Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin hrozí základnou 86 km od US hranic, intervenovat bude i v Libyi

Západ nadhodnocoval SU hrozbu a podhodnocoval ruské ambice. Také na Hitlerův Mein Kampf mezinárodní společenství nereagovalo, třebaže v něm Hitler přesnými slovy popsal, co bude dělat.

Severně od Karpat neexistují žádné přirozené bariéry, které by teritoriálně ambicióznímu Putinovi zabránily obsadit východní hranice EU, táhnou se zde jen planiny od Dněpru přes Ukrajinu k pobaltským státům a k PL.

Putin, jenž by rád zopakoval Hitlerovu Blitzkrieg směrem na Západ ( ????? ???????? ??????????? ????????? ??????????????? ?????? http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001201512310038?index=0&rangeSize=1 ) , vyhrožuje, že východní hranice EU  „ rozhodně „ nejsou definitivně  dané, ale zatímco Hitler si smlouvou se Stalinem pojistil východní hranice, Putin narazil na tvrdý odpor Merkelové již v roce 07, kdy předsedala EU.

Německo-ruské smlouvy o „ vzájemné výpomoci „ : tajná smlouva s protokolem z roku 1881, obnovená 1884 + 1887, Brestlitevská z 3/1918, prosazená Leninem a vyjednaná Trockým ( viz můj článek Brestlitevský mír militaria.cz ), Rapallská z roku 1922, kterou oba státy, aby se dostaly z mezinárodní izolace, obnovily diplomatické styky, zřekly se vzájemných válečných reparací a začaly spolu obchodně i vojensky spolupracovat ( budovat armády ).

Následovala německo-SU smlouva o neutralitě z 4/1926, německo-SU úvěrová a obchodní dohoda z 19.8.1939, kterou Hitler poskytl Kremlu úvěr ve výši 200 mil. říšských marek se sedmiletou splatností ( což KSČ v Protektorátu nemedializovala ), třebaže nacistická ideologie kvalifikovala bolševiky za židobolševiky, a Slovany za untermenschen ( Hitler hned po nástupu do funkce říšského kancléře podepsal dohodu se sionisty o odchodu Židů výměnou za sionistické peníze, nacistům židovské peníze voněly ).

Hitler neměl ropu ( Rumunsko), železnou rudu ( Švédsko ), ani potraviny, stejně jako Stalin, jenž dovážel obiloviny z Ukrajiny a sóju z Mandžuska.

3.8.39 japonský genštáb přistoupil k ose BER-Řím, což Kreml vřele uvítal (!). 15.9.39 bylo uzavřeno příměří v konfliktu Nomonhan, ve kterém japonská armáda utrpěla porážku, a začala obchodní jednání mezi Kremlem a Japonskem, zejména o japonských koncesích k těžbě černého uhlí na Sachalinu, který Rusové zabrali celý v roce 45, a o japonském rybolovu na Sibiři.

SU-německý pakt o neútočení ze 23.8.1939 ( s Čínou byl podepsán v roce 1937 ), a německo-SU dohoda o vymezení hranic a o přátelství z 28.9.39, poté co Hitler a Stalin rukou společnou a nerozdílnou napadli PL a rozpoutali 2.sv.válku.

Úzká spolupráce bolševiků s Hitlerem bolševikům vynesla spolupráci s japonským genštábem, který s bolševiky spolupracoval i po celý rok 1941.

Od 9/39 do 4/41 obě země váhaly, zda uzavřít vzájemný pakt o neútočení, který zavazoval k aktivní přímé vojenské spolupráci v boji proti společnému nepříteli, či pouhou dohodu o neutralitě, která smluvní strany pouze zavazovala nespolupracovat se společným nepřítelem.

Do roku 1940 Kreml prosazoval dohodu o neútočení s Japonskem, protože pouhá neutralita by zkomplikovala vztahy SU s Čínou a s jejím spojencem Eleanor Rooseveltovou, aniž by zaručila SU sibiřské hranice proti japonskému útoku.

Japonsko však na užší vztahy s bolševiky nevěřilo, trvalo jen na neutralitě.

Po pádu Francie a s růstem japonského vlivu v jihovýchodní Asii Stalin obrátil, a souhlasil se smlouvou o neutralitě s podmínkou, že se Japonsko vzdá svých těžebních koncesí na severním Sachalinu, s čímž Japonsko souhlasilo za podmínky, že Kreml ( s Rooseveltem) přestane podporovat Čankajška, jenž se obával japonsko - SU rozdělení Číny ( Kreml požadoval Vnější Mongolsko, Tibet, ujgurskou autonomní provincii Sin-t´iang  na severozápadě Číny, která leží v srdci euroasijského kontinentu, a hraničí i s RF  ).

Tato japonská podmínka porušovala čínsko-SU smlouvu z roku 37, což Stalinovi nevadilo, natož aby mu v rozdělení Číny bránila nějaká Charta Společnosti národů.

1.12.39 Čankajšek v dopise Stalinovi zopakoval svůj návrh na čínsko-SU pakt proti Japonsku s tím, že po válce Kremlu povolí stálé vojenské základny v Číně a udělí mu zvláštní ekonomická privilegia, ale vidina přivlastnění si Vnějšího Mongolska, Tibetu a ujgurské provincie byla pro Stalina lákavější.

23.2.40 Čankajškův emisar v Kremlu velebil vojenskou moc Rudé armády/RA a nazval ji „ sestrou „ čínské národní revoluční armády, v 11/40 Čankajšek velebil VŘSR, ale SU agrese vůči FS ze dne 29.11.39, v důsledku které byl Kreml vyloučen ze Společnosti národů, a kterou se oficiálně zapojil do 2.sv.v. po boku Hitlera ( de facto již 17.9.1939, kdy zákeřně napadl PL, bránící se Hitlerově agresi, ale tuto agresi vůči PL Kreml tajil, viz moje články Ruská Blitzkrieg proti Finsku I +II ), kterou jednohlasně světová veřejnost odsoudila, Čankajška donutila, aby se bezvýhradně postavil na stranu Západu ( SU agresi vůči FS odsoudila i německá veřejnost, přestože Hitler hrozbami donutil Oslo, aby nepovolilo britsko-francouzským jednotkám průchod přes norské území na pomoc Helsinkám ) …

Po Putinově ostudném zabrání Krymu oficiální fotograf Elysejského paláce uličnicky na zámku Bénouville zvěčnil  Merkelovou, Hollanda, jízlivého Putina a zamračeného Porošenka, kteří se za dozoru Merkelové a Hollanda za vzájemných urážek na 15 minut nepřátelsky setkali.

Putin slíbil vrátit do Kyjeva ruského velvyslance, jestliže Porošenko stáhne z východní Ukrajiny ukrajinskou armádu, Porošenko požadoval diplomatické uznání prezidentských voleb na Ukrajině ze strany Kremlu, stažení ruských vojáků z východní Ukrajiny, a Putinův závazek, že vůči Ukrajině nepoužije vojenskou sílu, což Putina rozlítilo.

Setkání domluvil Hollande na večeři s Putinem den předtím 5.6.014 ( normandské slavnosti),třebaže Putin setkání s Porošenkem odmítl.

Nakonec jej Hollande přemluvil za podmínky, že setkání nebude filmováno ani fotografováno.

Fotografie, neplánovaně 6.6.014 pořízená pro Historii, byla proto zapečetěna a uložena do archívu Elysejského paláce, protože Putin protestoval, že společná fotka nebyla předjednána, a že společnou fotografií by uznal zvolení Porošenka za ukrajinského prezidenta ( 25.5.014), třebaže je dle Putina ukrajinským/ novoruským prezidentem jen Putin ( v té době ještě ve všech pádech Kreml skloňoval slovo NovoRusko ).

26.8.016 fotografii zveřejnil list Le Monde.

1.9.016 US ministerstvo financí vyhlásilo další protiruské sankce, a to proti 37 jedincům a firmám jak z RF tak z Ukrajiny, kteří se podílejí na stavbě okupantského mostu z Krymu přes Kerčskou úžinu na ruskou pevninu. Potrestána byla mj. ruská společnost ABR Management ( 12/011 Petrohrad ), což je filiálka Banky Rossija, která finančně vyživuje Putinovu kliku.

Evropské státy nereagovaly na ruské agrese vůči Moldávii (zabrání a okupace Podněstří 92), v Gruzii v letech 92-93 ( napadení Abcházie ), v Čečně 94-96 + na Putinovu agresi v roce 99 za lží o čečenských teroristech, třebaže bombové útoky proti ruským panelákům provedla FSB.

EU ( proruská diplomacie sociálního demokrata Franka Steinmeiera ve všech jeho funkcích ) nereagovala ani na následnou násilnou „ normalizaci „ Čečny, včetně rozbombardování Grozného i s civilisty. Proto si Putin dovolil agresi vůči Gruzii v 8/08, zabrání Krymu v 3/014 a ozbrojenou intervenci v Sýrii, během které ruské letectvo znovu předvádí své barbarské akce – bombardování měst, civilistů i nemocnic v nich.

Putin nechtěl nezávislost Kosova ( Čečna a Tatarstán apod. se chtějí rovněž odtrhnout od RF ), protože v mafiánském Kosovu měly ruské tajné služby eldorádo.

Svého času Washington obvinil z vypuknutí válek na Balkáně Berlín ( Helmuta Kohla ), jenž podpořil vyhlášení nezávislosti Slovinska a Chorvatska, třebaže US + EU byly ostře proti, a požadoval jejich diplomatické uznání – v opačném případě Kohl hrozil vystoupením Německa z EU.

Nakonec se US s BER spojily, což vyvedlo z míry Británii, Francii a NL, které měly obavy ze sjednoceného Německa. Tehdejší německý ministr obrany Volker Rühe vyzýval státy NATO, aby vůči Miloševičovu Srbsku zakročily přímo mimo rámec OSN, aby se vyhnuly ruskému vetu.

Kreml vpád do Gruzie v 8/08 připravoval celá léta, k odvedení pozornosti Kremlu posloužily LOH v Pekingu ( pro okupaci Krymu zneužil ZOH v Soči ).

Z vojenského hlediska „ spontánní odpovědˇ“ ruské armády na „ gruzínské provokace „ formou rozsáhlé pozemní, letecké a námořní ofenzívy nebyla technicky ani jinak než pečlivě naplánovaně proveditelná.

Přes ruské žoldáky v tzv. JO Putin koncem července 08 zinscenoval brutální provokace vůči Gruzii, kterým Saakašvili nemohl nečinně přihlížet, musel své občany chránit. Jakmile se však gruzínská liliputánská armáda pohnula, Putin se na ni 12.8.08 za nečinného přihlížení EU (Sarkozyho) a NATO vrhl v rozsáhlé nachystané ofenzívě.

V 7/016 Putin na jím okupovaném Krymu rozmístil protivzdušný systém  S-400, čímž se opět vysmál nejen minským dohodám, třebaže, jak Kreml moc dobře ví, ruská síla spočívá jen ve slabosti nepřítele, jak ukrajinského, tak západního ( ruská intervence v Sýrii ).

25.8.016 Putin nařídil již stou prověrku plné bojové pohotovosti, včetně civilních úřadů, a také rozhodl, kolik gramů chleba denně budou dostávat občané Petrohradu za 3.světové války.

http://niezalezna.pl/84083-polskie-f-16-przechwycily-rosyjski-samolot-w-okolicach-krakowa /Putin testuje připravenost NATO, 29.7.016 se ruská stíhačka proháněla nad Krakowem, a protože Putinova vojenská doktrína počítá s nasazením jaderných zbraní, Kreml staví stovky podzemních velitelských protiatomových bunkrů, jak píše The Washington Free Beacon v článku Russia Building Dozens of Underground Nuclear Command Bunkers.

NATO's Supreme Allied Commander Europe Gen. Curtis Scaparrotti warned that Moscow is considering using low-yield nuclear weapons in a future conflict in order to conclude it to its advantage, confident that the West would not respond with nuclear weapons of its own/ protože Putin si je jistý, že Západ mu jaderný úder nevrátí, viz Obamovo prohlášení, ale i „ analýzy „ Putinovy TV Russia Today.

Russia's nuclear war preparations are estimated to cost billions of dollars, which has also brought criticism over past American aid to Moscow that was supposed to have been used to help secure their nuclear facilities and not as a means of enhancing them for military purposes / K modernizaci ruského jaderného potenciálu hojně přispěla i US finanční pomoc, kterou Washington Kremlu vyplácel po celá 90.léta na údržbu jeho jaderných zařízení …

Viz : Putinův spojenec hrozí Američanům : Hlasujte pro Trumpa, nebo vás zasypeme atomovými bombami/Putin ally : Vote for Trump or face nuclear war.

2.9.016 Putin oznámil Japonsku, že jim Kurily nikdy nevrátí, viz můj článek Kurily a neexistence rusko-japonské mírové smlouvy.

7.9.016 ruská stíhačka tradičně ohrožovala hlídkový letoun US námořnictva ve VP nad  Černým mořem, ke kterému se přiblížila na 3 m, což Kreml dementoval s tím, se pilot ruské stíhačky choval „ profesionálně „ .

????? ???????? ???? ?????????? ? ??????? ???? ??

Šojgu 6.10.016 překvapil NATO prohlášením, že RF bude mít vojenskou základnu 86 km od US hranic na Čukotce v rámci vojenského pásma, které se potáhne od Primorského kraje ( Vladivostok) k poloostrovu Kola.

http://svegienovosti.mirtesen.ru/blog/43045463068/SHoygu-oshelomil-NATO-zayavleniem-o-voennoy-baze-RF?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&domain=mirtesen

Šojgu možná reagoval na urážku Putinova image v USA/? ??? ????????? ????????? ?????????? «?????»  http://by24.org/2016/09/18/putin_toilet_fresher/

V 7/015 Gruzie obvinila Kreml z provokací, kdy Kreml v jižní části tzv. JO, kterou Putin obsadil a okupuje, rozmístil ruské hraniční znaky a natáhl ostnatý drát - v důsledku této Putinovy nezákonné expanze se pod kremelskou kontrolou záměrně ocitla část ropovodu Baku – černomořský  západogruzínský terminál Supsa, který provozuje ropný koncern  BP-Ázerbájdžán, a taktéž část plynovodu.

2.10.016 ropný koncern BP oznámil, že dočasně z preventivních důvodů uzavřel 830 km dlouhý ropovod Baku-Supsa  + plynovod  do Gruzie ( od roku 06 je v provozu anglosaský ropovod Baku -Tbilisi-Ceyhan/BTC, který se Putin chystá uchvátit po okupaci Baku a Tbilisi ).

26.9.016, v době kdy dle OSN a světového tisku ruské letectvo barbarsky bombardovalo syrské Aleppo, včetně nemocnic, kdy Putin po svém činu Washingtonu vyhrožoval, aby se neopovážil po rozbombardování nemocnice zasáhnout, pro Putina přišla nepříjemná zpráva z Teheránu, kde sice vládne z nouze s ním spolupracující režim, ale spolupráce by mohla být ještě lepší, kdyby v íránských prezidentských volbách 2017 vyhrál radikální islámistický student, jenž se zúčastnil obsazení US ambasády v Teheránu ze dne 4.11.79 , kde několik stovek íránských studentů zajalo 66 US diplomatů, za jejichž propuštění halasně požadovali vydání šáha Íránu.

Avšak Mahmúd Ahmadinežád, fašistický provokatér ve stylu fašisty Žirinovského a íránský prezident v letech 05-013, původním povoláním učitel, 26.9.016 oznámil, že svoji prezidentskou kandidaturu pro volby 29.5.017 stahuje.

Stažení kandidatury mu doporučil duchovní vůdce Alí Chameneí, zda však umírněný Hasan Rohání ve volbách uspěje i v dalším období, je otázkou, Roháního popularita klesá s tím, jak ani po podepsání jaderné dohody z 7/015 hospodářský zázrak nenastal, Rohání by se tak mohl stát prvním prezidentem, jenž neuspěje ve znovuzvolení ( propustil z vězení kanadskou občanku íránského původu antropoložku Homa Hoodfar, uvězněnou v 6/016 pro vyzvědačství ).

Alí Chameneí, politický arbitr a nejvyšší duchovní autorita země, své rozhodnutí sdělil svým studentům s tím, že Ahmadinežádovi poskytl jen radu, o kterou Ahmadinežád požádal.

Chameneí uvedl, že Ahmadinežád by zemi rozdělil na dva tábory v době, kdy potřebuje být jednotná ( populista  a rasista Ahmadinežád rozděluje i samotný tábor konzervativců, kdy jej odmítají liberálové i tradicionalisté ).

Duchovní vůdce Íránu se otevřeně vyslovil k prezidentské kandidatuře pretendentů poprvé, poukázal na rok 09, kdy Ahmadinežád po vzoru Putina masově zfalšoval volby, takže do ulic v celé zemi vyšly statisíce demonstrantů.

Ahmedinežád z demonstrací obvinil ministra zpravodajství Gholama Hossejna Ezeila s tím, že demonstracím nedokázal předejít ani je potlačit. Alí Chameneí však návrh na Ezeilovo propuštění vetoval,  Ezeil se stal gen. prokurátorem, a Ahmadinežád od roku 011 hrál v prezidentské funkci mrtvého brouka, v 3/012 byl prvním íránským prezidentem, jenž byl pro své prezidentování vyslýchán parlamentem.

Ahmadinežád pochází z chudé rodiny, za svoji aktivní účast v islámské bolševické  revoluci ( třídní nepřátelé byli popraveni, jejich majetek byl zkonfiskován ve prospěch chudých „ Ahmadinežádů „  ) v hodnosti příslušníka Islámských revolučních gard byl odměněn funkcí provinčního guvernéra, z funkce však byl sesazen po zvolení umírněného Mohamada Chatámího prezidentem /97-05, vyzýval k Dialogu civilizací /.

V roce 03 se stal Ahmadinežád starostou Teheránu, na radnici zrušil veškerá liberální rozhodnutí svých předchůdců.

Putin se volbami stresovat nemusí, 18.9.016 parlamentní volby již poté, co veškeré opozici nasadil náhubek či postavil náhrobní kámen, opět zfalšoval, a tudíž drtivě vyhrál. Putin své volební vítězství ohlásil jednu hodinu po uzavření volebních místností, kdy bylo sečteno pouze 7% hlasů.

Volební účast byla oficiálně 47.8 %, ve skutečnosti pod 40% , dle zahraničních odborníků ze 111 miliónů voličů přišlo k urnám pod 45 mil., z nich pod 20 mil. dalo hlasy Putinově straně, tj. jen jedna pětina voličstva.

Vysvětluje to, proč Putin pár týdnů před volbami označil prominentní agenturu Levada za zahraničního agenta – agentura Levada by spatřovala problém v zející propasti 85% respondentů, kteří Putinovým agenturám pro průzkum veřejného mínění před volbami odpověděli, že budou volit Putinovu stranu, a zhruba 18% voliči, kteří svoji stranu k volbám skutečně přišli volit.

Ruská společnost má obavy z propadu ruské ekonomiky + z autoritářství  Putinovy kliky, kdy Duma funguje jen jako Putinovo razítko ( Ilja Ponomarjov, jenž jako jediný poslanec Dumy hlasoval v roce 014 proti připojení Krymu k RF, byl zbaven poslanecké imunity a bylo proti němu zahájeno trestní stíhání, včas ještě emigroval do US ),  a obává se, aby Putin nezatáhl RF do války.

400 pozorovatelů OBSE + několik stovek ruských dobrovolníků mělo přístup jen do určitých hlasovacích místností, nesměli všude, kam by chtěli, mohli navštívit jen jednu volební místnost, takže nemohli porovnávat. O svém příchodu museli organizátory s předstihem informovat, zkontrolovat sečtené lístky  nemohli, třebaže z mnoha míst hlásili podezřele stejné procento hlasů pro Jednotné Rusko, např. v Saratově ve většině volebních okrsků Putinova strana dostala identických 62.2% volebních hlasů ( 4.3.012 byl Putin „ zvolen „ 63.6% hlasů, Putin prohlásil, že ruští občané politicky vyspěli, putinoidi Putinovo třetí „zvolení“ nazvali „ ruským jarem“   ).

Nejokatější a nejjednodušší podvodnou volební metodou jsou v RF „ speciální volební obvody „, ve kterých platí zvláštní volební režim, které Putinovu diktaturu volebně zachraňují - 20 z 85 ruských volebních provincií/regionů  ( včetně okupovaného Krymu )  byly zaplaveny „výjimečnými“  hlasovacími výsledky, např. Čečensko od Putinovy normalizace má volební účast 96% s 90% odevzdaných hlasů pro Putina, stejně tak Tatarstán či republika Tuva na hranicích s Mongolskem.

Aby Putin obdržel ústavní dvoutřetinovou většinu, musel z volebního procesu vyloučit nefalšované opoziční strany - opoziční sociálnědemokratická strana Jabloko vedla sebezničující volební kampaň tím, že kritizovala anexi Krymu, strana Parnas zastřeleného Borise Němcova ( 27.2.015 pod Putnovými okny ) neměla vůbec žádnou šanci před volbami promluvit, její jedničku na kandidátce, ex premiéra Michaila Kasjanova, ruská TV Russia Today vláčela bahnem, a na volebních mítincích Kasjanova napadaly skupiny „ neznámých agresorů „ .

Alexej Navalnyj, jenž upozorňuje na korupci Putinových činovníků, dostal podmínku, aby nemohl kandidovat.

Markantním rozdílem mezi volební kampaní v 12/011 za „ prezidenta „ Medvěděva a „ premiéra „ Putina, kdy se po zfalšovaných volbách konal 011/012 bouřlivý ruský majdan nejen v MOW a v Petrohradě, ale i ve Vladivostoku, Novosibirsku  a v dalších velkých městech, je nápadné ticho po volbách z 18.9.016.

Putinova klika zakázala „ srocování „ na ulicích - každému, kdo již ve trojici diskutuje nějaké protiputinovské téma, hrozí zatčení za nepovolené srocování.

Pouze na sociálních sítích si milióny Rusů stěžují na zloděje volebních hlasů – Putinovo Jednotné Rusko.

11.10.016, dle tvrzení listu Izvěstija  ( v listu Pravda není pravda a v listu Izvěstija nejsou informace ), Kaddáfího generál Chalífa Haftar, jenž se v roce 011 Kaddáfímu vzepřel ( dnes na východě Libye velí své soukromé Putinem sponzorované armádě ex Kaddáfího důstojníků s názvem Libyjská národní armáda/LNA ), jenž neuznává libyjskou vládu podporovanou OSN, požádal Putina o vojenskou pomoc proti islámistům, což v překladu znamená pro vybojování kontroly nad ropnými terminály. Žádost o vojenskou intervenci v Libyii dovezl Putinovi libyjský velvyslanec v Rijádu Basset al-Badri, jenž údajně dle ruských médií 28.9.016 již požádal Kreml o dodávky zbraní.

Autor: Andrea Kostlánová | středa 12.10.2016 8:09 | karma článku: 23,41 | přečteno: 1749x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz