Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putinovy lži z tiskové konference z 23.12.2016

Na své předvánoční tiskové konferenci Putin ruským občanům vyprávěl několik pohádek, které The Insider uvedl na pravou míru.

Pohádka o růstu průmyslové výroby RF

Putin : Hlavní ukazatele HNP rostou, těžké strojírenství zažívá  boom, taktéž automobilový průmysl, vyrábějící nákladní auta, dynamika průmyslového růstu je velmi dobrá, musíme ji udržet.

The Insider :  Žádný růst průmyslové výroby v RF nebyl zaznamenán, průmyslová výroba v RF i nadále stagnuje.

O „mírném“ poklesu vládních rezerv

Putin : Vládní rezervy se mírně snížily, zatímco devizové rezervy Ústřední banky mírně vzrostly.

The Insider : Nesnížily se „ mírně „ , ale dramaticky, k 1.12.015 činily 59.35 mld, k 12/016 jen 31.30 mld, takže ruské ministerstvo financí předpovědělo, že budou-li se vládní rezervy snižovat tímto tempem, budou v roce 017 na nule.

O potenciálním agresoru

Putin : Byl jsem překvapen prohlášením jistých úředníků současné vlády, kteří z nějakého důvodu začali tvrdit, že ozbrojené síly Spojených států jsou nejsilnější na světě, zatímco já, když jsem včera hovořil o posílení jaderné triády ( tj. RF si vyhrazuje právo tvrdě reagovat na jakékoliv nepřátelské akty vůči Rusku, včetně přijetím asymetrických opatření ), jsem na závěr uvedl, že je RF silnější než jakýkoliv potenciální agresor „..

The Insider : Vyvstává tudíž otázka, kdo sepsal ruskou vojenskou doktrínu, která jednoznačně uvádí za největší zahraniční vojenské nebezpečí pro RF zvýšení vojenských kapacit NATO, a to i prostřednictvím dalšího rozšiřování bloku.

Jestliže US a NATO nemají vojenské kapacity, aby zaútočily na RF, proč je ruská vojenská doktrína uvádí za hlavní hrozbu pro RF ? ( Poté, co se Putinovi podařilo dostat do vedení Trumpa, Putin otáčí a činí z US spřátelenou zemi, nepřítelem zůstává jen NATO/EU ).

O “neprokázaném” dopingu ruských sportovců, organizovaném ruským státem

Putin : “Ruští sportovci žádný doping nebrali a stát žádný doping neorganizoval, to říkám jako první věc.

Tyto pomluvy o RF roznesla jistá ruská sportovkyně, jejíž jméno ani neznám, která poté prchla do zahraničí, stejně tak jako jistý ruský udavač, jenž zastával výnosnou funkci šéfa ruské AntiDopingové Laboratoře, předtím,tuším,  pracoval v Kanadě, dnes se skrývá v US “ ( Putinův soukromý vyšetřovací výbor  jej obvinil z několika zločinů ).

The Insider : Putin s oblibou používá průhlednou taktiku : místo aby odpověděl na kritiku, zahází hnojem informační zdroj.

Byl-li Grigorij Rodčenkov takovým lumpem ( systematický ruský doping Rodčenkov v US potvrdil v 5/016), proč jej Kreml pověřil šéfováním ruské Antidopingové laboratoře ? Ověřitelná fakta McLarenovy zprávy, zveřejněné v LON 9.12.016 nelze zpochybnit, navíc systematický doping přiznala i šéfka Ruské národní antidopingové agentury RUSADA Anna Anceliovičová v rozhovoru pro The NYC Times, později ( po výhrůžkách ) 28.12.016 uvedla, že její slova byla vytržena z kontextu …

Státem organizovaný doping potvrdili i někteří ruští sportovci, které Putin označil za Jidáše, mj. Vitalij Stěpanov a jeho manželka Julia Stěpanovová, a celá řada dalších svědků, kteří se tedˇ bojí o život.

Ministerstvo sportu za účasti FSB na ZOH v Soči intenzívně manipulovalo s výsledky analýz, zaměňovalo vzorky moče a krve. O všem byl podrobně informován náměstek ministra sportu Jurij Nagornyj, jenž referoval ministru sportu Vladimíru Mutkovi, důvěrníku Putina.

Bývalý trenér RF Wolfgang Pichler vyzval, aby ruští sportovci nebyli připuštěni na ZOH 2018 v Jižní Koreji /???-?????? ??????? ?? ??????? ?????????? ??????? ?? ???-2018  http://izvestia.ru/news/655938

O „ nějakých „ hackerech

Putin : " Prý nějací hackeři odtajnili emaily US Demokratické strany. Jak správně řekl nově zvolený prezident Trump, bůhví, co to bylo za lidi.

Prý je snadné určit zemi, odkud hackerský útok přišel, ale je to vůbec důležité ? Nejdůležitější je, že veřejnosti poskytli informace „ .

The Insider :  Hackeři pocházeli z ruských tajných služeb FSB/GRU, a nevloupali se jen do PC sítě US DS, ale i do německých a bruselských vládních institucí, útočili na PC sítě NATO,  vloupali se do PC sítí ruských opozičních novinářů, aktivistů a členů ruských nevládních organizací.

Putinovo tvrzení, že komunikace hackerů s Kremlem je „ nepodstatná „, je komické : podle MP jsou kybernetické útoky proti politickým stranám, a zejména proti infrastruktuře a vojenským zařízením jiných států porušením národní suverenity a aktem mezinárodní agrese.

O uhlí

Putin : „Třebaže i Rusko zkoumá alternativní zdroje energie, např. se zabýváme vodíkovým palivem větrných elektráren, uhlí, navzdory Komisi EU, která této sféře snížila dotace, bude vždy primárním zdrojem energie, důležitějším než ropa a plyn „.

O nestydaté US Demokratické straně

která žádala, aby Volitelé šli proti volebním výsledkům, proti hlasu lidu ( naopak, Obama a Clintonová volební výsledky okamžitě uznali, a vyzvali své příznivce, aby tak rovněž učinili, zatímco Trump je chtěl v případě své prohry zpochybnit ).

O fotografu Jocku Sturges, v US pronásledovaném

Vystudoval psychologii a fotografii, fotografuje nahé adolescenty a jejich rodiny, v roce 90 se FBI jeho díla neúspěšně pokusila označit za pornografii. V US, na rozdíl od Putinova tvrzení, svobodně působí a pořádá výstavy.

O zadlužených regionech

Putin : „V souladu s vládními nařízeními zadlužení regionu nesmí přesahovat 50% jeho příjmů, což nedodržuje jen 5 regionů „.

The Insider : Nikoliv 5, ale všech 55.

 O transparentnosti financí firmy "Rosneftegas"

Putin :“ Všechny finance firmy Rosneftegaz jsou pod přímou a transparentní kontrolou vlády“ .

The Insider : Je tomu přesně naopak, bývalý ministr financí Alexej Kudrin napsal, , že Putin přímo disponuje penězi formálně státního Rosněftegazu, místo aby šly do státního rozpočtu.

Totéž naznačili novináři z vlivného listu Vědomosti ( v 10/014 list napsal, že Čína koupila ruský protiraketový systém S-400, v 2/016 napsal, že z důvodu finanční krize musí svůj rozpočet seškrtat i ruská armáda, v 10/016 list zkritizoval zákon o jednodušším nasazení ruských vojáků v zahraničí, kdy o jejich nasazení bude rozhodovat jen Putin bez Dumy, o 10 dní později musela jeho dlouholetá šéfredaktorka Tatjána Lysovová z funkce odejít, zahraniční majitel musel svůj podíl v listu odprodat novému ruskému majiteli z řad Putinových přátel - Děmjanu Kudrjavcevovi – v 7/014 jej chtěl koupit miliardář Prochorov) .

Záhadných ropných společností je celá řada, např. nejlepší část Chodorkovského Jukosu, Juganskněftěgaz, získala v 12/04 na „ aukci „  naprosto neprůhledná firma Bajkal, založená ve městě Tver 14 dní před dražbou

3.1.017 ? ?????? ???????? ???????? «5-? ???????», ????? 2017 ??? ?? ???? ??????? / Výzva k likvidaci 5.kolony v Rusku, aby se rok 2017 nestal osudným

http://15minut.org/news/167518-v-rossii-prizvali-podavit-5-yu-kolonnu-chtoby-2017-god-ne-stal-rokovym-video

Andrej Fursov, akademik innsbrucké Mezinárodní akademie věd a šéf ruského Institutu strategické a systémové analýzy, řekl, že v RF se ekonomika nezlepší, naopak propast mezi zahraniční politikou a stavem ekonomiky se bude prohlubovat.

"Máme 105 tisíc dolarových milionářů, 96 dolarových miliardářů,  společně tato skupina kontroluje přes 90% bohatství země. Tuto skupinu nezajímá chudinské bydlení většiny obyvatel, ani upadající školství či zdravotnictví. Porodnost klesá, úmrtnost se zvyšuje. Situace tříd je velmi podobná situaci před rokem 1917 …

4.1.017 ruský historik Valerij Solověj uvedl, že Rusko stojí před radikálním zvratem, který nastane v roce 2017, v roce 100.výročí bolševické revoluce/VŘSR.

?????????? ???????: ?????? ????????? ???????? ????????????? ????????? http://glavnoe.ua/news/n294918#.WG1Wv_0EqNo.

5.1.017 Konstantin Borovoj: Situace v izolovaném Rusku se nezlepšuje, současnou situaci lze nazvat situací krátce před katastrofou /???????: ???????? ? ?????? ?? ??????????, ??? ????????. ???????? ???????? – ????????????????

http://gordonua.com/news/worldnews/borovoy-situaciya-v-rossii-ne-uluchshaetsya-eto-ochevidno-situaciya-nyneshnyaya-predkatastrofnaya-167354.html

Kreml doufá, že Rusku pomůže Trump, hospodářsky i politicky.

29. 12.016 Obama podepsal dekret o zavedení sankcí proti FSB a GRU, + proti třem ruským firmám zabývajícím se internetovou technologií, + proti šesti ruským občanům v souvislosti s jejich zapojením do kybernetických útoků na vládní a politické instituce Spojených států.

Kromě toho US ministerstvo zahraničí prohlásilo za nežádoucí osoby 35 ruských diplomatů. V prohlášení, mluvčí ministerstva zahraničí Mark Toner uvedl, že jejich akce "nebyly v souladu s diplomatickým ani s konzulárním statusem."

Marina Le Pen, která prohlásila Putinovu anexi Krymu za zákonnou, žádá ruské banky o další úvěr na prezidentskou kampaň (4.1.017)

?? ??? ?????????? ? ?????????? ?????? ?? ??????????????? ???????????? ????????

http://www.dw.com/ru/??-???-??????????-?-??????????-??????-??-???????????????-????????????-????????/a-37009457?maca=ru-Facebook-sharing

4.1.017 Ruská Depozitní pojištˇovací agentura podala žalobu proti transakci, na základě které bylo vymáhání úvěru poskytnutého v 11/014 Le Penové Národní frontě ze strany 1. česko-ruské banky, ještě předtím, než této bance ruská Ústřední banka v 7/016 odňala licenci, První rusko-českou bankou postoupeno třetí osobě.

Podle pokladníka Le Penové Národní fronty bude tento úvěr ve výši 9 miliónů eur splacen na den přesně dle úvěrových podmínek v 9/019.

Hackeři z "Anonymous International" zveřejnili zcizenou korespondenci ruských úředníků, potvrzující, že úvěr byl LePenové poskytnut za její veřejné schválení anekce Krymu.Le Penová údajně požaduje další půjčku ve výši 27 mil. eur.

? ?????? ??????????? ?? ?????? ????? ?? ??? ??????? ?????? ??????

http://ru.rfi.fr/v-mire/20170104-v-rossii-potrebovali-ot-partii-marin-le-pen-vernut-vzyatyi-kredit?ns_campaign=reseaux_sociaux&ns_source=FB&ns_mchannel=social&ns_linkname=editorial&aef_campaign_ref=partage_user&aef_campaign_date=2017-01-04

CIA: "Ti, kteří pochybují o zasahování Ruska do US prezidentských voleb, musí počkat na zveřejnění naší zprávy"/ ????? ???: «??, ??? ??????????? ?? ????????????? ??????, ?????? ????????? ???????» http://newsader.com/31883-glava-cru-te-kto-somnevaetsya-vo-vmesha/

5.1.017 US zpravodajské služby oznámily, že mají nezvratné důkazy, dokládající ruské státní kybernetické útoky proti US v době voleb, viz mj. Clapper : Russia undoubtedly meddled in US election/ Rusko se zcela určitě vměšovalo do US  voleb.

 ?????????? ??? ??????? ? ??????????????? ???????????? ?????? ? ??????????? https://www.gazeta.ru/tech/news/2017/01/05/n_9529949.shtml

Ruský PC trojský kůň /?????????? ????? http://ru.krymr.com/a/28211509.html

Přísně tajný ruský dokument mj. o hackerských útocích se nazývá "Rozvoj strategie a zavedení systému aktivních kybernetických útoků proti potenciálním protivníkům zásahem v sociálních médiích, v politickém prostoru a v PC sítích."

V zemích, které jsou předmětem speciálních operací, např. vojenské či průmyslové špionáže, požadovaná informace či dezinformace umožňuje manipulaci s veřejným míněním, ovlivňování výsledků anket a voleb, a prosazování myšlenek, které mají vliv na náladu veřejnosti, a které umožní dosazení politiků, kteří sympatizují s Ruskem, nebo jsou loutky a agenty Ruska.

Např. plány PC hackerství ruských tajných služeb pro

• Moldavsko (prezidentské volby, podpora prorusky orientovaného I. Dodona,  financování jeho strany, zajištění politického poradenství, reklam, médií, podpory na sociálních sítích)

• Černá Hora (parlamentní volby, zabránit vítězství Demokratické strany socialistů a M. Djukanoviće)

• Bulharsko (parlamentní volby, podpora proruského generála R. Radeva)

• Německo (parlamentní volby, vyřadit Merkelovou)

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 5.1.2017 22:06 | karma článku: 28,18 | přečteno: 1201x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz