Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropské hranice s proměnitelnou geometrií, VelkoRusko a VelkoMadˇarsko

Z historického hlediska lze Evropu definovat jako civilizaci, založenou na římském právu a křestˇanství.

Absence přírodních hranic Evropy vedla k některým samozvaným definicím, zejména ve vztahu k arabsko-berberskému světu ( kdyby např. portugalský král v roce 1578 bitvu tří králů vyhrál, netvořily by hranici Evropy vody Gibraltaru, ale byla by někde mezi Rabatem a Rifem, marockou oblastí naproti Španělsku ), a k Byzantské říši a jejímu osmanskému nástupci.

Proto bylo dobytí Konstantinopole (Cařihradu/Istanbulu) v roce 1453 v Evropě pocitˇováno jako obrovské trauma. Papež Pius II byl první, jenž znepřáteleným evropským vladařům doporučil, aby se považovali za Evropany a Turkům se postavili jednotně.

Hranice geografické Evropy jsou na východě definovány pohořím Ural ( 2.000 km) a řekou Ural ( dle ruských map však Asie začíná až od jezera Bajkal ), na jihovýchodě zakavkazskou řekou Araks, která tvoří státní hranice mezi Arménií a Ázerbájdžánem na severu, a Tureckem/TR a Íránem na jihu, je dlouhá 1.072 km.

Geopolitické hranice v historických souvislostech mohly být zcela jiné, viz výše, anebo např. kdyby se sukničkář a alkoholik Mustafa Kemal Atatürk, kopírující svůj idol negramotného íránského šáha, nepřipojil k západním spojencům, mohly by geopolitické hranice Evropy končit Bosporem.

Jihovýchodní hranicí Evropy by nebyla řeka Araks s oblastí pod perským vlivem, ale jen pohoří Kavkaz, kdyby Rusko svými výboji tuto oblast z perského vlivu nevymanilo ( smlouva Ruska s Persií 1813 z Golestanu).

Ale i geografické hranice jsou jen výsledkem tacitní dohody mezi geografy.

 

http://zpravy.idnes.cz/putin-rusko-hranice-zemepis-d17-/zahranicni.aspx?c=A161125_060702_zahranicni_aha 

Ural je geografickou hranicí Evropy jen proto, aby se RF mohla považovat za evropskou, v tomto smyslu generál CHDG, od 40.let bojující s protidegaullovským Washingtonem ( viz mé články o CHDG) , nabídl 1962 Moskvě spojenectví od Atlantiku po Ural.

De Gaullova koncepce široké evropské spolupráce je však stále překrucována,  i současným Kremlem, protože média neuvádějí podmínku, kterou monarchista CHDG k nabídce tohoto spojenectví připojil : „ Aby takováto Evropa byla možná, je nutné, aby SU nebyl tím, čím je, ale byl jen Ruskou federací „ …

Hranice Evropy nejsou stále definovány, a jen tak lehce nebudou, viz komise Rady Evropy, která má vymyslet ideální koncepci Evropy 2030, které šéfuje bývalý španělský premiér socialista Felipe Gonzales, a která ve svém „díle“ hranicím Evropy věnuje jen jeden malý odstaveček, jak si přáli příznivci začlenění TR do EU ( začlenění TR do EU požadoval Washington ).

Absence geografického konceptu Evropy Evropu stále oslabuje.

Jak se mají státy cítit členy společenství, které nemá hranice, např. Rada Evropy sdružuje 47 signatářů evropské úmluvy o lidských právech, včetně od roku 50 Turecka, a od roku 96 RF, ale nikoliv např. Bělorusko, do očí bijící politický protiklad.

Stoupenci federalismu považují další rozšiřování EU za překážku integrace, euroskeptici bojují proti eurofederalismu, anglo-US vize Evropy dle Jeana Monneta/1888-1979/ jako otevřeného ekonomického trhu pro celou Evropu, ze kterého možná vzejde i případná politická nadstavba, Brexitem ze dne 23.6.016 skončila. Anglo-US vize chtěla Evropu sjednocenou jen ekonomicky se stejnými tržními pravidly, nikoliv Evropu sjednocenou politicky, aby nekonkurovala anglosaským ambicím.

Podle Roberta Schumana /1886-1963 /se mají sdružovat jen vzájemně podobné státy, což obhajovali i němečtí křestˇanští demokraté Wolfgang Schäuble + Karl Lamers  svojí teorií tvrdého jádra Evropy/Kerneuropa z roku 94, kterou znovu potvrdily zakládající státy Německo, Francie, Belgie, Lucembursko, NL a Itálie na svém neformálním jednání ze dne 25.6.016.

V dnešní době s agresívním Putinem v Kremlu bezpečnostní zájmy EU vyžadují, aby v EU setrvaly státy sousedící s Německem a s Rakouskem, bezpečnostní zájmy severských států ( v roce 95 se k EU připojilo Švédsko, FS a Rakousko, v Norsku referendum vstup do EU již 2x odmítlo, nicméně Norsko se k EU neoficiálně jako člen NATO hlásí ) vyžadují, aby v EU setrvaly pobaltské státy.

Proti hrozbě vycházející z Putinova Ruska je třeba vytvořit i bezpečnostní val táhnoucí se od Baltského po Černé moře, bezpodmínečně zahrnující Bělorusko, Ukrajinu, Rumunsko, Moldavsko, BG, Srbsko, Gruzii.

Arménie by se ráda k EU připojila, ale je Ruskem de facto okupována, Ázerbájdžán má silná pouta s TR.

Budoucí projekt EU 2030 stále počítá s TR ( vráceným k laicismu + k  „umírněnému islámu „ , či dokonce, jak tvrdí evropské socialistické strany, k „ demokratickému islámu „, v každém případě s TR pod kontrolou EU, což je lepší než s TR pod kontrolou RF ), nikoliv však s Ruskem (  Moskvu z asijského vlivu vymanil a do Evropy přivedl až Petr Veliký, jenž zatlačil Tatary a Turky za Volhu, dnes se RF a TR opět sbližují, a ruku v ruce směřují do Asie ).

Vstup do EU znamenal konec vojenských diktatur v Řecku, ve Španělsku a v Portugalsku, vstup UK + Irska zlepšil jejich vzájemné vztahy, a donutil je k politickému jednání, taktéž balkánští kandidáti pro vstup do EU jsou povinni své vzájemné spory vyřešit politickým jednáním.

Madˇarsko a Romové

25.9.016 Komise EU vrátila Orbánovi všechny políčky s tím, že dle nevládní organizace Roma Education Fund nejen ČR, ale i Madˇarsko provozuje školský apartheid romských dětí, a nezačleňuje je ve školách mezi neromské děti, naopak je od nich odděluje, a umístˇuje je do chudších oprýskaných škol spravovaných řeckokatolickou církví, navzdory tomu, že madˇarský zákon umožňuje všem madˇarským rodičům,  aby své děti posílali do škol, které si sami vyberou.

Romští rodiče, aby své děti protlačili do neromských škol, si musí najmout advokáta, jinak nemají šanci je do „ bílých „ škol dostat.

EU Orbánovi slíbila, že zakládá-li se zpráva na pravdě, což Orbán popírá, požene  Budapeštˇ před Soudní dvůr EU.

Od Orbánova návratu k moci v roce 010 se postavení romského etnika, žijícího u rumunských a ukrajinských hranic, prudce zhoršilo.

Orbán vzdělávání převedl ze státu na církevní instituce, počet církevních škol se zdvojnásobil, ale bohatší církevní školy přijímají jen neromské děti se stejnou výmluvou jako školy státní – s romskými žáky by se kvalita výuky propadla, třebaže formálně jsou otevřené všem madˇarským dětem.

Existují však nejrůznější diskriminace, např. pro přemístění romského dítěte z církevní školy do státní ředitelé vyžadují „ doporučení faráře „, problémem však je, že některé romské děti odmítají chodit na povinnou náboženskou výuku.

Madˇarsko a uprchlíci

Východoevropské země EU svým odporem k migrantům ( heslem visegrádské čtyřky je „ flexibilní „ solidarita ) přeměnily povinné kvóty v mrtvou literu.

Štědrá evropská solidarita přislíbena Junckerovou Komisí zkrachovala, což v 9/ 016 přiznal i Juncker s tím, že „ solidarita musí vycházet ze srdce, nikoliv z povinných kvót „.

Postupně se politiky otevřených dveří nenápadně zřekla i Merkelová.

V 3/016 EU uzavřela cynickou dohodu s TR o vrácení uprchlíků z GR do TR, která byla na hranici zákonnosti.

Komise EU se přerozdělovacích kvót 160.000 běženců, které v 9/015 přijali ministři vnitra zemí EU, a které již nabyly účinnost, nezřekla ani po Brexitu, nemůže nechat padnout Řecko s Itálií, do kterých migranti proudili i v roce 016, třebaže Komisi je jasné, že se provizorní kvóty budou plnit dobrovolně, proti nikomu žádné sankce nevyhlásí.

Německo, Francie a Švédsko tak nadále kvóty prosazují, proruské Madˇarsko a Slovensko je dle instrukcí Kremlu nejenže odmítly, ale zpochybnily i jejich zákonnost u Soudního dvora EU.

Co se týče stálých kvót dublinské úmluvy, kterou v 5/016 oba výše zmíněné státy požadovaly revidovat, ty jsou ještě mrtvější  než kvóty provizorní, a bylo proto  upuštěno od pokut ve výši 250.000 eur za každého nepřijatého uprchlíka. Prozatím, protože Brusel žádnou iniciativu rozepsanou na papíře nehází do koše, návrh pokut bude jen modifikován – země odmítající uprchlíky přijmout, se budou na řešení uprchlické krize podílet jiným způsobem, např. ochranou vnějších hranic EU.

Madˇarsko se sloganem, že je vybudováno na křestˇansko-židovské kultuře, postavilo na své jižní hranici zedˇ, což učinily i US ještě před Trumpovým narozením, na její přebudování v čínskou zedˇ však Trump nebude mít peníze.

Podél srbsko-madˇarských hranic ( posledním srbským městem před hranicemi je Subotica, kde je uprchlický tábor vedený Mezinárodním Červeným křížem, byl postaven pro 70 lidí, přebývá v něm 200 lidí ), obehnaných od 9/015 4metrovým plotem, se od 3/016, kdy byla hranice uzavřena, konají hony na běžence, kteří v noci přestřihávají dráty či se schovávají pod vlaky, třebaže ani jeden z běženců nechce v Madˇarsku zůstat.

Pašeráci za slib, že je převedou do Vídně, vybírají 1.500 euro, ale madˇarská policie, armáda a dobrovolníci v maskáčích z ultrapravicové strany Jobbik, vybaveni termokamerami a detektory pohybu, mají 24 hodin oči všude, madˇarské hranice jsou neprostupné, přiznávají profesionální útěkáři z řad běženců.

„Bojujeme za existenci nejen Madˇarska, ale celé Evropy, budujeme Evropu jen pro Evropany „, tvrdí místopředseda strany Jobbik Laszlo Toroczkai s tím, že straně posílá  peníze celá Evropa, proto si mohli dovolit zakoupit termokamery a detektory pohybu.

Než chycené běžence předají policii, která je na základě nového zákona z 7/016 okamžitě vyhostí do Srbska, vyfotí si své úlovky, a pyšní se jimi na Facebooku, což odporuje Ženevské konvenci o uprchlících a unijnímu právu.

Dva policisté každý den večer vyjednávají se samozvaným zástupcem běženců „Mohamedem „ jména 15 osob ze 30 na seznamu, kteří budou jako žadatalé o azyl druhý den ráno vpuštěni ze Srbska na madˇarské území, a odvezeni do legálního uprchlického střediska  – běžně čekají 3 měsíce, než na ně přijde řada.

Mohamed, kterého se ostatní bojí, je Syřan, jenž uprchl ze syrské Rakky před IS, není vyloučeno, že byl jeho členem, pořadí určuje dle svého výběru.

24.9.016, týden před referendem, byli v Budapešti výbuchem bomby vážně zraněni dva policisté, 23 + 26 let.

Původně liberální strana FIDESZ poprvé vyhrála volby s disidentem komunistického režimu Orbánem v roce 98, kdy se Putin stal šéfem FSB.

Orbán poprvé napadl Brusel v 4/010 poté, co se v roce 09 setkal s Putinem, volby Orbánova strana znovu vyhrála  6.4.014 , tentokrát jako strana těžce neliberální.

Orbán 11.11.016 oznámil, že již nebude usilovat o vytesání své protiimigrantské politiky do mramoru ústavy. Protože však druhý den po referendu tvrdil opak, je možné, že se o to ještě pokusí na jaře 017.

Orbán chtěl změnit ústavu říjnovým referendem z 2.10.016 o unijních kvótách pro přerozdělení běženců, avšak nikdo nepřišel hlasovat ( 39.9%), proto bylo referendum, spíše populistický plebiscit, neplatné ( Putin Orbána správně nenaučil, jak konat platná referenda, viz Putinovo „referendum“ z Čečny z 3/03 + z Krymu z 3/014  ).

Madˇarsko má významnou židovskou komunitu, ale ani ta, zdá se, správně nepochopila Orbánem nastolenou otázku : “ Chcete, aby EU nařídila povinné umístění nemadˇarských občanů v Madˇarsku bez souhlasu madˇarského parlamentu ? „

Drtivá většina Madˇarů, která žádného migranta osobně nikdy neviděla, třebaže Madˇarskem v roce 015 prošlo 400.000 migrantů, očividně tento problém pro sebe nepokládala za zásadní, včetně příznivců Orbána, zatímco eurofilové dobře věděli, že Madˇarsko nemá právo revidovat referendy obsah smluv schválených v EU kvalifikovanou většinou.

Orbánův výrok o „ vynucovaném přerozdělení běženců  ( EU potřebuje rozmístit 160.000 žadatelů o azyl z řad běženců ze Sýrie, Iráku a Erytreje, čekajících v Řecku a v Itálii, které Orbán, jenž má přijmout 1.300 z nich, označil za teroristy ) je z hlediska ústavního práva zcela nekompetentní, protože se vstupem do EU se madˇarský parlament zavázal k dodržování všech unijních dohod a pravidel.

Pro vstup do EU 12.4.03 hlasovalo 83.76% Madˇarů, jistěže i Orbán, sami se tak zřekli části svých národních prerogativ.

Navíc Orbán v 12/015 předložil Soudnímu dvoru EU stížnost, ve které z důvodu geopolitických změn požaduje, aby uprchlické otázky řešily národní parlamenty, čímž madˇarská vláda uznala nadřazenost unijního práva národním zákonům.

Země střední Evropy se připravují na konec dohody s TR (novinky.cz ze 7.11.016), ale měly by se spíše připravovat na ruský zábor, připravovaný ze strany místních ruských ambasád, viz, jak dopadlo Bulharsko/BG

Závislost BG na RF lze přirovnat k připojení BG k RF, napsal list Süddeutsche Zeitung, Rusové vlastní zejména energetické podniky a banky /???????? ?????? ???????? ??????????? ???????? ?? ?????? ? "???????? ??????"   http://www.newsru.com/world/22nov2016/bulgaria.html.

Putin v rozhovoru pro TV Zvezda důrazně poukázal na úpadek západní demokracie pro případ, že by ruští občané krach západní demokracie v osobním životě nezaznamenali / ????? ????????? ? ?????????? ???????? ??????????

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201611231632-pusc.htm. Následně v ruských starobincích zřízených v polorozpadlých ruinách se po večerních zprávách ruské TV bojí jen jednoho :“ Aby nepřišla satanská Amerika „ …

Kreml se chystá za zahraničního agenta označit i Visa + Master Card / ? ?????? ?????? ??????? ???? ?????? Visa ? MasterCard

http://m.biz.nv.ua/markets/v-rossii-gotovjatsja-zavesti-delo-protiv-visa-i-mastercard-286098.html

Orbán popudil BER slovy, že migrační krize není problémem Madˇarska, ale Německa ( žije v něm mj. 550.000 odmítnutých žadatelů o azyl z TR, Kosova a Srbska ), protože se, navzdory doporučení Miloše Zemana,  s běženci v Německu politicky korektně zachází, a že na základě platné dublinské dohody se mají uprchlíci registrovat v první unijní zemi, do které vstoupí, tj.  v Řecku/GR či v Itálii.

Orbán obvinil proruské GR, že je za migrační krizi zodpovědné, a poukázal na to, že ještě před uprchlickou krizí v roce 015 EU kritizovala GR, že porušuje práva žadatelů o azyl.

Madˇarsku nebude nikdo přikazovat, kdo na jeho území má žít, prohlásil v Bruselu Orbán, takže proevropští aktivisté, kteří založili „ Poláčkovu „ Stranu dvouocasého psa, parodovali Orbánova hesla na plakátech mj. s nápisy, „ Věděli jste to ? Všichni Madˇaři nejsou hlupáci. Věděli jste to ? V Sýrii zuří válka.

Orbán  neměl od roku 010 v parlamentu žádné problémy, poslanci mu razítkovali zákony jako Putinovi, schválili mu přes 600 zákonů, včetně nové ústavy, kterou Orbán již 6x novelizoval, o to markantnější je Orbánova prohra z 8.11.016.

Novelu v parlamentu 8.11.016 nepodpořila ani nejednotná levice bez vůdce, ani ultrapravicová strana Jobbik/Hnutí za lepší Madˇarsko, sdílející s Orbánem nenávist vůči migrantům, která svoji podporu podmínila zrušením přesídlovacích akcií, jejichž nákupem ( investicemi do Madˇarska ) získávají bohatí občané v drtivé většině z Číny, RF + z monarchií Zálivu a z Íránu povolení k pobytu v Madˇarsku ( tzv. zlatá víza, která si kupují za 300.000 euro, která jsou Budapeští na pět let blokována, přičemž získáním povolení k pobytu v Madˇarsku získají povolení k pobytu v celém schengenském prostoru, kam se stěhují, v Madˇarsku nezůstávají ).

Jobbik požaduje zveřejnit identitu držitelů těchto víz, z nichž mnohé oprávněně považuje za bezpečnostní hrozbu pro Madˇarsko.

Z nákupů těchto zlatých víz proudí každoročně do bankovních off-shore systémů milióny eur, Jobbik označuje Orbána v souvislosti s těmito vízy za zkorumpovaného, a spolu s madˇarskými médii upozorňuje především na saudskoarabského miliardáře Ghaitha Faraona, jenž ve Francii a v Madˇarsku skoupil mnoho luxusních nemovitostí, včetně nemovitostí kolem Orbánova rodinného sídla .

Časopis Forbes Ghaitha Faraona *1940 zařadil mezi 10 největších zločinců v bílých límečcích ( jednal téměř se všemi US prezidenty ),formálně hledán FBI od roku 91 pro masové finanční podvody a pro krach zločinecké banky BCCI ( podílela se mj. na financování pákistánského jaderného programu, financovala UBL + al-Qajdu ), o Faraonovi mluví 300stránková zpráva o 9/11 francouzské tajné služby DGSE ( viz můj článek 9/11 CIA si "nepamatuje" na 328stránkové varování DGSE ...), spolupracoval s dalším saúdskoarabským miliardářem Chálidem bin Mahfouzem viz můj článek Mahfouz žalobami sponzoruje UNICEF - Blog iDNES.cz  ), přesto s takovýmto teroristou světového formátu Orbán obchoduje.

Političtí komentátoři tvrdí, že Orbán straně Jobbik, která je jeho největší politickou soupeřkou pro parlamentní volby 018, ve věci přesídlovacích akcií nevyhověl, ačkoliv věděl, že bez ní jeho návrh na novelizaci ústavy neprojde, jen proto, aby na ni vrhl stín nezodpovědnosti a nespolehlivosti.

Strana Jobbik po referendu požadovala Orbánovu demisi, tvrdila, že trvale poškodil obraz Madˇarska na evropské scéně tím, že nedokázal pro referendum zmobilizovat dostatek voličů, a odsoudila 50 mil. euro, které Orbán na zbytečné referendum vyplýtval – madˇarský občan za toto referendum zaplatil 7x více než Brit za referendum o Brexitu.

Jobbik i levice jsou proti tomu, aby se Orbán ucházel o 3. mandát v roce 018.

Jobbik Orbána nazývá Zaprodancem, jenž za peníze pouští do Madˇarska, a přes Madˇarsko do EU prominentní světové teroristy, Orbán špiní šéfa hnutí Gábora Vona, jenž v letech 07-09 šéfoval zakázané polovojenské Madˇarské gardě/Magyar Garda, jejíž členové beztrestně pochodovali v uniformách madˇarskými městy a vesnicemi, že národní zájmy podřizuje svým politickým zájmům ( dnes se Magyar Garda rozpadla na několik organizací ).

Gábor Vona není přijatelný ani pro ultrapravici v europarlamentu, zejména ne pro Národní frontu LePenové.

Madˇarská ultrapravice, stejně jako Putin, chce změnit evropské hranice.

V roce 014 při Putinově invazi na východní Ukrajinu nacionalisté vykřikovali, že požadují hranice, jaké Madˇarsko mělo před podepsáním Trianonské smlouvy z roku 1920, tj Madˇarsko v hranicích z roku 1914, i mj. se Slovenskem a  rumunskou Transylvánií (uherské Sedmihradsko/Karpatie, kde žili karpatští Madˇaři a Němci, Trianonská smlouva Sedmihradsko věnovala Rumunsku ).

Madˇarští fašisté na svých srazech, především na koncertech skupiny Karpatia*2003, která hraje „ národní rock „ s politickými texty s osnovou Spravedlnost pro Madˇarsko !, Atˇžije Velké historické Madˇarsko, plánují osvobození všech madˇarských menšin na Slovensku, Ukrajině, v Rakousku a Rumunsku, a za vítězného pokřiku mávají heraldickým turulem, mytologickým tvorem, který Madˇary doprovázel při jejich uchvacování dunajských planin, ale také podivným modrožlutým praporem se sluncem přecházejícím přes měsíc.

Koncert skupiny Karpatia končí povinně hymnou, při které se všichni v tranzu staví do pozoru, není to ale národní hymna, ale fiktivní transylvánská hymna, Transylvánii patří i onen podivný prapor.

Regent madˇarského království /1920-1944/admirál Mikloš Horthy, spojenec zemí Osy, 1940 vyjednal s Hitlerem a Mussolinim opětovné připojení Transylvánie k Madˇarsku.

Madˇarští fašisté na svých koncertech, na kterých oslavují „ madˇarství „ , mávají i vlajkami zakázané fašistické  strany Šípových křížů ( kříž je protnutý šípem ) – Hungaristické hnutí/NYKP, která vznikla 15.3.1939, a kterou volili především vojáci a rolníci, úzce kolaborovala s nacisty zejména na likvidaci madˇarských Židů, pracovala v ilegalitě i po 8/44, kdy byla zrušena, její šéf  Ferenc Szálasi byl popraven v 3/46 jako válečný zločinec .

Na rozdíl od německého nacismu, vycházejícího z rasové ideologie, madˇarský antisemitismus vycházel z křestˇanského přesvědčení a z maďarské bolševické republiky rad 1919, kterou chtěl Kreml vyhlásit sovětskou/SU republiku v Madˇarsku, jejíž představitelé byli většinou židovského původu, včetně jejího šéfa Béla Kuny, což madˇarské ultrapravicové  strany přesvědčilo o židobolševickém spiknutí.

Kreml si madˇarskou ultrapravici a její nenávist k Západu ( Madˇaři si budou vládnout sami! Madˇarsko Madˇarsku ! ) a ke kapitalismu ( po vstupu do EU v roce 04 v Madˇarsku vzrostla nezaměstnanost, 80% velkých podniků a bank přešlo do vlastnictví zahraničního kapitálu ) hýčká.

2010 se Orbán ve své volební rétorice připojil ke sloganům skupiny Karpatia, a své stoupence na volebních mítincích oslovoval „ Drazí potomci Atily „.

Když volby vyhrál, vyhlásil den 4.6., kdy byla v roce 1920 podepsána Trianonská smlouva, Dnem madˇarské soudržnosti a národní identity – a nejen to, stejně jako Putin svojí pasovou agresí, i Orbán poskytl madˇarské občanství v rámci jím vyhlášené „ etnizace „ všem madˇarským menšinám žijícím v okolních státech.

Nespokojil se však ani se sponzorováním iredentismu, přislíbil vyhlásit madˇarskou eurozónu a sjednotit „ všechny madˇarské země „  …

V ekonomice v roce 010 slíbil „ ekonomické vlastenectví a (!) liberalismus …, a aby se stal mučedníkem krvavého potlačení madˇarského povstání z roku 1956 sovětskými tanky, učinil ze sebe démonického antibolševika.

Poté, co Janos Petras ze skupiny Karpatia složil pro polovojenskou milici Magyar Garda, založenou v roce 07 a rozpuštěnou v roce 09, zakázanou, ale veřejně tolerovanou, hymnu, v níž si klade za cíl „ vojensky, intelektuálně i duchovně bránit nikým nebráněné Madˇarsko „ , byl Orbánem vyznamenán ( Orbán a jeho strana trvají na klasické rodině a odmítají homosexualitu, ale v soukromí se Orbán přátelí s rockerem Desmondem Childem, Američanem s madˇarskými rodiči, kterému Orbán udělil madˇarské občanství, přesto že je vyhlášeným bojovníkem za práva homosexuálů, a oženil se svým přítelem.

V roce 010 s politickým návratem Orbána byl pro Madˇary, potomky Hunů, zorganizován velkolepý festival středoasijských stepí Kurultáj, přehlídka madˇarské historické tradice, v němž např. ženy nosily lidové haleny „ Bocskai“ , jméno transylvánského prince, jenž se počátkem 17.st. postavil Habsburkům.

Strana/Hnutí Jobbik se hlásí ke křestˇanství, ale přitom vyzdvihuje úzkou spolupráci Madˇarů se středoasijskými „ rudými chanáty „ ( turanismus, stejný původ turkických/tureckotatarských, ugrofinských, mongolských, mandžusko-tunguzských, japonských a korejských národů  ), stejně jako Putin ruskou spolupráci.

Proto byli představitelé strany Jobbik v roce 014 Erdoganem pozváni do TR …  Proto Jobbik „ nemá nic proti islámu, který je poslední nadějí lidstva v poutech globalismu „ , prohlásil Vona v 4/014 …

Hlavním předmětem nenávisti Jobbiku jsou „ cikáni „ .

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 24.11.2016 21:48 | karma článku: 20,10 | přečteno: 926x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz