Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kreml řešil neochotu ruských záložníků a branců bojovat v Sýrii

Velvyslanec RF Orlov byl v 10/015 předvolán na francouzské ministerstvo zahraničních věcí poté, co Kreml obvinil francouzský letoun, že se nebezpečně přiblížil k letadlu šéfa ruské dumy. Rusové se nakonec po protestu švýcarské

vlády, že jde o dezinformaci, Francouzům omluvili.

Diplomatická roztržka mezi PAR a Kremlem

Viz novinky.cz ze 4.10.016 V samotném srdci Švýcarska/CH se ukrývá kus ruského území, CH vláda 25.9.016 schválila CH tajným službám elektronickou špionáž na internetu a odposlouchávání mobilů.CH tajné služby budou moci monitorovat veškerou mezinárodní komunikaci, která přes CH prochází kabelovou sítí.

Hollande, jenž zrušil návštěvu Varšavy poté, co tato zrušila nákup 50 kusů vojenských vrtulníků od společnosti Airbus, 8.10.016 uvedl, že si „klade otázku“, zda má nadcházející setkání s Putinem smysl.

Hollande prohlásil, že bombardování nemocnic v Aleppo ze strany ruského letectva bylo úmyslné, a že za tyto válečné zločiny budou před mezinárodní soud postaveni všichni, kdo se na nich podíleli, včetně ruských lídrů.

Francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault 10.10.016 oznámil, že PAR požádá Mezinárodní trestní soud v Haagu o vyšetření válečných zločinů, kterých se dopouští syrské a ruské síly bombardováním Aleppa ( Groznyj i s civilisty Putin nechal srovnat se zemí v 12/99 ) .

Ale protože ani Sýrie ani Kreml neratifikovaly úmluvu o zřízení tohoto soudu, mohou před tímto soudem stanout jen po rozhodnutí RB OSN, v níž má Kreml právo veta.

Ruské letouny bombardují druhé největší město Sýrie Aleppo fosforovými, zápalnými a bombami s tříštivou municí, a na civilisty z vrtulníků shazují barely s chlorem, přestože ve východní části Aleppa, držené povstalci, mezi kterými nepřevažují džihádisté, uvízlo 250.000 civilistů.

PAR a OSN mají zaznamenána četná svědectví od pracovníků OSN, místních obyvatel + pracovníků  Mezinárodního Červeného kříže.

„Tato bombardování jsou válečnými zločiny, které si zodpoví všichni, kteří se na nich podílejí, včetně ruských představitelů,“ uvedl ministr, jenž 6.10.016 navštívil Moskvu, která poté v RB OSN jako jediná vetovala francouzský návrh rezoluce na okamžité zastavení bojů v Aleppo.

Lavrov k ruskému vetu poznamenal, že francouzští iniciátoři rezoluce chtěli nezákonně pod pláštíkem OSN svrhnout Asádův režim za pomoci mezinárodního terorismu …

Také gen. tajemník OSN 10.10.016 již po několikáté požadoval mezinárodní prošetření válečných zločinů v Aleppo, což žádal již francouzský návrh rezoluce z 5/014, který v RB OSN vetoval Kreml a Peking.

Putinovu intervenci v Sýrii odsoudil i bývalý mluvčí Michaila Gorbačova Andrej Gračev s tím, že Putin opakuje SU chybu z Afghánistánu, a odsoudil i Putinovu konfrontaci se Západem ( viz jeho rozhovor pro francouzskou TV5 Monde ze 16.10.016).

11.10.016  Komsomolskaja pravda ????????? ?????? ?????? ??????? ????? ?? ???????????? ???????? ??????? ???? ??????????????? ???????? ??????? ???? ?????????? / Putin halasně zrušil svoji soukromou návštěvu Francie, dojednanou před rokem a potvrzenou před měsícem v době, kdy se US pokoušely vyjednat s Kremlem dohodu o příměří mezi Asádovými vojsky a povstalci v Aleppu ( příměří vydrželo 6 dní, ruské letectvo poté bombardovalo východní část Aleppa ještě brutálněji ).

Zrušil ji poté, co mu Hollande nabídl jen jednání o Sýrii a obvinil Rusko z válečných zločinů v Sýrii. Putin prohlásil, že by Hollande ( jenž v rozhovoru pro Reuters uvedl, že se s Putinem v Elysejském paláci 19.10.016 nesetká, když se Putin bombardováním civilistů v Aleppo snaží udržet u moci zločinecký režim Asáda) měl být zdvořilejší.

Zrušení Putinovy cesty potvrdila ruská státní agentura TASS, třebaže stejně jako všude na Západě má Putin vlivné přátele i v PAR, nejenom jím placenou Marinu Le Pen a Sarkozyho, ale i ex francouzského premiéra  a přítele Sarkozyho Francois Fillona, a další., mj. Thierry Mariani, jenž jako poslanec NS zorganizoval dva výlety jemu blízkých francouzských poslanců za Putinem na okupovaný Krym.

Mariani po Hollandově odmítnutí setkat se s Putinem pro TV Russia Today uvedl , že „ svým odmítnutím se Hollande snížil na úroveň US politiky“ …

Putin měl původně při návštěvě Francie oficiálně zahájit provoz nové ortodoxní katedrály, druhé největší na světě, a shlédnout výstavu ruského umění.

O povolení monstrózní stavby u Eiffelovy věže požádal v roce 07 moskevský patriarcha Kirill při své návštěvě PAR s tím, že by si stavbu přál Putin, Sarkozy jako prezident horlivě přikývnul, zatímco tehdejší levicový starosta PAR Bertrand Delanoe byl zásadně proti.

