Bitva o Aleppo a o Mosul jsou dvě nesrovnatelné bitvy

4. 11. 2016 9:27:16
Putin obvinil nejen ČechoSlováky, že si okupaci z 21.8.68 na úkor pověsti Ruska vymysleli, ale i západní koalici z válečných zločinů při dobývání Mosulu, protože ta Putinovi pohrozila, že pokud nezastaví bombardování Aleppa,

začne útočit na cíle drahé Asádovi.

Rusko bombarduje Sýrii již jeden rok, k 9/016 ruské letectvo zabilo 3.500 civilistů, více než IS.

Ruské letectvo bombarduje humanitární konvoje, nemocnice, školy, sila s moukou, a páchá tak spolu s nezákonně dosazeným Asádem válečné zločiny ( viz válečný zločin v podobě 1400 mrtvých po chemickém útoku z roku 013 ), jak byl nucen uznat i UK ministr zahraničí Boris Johnson ( Kreml páchal válečné zločiny již v gruzínské Abcházii v letech 92-93, viz Violations of the Laws of War and Russia ́s Role in the Conflict + Sacharova organizace Memorial : Počet politických vězňů v RF se v roce 016 zdvojnásobil / Количество политзаключенных в России за год увеличилось вдвое

https://meduza.io/news/2016/10/28/kolichestvo-politzaklyuchennyh-v-rossii-za-god-uvelichilos-vdvoe?utm_source=facebook.com&utm_medium=share_fb&utm_campaign=share

) + RF nebyla zvolena do nové Rady OSN pro lidská práva 28.10.016/ Россию не переизбрали в новый состав Совета ООН по правам человека http://112.ua/mir/rossiyu-ne-pereizbrali-v-novyy-sostav-soveta-oon-po-pravam-cheloveka-349051.html

Bitva o Aleppo a o Mosul jsou dvě nesrovnatelné bitvy

Konfigurace se na první pohled může zdát identická – velká sunnitská města ovládaná šíity ( v Sýrii alávity, což je disidentská větev šíitů ) + mezinárodní koalice podporující místní vládu.

Vše ostatní je na obou městech nesrovnatelné.

Ve 2. největším syrském městě Aleppo (aramejsky Halab) ozbrojenému povstání předcházelo protiasádovské povstání většiny zdejšího civilního obyvatelstva, které v roce 011 požadovalo jen politické a sociální reformy, do neozbrojených demonstrantů nechal Bašír Asád střílet, stejně jako jeho otec počátkem 80.let, od 1/012 nechal Asád město, jehož východní část požadovala odchod Asádova režimu do některého daňového ráje daleko od Sýrie, syrským letectvem bombardovat, 1. ofenzívu proti vládním jednotkám místní povstalci podnikli v 7/012, až do konce roku 012 bojovali s vládními jednotkami o každý dům, a navzájem si popravovali své civilisty.

V roce 013 do východní chudší šíitské části Aleppa dorazily povstalecké oddíly důstojníků Svobodné syrské armády, které se snažily zajistit ve městě fungující infrastrukturu.

Do Mosulu žádné arabské jaro nikdy nedorazilo – zato v době, kdy Putin po zabrání Krymu vpadl na východní Ukrajinu, sem v 6/014 dorazil IS, složený převážně z námezdných žoldnéřů z řad ex Saddámových baasistických proruských důstojníků + SeveroKavkazanů, většinou kadyrovců, s ruským pasem, který zdejší obyvatele terorizoval ( hned po obsazení města zmasakroval své protivníky – křestˇany + šíity + nespolehlivé sunnity ).

Obsazení Mosulu ( 2. největší irácké město ) ze strany žoldáckého IS bylo bizarní – sunnitský IS údajně využil moment překvapení, který znásobil bezbřehým terorem, takže vládní jednotky, složené převážně ze šíitů, se stáhly bez jediného výstřelu. Nebyly ochotny zemřít pro sunnitské město, někteří analytici však tvrdí, že se stáhly po předchozí domluvě s předáky IS.

Do Aleppa dorazili žoldnéři jiného ražení, arabští, placení svými TR, katarskými a saúdskoarabskými mecenáši, kteří ke svým cílům využili zoufalství místních civilistů, kterým mezinárodní společenství nepomohlo.

Arabští žoldnéři, které zahraniční propaganda nazývala džihádisty, byli z Aleppa vyhnáni v roce 014, žoldnéři Fronty al-Nusra v roce 015.

