Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa se bojí, aby jí Putin nezfalšoval volby

V 21.stol. ruské bombardéry po Grozném a Homsu srovnávají další velkoměsto i s civilisty se zemí, aniž by se mezinárodní společenství Putinovu fašismu postavilo ( Obama Aleppu, ve kterém Asádovy a Putinovy jednotky brání

evakuaci civilistů, věnoval svoji poslední tiskovou konferenci ).

Anketa : Souhlasíte s tím, aby byla Putinovi doživotně přiznána trestní imunita ? / ???????? ?? ?? ? ????? ???????????? ??????????? ?????????????????? ????????? ??????? http://echo.msk.ru/polls/1892440-echo/results.html

Putin v době boření Aleppa a prodloužení protiruských sankcí ( díky kterým v RF zkrachovala další zbrojní firma / ? ?????? ?????????? ??? ???? ????????? ???????????... ??????? ????????!  http://zloy-odessit.livejournal.com/1988834.html?utm_source=fbsharing&utm_medium=social ) cynicky řeší nakládání s odpady a černé skládky /?????: ???????? ?????????? ?????? ????????? ??????? ?????????????  http://izvestia.ru/news/646765.

K prodloužení protiruských sankcí Lavrovovo ministerstvo prohlásilo, že jsou pro ruskou ekonomiku velmi blahodárné a snižují ruskou závislost na Západu/ ? ??? ?? ????? ?????????? ?????? ? ????????? ?????????????? ??????? ?? http://www.interfax.ru/russia/541617

14.12.016 v moskevské oblasti zničili přes 10 tun zakázaných polských jablek / ? ??????????? ?????????? ????? 10 ???? ??????????? ???????? ?????m http://www.rosbalt.ru/moscow/2016/12/14/1575892.html

Z RF masívně odtéká kapitál /????? ???????? ?? ?????? ????????? ????? ??? ? ???? ??? http://argumentua.com/novosti/ottok-kapitala-iz-rossii-uskorilsya-bolee-chem-v-sem-raz

Zatímco agentura RBK.ru zveřejnila informaci o tom, že Putinovi bojovníci Národní gardy nejsou spokojeni se svými platy /??? ?????? ? ???????????? ?????? ?????????? ?????????? https://republic.ru/posts/77548k, Putin 15.12.016 v Kremlu přijal velitele ruských žoldnéřů / ????? ???????? ? ?????? ????????? ?????????? ?????????. ??? ? ??? ?????????https://meduza.io/feature/2016/12/15/putin-prinimal-v-kremle-komandira-rossiyskih-naemnikov-chto-my-o-nem-znaem?utm_source=facebook.com&utm_medium=share_fb&utm_campaign=share

Evropa si proti Putinovi zabezpečuje volební systém

Paříž/PAR a Berlín /BER se obávají, aby jim Putin neukradl prezidentské volby poté, co kybernetickou a dezinformační válkou zfalšoval americké, tvrdí FBI i CIA ( viz FBI backs CIA view on Russia hacking ).

Svoje know-how ve falšování volebních výsledků Putin předvádí od podzimu 96, kdy spolu s komsomolkou Matvijenkovou zfalšoval volby v Petrohradu, v důsledku čehož 1. demokraticky zvolený starosta Petrohradu Anatolij Sobčak, jenž byl žhavým kandidátem pro prezidentské volby v roce 00, volby prohrál o jeden hlas ( Sobčak zemřel oficiálně na infarkt pár dní před Putinovými volbami 2000, a to na Putinově volebním mítinku mezi dvěma Putinovými bodyguardy – Cepov + Zolotov (?). Sobčakova jediná dcera Putinovi říkala „ strýčku“ , než pochopila realitu, o ruském protiputinovském majdanu 010/011 byla jednou z klíčových tváří opozice ).

Neúspěšným rokem pro Putinovy volební krádeže byl rok 04, kdy se mu nepodařilo zfalšovat volby na Ukrajině, třebaže vítězný kandidát Viktor Juščenko byl přiotráven laboratorně vyrobeným dioxinem. Až v roce 010 speciální volební know-how zabralo, a Janukovyč se stal Putinovým prezidentem.

V roce 04 Putinovi nevyšly volby ani v Gruzii ( Michaila Saakašviliho se Putinovi podařilo odklidit až o 10 let později v 11/013 přes miliardáře s ruským majetkem Bidzinu Ivanišviliho ), a 05 v PL ( Lech Kaczynski byl odklizen 10.4.010 poté, co byl vylákán do Smolenska, ale v PL parlamentních volbách z 10/015, které drtivě vyhrála strana Kaczynského, Kreml totálně neuspěl, takže se bude hyperaktivně snažit o destabilizaci PL vlády ).