Putinovi se za Sarkozyho podařilo získat do vlastnictví ruského státu i ortodoxní katedrálu v Nice. Putin/FSB získává jednu nemovitost ruské vnější ortodoxní církve za druhou, v každém ortodoxním kostele je rezidentura FSB, která verbuje pro Putinovy služby místní občany ruského etnika jako pátou kolonu.

Bojovníci IS poprvé 2.10.016 zaútočili v Iráku bezpilotním letadlem.Dron po přistání vybuchl, těžce zranil dva francouzské příslušníky zvláštních jednotek a zabil dva kurdské milicionáře. Bomba umístěná na dronu byla odpálena na dálku nebo explodovala pomocí časového spínače.

Trud.ru

?? ????? ??? ?????? ?????? ? ???????? ?????????? TMC, ??? ?? ???????? ???????? ? ???????????????? ??????????? ???????.

«? ????????? ????, ????? ?? ??????? ????????? ????? ?? ?? ????????, ????? ?? (?????) ????????? ?????? ??, ??? ?????? ?????? ? ????????? ???????, ?? ???? ???????????? ??????? ??????, ??????? ?????? ????????? ??????? ? ????? ???, ??? ??? ???????????, ? ??? ??? ???? ?????? ?????? ??????», - ?????? ??????????? ?????????.

12.10.016 Američané na den Kryštofa Kolumba řešili, zda byl Kolumbus synem italského tkalce, když jeho vzdělání naznačuje, že byl spíše naturalizovaným portugalským šlechticem litevského původu ( litevským knížetem) http://www.draugas.org/news/was-columbus-a-lithuanian-prince/.

Ve stejnou dobu se v Petrohradě rozhodli pojmenovat jednu ulici Ivan Hrozný.

? ?????????? ???? ?? ???? ?????????? ????????????? ? ????? ????? ????????  http://govoritmoskva.ru/news/96177/.

Putin, jenž se snaží o přerozdělení světa ve prospěch své kliky, řešil jiné věci – 3. světovou válku. Putin několikrát prohlásil, že je křestˇan i muslim, a protože neprahne po houfu panen v posmrtném životě, musí jím vyvolávanou světovou válku vyhrát.

Viz Putinovo poselství účastníkům konference Rusko-islámský svět -  ?????????? ????????? ?????? ??????????????? ??????? «?????? – ????????? ???»  http://kremlin.ru/events/president/letters/52011 ).

Na tuto válku, kterou rozpoutává, Putin pečlivě připravuje i státní správu RF/ ????????????, ??? ? ??????? ? ?????? ????? ???????? ??????? http://izvestia.ru/news/637442#ixzz4Myu9Y34G , v 10/016 povolal zpět ze zahraničí do RF i s jejich rodinami veškeré ruské prominentní byrokraty, 22.9.016 při likvidaci požáru v době míru, údajně ve skladišti plastových výrobků v MOW, zemřelo 8 hasičů, na které spadla zřícená střecha jako na děti beslanské školy číslo Jedna 1.9.04.

Putin řeší i neochotu ruských vojáků jít bojovat do Sýrie, proto ruská vláda předložila Dumě návrh zákona o „ krátkodobých „ kontraktech v zahraničí pro ruské brance a záložníky, které budou moci ( tj. v kremelském slovníku „ muset“ ) podepisovat jeden měsíc před skončením své vojenské služby, a to na dobu vágně formulovanou „  kontrakt skončí po skončení podmínek, které k podepsání kontraktu vedly, nejpozději však do 1 roku od jeho podepsání „ .

Zatím jde většinou o službu na letecké základně Hmeimim v Latakiji.

Putin 5.10.016 poprvé od roku 03 zahájil zasedání Dumy, přičemž nově zvoleným poslancům vzešlých z komických voleb z 18.9.016 zavelel, aby se jako poslanci řídili jen dvěma pohnutkami „ RF musí být jednotná a silná, protože ji k tomu předurčuje historie „, parafrázoval slova ministerského předsedy Mikuláše II Pjotra Stolypina, jenž v Rusku zahájil éru moderních reforem, byl zavražděn v roce 1911 (49).

Putin dodal, že mu poslanci musí pomoci učinit z ruské armády odstrašující sílu, aby tím zajistili bezpečnost RF.

Šéfem Putinovy Dumy se stal jeho přítel Vjačeslav Volodin, protizápadní fanatik, jenž je na US seznamu sankcionovaných Putinových přátel, branný výbor Dumy byl svěřen Řezníkovi z Čečny, válečnému zločinci generálu Vladimíru Šamanovi, t.č. v důchodu.

První texty Dumě předložené Putinem dokladují Putinovy priority – nikoliv ekonomika, ale ratifikace jeho smlouvy s nevoleným Asádem o ruské letecké základně v Sýrii na věčné časy, + suspendování smlouvy s US o recyklaci plutonia z jaderných hlavic, podepsané po skončení studené války ( pro její obnovení Putin výsměšně požaduje, aby se US vojáci stáhli ze zemí, které do NATO vstoupily po roce 00, aby US zrušily protiruské sankce, včetně tzv. zákona Magnitský, a vyplatily RF finanční kompenzaci za škodu, kterou během sankcí utrpěla ) …

Putin běžně využívá smlouvy o spolupráci k vydírání – již v roce 07 pozastavil smlouvu o konvenčních silách v Evropě, kterou poté vypověděl v 3/015.

Třetím dokumentem, který Putin předložil Dumě, byl nový Putinův dekret pozastavující další rusko-US smlouvu o spolupráci podepsanou v roce 013 O spolupráci ve vědeckém výzkumu a vývoji jaderné energie s odůvodněním, že  „ v současné krizové době není vhodné vpouštět US občany do ruských jaderných zařízení „  .

V 11/59 Chruščov hrozil jaderným vymazáním US, také Putin hrozí jadernou válkou, viz ? ??????? ??????????? ?? ????? ?? ?? ???-3

http://www.interfax.ru/russia/533093, Duma na výzvu místopředsedy zahraničního výboru Dumy Alexeje Chepa hlasovala pro vypovězení smlouvy “ START 3” /ruská CHB-3, kterou v 4/010 v Praze podepsali Obama s Medvěděvem , a jejíž budoucí neprodloužení avizoval ve finanz.ru putinoidní senátor Viktor Ozerov v 7/016.

Tzv. START 3 navazuje na START1 ( jednání o omezení zbrojení začala 1969 oplátkou za to, že US, oslabeny neúspěchy ve Vietnamu, po 21.8.68  přistoupily na okupaci ČSSR,  SU i US se navíc obávaly prvního termojaderného výbuchu Číny z 6/67 ).

1972 Brežněv + Nixon podepsali SALT1 + ABM Treaty, 1979 Brežněv + Carter podepsali SALT II oplátkou za US uznání územních zisků SU v rámci jednání Helsinské konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě, kterou Kreml marně požadoval svolat k potvrzení svých poválečných záborů již od roku 66, 1983 Reagan vyhlásil nikdy nerealizovaný program protiraketové obrany SDI, který měl SU finančně zruinovat, 1987 Reagan + Gorbačov podepsali smlouvu INF, 1991 Bush Senior + Jelcin START1 ( vypršela v 12/09).

1993 Bush Senior + Jelcin podepsali START2, od které Putin v 6/02 s radostí odstoupil poté, co Bush Junior ( za kterého zemi řídil Bush Senior ) v 12/01 ( přestala platit v 6/02) okázale odstoupil od zastaralé smlouvy ABM poté, co se údajně s Putinem nedohodl na její revizi (SU smlouvu ABM porušoval, stejně jako RF, mj. verzemi protivzdušných systemů S-300, které ničily i strategické rakety). Oba poté bizarně v roce 02 podepsali novou méně významnou smlouvu o snížení počtu jaderných hlavic SORT, která  platila do 12/012.

Vzhledem k mezinárodní “pro9/11” koalici, v jejímž rámci US Kongres na podzim 01 Putinovi odepsal většinu ruského dluhu vůči US, se spíše Bush Senior (vládl ze zákulisí) s Putinem na zrušení obou nevýhodných smluv dohodli, navíc se vzájemně těmito systémy neohrožují ( protiraketová obrana Moskvy, tzv. Moskevský systém, není účinná, a US protiraketový deštník je neambiciózně jen obranný) …

V 7/014, stejně jako v roce 012, US obvinily Kreml z porušení dohody o jaderných raketách středního a kratkého doletu s tím, že Putin testuje novou jadernou řízenou střelu ( RF má testovací zařízení v kazachstánském Sary Šagan + na Kamčatce).

Šéf ruských militaristů  imperialista Putin hrozí i novým druhem laserových zbraní, které vymaží elektroniku v nepřátelské bojové technice, zejm. v raketách, které poté své atomové nálože shodí jinde než v RF.

http://www.newsmax.com/Newsfront/putin-preparing-for-global/2016/10/13/id/753319/?ns_mail_uid=38699172&ns_mail_job=1691903_10142016&s=al&dkt_nbr=gmdj4gqc

Putin fikcí protiruského komplotu ze strany Západu řízeného Washingtonem vysvětluje své agrese všude ve světě, Putinovy provokace neberou konce, mj. viz rozmístění střel s jadernými hlavicemi v Königsbergu/ Královci /Kaliningradu.

Putin je důmyslným agresorem, proti Evropě nepotáhne jako Napoleon 1812 do Ruska, kdy během 7 měsíců počet mrtvých dosáhl 400.000, přičemž největšími jatkami se stala bitva u Borodina (u MOW), v níž během 10 hodin padlo 75.000 mužů.

O 50 let později bitvu u Borodina zdokumentoval hrabě Tolstoj /1828-1910/ v románu Vojna a mír (1869), bitva u Borodina z něho učinila pacifistu.

Hrabě Tolstoj si čile dopisoval s mladým advokátem jménem Mahátma Gándhí /1869-1948/, kterého svými názory významně ovlivnil, a změnil tak dějiny britského impéria.

Putin si jednotlivé země, které hodlá napadnout, nejprve položí na lopatky vyvoláním chaosu v nich prostřednictvím hybridní války vedené z místní ruské ambasády.

Ruský militarismus má žně i na BV, viz ruský kontrakt na dodání protiletadlového systému S-300 Teheránu /?????? ????????? ?????????? ????????? ?? ???????? ?-300 ????y http://www.interfax.ru/russia/53230, třebaže Teherán s Putinovou politikou v Sýrii nesouhlasí, viz prezident Rúhání / ???????: ????? ? ?? ?? ????????, ??? ???? ???????? ??? ?? ???? ? ????? http://ria.ru/syria_chronicle/20160306/1386071106.html.

Ruští militaristé si již v Sýrii stavějí kasárna, EU však není schopná vyhlásit další protiruské sankce za rozbombardování Aleppa ruským letectvem / EU diplomats explore sanctions against Russians over Aleppo raids  https://www.ft.com/content/81277e84-9086-11e6-8df8-d3778b55a923

Extend European sanctions to keep Russia in check

https://www.ft.com/content/980274f4-9123-11e6-a72e-b428cb934b78

Putinovo ministerstvo obrany v případě vyhlášení nových protiruských sankcí Washingtonu pohrozilo tvrdou odvetou/ ? ?????????? ??? ????????? ?????????? ??????????? ????? ?? ????? ??????? http://www.interfax.ru/world/533092 .

Berlínské setkání Putina s Merkelovou a Hollandem

Pár hodin před setkáním v BER Putin okázale telefonoval Bašíru Asádovi.

V 1.00 ráno 20.10.016 Merkelová a Hollande před novináři prohlásili, že pracovní setkání s Putinem v BER bylo velmi tvrdé, Putin přislíbil jen  „ pauzu „ v ruském bombardování Aleppa, které Merkelová i Hollande znovu před novináři nazvaly válečným zločinem, a že jejich nátlakové prostředky na Putina se zcela vyčerpaly.

Za povšimnutí stojí, že Putin uspořádal oddělenou krátkou tiskovou konferenci na berlínském letišti, na které mj. sebevědomě prohlásil, že nových protiruských sankcí se nebojí, protože je EU nebude schopna přijmout -  měl pravdu, odmítl je italský premiér Matteo Renzi, s Putinem intenzívně obchodující.

Ruská „ humanitární pauza „ byla výsměchem – bylo připraveno 8 humanitárních koridorů vyzdobených portréty Bašíra Asáda, 6 pro civilisty + 2 pro zraněné  bojovníky, koridory nonstop snímaly ruské kamery z ruských dronů.

K žádné evakuaci však nedošlo, protože humanitární konvoje se bály vjet do Aleppa, aby nebyly zadržené Asádovými milicemi, což na tiskovce v BER naznačil i Hollande.

Ruské příměří tak nefungovalo, na rozdíl od humanitárních operací, které skutečně proběhly např. u města Homs v roce 014, či 26.8.016 ve městě Daraya u Damašku, kde dohoda ukončila čtyřleté obléhání města Asádovými jednotkami s evakuací civilistů i povstalců, či města Qudsaya severně od Damašku.

Na rozdíl od sebevědomého Putina, jenž ví, co chce říci, když veřejně mluví Trump, má člověk dojem, že se USA propadly na příčku rozvojové země tvrdě likvidované globalizací – přišly o milióny „ pracovních míst „ , když se US zaměstnavatelé odstěhovali do Číny a Mexika s otrockou pracovní sílou, na velká US města beztrestně útočí migranti, kteří znásilňují US ženy a realizují teroristické útoky.

Policisté, místo aby válčily proti kriminálním gangům, válčí proti sobě. Na mezinárodní politické scéně se US každý vysmívá.

Kremlem placený Trump záměrně o své zemi chrlí demagogické lži, poznamenal šéf skupiny Slate Jacob Weisberg v listu The Financial Times, třebaže opak je pravdou – během 8 let Obamy ve funkci prezidenta US hospodářství kvetlo, bylo vytvořeno 15 miliónů nových pracovních míst. Nezaměstnanost za Obamy je historicky na nejnižší úrovni – 4.9%, dobře si vede dolar i Burza.

Podle statistik ze 9/016 se průměrný příjem US domácnosti za rok 015 poprvé po dlouhých letech zvýšil o 5%, 3.5 miliónů Američanů překročilo práh chudoby, počet Američanů bez zdravotního pojištění poklesl. Rozpočtový deficit klesl pod 3% HNP.

Se společnostmi jako je Google, Apple, Facebook, Amazon aj. US představují nepřemožitelnou technologickou a průmyslovou velmoc, zatímco Rusko je učebnicovým vzorem hospodářského úpadku.

Ruské hospodářství, totálně závislé na cenách ropy, je v depresi, nákupní síla klesá, v roce 015 v RF přibyly 3 milióny lidí s příjmy pod hranicí chudoby, demografie na rozdíl od US klesá volným pádem (Putin zakazuje v RF babyboxy, že prý děti mají právo znát biologické rodiče, pokud přežijí aktivní či pasívní týrání z jejich strany, či odhození do popelnic, kanálů apod.).

Když ceny ropy v letech 013-014 stagnovaly, ruský HNP se v roce 015 brutálně propadl, v roce 016 ruská ekonomika zažila nulový hospodářský růst, rubl ztratil vůči dolarů 40% své hodnoty. Nezaměstnanost je sice „ jen „ 6%, ale výše platů a důchodů se značně snížila. Stejně jako petromonarchie Zálivu se Rusko nezadlužuje, čerpá ze svých devizových rezerv.

Za 16 let ve funkci prezidenta/premiéra RF nebyl Putin schopen diverzifikovat ruskou ekonomiku, nejenže do RF nepřilákal zahraniční investory, ale naopak je svojí FSBkracií od RF odradil.

Dle Putina ruská duše nehledí na materiální hodnoty, nevadí jí ani, že v návrhu státního rozpočtu pro rok 017 výdaje na zdravotnictví poklesly o 18%, a že si pacienti v ruských nemocnicích raději přejí smrt než léčbu, ruská duše prý Putinovi tleská za pořádek v RF a za navrácení RF jejího velmocenského statusu, což Putin učinil za miliardy rublů, které místo do ruských občanů či ruské ekonomiky vložil do ruských ozbrojených struktur, protože politické přežití režimu je jediné, co Putina zajímá.

Ruský voják sleduje neznámou podivnou zbraň mířící na RF ( obrázek nelze vložit)

Jak vést válku bez vyhlášení války, viz Stalin a jeho agrese za spolupráce s Hitlerem.

Rusko nemůže vybudovat fungující tržní ekonomiku bez svobodných voleb, nezávislého soudnictví a svobodného tisku. Po nástupu podpluk. KGB Putina proto RF automaticky prohrála ekonomický rozvoj, a Putin, aby ekonomiku udržel alespoň v nominálních ukazatelích, musí expandovat za ruské hranice.

Vést válku se zkrachovalou ruskou ekonomikou však znamená prohru, proto musí RF protivníka nejprve složit na lopatky hybridní válkou, tj. ranami pod pás, dezinformacemi, propagandou v médiích všeho druhu, která nastolí alternativní realitu, úplatky prominentům, manipulacemi.

Kiryl Sazanov tvrdí, že kremelská Pátá kolona v PL, prosazující za žold „ Russkij mir „ ,  je již s PL ve válce, stejně tak jako je ukrajinská 5. kolona ve válce s ukrajinským státem, a česká 5.kolona je ve válce s českým státem.

Vytvoření, řízení a sponzorování 5.kolony z naivních stoupenců či z bývalých spolupracovníků ruských tajných služeb, a z lidí, kteří se s tímto státem či se zbytkem národa mohou dostat do konfliktu z důvodu etnického, náboženského, územního či politického, je úkolem číslo jedna hybridní války, protože navenek musí agrese vypadat jako vnitřní konflikt.

Putinova hybridní válka probíhá i na Západě, který si nalhává, že všechny zdejší teroristické kauzy jsou jen nesouvisející incidenty páchané „islámistickými teroristy“ ( viz, jak Putinovi posloužili fiktivní teroristé z Čečny).

Ve skutečnosti je Ukrajina jen na prvním místě v Putinově popravčím seznamu.

Hybridní válku ruská ambasáda provozuje velmi snadno, začíná tím, že jí placená či spřízněná média manipulativně navodí alternativní realitu změnou image daného státu, zejm. utiskování ruské či ortodoxní menšiny, popřípadě podporuje rasovou nenávist či sociální rozdíly mezi bohatými a chudými, přičemž rozbroje organizují jí placení kriminálníci + nájemní vrazi, provokatéři a agenti, kteří později přistupují k přímému teroru prostřednictvím  místních teroristických buněk.

Krokem číslo dvě jsou požadavky placených zástupců ( politici, kteří chtějí vydělat na rozdělení společnosti + poslanci, kteří by bez peněz z ruské ambasády neměli šanci se do parlamentu dostat ) této menšiny na udělení více práv, či zvláštních práv, krokem číslo tři je vyvolávání provokací, sabotáží, teroru ( viz Kiryl Sazanov).

Hybridní válka mění zaběhnutá pravidla, ale jejím cílem není změnit pravidla, nýbrž hranice, které daný stát brzy přestává kontrolovat, protože je kontrolují „ vnější „ síly, placené RF.

Pilíři hybridní války jsou zmrazené konflikty, viz Podněstří, východní Ukrajina, separatisté či jiné milice rekrutovaní Kremlem, které vyvolávají svým terorismem chaos, jehož udržování mají v náplni práce i ruské tzv. mírové sbory, viz jejich agresívní subverze v Gruzii ( Abcházie ).

Již KGB prezentovala ozbrojenou agresi jako národněosvobozenecké hnutí či hnutí za osvobození civilního obyvatelstva od západního imperialismu, kdy intenzívním ovlivňováním mezinárodního veřejného mínění, např. vytvářením negativního image dané vlády daný stát nakonec skončí jako mezinárodní pária v mezinárodní izolaci ( viz Dubrovka a Beslan, které měly zahnat do totální mezinárodní izolace čečenského prez. Maschadova, či vraždy politických odpůrců daného režimu, např. na Ukrajině vražda novináře Georgije Gongadze v 9/00, za viníka byla Západem označena ukrajinská vláda, prezident Leonid Kučma osobně – Ukrajina si poté mohla zvolit 100% izolaci, anebo se ještě více přimknout ke Kremlu - agresor vždy chce mít svoji obětˇ  bez zahraničních přátel ).

Hybridní válka se tak vede teroristickými útoky, kyber útoky ( české ministerstvo obrany teprve v 10/016 hledá zkušené hackery pro svoji nově vytvořenou hackerskou jednotku, pasívní kybernetickou bezpečnost má na starosti Národní bezpečnostní úřad ), vyhrožováním ekonomickou válkou ( viz ekonomické války Kremlu proti PL a pobaltským zemím ), anebo naopak nabízením ekonomických výhod ( levné suroviny, úvěry ).

Po hybridní válce, jejímž úkolem je vytvořit zóny chaosu, aby daný stát musel přistoupit na zásadní ústupky při jednání s RF, vždy přicházejí ruské tanky.

Hybridní válkou ( rasové + sociální nepokoje ) se Kreml běžně snažil ovlivnit i US prezidentské volby.

Putin na veřejnosti tvrdí, že všechny barevné revoluce byly iniciovány ze zahraničí, ale sám má četné vlastní zkušenosti, od roku 011 mj. finančně i vojensky podporuje Asádův režim, a navzdory minským dohodám stále zasílá zbraně ukrajinským separatistům, které tak mají dle Porošenka více tanků než Bundeswehr.

Putinovy agrese ruské občany zneklidňují, to že uvítali anexi Krymu neznamená, že půjdou s radostí válčit do Sýrie či do Rumunska.

Putinova armáda však  s NATO nedokáže válčit po delší dobu, navíc jaderný arzenál rozmístěný proti PL a Litvě v Kaliningradu je na cizím území, z RF obtížně ovladatelný.

Komsomolskaja pravda 13.10.016 ????? ??????, ??? ????? ????????? ??????????? ?????? / Putin objasnil, kdo bude příštím prezidentem RF,informace o příštím prezidentu RF není vtip kolující po internetu, jde o informaci, která vypadla z úst podpluk.KGB Putina, a  která byla otištěna i na oficiálních stránkách Kremlu. Jaký bude příští ruský prezident? Putin prohlásil, že příští prezident musí být mladý, ale zralý.

„ Pro šéfy zpravodajských agentur a ozbrojených sil to není novinka, své zástupce na regionální úrovni si vybírají z členů ministerstva obrany a FSB, výjimkou je snad jen Federální služba ochrany (vládní ochranka)  - jsou snad na tom hůře, a mladé zralé profesionály nemají ? „, otázel se zdánlivě hloupě Putin ( mířil tím na svého oblíbence gen. FSB Viktora Zolotova ). /????? ?????? ??????, ??? ??????? ????????? ?????? ???? ???????, ?? ??????.

«??? ???????? ?????????????? ????????? ?????????, ??????????? ??? – ??????? ??????? ????? ???. ? ??? ?? ? ?????? ???, ??????, ?? ?????? ??????????? ???????? ??????????? ????????????? ???????????? ???????, ??????????? ?????? ????????????, ?? ??????????? ????????, ??????, ??????????? ?????? ?????? – ??? ??? ?????» — ????????? ???????? ?????.

RF není hodnověrným spojencem ani pro své partnery, vypovídat by mohl Lukašenko či Nazarbajev ( Lukašenkův syn zmizel z očí veřejnosti  aneb v diplomacii se počítají i jemné nuance)

12.září 016  Lukašenko vysvětlil zmizení svého syna Kolji z očí veřejnosti  /????????? ???????? ???????????? ???? ????

??????? ?? ?????? ????? ??? ?????????? ?????????? ?????????? ????????? ??????? ???????? ?? ??????? 11 ????????. ????? ?????? ????????? ???????????? ???? ??????????? ????? ???????? ??????????? ????. ?? ???? ???????? ????.

«????????? ?????????? ???, ??????????? ???????????, ??????????? ?????: ??? ??? ? ??????????? ???????. ?? ?? 172 ?????????? ???! ? ??? ?? ???? ??? ?????? ?? ????, ??? ??? ?????? ???????», — ?????? ????????? ??????????.

?? ????????? ?????????, ?????? ????? ???????? ??? ??? ??????? ????? ? ?????. ????? ????, ????????? ??????????, ??? ??? ??? ?? ???????? ??????????? ?????? ???????????.

«? ?????????: "????, ??? ????? ??????????, ????? ?????????" — "?????? ?? ????? ???????"», — ?????? ?????????. ????????, ????? ??????????? ??????? ????????, ??? ??? ????????? ???????, ??????? ?????? ???????????? ????? ??????????? ?? ??????????? ????????????, ???????? ?????????? ?? ???????.

Poté, co RF porušila kosmetickou dohodu o příměří v Sýrii, dojednanou 9.9.016 ve Vídni duem Kerry – Lavrov, mluvčí US zamini John Kirby 3.10.016 sdělil, že US již s Putinem nemají ohledně Sýrie o čem mluvit, protože Kreml nedodržel své závazky, a to ani humanitární dle rezoluce RB OSN č. 2254 z 12/015 o umožnění přísunu humanitární pomoci do Aleppa, zatímco Obama trvá na svém tradičním  „ nevměšování se „ , třebaže o dodání povstalcům ručních protiletadlových střel uvažuje již kdekdo.

Na slova mluvčího US zamini týž den zaútočila Lavrovova mluvčí fanatická Maria Zacharová s tím, že chce vysvětlit, kdo stojí za skupinou ex al-Nusra, ve východní části Aleppa hojně zastoupenou, která má kontakty na skupiny podporované US, které se, dle Zacharové, „ upsaly d´áblu „, a příměří využívají jen k přeskupení a znovuvyzbrojení povstalců.

Pentagon přiznal, že se v Idlíbu setkal s jedním představitelem ex Fronty al-Nusra, jenž potvrdil smrt Ahmeda Salama, zvaného abú Faradž al-Masri.

V odpovědˇ na přerušení jednání o Sýrii Duma ratifikovala Putinovu dohodu s válečným zločincem Bašírem Asádem ze 8/015 o rozmístění ruského letectva a ruského vojenského personálu v Sýrii na základně Hmeimin na věčné časy

?????? ?????????????? ?????????? ? ?????????? ?????????? ?????????? ? ?????  https://ria.ru/syria/20161014/1479205170.html.

Jak uvedl poslanec Leonid Sluckij pro agenturu Interfax, ratifikace dohody s nezákonným Asádovým režimem je tou nejpádnější odpovědí na US drzost.

Slucký již neuvedl, že Washington se rozhodl nejednat s Putinem o Sýrii teprve poté, co Putin svým dekretem ze 3.10.016 nařídil pozastavit symbolickou rusko-US dohodu o recyklaci vojenského plutonia, manipulaci s ním a spolupráci v této oblasti  „ ( omezení jeho zásob ), podepsanou v roce 00, novelizovanou v roce 010.

Stejně jako Washington reagoval na ruské bombardování Aleppa Hollande, jenž shodně uvedl, že nemá s Putinem o čem mluvit, takže jeho návštěvu z 19.10.016 budˇ rovnou zruší nebo se s Putinem v Elysejském paláci nesetká, načež Putin sám návštěvu Francie urychleně 5.10.016 odvolal.

Putinovo Rusko je naprosto izolované i v RB OSN, svá agresívní gesta však znásobuje ( Putinovo vyhrožování US, aby nezasahovaly po ruském vybombardování nemocnic v Aleppo, Putinova hrozba vůči EU, kdy Putin 8.10.016 oznámil rozmístění balistických raket Iskander s jadernými hlavicemi v Kaliningradu, proti čemuž protestovala především sousední Litva, což Igor Konašenkov, mluvčí ministerstva  obrany, komentoval, že se jedná jen o mediální humbug ).

Z 15 členů RB OSN  Kreml 8.10.016 v jeho vetu francouzskému návrhu na okamžité zastavení bombardování Aleppa podpořila jen Venezuela.

Kreml vetoval návrhy na zastavení bombardování Aleppa již 5x, tentokrát jej však nepodpořila ani Čína, která se zdržela hlasování -  v rezoluci se jasně konstatovalo, že Rusko páchá v Sýrii válečné zločiny.

Council conclusions on Syria  http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/10/17-fac-syria-conclusions/

9.10.016 se v ruské TV Lavrov ( ministr od roku 04, v diktatuře, ve které si na pozadí iluzorních voleb prezident s premiérem prohazují funkce, se loutky nevyměňují ) rozhořčoval nad „ agresívní rusofobií “ , která v RB OSN převládla, a zopakoval Putinova slova, že rusofobie ohrožuje zájmy RF ve světě, které budou muset ruští občané vybojovat.

Ruští občané mezinárodní izolaci RF vystihly svými komentáři na sociálních sítích : „ Zatímco Putin své narozeniny (7.10.) tráví v okruhu svých přátel, nás ruské občany uvrhl do izolace, a učinil z celého světa naše nepřátele „ …

Až 17.10.016 ruské ministerstvo obrany pod mezinárodním tlakem vyhlásilo humanitární přestávku pro evakuaci nemocných a zraněných poté, co BBC přinesla zprávu, že ruský letoun zabil 14 členů jedné rodiny ve čtvrti Mardža, z toho 8 dětí a 2 ženy.

Ministři zahraničí zemí EU vyzvali ruské a syrské síly, aby ukončily „úmyslné útočení na nemocnice, lékařský personál, školy a základní infrastrukturu, a přestaly užívat barelové bomby, tříštivé bomby a chemické zbraně „ .

Gen. Petr Pavel: V Sýrii nelze jít do vojenského konfliktu s režimem, potažmo s Ruskem   https://www.youtube.com/watch?v=ycyZDKJrZMc. Generál vyloučil přesunutí pozemní armády do Sýrie s tím, že každá vojenská intervence vyvolává nenávist místního obyvatelstva.

Putin, aby vrazil klín mezi TR a NATO, za své návštěvy Istanbulu 10.10.016, kdy v blízkosti US torpédoborce dopadly rakety vypálené jemenskými proíránskými a proruskými rebely, nabídl Erdoganovi, jenž 3.10.016 obvinil EU i NATO z protiturecké politiky a CIA z údajného puče z 15.7.016, vybudování ruského systému protivzdušné obrany s raketami s dalekým doletem ( S-300 či S-400).

Putinův návrh Ankara, člen NATO, dle turecké TV NTV, „ studuje“, protože Erdogan již nemůže spoléhat na ochranu ze strany US, uvedl TR nacionalistický a pro eurasijský deník Aydinlik 12.10.016.

Erdogan se pokoušel zradit NATO již v roce 015, kdy stejný kontrakt na dodání systému protivzdušné obrany podepsal s Pekingem, ale nakonec jej pod tlakem NATO zrušil.

Putin, jenž mávnutím malíčku zrušil embargo na dovoz TR zboží do RF + přislíbil obří slevu na TR dovoz ruského zemního plynu, s Erdoganem v Istanbulu podepsal dohodu o výstavbě plynovodu Turkish Stream za zkrachovaný SouthStream, který povede plyn z RF do TR a dál do Evropy, pokud Turkish Stream, v současné verzi o polovinu menší než se původně plánovalo, bude někdo financovat.

Potvrzena byla také stavba první TR jaderné elektrárny ruským Rosatomem, který zakázku  „vyhrál „ v roce 013 ( 26.9.016 v ruské továrně na jaderné reaktory ( Zkušební strojírenský  konstrukční úřad  I.I.Afrikantova /OKBM v Nižném Novgorodu ) došlo dle agentury TASS k úniku radiace, 7 zraněných. OKBM je součástí Atomeněrgomaš, což je strojírenská pobočka ruské státní společnosti Rosatom ).

???????: ??????? «?????? ??????? ???? ??????????????» ???????, ????? «???????? ??? ???? ????????»    http://ru.aravot.am/2016/08/12/218301/ / Erdogan prohlásil, že Arménie bude muset Turecku vrátit 5 okupovaných provincií, Putin se dle Erdogana žádostí Ankary již zabývá ( Erdogan, na oplátku, pomůže Putinovi s intenzívnějším přátelstvím Baku, kam se Putin chystá na návštěvu, a nepřijede s prázdnýma rukama, ale s úvěry na nákup ruských zbraní - Putin tak opět zaprodá Jerevan a Armény, Náhorním Karabachem počínaje  ...

 

TR armáda vpadla do Sýrie 24.8.016 oficiálně na podporu protiasádovských rebelů, ve skutečnosti jen vyčistila TR pohraničí od syrských Kurdů, podporovaných US, což se nemohlo stát bez souhlasu Kremlu ( potřebuje TR úžiny pro dovoz vojenské techniky do Sýrie ), dnes s opětovným proruským obratem Erdogana sice nepodporuje Asáda, ale s RF si Sýrii ve vzájemné dohodě Ankara rozděluje.

Zatímco ruské letouny krvavě vyhlazují civilisty v Aleppo, k čemuž Erdogan nezvykle mlčí, TR tanky na Kurdech znovu dobyly 1.000 km 2 pohraničního území, které Erdogan vyhlásil „ bezpečným sunnitským pásmem „ pro sunnity vyhnané Bašírem Asádem, z nichž si vybíral bojovníky.

Erdoganovy tanky však v rámci dohody s Putinem usilují o dobytí 4.000 km 2 syrského příhraničního území u TR hranic ( TR má se Sýrií hranice dlouhé 911 km, s Irákem 350 km ), které osmanský sultán 400 let pokládal za sféru svého vlivu …

Bosporem denně projíždějí ruská válečná plavidla napěchovaná vojenskou technikou tak, že jejich čára ponoru není vidět ( Reuters ze 7.10.016).

Pokud jde o vztahy s EU, Erdogan 1.10.016 oznámil, že s EU skončil, slovy „ Šachová partie byla dohrána“ .

12.10.016 Lavrov-Kerry pozvali Ankaru, Rijád a Katar k účasti na US-ruské konferenci o příměří v Sýrii, která se konala 15.10.016 v Lausanne, a jak se i očekávalo, skončila bezvýsledně.

Mírotvorné duo Obama – Kerry ve stylu Chamberlain-Daladier, které rok po ruské agresi vůči Gruzii nabídlo 7.7.09  „ reset“ ve vzájemných vztazích, doposud nepochopilo, že s Putinem nelze jednat o ničem.

US-ruské vztahy se pokazily krátce po „ resetu „ , když byl 16.11.09 v ruské vazební věznici po roce vazby dozorci na příkaz shora umlácen právník Sergej Magnitský (37), jenž pracoval pro UK investiční fond Hermitage Capital Williama Browdera, 14.12.012 US vyhlásily tzv. zákon Magnitský, kterým sankcionovaly ruské prominenty, kteří byli s kauzou Magnitského spojeni, Putin na oplátku zakázal adopci ruských dětí do US.

2.7.010 US oznámily, že koncem června 010 zatkli 10 ruských špiónů vedených pohlednou Annou Chapmanovou ( s britským manželem a s KGB otcem ), které Putin spěšně 8.7.010 vyměnil za 4 Rusy, odsouzené za údajnou proUS špionáž.

Média tvrdila, že je udal pluk. FSB Alexandr Potějev, jenž do US, kam před svojí emigrací vyslal i své děti, vycestoval z RF s falešným pasem, zakrátko po zatčení  kroužku Chapmanové v US „zmizel“, Putin jej odsoudil k 25 letům vězení za vlastizradu.

Podobně viz Anna Fermanová lotyšského původu, která se do US přestěhovala s rodiči, poté se provdala za Rusa, jež se pokoušela z US do MOW vyvézt tři sofistikované noktovizory, zatčená 15.7.010.

Kreml rozjel zveřejňování kompromatu z WikiLeaks.

Chudý australský PC programátor Julian Assange*1971 s otcem protiválečným aktivistou s aktivním hackerstvím proti US a australské armádě a vládě začal již 1987, v 10/91 australská policie provedla razii v jeho bytě, obžalovala jej v roce 94.

V roce 99 si zaregistroval doménu wiki.org, mediální hackerskou  „neziskovku“  založil v 10/06 na Islandu, působila pod vedením berlínských FSB hackerů.

Celosvětovou pozornost mu vynesly materiály, které mu od 1/010 ( poprvé Assangem publikovány 18.2.010) dodával US voják transsexuál Bradley Edward „ Chelsea“ Manning *1987, v US v 7/013 odsouzen ke 35 letům vězení.

Assange měl být 11/010 vydán z LON do Švédska za údajné znásilnění, ale protože se obával vydání ze Švédska do US, dodnes žije v LON na ekvádorské ambasádě (Ekvádor mu politický azyl udělil v 8/012 ), odkud škodil dál (17.2.016 se objevila v US médiích informace, že Ekvádor ztížil  šéfovi WikiLeaks přístup k internetu ).

Ještě v 7/ 015 Assange vyčetl Trumpovi „ groteskní nacionalismus „ a podporoval sociálního demokrata Bernie Sanderse, jenž prohlásil, že v rámci své revoluce á la WikiLeaks hodlá „ hackersky“ napadat politický systém, aby jej zrevolucionoval, tak jako WikiLeaks chtějí zrevolucionovat informace.

Od roku 016 WikiLeaks systematicky škodí Clintonové, takže mu děkuje ultrapravice, viz  ultrakonzervativec Jeff Duncan z Tea Party, jenž požadoval, aby byl Assange jako ruský agent uvězněn na Guantanamo, zatímco dnes jej za pomoc Trumpovi vynáší do nebes.

Putin stojí i za kauzou odposlechů z NSA, která měla rozeštvat EU proti US, Edward Snowden (NSA) na útěku z US dorazil do MOW, odkud by se dnes rád dostal i za cenu US vězení, 23.6.013 .

 

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 25.10.2016 10:34 | karma článku: 20,77 | přečteno: 776x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 431x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz