Geopolitická rizika 2017, včetně Zemana

4. 02. 2017 0:03:55
Geopolitická rizika 2017 představují imperiální ambice RF, TR a Číny, blízkovýchodní konflikt mezi Íránem a Rijádem, mezi Indií a Pákistánem, volby ve Francii, NL a Německu. Rizikem je Trump, i pro US občany, kteří od státu

nedostanou ani dolar zdarma, zejména budou-li nezaměstnaní, také vládce Hradčan.

Trump ke smůle Evropy, která krátce po sobě zažila sérii totalitních diktatur, bolševismus, fašismus, nacismus, komunismus, putinismus, nastoupil v době, kdy byla v chaosu italská vláda se svým chaotickým referendem, v němž Italové odmítli reformu ústavy, španělský premiér po staletích politické krize ( problém Podemos) šéfoval menšinové vládě, v době chaosu po Brexitu, opakovaných prezidentských voleb v Rakousku, před březnovými parlamentními volbami v NL, květnovými prezidentskými volbami ve Francii a parlamentními podzimními volbami v Německu.

Zatím měl odvahu se s Trumpem pohádat jen australský premiér (1.2.17), také Martin Schulz (SPD) Trumpovi vzkázal (3.2.17), co si o něm myslí.

Феномен популярности Трампа в СМИ России

http://www.golos-ameriki.ru/a/trump-popularity-in-russia/3701932.html

Trump je v RF populárnější než Putin, průzkumy veřejného mínění Putina staví až na 2.místo, opět zapracovala vládní propagandistická mašinérie, která za Obamy Rusy líčila jako Američanobijce, dnes z Rusů dělá milovníky Trumpa a všeho trumpovsky amerického, což je srandovní pozorovat i na Hradě, který v čele s Milošem Zemanem se přes noc stal amerikanofilním.

Putinova propaganda z Trumpa učinila idol ruského občana - ochránce „ ruských konzervativních „ hodnot, včetně ruské ortodoxie a ruského imperialismu , přítele Ruska, jenž diktátorsky skoncuje s dekadentností Západu.

Putinova propaganda vyzdvihla „ hrdinství „ , s jakým se Trump po vzoru Putina a Zemana postavil proti dekadentnímu tisku, a Rusko doufá, že Trump získá US tisk a dekadentní Kongres pod svoji kontrolu.

Leonid Guzman ze Svazu pravicových sil ( napsal knihu The Psychology of Post-totalitarianism in Russia ) uvedl, že Putin počítá s tím, že přítel SU Trump zruší protiruské sankce, ale Guzman odhaduje, že Putinovi láska s Trumpem nevyjde, již z důvodu, že Kreml musí mít veřejného nepřítele, aby mohl zbrojit a házet na něj veškerá vlastní selhání - US jsou pro Putina ideálním nepřítelem, druhého takového by obtížně hledal.

Ruský kremelský propagandista Semjon Bagdasarov požaduje po vzoru Trumpa ( Mexiko ) deportovat z RF všechny v RF nelegálně pracující Ukrajince, dle Bagdasarova jich je na 3 milióny, a protože by na Ukrajině stejně nezůstali, Bagdasarov požaduje, aby byli deportováni přímo do EU, která si je jako běžence přerozdělí ( zejména by měl z věznic „ deportovat „ všechny v RF nezákonně pozavírané ukrajinské intelektuály, mj. režiséra Oleha Sencova z Krymu, kterého FSB zatkla v 5/014, když spolu s GRU obsazovala východní Ukrajinu, v 8/015 byl za své vlastenecké činy, které Putin označil za „ terorismus „, v RF odsouzen ke 20 letům vězení )./Российский пропагандист Багдасаров предложил депортировать украинцев из России https://inforesist.org/rossiyskiy-propagandist-bagdasarov-predlozhil-deportirovat-ukraintsev-iz-rossii/

Rusové budou pokutováni za dovoz a skladování sankcionovaného zboží, které Putin zakázal dovážet do RF, občanům hrozí pokuta do 5.000 rublů, právnickým osobám do 100.000 rublů /Россиян начнут наказывать за ввоз и хранение санкционных продуктов http://ura.ru/news/1052275987 (1.2.17)

V RF zničili 27.1.17 zničili 60 tun PL jablek /https://www.ukrinform.ru/rubric-world/2165272-zertvy-sankcij-v-rossiunictozili-60-tonn-polskih-ablok.html#.WIz_cQ9ll7A.

Ruské ministerstvo hospodářského rozvoje a Federální antimonopolní služba přiznaly, že 95% veřejných zakázek se nevybírá na základě výběrového řízení, ale jsou udělovány předem určeným subjektům/ правительстве признали тотальный распил госзакупок

http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/v-pravite*lstve-priznali-totalny-raspil-goszakupok-1001718422

Není proto divu, že pod prahem chudoby je čím dál více ruských občanů/ Rоссия. За чертой бедности (2.2.17) http://ru.krymr.com/a/28274998.html.

Kreml zahájil dříve oznámenou devalvaci rublu (1.2.17) /ЦБ грозит поднять курс доллара до 70 рублей http://www.mk.ru/economics/2017/02/01/cb-grozit-podnyat-kurs-dollara-do-70-rubley.html

Trump telefonuje Putinovi/ Трамп звонит Путину . Прикол камеди.

https://www.youtube.com/watch?v=Ixg0zR1rnuA&feature=share

22.11.016 Trump vyhlásil, že chce za UK velvyslance v US ultrapravičáka Nigela Farage, kterého 12.11.016 jako svého prvního zahraničního návštěvníka přijal ve své kýčovité Trump Tower, což rozlítilo nejen Mayovou, ale i jejího ministra zahraničí Borise Johnsona, jenž Trumpovi vzkázal, že dosavadní UK velvyslanec ve Washingtonu Darroch je prvotřídní diplomat, který ve své funkci zůstane, takže místo na UK velvyslance ve Washingtonu není volné, aby bylo nabízeno.

Bývalý UK velvyslanec v US Sir Christopher Meyer v listu The Guardian ze dne 24.11.016 uvedl, že zahraniční prezidenti nerozhodují o postech UK velvyslanců, a že Trump asi neví, že UK velvyslanec hájí ve Washingtonu UK zájmy, nikoliv Trumpovy či americké, načež Farage prohlásil, že již zaznamenal diplomatický úspěch, když Trumpa přesvědčil, aby do Oválné pracovny v blízké budoucnosti vrátil bustu Winstona Churchilla.

Farage dále nabídl, že bude mezi LON a Trumpem jednat jako prostředník, což Mayová rázně odmítla s tím, že žádného prostředníka nepotřebuje, s čímž nesouhlasí ministr pro zahraniční obchod Liam Fox ( v roce 011 vyhozen z funkce ministra obrany ), stoupenec tvrdého Brexitu, s tím, že naopak Mayová by měla s Faragem spolupracovat.

27.1.17 britský Nejvyšší soud rozhodl, že Brexit musí odsouhlasit parlament, 1.2.17 Brexit odsouhlasil parlament ( labouristy vyzval k podpoře Brexitu Jeremy Corbyn, od 9/015 šéf labouristů ) – poslanci v zemi, kde je Westminster absolutním epicentrem politického života, mohli Brexit ještě zastavit, ale nechtěli páchat politickou sebevraždu ve vztahu ke svým voličům.

Britové zažili dvě referenda, v roce 1975, kdy 67% rozhodli o setrvání v ES, a v roce 011 zamítli v referendu změnu volebního systému. Jak baron Harold Wilson (labourista) v roce 75, tak David Cameron v 6/016 (51%) nechali v referendu rozhodnout otázku, která rozdělovala jejich strany.

Zatímco psané ústavy jsou přepisovány od jedné krize ke druhé, UK nepsaná ústava je stabilní z důvodu své flexibility – respektuje tradici a principy, z nichž některé jsou psané, většina je založena na precedentech, tak jak kráčela Historie.

Cameronovo referendum z 6/016 tradici „ pokojného „ přizpůsobení se Historii brutálně narušilo, protože pro nekonečnou řadu konfliktů, které bude muset LON ve spojitosti s Cameronovým referendem, které po nadřazenosti parlamentu přejelo jako parní válec, řešit, neexistuje žádný precedent.

O tradičním britském pragmatismu v souvislosti s Brexitem nelze mluvit, pokřik listu Daily Mail, který nazval „ nevolené „ soudce Nejvyššího soudu „ nepřáteli lidu „ poté, co tento soud rozhodnutí o zahájení Brexitu podřídil parlamentu, spíše připomíná Robespierra než britskou ústavní monarchii.

Otazníky visí nad budoucností Skotska a Severního Irska ve Spojeném království/UK, které hlasovaly pro setrvání v EU.

Britská vláda se po referendu rozdělila na dvě skupiny – stoupence tvrdého Brexitu a ty, kteří se pro „soft „ Brexit nechali přemluvit s tím, že UK zůstane v Evropské celní unii, a kteří nesouhlasí ani se zvláštními vztahy s Trumpem.

Trump Mayovou svými ultraprotekcionistickými výhružkami uvádí do choulostivé situace, protože právě na obchodu s US si chtěli brexisté kompenzovat přerušení vztahů s EU, odchod ze které vůbec nebude právně ani administrativně lehký – list The Times uvedl, že jen ke zvládnutí administrativních kroků k odchodu z EU dle článku 50 bude muset UK vláda najmout 30.000 úředníků navíc. List prohlásil, že je očividné, že je Mayová s Brexitem ve slepé uličce, a že pro Brexit nebyl ani stále není vypracován žádný koncept, který by jej usnadnil.

V 11/016 německý ministr financí Wolfgang Schäuble v listu The Financial Times Britům nabídl jen dvě možnosti – „ celé menu EU nebo nic „ , čímž jej tradičně protiněmecké UK listy označily za zastánce tvrdého Brexitu, Daily Mail přinesl karikaturu Mayové v Berlíně s nadpisem „ May v jámě lvové „.

Během referenda Boris Johnson, ministr zahraničí, přirovnal cíle EU k cílům Hitlera, a 18.1.17 za své návštěvy Indie nazval Hollandeho šéfem nacistického koncentráku s odkazem na proslavený BBC TV seriál „Colditz „, zajatecký tábor, v němž byli vězněni spojenečtí vojáci, kteří se v něm neustále pokoušeli o útěk. Johnson tuto urážku vznesl poté, co jeden z poradců Hollandeho, Jacques Audibert, prohlásil, že po Brexitu nesmí UK požívat žádné výhody, které požívala v rámci EU, což naznačil již v 10/016 Hollande s tím, že Brexit nebude pro UK „ zadarmo „ .

Na příchod nové diktatury by se měli Evropané připravit – v ČR např. Miloš Zeman varoval občany, že po republice pobíhá celoplanetárně hledaný islámista, Zeman by to neprozradil, kdyby nevěděl, že dojde k nějakému teroristickému činu, který mu před volbami pomůže dostat veřejné mínění na jeho stranu, proto je nutné se psychicky připravit, mj. tím, že vypneme TV, rádio i internet, a budeme myslet na fingovaný požár Reichstagu ze 27.2.1933, který nacistům poskytl záminku k likvidaci demokratických institucí.

S dalším Putinem na Hradě bude následovat zkrocení zlých médií, zavedení „lokálního „ ruského internetu, zavření hranic, procesy s představiteli nevládních a jiných „ teroristických „ organizací, ustanovení pořádkových milic a mandelinkové armády, proto je nutné si přečíst Původ totalitarismu z roku 49 od Hannah Arendt, všechno, co máme doma od Orwella, + knihu Nic není pravda a všechno je možné od Petera Pomerantseva, Vzbouřeného člověka z roku 51 od Alberta Camuse, eseje od Česlawa Miloše, a Moc bezmocných od Václava Havla z roku 78.

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 4.2.2017 0:03 | karma článku: 21.31 | přečteno: 593x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 477 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.94 | Přečteno: 477 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 714 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.68 | Přečteno: 483 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.70 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 426 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...