V létě 016 se Fronta al-Nusra, přejmenovaná na Džabhát Fatah aš-Šam, vrátila do města, když prolomila jeho obklíčení, kterého bylo dosaženo 17.7.016, den po údajném puči proti Erdoganovi, kdy asádovci za ruské podpory dobyli silnici z Castella, spojující východní část Aleppa s TR, odkud povstalcům proudily zásoby.

Kreml lže, když tvrdí, že východní část města ovládá Fronta al-Nusra, naopak, východní část Aleppa mají pod kontrolou důstojníci Svobodné syrské armády ( Putin jakékoliv povstalce označuje za teroristy, asi jako když Zaorálek srovnává dalajlámu s Konradem Henleinem, narozeným 1898 v Liberci Němci a české matce, podřezal si žíly sklem z brýlí 10.5.45 v Plzni, kde byl jak válečný zločinec uvězněn ).

Obyvatelé Aleppa opakovaně odmítli odejít ze svých čtvrtí, když je k tomu Asádova vláda vyzývala, a v tom je další rozdíl od Mosulu, kde naopak IS obyvatelům zakázala město opouštět, a drží je v něm násilím jako lidské štíty.

US koalice, složená z více než 60 zemí, přikročila v 9/014 k omezeným přesně cíleným úderům proti IS, protože Irák vlastní vojenské letectvo nemá.

US nálety se snažily nezničit civilní infrastrukturu, zatímco ruské letouny ji úmyslně likvidují. Na rozdíl od „ neinteligentních „ leteckých pum RF Západní koalice používá laserem naváděné pumy dopadající jen na vojenské cíle.

Sibiřský lovec buddhista Šojgu 1.11.016 prohlásil, že zatímco RF dočasně přerušila bombardování Aleppa a jeho okolí, „ povstalci, podporovaní Západem, útočili na syrské civilisty „ , „civilisty“ myslel Asádovu armádu, která pozemní boje nepřerušila, protože Asád se chystá ze Sýrie odejít nejdříve v roce 021.

23.10.016 ruské letouny zkázonosnou činnost obnovily.

Ruský velvyslanec v OSN Vitalij Čurkin prohlásil, že Západ zablokoval mírové rozhovory, protože „ neoddělil radikály od umírněných“, jak mu Kreml přikázal, a tím se Západ stal komplicem džihádistů.

Lavrov vyhrožoval, že Mosul není neprodyšně obklíčený, žoldáci IS z něho utíkají do Sýrie, „ takže RF z toho vyvodí politické i vojenské důsledky „ ...

Nervozita Kremlu roste, protože elitní irácké šíitské milice, které odjely na přání svého íránského chlebodárce bojovat o Mosul ( Írán potřebuje ovládnout území západně od Mosulu až k syrským hranicím, aby získal pozemní spojení se Sýrií) , tvořily jádro v pozemních bitvách proti syrským povstalcům.

K syrským břehům míří z Baltského moře ruská flotila.

Kreml se obává, aby Západ nedobyl Mosul dříve, než Putin Aleppo, ve kterém žádný IS není, jen protiasádovská opozice, přesto Putin Aleppo ani po roce bombardování Sýrie, nedobyl.

Putinova agrese v Sýrii splnila jen jediný cíl – zabránila vojenské porážce Asádova režimu, jehož armáda po několik měsíců před ruskou intervencí povstalcům ustupovala, a současně ruská intervence US zabránila vyhlásit bezletovou zónu nad syrským územím.

Ve svém projevu na VS OSN ( 28.9.015 ) však Putin vyhlásil jiné a daleko ambicióznější cíle RF – na půdě OSN vyhlásil válku Západu, US slíbil, že se stanou ruskou gubernií, a EU přislíbil milióny migrantů a další atentáty.

Putin za souhlasného přikyvování Miloše Zemana oznámil, že se ruská intervence uskutečnila na pozvání Asádovy nezákonné vlády, proto je v souladu s mezinárodním právem, na rozdíl od západní koalice, kterou nikdo nikam nepozval, navíc jediná RF, Asád a ti Kurdové, kteří stojí na straně Kremlu, bojují proti teroristům, západní koalice, uvedl Putin, teroristy ( ti,kteří nebojují za Asáda ), podporuje.

Putin prohlásil, že vyhlášení bezletové zóny nad Libyí a vojenská podpora povstalců proti Kaddáfímu vedlo nejen ke svržení Kaddáfího, ale i k likvidaci veškerých státních struktur v Libyii, stejně jako v roce 03 v Iráku ( v té době však Putin již třetí rok důsledně likvidoval státní struktury v Čečně, stejně jako jeho předchůdce počátkem 90.let v Gruzii, Moldávii, Arménii a v Ázerbájdžánu ( přes konflikt v NK) .

Třebaže od počátku bylo jasné, že Putinovi nejde o vymýcení terorismu, jak tvrdil Zeman v OSN, ale o vybombardování protiasádovských povstalců, jako první odstoupila od podmínky „Nejednáme s Asádem „ Merkelová (23.9.015), brzy se přidal Cameron i Obama, PAR ke změně postoje přiměly až pařížské atentáty ze 13.11.015 ( Laurent Fabius ).

Protože velká „protiteroristická“ koalice pod velením Putina, ke které spolu s Putinem vyzval Miloš Zeman s hůlkou a se svatozáří v OSN, zůstala jen zbožným přáním Kremlu, setkali se v 11/015 zástupci obou koalicí v Ženevě, Kerry (koalice zhruba 50 států s nejednotným postojem, včetně Rijádu, který za jednací stůl s Teheránem zasedl jen na nátlak Washingtonu, a Ankary, pro kterou hlavním nebezpečím rovněž nebyl IS, ale Írán se svými jednotkami Qods, bojujícími v Sýrii po boku Asáda, v Jemenu proti Rijádu, + v Iráku ) a Lavrov ( + Teherán, kontrolující libanonský Hezbolláh ).

TR se hrozilo vidiny vytvoření de facto nezávislého syrského Kurdistánu při TR hranicích, proto v této oblasti po domluvě s Putinem ( 6/016) v 8/016 vojensky zasáhlo, aby zabránilo spojení jednotlivých kurdských enkláv do jednoho celku.

Kreml přistoupil na kosmetickou spolupráci se Západem, protože Putin pochopil, že vojenská pomoc, kterou Asádovi poskytuje, nestačí nejen na to, aby Asád obnovil svoji kontrolu nad celou Sýrií, ale dokonce ani nad oblastmi, ovládanými povstalci, které podporuje Západ.

Na oplátku za ústupek Západu vůči Asádovi Kreml nevetoval v RB OSN 18.12.015 rezoluci navrženou US o vytvoření přechodné vlády v Damašku, která byla velmi rozhořčeně přijata Asádem.

Putinova „ spolupráce“ s US, které balancují mezi regionálními rivaly (Rijád, Teherán, Ankara ), přežila nejen sestřelení ruského bombardéru TR stíhačkami (24.11.015), ale i Erdoganovo dovolávání se NATO jako odstrašujícího prostředku proti Kremlu.

Mezitím se neustále hádal Putin s Asádem, a jakmile bylo 27.2.016 mezi RF a US pracně uzavřeno příměří pro Aleppo a jeho okolí, ve kterém žije 70% obyvatel země, stala se 14.3.016 zvláštní věc – Putin překvapivě oznámil postupné stažení ruských sil ze Sýrie, informace, míněna jako hrozba, směřovala na Asáda, kterého Putin očividně nedokázal kontrolovat, navíc Asád nespadl z Marsu, dobře ví, že ruské základny v Sýrii jsou daleko široko na BV jediné. Tímto oznámením dal Putin Asádovi na vědomí, že podmínky klade výlučně Putin.

Putin Asádovi slíbil kontrolu nad Aleppem, slib však , ani přes kobercové bombardování města i s civilisty, nedokázal splnit.

Obama koncem června 016 Putinovi v nesnázích, neschopnému dobýt Aleppo, jako vždy nabídl „ reset „ , tentokrát formou společných vojenských operací nejen proti IS, ale i proti Frontě al-Nusra, za podmínky, že Kreml přestane Aleppo bombardovat, a přestane útočit proti „ legálním „ povstaleckým frakcím, podporovaných US, Rijádem, Emiráty a Ankarou, viz The Independent ze 30.6.016 Obama plans new military alliance with Russia.

S Obamovým „ resetem II “ však zásadně nesouhlasilo US armádní velení a ministr obrany Ashton Carter s tím, že Fronta al-Nusra, jejímž cílem je svrhnout Asáda, je povstaleckou silou číslo jedna, zatímco ostatní povstalecké skupiny nemají žádnou vojenskou ani politickou váhu.

Na rozdíl od proruského „ mírotvorného „ dua Obama/ Kerry US armáda + Ashton Carter veřejně nazvaly Putinovo Rusko největší hrozbou pro US, a odmítly poskytovat nevyzpytatelnému a za hranice expandujícímu Putinovi jakékoliv vojenské informace.

Ashton Carter prohlásil, že se Putin v syrském tažení snaží především dostat z mezinárodní izolace, do které zabředl po okupaci Krymu, načež NATO vyslalo do PL a pobaltských republik novou jednotku o síle 4.000 mužů.

Navzdory žádostem Ashtona Cartera a šéfa CIA Johna Brennana, „ mírotvorný „ Obama odmítl dodat syrským povstalcům ruční protiletadlové střely ( co kdyby jimi sestřelili ruský bombardér, a Putin by dekretem v odvetu nařídil, aby US vrátily do ruských sirotčinců i ruské sirotky, adoptované US občany ještě před Putinovým zákazem ).

4.9.016 se Asádovým jednotkám za ruské letecké podpory konečně podařilo oblehnout východní čtvrtě Aleppa, a Putin si začal klást podmínky pro přijetí Obamovy nabídky na vojenskou spolupráci.

Putin požadoval, aby Západem podporované povstalecké jednotky, které s Frontou al-Nusra ( od 7/016 Fatah al-Šam ) více či méně spolupracovaly, se od ní „ prokazatelně „ oddělily ( což některé skupiny nechtějí či ani nemohou, aby se neobrátila proti nim ), jinak, hrozil, společně s ní zahynou v troskách rozbombardovaného Aleppa.

Obama s Putinem si tak vzájemně v reflektorech mediálních světel kladli podmínky, které protistrana nemohla splnit, a takto sehráni byli pokaždé, když vyhlašovali jimi sjednaná kosmetická „ příměří „.

Obama/Kerry zašli v zaopatřování si Putinovy přízně ještě dál, a v létě 016 drasticky snížili dodávky zbraní protiasádovským skupinám, jak si šéfové povstalců stěžovali v listu The NYC Times z 6.8.016 ( část US zbraní je dodávána přes Rijád, kde se část „ ztratí „ formou přeprodeje Frontě al-Nusra ).

Další bratrská spolupráce

Podmínky Kerry - Lavrovova příměří ze dne 13.9.016 byly pro všechny zúčastněné strany tak nesrozumitelné a nejednoznačné, že se musely měnit každých 48 hodin, proto ani nebyly zveřejněny ...

O to více je zarážející, že hádankové příměří vydrželo několik dní, nejvíce zarážející však je, že jej 17.9.016 údajně porušili Američané, kteří při útoku proti Asádovým jednotkám zabili přes 60 lidí, informoval Kreml, a zatímco se Washington Asádovi omluvil, že šlo o omyl, Asád s Putinem zahájili rozsáhlou ofenzívu s cílem zmocnit se Aleppa jednou provždy.

Ruské snažení však skončilo dalším válečným zločinem - rozbombardováním humanitárního konvoje ( zahynulo přes 20 lidí ), takže 8.10.016 musel Putin v OSN použit ruské veto, aby zablokoval francouzskou rezoluci, která požadovala okamžité zastavení bojů, a označovala RF za spolupachatele válečných zločinů.

Navzdory ruskému vybombardování povstaleckých čtvrtí Aleppa ze dne 22.9.016 se Asádovým jednotkám ani poté po celý říjen 016 nepodařilo postoupit ani o krůček k okrajům východní části města, třebaže jim vydatně pomáhaly íránské a irácké šíitské milice, obě sponzorované Teheránem.

Jediným výsledkem bylo vybombardování vesnice KhanTouman, která stojí při dálnici spojující Aleppo s Damaškem, která je stále neprůjezdná, ale to bylo vše.

Navzdory siláckým komentářům Putinovy TV, průzkum veřejného mínění z 18.10.016 agentury VTsIOM ukázal, že jen 15% Rusů se domnívá, že ruská intervence dokáže Sýrii „ normalizovat „ ( v 3/016 to bylo 48% Rusů ) ...

Putin 19.10.016 Merkelovou a Hollanda cynicky v BER informoval, že se definitivní zúčtování s povstalci blíží, kdy ruské letectvo Aleppo vybombarduje i se všemi civilisty, potenciálními teroristy, aby v Sýrii Kreml terorismus ( legální opozici ) vymýtil jednou provždy, jako v Čečensku, kdy Groznyj i s civilisty vybombardoval v 12/99 do základů, a poté město normalizoval vojenskou okupací a posléze čečenizací, když Čečensko předal do rukou psychopata Ramzana Kadyrova ( nejnovějším psychopatem v Putinových řadách po Kadyrovi a Trumpovi je filipínský prezident Rodrigo Duterte).

Během ruské původně dvoudenní „humanitární pauzy“ v bombardování, která začala 20.10.016, ruské ministerstvo obrany neustále drony snímalo 8 „ humanitárních „ koridorů vytvořených kolem obleženého města, odděleně pro civilisty a povstalce, koridory po celou dobu zely prázdnotou, žádná evakuace se jimi nekonala.

Poprvé „ humanitární „ přestávku prodloužil ve čtvrtek večer Šojgu do druhého dne večer, čímž vypukl zmatek v OSN, kde Čurkin ujištˇoval, že pauza platí do soboty. Prohlášení Šojga potvrdil velitel ruských operací gen. Sergej Rudskoj.

Další zmatek vyvolala agentura TASS, která citovala prohlášení stálého zástupce RF v Ženevě Alexeje Borodavkina, že pauza bude prodloužena až do pondělí.

Již v 8/013 za skandálu s Asádovým použitím chemických zbraní proti vlastním občanům Kreml zabránil US a Francii nasazení vojáků proti Asádově režimu, když se zavázal Asádovy chemické zbraně zlikvidovat a přiměl Asáda, aby se veřejně chemických zbraní zřekl – jaká to byla parodie, sehraná pro mezinárodní veřejnost, doložilo Asádovo systematické používání chemických zbraní i poté, co je Kreml „ zlikvidoval „ ...

Francouzští vojenští piloti již v 8/013 seděli ve svých letounech, když Obama US piloty na poslední chvíli po rozhovoru s Putinem odvolal, a Hollandeho zradil.

21.10.016 OSN a Organizace pro zákaz chemických zbraní předložily již 4. zprávu o používání chemických zbraní ze strany Asádových jednotek, jejichž spolupachatelem se Kreml stal, mj. 16.3.015 zaútočily chlórem na vesnici Qmenas v provincii Idlib.

V 8/016 zveřejnění 3. zprávy OSN Putinův představitel u OSN Vitaij Čurkin odbyl slovy : „ Máte zbraň, ale nikoliv otisk na ní „ , proto byla zpracována 4.zpráva OSN, která je ještě podrobnější a průkaznější, a která uvádí, že RF jako garant dohody z roku 013 o likvidaci Asádových zásob chemických zbraní nemůže předstírat, že se nic nestalo.

23.10.016 francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault navštívil dva „ vzorové „ syrské uprchlické tábory u TR průmyslového města Gaziantep ( žije v něm 350.000 syrských uprchlíků, což je jedna třetina obyvatel města ) ve stejnojmenné provincii u syrských hranic ( zhruba 100 km od Aleppa ), rodiny v něm sdílejí dvoupokojové kontejnerové buňky, které jsou vyzdobené portrétem Erdogana, koránem a TR vlajkou.

Tábory mají školku i školu, výuka je v turečtině.

Ayrault v táboře pochválil TR za to, že přijalo 3 mil. syrských uprchlíků, a vyzval Kreml k ukončení bombardování Aleppa a k ukončení ruské podpory Asádova zločineckého a nezákonného režimu.

90% uprchlíků však žije mimo tábory, polovina z nich v TR velkých městech ( Istanbul, Izmir, Ankara ), a polovina na jihu TR u syrských hranic.

Jejich děti ( zhruba 500.000 z nich ) do školy nechodí, protože musí pomáhat živit rodinu, a ani je přeplněné TR státní školy nechtějí přijímat.

22 Animals That Totally Look Like Celebrities http://themindcircle.com/22-animals-that-totally-look-like-celebrities/.

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 4.11.2016 9:27 | karma článku: 18.99 | přečteno: 1149x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 479 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 479 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 151 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 198 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 605 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...