V 1/013 se konaly tragické prezidentské volby v ČR, v 1.kole Miloš 24.21 %, Karel 23.40%, ve 2.kole Miloš 54.80%, Karel 45.19% , v 11/016 se Kremlu podařilo bez potíží zvolit Trumpa za US prezidenta  a proruského generála Radeva za prezidenta bulharského.

V kybernetické a dezinformační válce v US prezidentských volbách Kreml nejprve ukradenými emaily ze sídla Demokratické strany, které ruští hackeři předali Trumpovi, vyvolal mezi voliči chaos a nejistotu, kterou poté zúročil v propagandistických kampaních prostřednictvím svých postaviček v médiích a na sociálních sítích (viz dezinformace o zvolení Trumpa na Facebooku).

Hlavním cílem kremelských hackerů byla Hillary Clintonová, Putinovi hackeři však zaútočili i na šéfa Demokratické a Republikánské strany, a infikovali PC prominentních pracovníků kampaně, takže Putin US volby doslova režíroval ( viz Putin personally involved in US hack ).

V 6/016 Federální výbor Demokratické strany informoval, že do jeho počítačové sítě masívně pronikli hackeři, načež v 7/016, 3 dny před potvrzením Clintonové v roli kandidáta strany, Kremlem placený Assange na svých WikiLeaks zveřejnil 20.000 ukradených emailů.

27.7.016 Trump na Twitteru uvedl :“ Má-li Rusko, nebo kterákoliv jiná země, k dizpozici 33.000  nelegálně získaných emailů, mělo by je poskytnout FBI “ …

V 10/016 společné prohlášení US ministerstva vnitřní bezpečnosti a národních zpravodajských služeb Putina oficiálně obvinilo ze zasahování do US prezidentských voleb.

Také západní tajné služby, mj. nový šéf německé rozvědky Bruno Kahl, varují, že stejným způsobem bude Kreml prezidentské volby narušovat na jaře 017 ve Francii, a na podzim 017 se pokusí ovlivnit parlamentní volby v Německu.

Šéf Spolkového ústavu pro ochranu ústavy Hans-George Maasen 8.12.016 Kreml obvinil z kyber útoků a z agresívní propagandy, která má ovlivnit německé volby/????????????? ??? ???????? ?????? ? ???????? ???????? ?? ?????? ???????????? ? ?????????? http://interfax.com.ua/news/political/389526.html

Bruno Kahl varoval před ruským vměšováním se do evropských voleb 29.11.016, dva dny poté, co v Německu došlo k nejrozsáhlejšímu kyber útoku v historii ( 22.11.016 vyřadili hackeři z provozu servery Google ve střední Evropě ), kdy hackeři na několik hodin přerušili internetové spojení 900.000 německých domácností, poskytované státní společností Deutsche Telekom, která z hackerského útoku obvinila Rusko.

Přisadila si i Merkelová, které se Kreml již dlouho potřebuje zbavit ( ani zlomená pánev z běžek z dovolené ve CH krátce po Novém roce 014 Merkelovou nezastrašila ).

První rozsáhlý kybernetický útok proti Bundestagu Kreml provedl po anexi Krymu v roce 014, poté v roce 015, v 8/016 hlavní německé politické strany, včetně Merkelové CDU, obdržely falešné emaily, které měly navozovat dojem, že jsou z NATO, ve skutečnosti obsahovaly špiónský program.

Merkelová v den US voleb 8.11.016 o ruských kyber útocích uvedla : “ Kybernetické útoky, za kterými stojí Rusko, se stávají denodenní součástí našeho života, stejně jako ruské dezinformace, jejichž cílem je poštvat proti sobě jednotlivé členy EU a narušit důvěru mezi Washingtonem a Bruselem. Musíme se jim rázně postavit „.

Také nový estonský ministr zahraničí Sven Mikser v rozhovoru pro agenturu Bloomberg obvinil 29.11.016 Kreml z rozsáhlých kybernetických útoků proti pobaltským zemím, které se zintenzívněly po zvolení Trumpa ( Estonsko, které Kremlu nejvíce leží v žaludku, urazil nejenom Trump, ale i jeho republikánský volič Newt Gingrich, jenž prohlásil, že „ US nebudou riskovat jadernou válku pro předměstí Petrohradu „ , přeloženo „ nevzdají se předem domluvené výhodné obchodní spolupráce pro nějaké Pobaltí“ …

Francouzští politici se na adresu Kremlu vyjadřují decentněji než Merkelová, až na Guillaume Pouparda, šéfa  Národní agentury pro zabezpečení národních informačních systémů /ANSSI, jenž v rozhovoru pro list Le Monde ze dne 12.12.016 uvedl :

„ V posledních letech čelíme výraznému nárůstu ruské agresívní politické kyber špionáže, po které následuje vydírání a sabotáže. Rusové se dlouhodobě  soustředˇují nejen na klíčové osoby spojené s volebními kampaněmi, a na prominentní osoby, které by mohly být vybrány do nové vlády, ale i na agentury pro průzkum veřejného mínění a na média. Jak ukázal US precedent, hrozba ovlivňování voleb je zcela reálná „.

Proto byla vypracována a europarlamentem 6.7.016 schválena evropská směrnice The Directive on Security of Network and Information Systems /the NIS Directive, která ukládá všem klíčovým správcům elektronických sítí povinnost ohlašovat nejen veškerá narušení jejich sítí, ale i podezření na tato narušení, a probíhají diskuse, zda by do obranné infrastruktury státu neměly být zahrnuty i politické strany, aby i ony musely jakákoliv narušení svých sítí ohlašovat.

26.10.016 francouzský  Národní sekretariát pro obranu a bezpečnost /SGDSN pozval k instruktáži o výše zmíněné ruské infiltraci všechny prominenty francouzských politických stran zastoupených v NS, nepřišli jen zástupci proruské Mariny Le Penové.

Koncem října 016 francouzská Socialistická strana obdržela varování od Národní komise pro informatiku a svobody/CNIL, které bylo z důvodu závažnosti shledaných nedostatků mimořádně zveřejněno ( kdokoliv měl přístup k jejím elektronickým seznamům členů, včetně k osobním údajům a k bankovním účtům).

Opakované a rozsáhlé ruské kybernetické útoky nesou stejný elektronický podpis, dobře známý západním tajným službám.

Bundestag  + Národní výbory US politických stran, a v 4/015 ( po lednovém vystřílení redakce Charlie Hebdo ) i francouzský TV kanál TV5, byly napadeny stejnou hackerskou skupinou, která se podepisuje jako „Hackerský kalifát „, a kterou US soukromá antihackerská společnost Crowdstrike, která se specializuje na státní hackery, považuje za „ nejmocnější a nejsofistikovanější na trhu „ .

„Hackerský kalifát „ se dělí na skupinu APT28/západními tajnými službami přezdívaná Fancy Bear „ Cirkusový medvěd“ , která zaútočila mj. na sítě Bundestagu,+ na US politické strany, a skupinu APT29/Cozy Bear „Přítulný medvěd „, o které napadená francouzská TV5 ve svém pořadu informovala, že je odnoží ruské vojenské rozvědky GRU.

APT29 napadla i sítě US genštábu/Sbor náčelníků štábů a Bílý dům.

US antihackerská společnost Secure Works, která vyšetřovala ukradené emaily Clintonové, uvedla, že tyto emaily zcizila hackerská skupina TG4127, která sdružuje několik ruských státních hackerských skupin, včetně  APT28.

Senátor John McCain prohlásil, že mu jistý vojenský expert sdělil, že US mají technologický náskok před Kremlem téměř ve všem, ale nikoliv v kybernetické obraně, což přiznal i britský ministr obrany Michael Fallon : “ Ruská hackerská hyper agrese, a rychlost, s jakou se šíří ruské dezinformace a propaganda nás doslova pokládá na lopatky - ruské vměšování se do zahraničních voleb a ruská manipulace se zahraničními volbami je skutečná, nejde o žádnou spekulaci .“

Rozhovor mezi zakladatelkou ruského Helsinského výboru Ludmilou Alexejevovou * 1927 a gospodinem Putinem / ??????? ???????. - ? ??? ??????? ???????. - ???????? ???????! - ??????? ????????! - ? ??? ???????! http://avmalgin.livejournal.com/6657694.html

WADA: ruský doping / ?????? ?????????: ?????????? ? ??????? ?????? ??????????? ????????? ?? ??????????? ???  http://www.golos-ameriki.ru/a/wada-doping-report/3630211.html

V RF je daleko větší počet chudých, než jaké číslo uvádí oficiální statistika / Ruský vicepremiér přiznal, že je v RF nemožné přežít s životním minimem / ???????: ??????? ???????? ? ?????? ??????? ???? ???????????? http://www.bbc.com/russian/news-38339515

 

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 17.12.2016 19:46 | karma článku: 23,32 | přečteno: 1272x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz