Obama přiznal, že poté Dutertemu volal, protože Duterte mu vzkázal, aby jeho urážky nebral osobně, že „ k. synem „ častuje každého, i Putina, jenž činí to samé.

Filipínský Putin Duterte se snaží vypovědět US základnu na Filipínách, kolik asi za to od dua Putin-Si Tin-pching dostal.

Diktátor Duterte  je podezírán, že jako dlouholetý starosta/diktátor města Davao nařizoval mimosoudní popravy svých obchodních i politických  protivníků, tvrdil šéf jedné z Dutertových eskader smrti ( The Independent 16.9.016), zatímco The Economist 16.9.016 napsal, že Duterte vede zemi do chaosu a ke zkáze, za což jej duo Putin-Si Tin-pching platí.

Globalizace skomírá, dva Obamovy projekty o dohodě o svobodné výměně zboží mezi US a EU, + US a Asií narazily na nepřekonatelný odpor Kremlu/Pekingu, šéfka MMF Lagardová volá po kapitalismu s lidskou tváří, a UK premiérka Theresa  May s kabelkou z krokodýlí kůže populisticky vyzývá k pozornému naslouchání nářkům lidu.

Ještěže čínští imigranti nejsou jako blízkovýchodní běženci, a pokud to nejsou agenti vládních služeb, v Evropě protestují jen proti odborům a jejich ochraně pracujících s tím, že požadují delší pracovní dobu od úsvitu do soumraku.

Avšak tak jako Obama neuspěl v jihovýchodní Asii ( v ASEAN  se US + Japonsko dostaly do mezinárodní izolace ) Putin neuspěl na ruském Dálném východě, ve kterém zkorumpovaná ruská policie kryje nevěstince a jiné nelegální činnosti, viz kauza tzv. Primorských partyzánů, banditské organizace mladých lidí, kterou ruská policie obvinila ze všech vražd policistů a jiných veřejných činitelů, ke kterým zde dochází stejně často jako na Filipínách pod Dutertem.

V 6/010 ruská policie dva jejich 20leté členy zastřelila s tím, že šlo o sebevraždu, zbylí bez důkazů dostali doživotí, ale odvolali se, a byli v 9/016 ku svému překvapení zproštěni obžaloby v celém rozsahu (dostali práci u FSB).

2.9.016 Putin ve Vladivostoku na ekonomickém fóru poprvé od protiruských sankcí po záboru Krymu, ke kterým se Tokio připojilo ( jak by se Putinovi líbilo, kdyby Tokio otázku Kurilských ostrovů, Stalinem v roce 46 protiprávně anektovaných, vyřešilo jejich zabráním a znovupřipojením k Japonsku ), milostivě přijal japonského premiéra Šinzo Abe, jenž poté na tiskové konferenci oznámil „pokrok“  ve vzájemné nulové spolupráci s tím, že  v 12/016 Putin přijede do Tokia, kde byl naposledy v roce 05, ale ještě předtím, tvrdil Abe,  se oba chtějí setkat na summitu APEC v Peru.

Putin ve svém vyjádření pro agenturu Bloomberg, které poskytl ještě před setkáním s Abe, vyloučil navrácení Kuril s tím, že o podepsání mírové smlouvy s Japonskem RF usiluje, ale navrácení Kuril či výměna ostrovů za jiné území je vyloučená.

Proto Kurily přátelské vzájemné vztahy i nadále vylučují, takže dodnes obě strany nepodepsaly mírovou smlouvu, 19.10.59 podepsaly jen společnou deklaraci o ukončení bojů a obnovení diplomatických vztahů ( viz můj článek Kurily a neexistence rusko-japonské mírové smlouvy ).

Putin ruský Dálný Východ, synonymum pro deportace a vyhlazovací gulagy, nepovznesl, tak jako sliboval ve svých volebních slibech, stejně jako nepovznesl jím slibovanou vylepšenou životní úroveň obyvatel Krymu.

Stejně jako Krym po dvou letech okupace, tak i ruský Dálný Východ je trvale zabředlý v hluboké ekonomické stagnaci, třebaže stejně jako před OH v Soči, tak i před 1. ekonomickým summitem Asijsko-tichomořského ekonomického společenství se ve Vladivostoku stavělo a budovalo jako o závod, např. zde byly postaveny dva mosty, přičemž Russkij od zálivu k ostrůvku Russkij se stal nejdelším závěsným mostem světa ( navrhla jej francouzská firma Freyssinet).

Bylo zde vybudováno i několik okázalých nábřeží, po kterých dnes nikdo nechodí.

Ve Vladivostoku, který je po MOW a Petrohradě třetím nejdražším ruským městem, se lidem žije těžce, v důsledku pádu rublu a v důsledku toho, že z federálního rozpočtu pro rok 015 nedostal tento kraj téměř nic, zkrachovalo na 4000 firem.

V přístavu ani nestaví zahraniční lodě ( část přístavu přešla za Putina do soukromých rukou, ale místní prominenti si stěžují, že ve Vladivostoku, včetně ryb a mořských plodů, všechno vlastní Putin a jeho RF ), třebaže po 10 letech naléhání ze strany prominentů Primorského kraje Kreml v roce 015 přijal zákon o „svobodném“  vladivostockém přístavu, který na dobu 5 let zavádí pro zdejší ( čínské ) podniky nižší daně ve výši 5% a osvobozuje na dobu 8 dnů cizí ( čínské ) státní příslušníky od vízové povinnosti.

Navzdory velkohubé rétorice Putina se z Vladivostoku, stejně jako z Krymu, Soči ( výstavba kasin a heren se dotkne především lyžařského střediska Krasnaja Poljana, jehož výstavba zdevastovala zdejší krajinu, a jejíž odpůrci skončili ve vězení ) , z Kaliningradu a z Krasnodaru, stává jediné - velkoskladiště jaderného odpadu, eldorádo pašeráků  a jednolité obrovské kasino, zóna nikoliv volného obchodu, ale zóna volného provozování hazardních her ( Putin část Vladivostoku prodal hongkongskému miliardáři, vlastníku kasin v Hongkongu + na Macao, Lawrenci Ho, od 11/015 vlastníku i Primorského kasina ).

Ve Vladivostoku podpluk. KGB Putin a jeho zdejší pohůnci vládnou přísně, žádný starosta ani městská rada se ničeho neodváží bez požehnání Kremlu, od panování Putina ani jeden vladivostocký starosta nedokončil své funkční období, ale vždy byl Kremlem z funkce odvolán ...

Počátkem června 016 byl FSB odvezen do FSB moskevského vězení Lefortovo i poslední vladivostocký starosta Igor Puškarev ( všichni až na Puškareva  byli odsouzeni regionálními soudy, jen Puškarev byl převezen do FSB věznice Lefortovo ), jehož rodina vlastní všechny cementárny kolem sibiřského jezera Bajkal, a důsledně tak unikátní jezero likviduje, obviněn byl, jako další Putinovi agenti před parlamentními volbami, ze zneužití veřejné pravomoci a z korupce.

Komické je, že Puškarevovy stavební podniky dostaly od Kremlu z rozpočtu RF obří zakázky na stavbu silnic ( půl miliardy rublů )  a jiné stavební práce ve Vladivostoku před 1. summitem APEC , veškeré dokumenty o těchto zakázkách Puškarevovi zabrala maskovaná komanda se samopaly, která prohledala jeho kancelář i jeho dům v Sadgorodu …

Puškarev také na 100% neplnil Putinův zákon o přidělování půdy, viz níže, ale hlavně se provinil tím, že si jeho rodina lehce nabyté peníze z rozpočtu RF uložila na svých off-shore kontech.

Putinův spolupracovník Kirsan Iljumžinov, ex prezident Kalmycké republiky v letech 93-010, od roku 95 předseda Mezinárodní šachové federace, během rozsáhlého Putinova zatýkání před parlamentními volbami raději požádal US prezidenta o US občanství / ?????? ????????? ???????? ?????????? ??? ???????????? ??? ???????????? ??????????? /

http://www.newsru.com/sport/11sep2016/ilum.html

30.7.016 proběhl ve Vladivostoku 1. Dálnovýchodní hudební festival, kterému šéfoval Putinův důvěrník Valerij Gergijev z Petrohradu, jenž dirigoval i koncert, který Kreml 5.5.016 zorganizoval v syrské antické Palmýře, rozbombardované ruským letectvem v 3/016, sarkasticky nazvaný Modlitba pro Palmýru, který přenášela Putinova TV, a který Putin osobně pozdravil (Vladivostocké divadlo je jen pobočkou Petrohradského divadla, stejně jako vladivostocký ekonomický summit je jen odvarem summitu petrohradského ) .

Znečištˇování životního prostředí je hlavní činností Vladivostoku, je zde několik zakamuflovaných mořských lodních hřbitovů, které přiměly ryby, aby se Vladivostoku zdaleka vyhnuly.

Před summitem v roce 012 byly všechny rezavé trupy lodí, které nad hladinou vyčnívaly, speciální Putinovou FSB jednotkou spolehlivě ponořeny hlouběji, ale nebezpečný SU vojenský jaderný šrot je rozsetý zejména od ostrůvku Russkij hluboko do Japonského moře, přičemž lodě mají ještě torpéda, takže je zakázané s nimi hýbat, aby neexplodovaly.

Dálný Východ zachraňuje pod přísným FSB dohledem jen čínský turismus, zejména organizované výlety do Vladivostoku, z něhož Kreml řídí svého severokorejského diktátora, ke kterému má z Vladivostoku co by kamenem dohodil.

Rusové do Číny nejezdí, zato počet čínských turistů, kteří navštívili Vladivostok,  se od roku 012 ztrojnásobil. Čínští turisté však v žádném případě nenavštěvují historickou část města, kde dle legendy Japonci během rusko-japonské války 1904-5 ukryli poklad.

Vladivostok, do roku 91 uzavřené město, kam se mohlo jen na propustky, leží nedaleko čínských hranic, od japonských 1.000 km, od Soulu pouhých 800 km ( nemluvě o sousedské blízkosti se spřátelenou Severní Koreou, která má ve Vladivostoku několik restaurací se severokorejskými tanečnicemi ).

Naproti tomu let z MOW do tohoto Kremlem zneužívaného koutu světa trvá 8.5 hodin, transsibiřskou magistrálou (9.200 km ) šest dní.

Místo slíbeného ekonomického blahobytu Putin Krym i Primorskij kraj, jehož hlavním městem je Vladivostok, přeměňuje do vojenských pevností v rámci ruské strategie pro třetí světovou válku.

Putin Vladivostok poprvé oficiálně navštívil v roce 02, kdy zdejším prominentům nasliboval hory doly, že nebude jen konečnou stanicí transsibiřské magistrály, dnes zaměstnanci státních podniků mnohdy nedostávají ani platy.

Chudí z Vladivostoku se nechávají najímat na zahraniční rybářské lodě, ohavné plující zpracovatelské továrny na ryby, zatímco místní podnikatelé najímají ještě levnější otrockou pracovní sílu barmskou či indonéskou.

Kreml je velmi znepokojen čínským plánem nové čínské Hedvábné stezky, která přes Kazachstán spojí Čínu se Západem, a mohla by tak přerozdělit geopolitické karty v oblasti, proto Kreml pod rouškou přátelství na věčné časy čínský projekt sabotuje, jak může.

Dopravní infrastruktura ( silnice Primorskoje 1 + 2, které mají spojovat  Primorskij kraj s novou čínskou Hedvábnou stezkou ), která má být vybudována společně s čínskými firmami, je proto k čínské nelibosti stále jen na papíře, a hlavní silniční osa Primorskoje 3 od Amurského zálivu k čínské hranici a podél čínských hranic se po mnoho let zatím jen  „ studuje „ .

KGB/FSB stále na Vladivostok pohlíží jako na potenciálního separatistu, který by se neváhal vrhnout do náruče Pekingu ( v roce 08 ve Vladivostoku vypukly protiputinovské demonstrace proti zákonu, který uvalil vysoké daně na dovoz čínských a jihokorejských aut, japonští autoprodejci nabízeli ruským zájemcům zdarma i japonský alkohol ).

Zatímco na čínské hranici se tlačí 66 miliónů Číňanů, demografická situace na Sibiři a DV je pro Kreml kritická – ruských občanů je na Dálném východě o rozloze 6 mil. km 2 jen poskrovnu – 6 mil. ( MOW má 12 mil. obyvatel ).

Putin proto „domorodému„ obyvatelstvu ruského DV na základě zákona účinného od 1.6.016 nabízí zdarma po dobu 5 let jeden hektar půdy v Primorském kraji  - od 1.10.016 bude Kreml 1 hektar nabízet na celém Dálném východě, a ve třetí etapě od 1.2.017 bude nabídka jednoho hektaru zdarma platit pro každého občana RF, jenž se na DV přestěhuje.

Na internetu reklama praví, že vyřízení žádosti online netrvá déle než 15 minut, ve skutečnosti musí mít žadatel promyšlený podnikatelský záměr. Po 5 letech může půdu od státu odkoupit či si ji pronajmout, v obou případech za podmínky, že ji nebude pronajímat cizincům ( Číňanům ).

Maximálně může jedna rodina získat 10 ha půdy.

Do 15.7.016 bylo zaregistrováno jen 2.000 žádostí (noví dálnovýchodní farmáři budou muset překonat hlavně izolaci, silniční infrastruktura, ani žádná jiná, zde neexistuje, šlo o zakázanou oblast, kam se smělo jen na propustku ( gulagy, vojenské základny ).

 

Celkem Kreml dává veřejnosti k dizpozici 140 mil. ha, tj. 23% půdy devíti ruských dálnovýchodních provincií – Primorské, Chabarovské, Magadanské, Amurské, Kamčatské, Čukotské, Sachalinské, Jakutské a Židovské ( Židé se však na DV k čínským hranicím nehrnuli, Stalin za tuto autonomní oblast z roku 1928 dostal zaplaceno od mezinárodních židovských organizací, třebaže ty za svoje peníze žádaly Židovskou autonomní oblast na Krymu či na Ukrajině).

Nejlepší půda u malebného jezera Chanka (95 km dlouhé) na jihozápadě u čínských hranic 160 km od Vladivostoku, je již rozdaná prominentům Primorského kraje.

 

Putin se očividně inspiroval Lincolnovým zákonem z roku 1862/Homestead Act, který sehrál klíčovou úlohu při osídlování Divokého Západu. Rodiny získaly do vlastnictví půdu, pokud na ni nepřerušovaně hospodařily po dobu 5 let, zrušen byl až v roce 1976.

 

Vladivostok byl bolševiky na bělogvardějcích dobyt jako poslední – v roce 1922. Stal se přestupním dopravním uzlem pro deportaci miliónů třídních nepřátel do dálnovýchodních gulagů, ve kterých zemřel mj. jeden z nejvýznamnějších ruských básníků 20.stol., literární kritik a překladatel Ossip Mandelštam /1891 Varšava – 12/1938 /, člen básnického hnutí akméistů, jehož manifest 1913 napsal, studoval na Sorbonně a v Heidelbergu, protože Petrohradská univerzita Židy nepřijímala.

Se svoji manželkou byl několikrát zatčen, poprvé poté, co 1933 napsal protistalinský epigram, když na vlastní oči viděl důsledky bolševické kolektivizace na Krymu ( velký hladomor ), zatčen byl v 5/34, ale nebyl odsouzen do gulagu, ale „ jen „ do vyhnanství v permské oblasti – výměnou za oslavnou ódu na Stalina, mohl vyhnanství trávit ve Voroněži.

 

V roce 37 v době čistek/moskevských procesů z let 36-39 na něj Strana opět zaútočila, Mandelštama se zastali spisovatelé Josif Prut + Valentin Katajev.

V 5/38 získal se ženou povolení odjet z Voroněže do MOW „ na dovolenou „ , kde byl okamžitě zatčen, v 8/38 byl za kontrarevoluční činnost odsouzen ke 4 letům v nápravném táboře/gulagu, zemřel již v 12/38 v tranzitním táboře Vtoraja rečka u Vladivostoku na hlad a zimu.

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | středa 21.9.2016 11:35 | karma článku: 20,86 | přečteno: 947x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz