Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa usnula na vavřínech a ruští vojáci již nemusí lhát o svém rozvracení Donbasu

Merkelová se v dnešní Evropě v troskách podobá osamoceným ženám, které odklízely ruiny Berlína v roce 1945.

První kancléř NSR Konrád Adenauer /1876-1967/dosáhl v letech 62-63 francouzsko-německého usmíření s CHDG, Helmut Kohl sjednotil Německo a přijal euro, ale na rozdíl od dětinského Camerona nenechal Němce rozhodnout v referendu, protože věděl, že by euro nikdy nepřijali.

“Euro bylo pro mě víc než jen platidlo, byla to společná budoucnost bez válek“.

Merkelová je složitější postavou – jménem morálky neustupuje ani ideologii ani taktice. V roce 08 během finanční krize, kdy padla investiční banka Lehmen Brothers, byla Merkelová připravena nechat padnout i banku Hypo Real Estate, během řecké krize její „morální“ přístup urychlil krizi eura, v roce 011 po Fukušimě se během jediného dne rozhodla odepsat jadernou energetiku.

V roce 015, bez ohledu na názor svých kolegů, otevřela Německo migrantům. Merkelová podpořila Hollanda proti Putinovi, ale odmítla poskytnout rozhovor francouzským médiím u příležitosti 100. výročí bitvy u Verdunu.

V roce 00 (45) Merkelová, dcera východoněmeckého bolševického pastora, asistentka tiskového mluvčího poslední východoněmecké vlády, po sjednocení Německa asistentka Helmuta Kohla, byla v politickém zemětřesení zvolena šéfkou CDU, kterou je i po 16 letech, navíc se již počtvrté od roku 05 bude ucházet o funkci spolkového kancléře ( v roce 05 nahradila proruského Schroedera ).

Ještě zajímavější, než jak se nenápadně prodrala k moci, je, jak dokázala zneutralizovat nejen své protivníky v CDU, ale i v SPD.

Levicově centristický list Süddeutsche Zeitung napsal, že charisma Merkelové spočívá v tom, že žádné nemá.

Po zvolení Trumpa Merkelová 9.11.016 prohlásila, že obrana demokratických hodnot je nejdůležitější pro přežití západního světa, což prohlásila znovu 20.11.016, když oznámila svoji 4.kandidaturu na post kancléře ( Konrád Adenauer vládl 14 let , Helmut Kohl 16 let ).

Podle vlivného deníku Bild si její znovuzvolení přeje 55% Němců ( Merkelová  jako záruka stability v chaosu ), a 90% členů CDU.

SPD se svým kandidátem váhá, šéf SPD Sigmar Gabriel, jenž je vicekancléřem a ministrem hospodářství, by se rád o funkci kancléře ucházel, ale SPD váhá mezi ním a dosavadním šéfem europarlamentu Martinem Schulzem, jemuž skončí mandát v 1/017, a který má podporu u levicového křídla, jiní tvrdí, že se stane ministrem zahraničí po Franku-Walteru Steinmeierovi, jenž se údajně v 2/017 stane německým prezidentem.

Také populistická extrémisticky pravicová  Kremlem založená Alternativa pro Německo/AfD již oznámila svého kandidáta na funkci kancléře – svoji šéfku Frauke Petryovou, jejímž leitmotivem je „Merkel muss weg“/musí odejít ( stejně jako musela odejít Clintonová, kterou Putin obvinil ze svržení Kaddáfího + ze zorganizování ruského protiputinovského majdanu  011/012 na protest proti zfalšování parlamentních voleb, které opět „vyhrála“ Putinova strana ).

EU padla do léčky, kterou jí nastražil Kreml – evropská ultrapravice a ultralevice tvrdí, že je Evropa muslimskými migranty obléhanou pevností ( kteří nemají rádi zimu, proto neobléhají skandinávské země, neobléhají ani venkov, mají rádi jen bary a putyky velkoměst ).

Případné stavby zdí, kontrolní stanoviště, pracovní povolení by znamenaly izraelizaci evropské společnosti, která bude na politické problémy odpovídat omezováním demokracie a zvýšenými bezpečnostními opatřeními, které však ve skutečnosti budou jako v Putinově Rusku namířeny proti ní samé ( ultrapravicové a ultralevicové pořádkové milice, jejichž šéfem se v ČR např. stane major Zeman ).

Izrael od roku 011 začal stavět proti africkým žadatelům o azyl zedˇ na hranicích s Egyptem, stal se tak předmostím Západního světa, ale jakého je otázkou – Aškenázové/aškenázští Židé původem z Evropy, Izrael vybudovali.

Jejich prvotní centrum bylo v Německu, poprvé byli evropští Židé vyvražděni křižáky v 11.  + 12.stol. od té doby, masově od 15.stol., kdy byli brutálně utiskováni, se začali přesouvat dál na východ, do PL a Litvy, později od 16.stol.  i na Ukrajinu a do Ruska, kde byli vyvraždˇováni kozáky, největší pogrom proti Židům spáchali kozáci Bohdana Chmelnického v 1.pol.17.stol, při kterém byla vyvražděna polovina židovské populace Ukrajiny.

Z důvodů pogromů  Židé během 19.stol. z Ukrajiny a Ruska masově emigrovali do US a Palestiny. Během 2.sv.v. bylo nejvíce vyvražděno PL Židů (3mil.), ukrajinských a běloruských (1.mil.) a madˇarských (400.000).

Dnes Aškenázové většinově žijí v Izraeli a v US. Neaskenázští Židé se nazývají sefardští/Sefardové, a v dnešním Izraeli dominují spolu s přistěhovalými Židy z Ruska po pádu SU.

Andrew Grove/Andras Grof /1936 BUD -2016/ ve svých 20 letech po krvavém potlačení madˇarského protiSU povstání 1956 tanky Jurije Andropova před bolševickými represemi utekl bez jediné koruny v kapse přes Rakousko do US, kde 1968 spoluzaložil jednu z mytických společností Silicon Valley firmu Intel /polovodiče, ze které učinil největšího světového výrobce mikroprocesorů.

Ve své knize Pamětí píše, že ve svých 20 letech již zažil antisemitismus madˇarské fašistické diktatury, 1944 nacistickou okupaci Madˇarska a konečné řešení židovské otázky ( s matkou si změnili jméno, ukryli je přátelé, otce zatkli a odvezli na východ na nucené práce, válku přežil), obléhání Budapešti rudoarmějci a bolševický režim, který lidové povstání utopil v krvi.

„ Mnoho mladých lidí bylo zastřeleno, tisíce z nich byly zatčeni, přes 200.000 lidí uprchlo z Madˇarska, byl jsem jedním z nich.“

Do NYC bez znalosti AJ dorazil v roce 57, krátce poté poznal svoji manželku, které se rovněž 1956 podařilo utéci, která v NYC pracovala jako servírka, o rok později se vzali, měli 2 dcery, rozdělila je až smrt.

Grof při práci studoval, skončil jako výzkumný pracovník polovodičů a integrovaných obvodů, které v 70.letech vedly k mikropočítačové revoluci.

Firma Intel nejprve vyráběla pamětˇové čipy, které Japonci v polovině 80.let srazili na dumpingové ceny, takže Grove učinil zásadní rozhodnutí – přestal vyrábět čipy, začal vyrábět mikroprocesory a stal se výlučným dodavatelem firmy IBM ( Grove se obával o budoucnost USA, kam US s milióny nezaměstnaných spějí, kritizoval, že prominentní US technologické firmy vytvářejí pracovní místa nikoliv v US, ale v Asii ).

Grove měl teorii, že „ se změnám přizpůsobí a přežijí jenom paranoidní typy, kteří jediní vycítí bod strategického ohybu, kdy je nutné provést radikální metamorfózu „ .

Po prvních 20 letech života pod diktaturami měl Andras Grof nárok být paranoidní, ale jsou i jiné způsoby, jak se stát paranoidním  - stačí si přečíst Hannah Arendt, anebo nositele Nobelovy ceny za ekonomii z roku 74 Friedricha von Hayek /1899-1992/, obhájce klasického liberalismu/ individualismu a svobody, jenž kritizoval „domýšlivý“ socialismus a nacismus jako cestu do otroctví, v roce 38 získal britské občanství, UK občanem zůstal až do své smrti.

Hayek odmítal jakékoliv, i ozdravné zásahy státu do ekonomiky s tím, že se trh zotaví přirozenou cestou sám, oponoval mu Brit John Keynes /1883-1946/, jenž prosazoval státní intervence do ekonomiky.

1960 Hayek napsal knihu The Constitution of Liberty, ve které tvrdí, že „ žádný ideál, kterým se lidská společnost snaží řídit, by neměl být definitivní, ale měl by se přizpůsobovat klimatu veřejného mínění „ …

Grove ve svých pamětech píše, že se člověk nikdy nesmí spokojit s úspěchem, protože úspěch v sobě nese zárodky sebedestrukce „.

To se stalo Evropě, usnula na vavřínech liberalismu, sociální demokracie je  v troskách, populismus je nadopovaný Putinem, Zemanem, Orbánem a vítězstvím Trumpa ( viz, jak se pochvalou od Trumpa neobyčejně hloupě chlubí Zeman ).

RF již neskrývá svoje vojenské rozvracení východní Ukrajiny, od podzimu 016 ruští vojáci již nemusí zapírat, že působí na východní Ukrajině / ?? ?????? ?? ???????? ?????? ???????? ??????????? ?? ????????  (4.1.017) http://resistance.today/views/10973-003-163.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 8.1.2017 20:17 | karma článku: 25,38 | přečteno: 1080x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Loňské závody ve Špindlu řeší policie, lyžaři už plánují další. Ještě dražší

24. dubna 2024

Premium Zatímco se detektivové protimafiánského útvaru NCOZ zabývají podezřením na dotační podvod v...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz