Brexit a jeho prodejci iluzí

Stejně jako s Reaganem i s nástupem Trumpa dolar posiluje. Brettonwoodskými dohodami z 7/44, které SU nepřijal, byl stabilizován mezinárodní měnový systém, který se zakládal na vzájemně pevných paritách měn členských zemí, které

pak byly ukotveny na vedoucí měnu – US dolar, který se stal světovou rezervní měnou a byla stanovena jeho pevná relace ke zlatu - 1 unce zlata odpovídala 35 USD, což přestalo platit počátkem 70.let. Ministr financí Richarda Nixona, John Connally, tehdy řekl : “ Dolar je Naše měna a Váš problém“.

V roce 1926 po přijetí Německa do Společnosti národů ministři zahraničí Aristide Briand a Gustav Stresemann obdrželi Nobelovu cenu míru. Výmarská republika však byla demokracií bez demokratů, 1929-1933 za světové hospodářské krize ji trumpovskými sliby dobyl Hitler.

BER si drama uvědomuje, ale odmítá změnit svůj ortodoxní pohled na euro. Ministr financí Wolfgang Schäuble pro list Stuttgarter Zeitung uvedl, že „ vize jsou od toho, aby se realizovaly „. Jediným řešením je dle něho vrátit se k „ čistotě „ Maastrichtské smlouvy, jejíž pravidla ničí Evropská centrální banka a trvalé rozpočtové deficity jižních zemí EU.

BER  proto rozjel trojnásobnou ofenzívu – proti šéfovi Evropské centrální banky Mario Draghi, kterého považuje za příliš zpolitizovaného, jak 25.11.016 v listu Handelsblatt uvedl šéf Bundesbanky Jens Weidmann, že je nepřípustné, aby se centrální banky politizovaly, a zalitoval, že Evropská centrální banka smazala rozdíl mezi monetární a rozpočtovou politikou.

BER dále zaútočil na Evropskou komisi, konkrétně na jejího šéfa  „ levičáka“ Junckera a francouzského komisaře  „levičáka „ Pierre Moscovici, kteří BER rozhořčili, jakým zpolitizovaným způsobem reagovali na krizi, když odmítli jakékoliv sankce proti Lisabonu a Madridu.

Schäubel žádá, aby kontrola rozpočtů byla zpolitizované Komisi odejmuta a předána neutrálnímu fondu Evropský stabilizační mechanismus.

Za třetí Schäubel do budoucnosti odmítl, aby za dlužníky platily státy s vyrovnaným rozpočtem, proto Schäubel požaduje, aby v případě, kdy se stát obrátí na fond Evropského stabilizačního mechanismu, mu byl dluh na dobu 3 let automaticky restrukturalizován, aby nemusel vyhlásit oficiální bankrot.

Kreml si Brexit, na kterém se aktivně podílel svojí probrexitovou propagandou, užil, britské referendum ze 23.6.016 však evropskou soudržnost nerozbilo, na rozpad EU to nevypadá, protože Británii není co závidět, odnese to její ekonomika.

Dle Gallupova institutu by dnes pro Brexit hlasovalo jen 46% Britů.

Evropané pochopili, že na romantiku brexitů  není v Putinově a Trumpově světě brutálního nacionalistického šovinismu, stejně jako ve světě čínského komunismu, místo.

Premiér belgického Valonska (3.6 mil. obyv.) socialista Paul Magnette, politolog ze Svobodné univerzity v Bruselu, se "proslavil" v 11/016, když za Valonsko odmítl odsouhlasit obchodní dohodu EU s CAN/CETA „ pro způsob, jakým byla vyjednána „, za což mu Marina LePen zatleskala, přestože je Magnette eurofil.

Magnette 4.2.17 pro list L´Echo prohlásil, že jako skalní stoupenec EU vidí brexity trochu jinak, a že by bylo „ vhodné“ , kdyby po Brexitu následovaly brexity Polska, Madˇarska, Rumunska a Bulharska.

Magnette uvedl, že by z EU měly vystoupit nejen středoevropské a východoevropské státy, ale i Dánsko a Švédsko, které čekají jen na příležitost k vystoupení, protože státy střední a východní Evropy budou brzy nekontrolovatelné či kontrolované lumpy a despoty.

Silně zadlužená Itálie má několik eurofobních stran, které však musí držet krok s veřejným míněním, které je pro setrvání v EU, proto byl komik Grillo proti Brexitu, třebaže spolupracoval s Nigelem Farage, jehož strana byla europarlamentem obviněna ze zneužití 580.000 euro z evropských fondů (The Guardian ). Při odstoupení premiéra Renziho v 12/016 Grillo ječel „ Jdeme do vlády! “ (při autonehodě zabil 3 lidi, proto nemůže na veřejné funkce kandidovat).

Komik Beppe Grillo se svým Hnutím pěti hvězdiček z 10/09 ( uspělo v roce 013) vzápětí požádal o vstup do koalice s „ nejevropštější „ stranou europarlamentu ALDE/Aliance liberálů a demokratů pro Evropu Guy Verhofstadta.

Grillo bez váhání vyměnil eurofobii za vidinu finančních příspěvků v částce 700.000 eur pro stranu – Putin si na Západě vybírá jen bezpáteřníky, aby vedli Kremlem založená eurofobní hnutí, viz další  úplatkáři Sarkozy, Fillon, Le Penová.

Také Marina Le Pen + Geert Wilder z NL pochopili, že jejich eurofobie má u občanů své meze, proto přestali vyzývat k vystoupení z EU, taktéž AfD změnila taktiku a z EU přešla na tématiku „ běženci všeobecně „ .

Nebyli jediní, stále více neoblíbenější Jeremy Corbyn 10.1.017 otočil hned ve dvou bodech – distancoval se od principu svobodného oběhu zboží, a změnil názor na imigraci ( v 6/016 prohlásil, že nejdůležitější je bojovat proti vykořistˇování evropských pracujících britskými podniky ).       

Obrátil, když stejně jako strana UKIP i Labour Party ztratila na popularitě, pro UKIP by dnes hlasovalo sotva 14%, pro labouristy 26%.

3.11.016 Vrchní soud Mayové přikázal, že jí Brexit před zahájením výstupu dle článku 50 musí odsouhlasit parlament. Těm, co podali stížnost na Brexit k Vrchnímu soudu, bylo vyhrožováno smrtí, soudce Lord Neuberger zakázal zveřejnit jejich jména.

Vrchní soud 3.11.016 rozhodl, že vláda nemá tzv. královský prerogativ (ústavní pravomoc delegovanou z vladaře na vládu ) tj. že nemá pravomoc měnit mezinárodní smlouvy odhlasované parlamentem, a oficiálně oznámit, že UK z EU dle článku 50 Lisabonské smlouvy vystupuje, čímž by začala běžet dvouletá výstupní lhůta, a Brexit by se stal neodvolatelný, bez ohledu na hlasování parlamentu či desítky dalších referend ( třebaže i o  odvolatelnosti/ neodvolatelnosti se v UK přou, britský Nejvyšší soud by se mohl obrátit na Soudní dvůr EU, aby rozhodl, zda zahájení procedury dle článku 50 je či není odvolatelné, což dle textu není jasné ).

Vláda se odvolala, a tak 5.12.016 začalo čtyřdenní jednání u Nejvyššího soudu, jehož 11 soudců euroskeptický list Daily Mail onálepkoval jako vlastizrádné eurofily ( v 2/017 se ukázalo, že o umlčení médií se snaží nejen Trump, Zeman a Babiš, ale za UK referenda i Cameron na vlastníku listu Daily Mail Lordovi Rothermere požadoval, aby vyhodil fanaticky protievropského redaktora Paula Dacre ).

Gen. prokurátor Jeremy Wright, jenž stál na straně Mayové, tvrdil, že tzv. královský prerogativ není jen historickou relikvií, ale že je základním pilířem UK nepsané ústavy. Právním zástupcem vlády byl na jednání James Eadie, jenž zdůraznil, že je vysoce nepravděpodobné, že když parlament odsouhlasil referendum, že by si zároveň vyhradil právo o Brexitu sám rozhodnout.

V 12/016 byla Mayová pokořena v Radě Evropy, kde s překvapením zjistila, že členové EU jsou ohledně Brexitu jednotní, odmítli separátní jednání, a nedostala záruky, které požadovala, ani pro londýnské City ( nedostane právo přístupu na evropské trhy, City se tak stane nevýznamnou periférií ), ani volný přístup UK automobilového průmyslu na evropské trhy.

City zeštíhlí, největší část jeho aktivit převezme Frankfurt a Paříž, Dublin, Amsterodam a Lucemburk.

Těžiště finančních služeb se ze City přenese budˇdo Frankfurtu nebo do Paříže, jejímž hendikepem je (dle tradičně protifrancouzské Wall Street ) „ protiobchodní atmosféra „, tj. její příliš socialistické pracovní a sociální zákonodárství. Finanční kruhy se rovněž bojí, že se v PAR dostane k moci nějaký „ Napoleon III „ ( Marina LePen), takže spíše počítají s Frankfurtem, kde je i Centrální evropská banka.

Banky ( m j. UBS,HSBC, JP Morgan,Goldman Sachs) se z LON stěhují ze strachu, že přijdou o evropský finanční pas, který jim umožňuje poskytovat služby v ostatních 27 členských zemí EU bez toho, aby v dané zemi měly zastoupení ( V 11/016 Ženevská univerzita ani ženevský Institut mezinárodních a rozvojových studií neprodloužily dvouletý kontrakt profesoru Josému Manuel Barroso. CH čas. Le Temps cituje CH profesora Dusana Sidjanski, zakladatele katedry politických věd na Ženevské univerzitě, u kterého Barroso v 80.letech vystudoval :“ Využil evropské instituce, aby přešel do nejhorší banky světa Goldman Sachs, přerušil jsem s ním veškeré styky.“)

Z LON se ze stejného důvodu stěhují i US, japonské a čínské firmy, již nebudou moci využívat evropský pas, který jim vydávaly UK finanční úřady pro přístup na evropské trhy.

Třebaže eurofilní City svoji prohru přiznala hned po hlasování o Brexitu, Mayová osobně bankéře přesvědčuje, aby zůstali v LON, že " dvě tchýně“ nevadí.

Británii však daleko větší nebezpečí hrozí od Trumpa než od EU – jestliže Trump sníží daně o 15%, všechny banky se odstěhují z LON do NYC, a LON přijde o desetitisíce pracovních míst.

Mayové City nevěří ani z důvodu, že nebude schopná působit na EU ani na základě reciprocity – musela by aplikovat každou novelizaci pravidel EU, aniž by tato pravidla mohla ovlivňovat svými lobbisty v Bruselu, kde byla City velmi vlivná – po Brexitu bude němá a submisivní.

Propaganda vyznavačů Brexitu je pouhým prodejem iluzí : „ Spojené království /UK bylo vždy o jeden krok v Historii napřed, my EU nepotřebujeme, ona potřebuje nás, bez nás zanikne. Brexit je velmi jednoduchý – nebudeme poslouchat příkazy Bruselu, budeme poslouchat jen sami sebe .“

Ve skutečnosti opak je pravdou : City každoročně vykazovala extrémní obchodní přebytek : do EU exportovala finanční služby ve výši 26 mld liber, dovážela finanční služby za pouhých 3 mld liber, takže je to City, která o tento obchodní přebytek přijde.

17.1.17 Mayová, přesvědčena, že je druhým Churchillem, sebevědomě oznámila, že „ lepší je žádná dohoda než špatná pro Británii „ , Brexit bude tudíž tvrdý/ odstřihnutí se vším všudy od společného trhu i od celní unie, tvrdý hlavně pro UK občany ( UK bude mít horší status než TR, které je členem evropské celní unie ), třebaže samozřejmě v projevu popisovala UK porážku jako vítězství – Trump, na rozdíl od EU, UK občanům zajistí, že jim budou létat pečení holubi do pusy, slibuje Mayová.

Čas hraje proti Británii, jakmile bude článek 50 v 3/017 aktivován, do dvou let by se EU mohla Británie, již jako přívažku, zbavit. Tento skok do prázdna, kdy Británie bude mít stejné postavení jako kterýkoliv člen WTO/Světové obchodní organizace, by pro Británii mohl být osudný.

V UK neoblíbený Michel Barnier, jenž vyjednává Brexit za EU, pro anglosaský tisk uvedl, že „ neví, co je tvrdý nebo měkký Brexit, může jen říci, co je Brexit – ve stanoveném čase vyjednaná dohoda, která pečlivě ošetří a ochrání zájmy EU a jejích členů vůči Británii „.

Barnier prohlásil, že se UK vláda domnívala, že „ ani po Brexitu nepřijde o smetanu ani o peníze za smetanu “, ale že je vyloučeno, aby zemi, která z EU vystoupí, byla ponechána práva, jaká mají jen členské státy.

Půjde o tristní vyjednávání v surrealistické době, EU bude na Británii požadovat vyrovnání přinejmenším v částce 40 mld euro.

Vydírání ze strany Mayové (obchodní válka s EU)

Pokud LON nedostane, co požaduje – přímý přístup na evropské trhy + žádný volný přístup na UK trh ze strany EU, vyhlásí EU, zejména Německu, obchodní válku. UK se za vraty EU stane fiskálním rájem, bude provozovat fiskální a sociální dumping, oznámil 15.1.17 ministr financí Philip Hammond v rozhovoru pro list Welt am Sonntag.

EU by na oplátku mohla dohodu mezi UK a EU o svobodné výměně zboží, kterou si Mayová přeje uzavřít, podmínit klauzulí, že britská fiskální pravidla neklesnou pod jistý práh, anebo by EU mohla zavést odstrašující cla na britské výrobky.

Pokud jde o tzv. přechodné období, které požadují UK obchodní kruhy, aby Brexit přeci jen nebyl až tak tvrdý, Barnier prohlásil, že o něčem takovém je možno rozhodnout až daleko později, v závislosti na plánech UK vlády, které Mayová zatím EU nikterak nenaznačila.

Barnier apeloval na Mayovou, aby své slovo dodržela a zahájila výstupní proceduru do konce března 017 ( Mayová ještě nenajala oněch 30.000 úředníků navíc ), protože finální dohoda bude muset být jasná již od 10/018,kdy se její text předloží Radě Evropy, europarlamentu a UK parlamentu.

UK vláda na jeho slova reagovala „ překvapením ", že " místo dvou let půjde jen o 18 měsíců „, a co si EU ještě nevymyslí, na což Barnier reagoval slovy “ Keep calm and negotiate „ , čímž UK média a UK vládu rozčílil ještě více, protože si jeho poznámku vyložila jako parafrázi na válečné heslo během nacistické Blitzkrieg „Keep calm and carry on“ , které nakonec UK vláda přestala používat z obavy, že je příliš  alarmistické a UK občany může zdeprimovat.

( Dvojí ironie euroskeptiků  : eurofobové prosazovali výstup z EU, aby navrátili moc národnímu parlamentu, poté vystupovali proti národnímu parlamentu, aby moc vrátili premiérovi, viz již kauza z roku 02 Metric Martyrs Case, kterou řešil  UK Nejvyšší soud, + referendový výsledek má pro vládu jen nezávaznou konzultativní povahu, nadřazovat výsledky referenda vůli UK parlamentu by tudíž bylo zcela nemístné ).

2.2.17 Mayová zveřejnila svoji Bílou knihu Brexitu, v níž se dovolává přízně „ evropských bratří „ , o které ministr pro Brexit David Davis prohlásil, že Británii čekají sladké časy, zatímco labouristé prohlásili, že je Bílá kniha o ničem.

Baron John Kerr, bývalý velvyslanec v Bruselu a ve Washingtonu, kterého v roce 02 Giscard d´Estaing přizval k sepsání euroústavy, jenž je autorem článku 50 Lisabonské smlouvy, tvrdí, že Brexit bude pro UK katastrofou, mj. prohlásil, že předtím, než dorazíme na letiště, již víme, kterým letadlem poletíme, což v případě Mayové neplatí, radovat se z Brexitu může jen Le Penová a spol.

Baron John Kerr ze Sněmovny lordů k protiimigrační demagogii uvedl : „ My etničtí Britové jsme tak svatě hloupí, že imigranty potřebujeme k resetu inteligence“. Prohlásil, že Mayová pro Brexit již nic jiného nevidí, a citoval proslulou větu z listu The Times z roku 57 : “ Lamanšský průliv zahalila hustá mlha, kontinent izolován „  .

Baron Kerr rozhovor ukončil dotazem :“ Kdo jsou ti cizinci, kteří nám diktují Brexit ? „

Brexitem vyhrál Putin, jenž se snaží o rozložení EU, v britském případě se snaží o nezávislost Skotska a obnovení náboženskopolitických nepokojů v Sev. Irsku, také podporuje Španělsko v jeho snaze o navrácení Gibraltaru.

Nicola Sturgeonová, šéfka Skotské národní strany, z EU se Skotskem vystoupit nechce, parlament v Edinburgu požaduje 2. referendum, 20.12.016 Sturgeonová předložila tříetapový plán pro Skotsko : UK zůstane ve společném evropském trhu jako celek (62% Skotů hlasovalo pro setrvání v EU), nezůstane-li, Skotsko v něm zůstane jako součást UK ( Norsko, Island a Lichtenštejnsko také nejsou členy EU, ale jsou součástí evropského společného trhu/volný pohyb osob, zboží a služeb, nicméně v případě Skotska by totéž mohlo požadovat mj. Katalánsko, obě země jako nikoliv nezávislé však nemají potřebné pravomoci k aplikaci unijního práva ) , a nebude-li možné ani toto, Skotsko vyhlásí nezávislost ( v referendu o nezávislosti z roku 014 se pro odtržení od UK vyslovilo jen 55% Skotů), a postaví na hranici s Británií třeba i zedˇ.

Skotsku tak zbývá 2. celobritské referendum o Brexitu ( pokud bude výstup zahájen v 3/017 a jednání budou trvat 2 roky, mohlo by být o zopakování referenda o Brexitu  rozhodnuto v říjnu/listopadu 018, tvrdí předchůdce Sturgeonové  Alex Salmond  ) nebo vyhlášení nezávislosti.

Anebo může existovat ještě 4. cesta, kterou v listu The Financial Times naznačil Philip Stephens rčením, že „ některá přechodná období se časem stala trvalá „ .

Brexitem Skotsko přijde o zhruba 100.000 pracovních míst, a kdoví, jak Brexit poškodí skotskou whisky/ irskou whiskey, znepokojuje se šéf asociace Scotch Whisky Association, pokud whisky nebude vyjednán svobodný přístup na evropský trh ( musela by v tomto případě  dobýt střední vrstvy v Indii či přesvědčit Rusy, aby si místo vodky kupovali whisky ).

2.referendum požaduje i londýnská radnice ( Mayová se obává, aby si Londýn a Severní Irsko s Bruselem nedojednaly zvláštní dohody ), Cardiff a Severní Irsko, či např. bývalí premiéři John Major a Tony Blair.     

V Severním Irsku od 9.1.17, kdy podal demisi vicepremiér místní vlády Martin McGuinnness z nacionalistické  strany Sinn Fein na protest proti tomu, že Fosterová, navzdory skandálu Cash for Ash odmítla rezignovat ( katolické nacionalisty rozhořčila především tím, že v 12/016 odmítla i nadále subvencovat výuku galštiny ) , vypukla politická krize, která by mohla ohrozit nejen zahájení oficiálního výstupu z EU ( plánované protesty proti Brexitu ), ale rozpoutat i nové nacionalistické vášně v Severním Irsku.

Vedení Sinn Fein odmítlo jmenovat jeho nástupce, což potvrdil ministr pro Severní Irsko James Brokenshire, takže dle dohod o sdílení moci z roku 98 neúčast jedné strany na vládě znamená vynucenou demisi i druhé strany, takže musela rezignovat i premiérka Arlene Fosterová z probritské protestantské Demokratické unionistické strany, a na 2.3.17 byly vypsány předčasné volby.

Šéf baskické „ vlastenecké levice „/separatistické  koalice Bildu, ex mluvčí politického křídla marxistické ETA Batasuna, baskické teroristické organizace, kterou spolu s IRA, vyzbrojovaly na přání Kremlu komunistické Hradčany, diplomovaný filozof Arnaldo Otegi, propuštěný v 3/016 za terorismus po 6 letech z vězení, prohlásil, že Baskicko do roku 2026 dosáhne, stejně jako Katalánsko, „demokratickou cestou nezávislost ( „ mírumilovné „ demonstrace, vyhlášení nezákonného referenda, odtržení ), třebaže jen 29% Basků si přeje národní samostatnost.

Otegi *1958, marxista od svých 18 let, byl mluvčím Batasuna, organizace, která určovala, kdo z jejích odpůrců bude zavražděn - nejprve vydala varování, a když varovaní neuposlechli, zavraždila je ETA ( profesory, novináře, politiky mj.).

1977 Otegi uprchl do Francie, kde byl zatčen v roce 83, v letech 87-93 byl vězněn, v letech 01-03 byl znovu mluvčím Batasuna,v roce 03 zakázané. V letech 07-08 byl znovu uvězněn za propagaci terorismu, v roce 09 byl opět zatčen na schůzce „ vlastenecké levice „, v roce 013, ještě ve vězení, byl zvolen šéfem SORTU, nástupkyní Batasuny, v 8/016 se stal šéfem koalice Bildu.

Třebaže je Otegi pro španělská média tabu, kamarádí se s šéfem Podemos, s marxistou Pablo Iglesiasem, jenž jej nazývá „ mírotvůrcem „ , třebaže Otegi stále ví, kde se v Marseille či v Bordeaux lacině prodávají kalašnikovy „ ( Kalašnikov otevřel i prodejnu na MOW letišti Šeremetjevo s plastovými suvenýry ).

16.12.016 španělská armáda zatkla 5 lidí, kteří se připravovali vybrat tajné skladiště zbraní ETA, Otegi prohlásil, že to byli dobrovolníci, kteří chtěli naopak ETA odzbrojit. Třebaže to francouzská a španělská vláda odmítla, Otegi stále požaduje návrat baskických „ politických „ vězňů do Baskicka, návrat všech exilovaných a uprchlíků a všeobecnou amnestii.

Protože do roku 2021 kvůli svému uvěznění nemůže jako Grillo ( dostal podmínku) být zvolen za poslance, pečlivě si vybírá svého nástupce, protože koalice Bildu získala v posledních volbách 2.místo za Baskickou nacionalistickou stranou/PNV.

29.12.016 chtěl Otegi letět na Kubu na pohřeb Castrovi, ale nemohl, protože je na US seznamu teroristů, takže nemůže přelétávat nad US územím.

Také Mayová spoléhá na heslo Divide et impera/Rozděl a panuj, a chtěla by vyjednat status 3.3 mil. státních příslušníků EU v UK ( z toho mj. 800.000 Poláků )  a 1.2 mil. Britů v EU s každým státem zvláštˇ, tak jako chtěl Putin rozdělit EU bilaterálními dohodami s Gazpromem, a to ještě před zahájením výstupu dle článku 50, o což písemně požádalo 80 UK eurofobních poslanců.

Barnier i Donald Tusk tuto žádost odmítli s tím, že EU je ohledně Brexitu jednotná, a že nejdůležitější je zahájit Brexit co nejdříve, aby se všechny otázky mohly projednat komplexně.

Po odmítnutí své žádosti poslanci Westminsteru nazvali Barniera s Tuskem vyděrači s tím, že je jim osud výše zmíněných rezidentů zcela lhostejný, a že procedurální otázky Brexitu jsou jim přednější než humánnost, k čemuž si přisadila i Mayová prohlášením, že doufá, že UK občané v EU neskončí s hlavami pod vodou.

Ministr pro imigraci Robert Goodwill 11.1.17 prohlásil, že plat Evropana, jenž bude v UK hledat kvalifikovanou práci, bude, jak bylo v referendu slibováno, daněn částkou 1.000 liber (1.154 euro), čili stejnou částkou jakou se daní plat kvalifikovaného neevropského pracovníka v UK s cílem zmenšit imigrační příval ( zhruba 350.000 ročně, cílem vlády Mayové je 100.000 ročně ).

Jeho prohlášení okamžitě dementovala Mayová s tím, že Goodwill cíle vlády nepochopil, nicméně na Goodwillovo prohlášení reagoval Guy Verhofstadt s tím, jak se bude UK vláda tvářit a jak nenávistně zareaguje UK tisk, až EU přijme podobné opatření pro UK státní příslušníky.

Rozhořčeně na toto Goodwillovo prohlášení zareagovaly i UK svazy zaměstnavatelů s tím, že Británie postrádá kvalifikovanou domácí sílu z důvodu špatně fungujícího vzdělávacího systému, a když nebudou zahraniční kvalifikovaní pracovníci, nebudou ani UK podniky.

Stejné prohlášení vydali UK zaměstnavatelé zemědělského sektoru, těm fanatická stoupenkyně Brexitu ministryně Andrea Leadsom vzkázala, že jim osobně zaručí zahraniční sezónní dělníky z PL a odjinud z Evropy ( v 1/017 propukla ve Francii kauza PL firmy Fructofresh, která  nejenže ve své továrně Czarnowice údajně v otrockých podmínkách zaměstnává severokorejské dělníky, ale navíc do svých výrobků zapracovává aditivum E242, v EU zakázané ).

Od 6/016 ministr zahraničí Boris Johnson, původně novinář a starosta Londýna, jeden ze strůjců Brexitu, se na setkáních s diplomaty EU chová tak arogantně a provokativně, že svojí vulgaritou a svými urážkami uvádí do rozpaků nejen UK diplomaty.

22.11.016 se neudržel šéf poslaneckého klubu Evropské lidové strany Manfred Weber, jenž Johnsona usadil zvoláním „ Chcete-li odejít z EU, nemáte již co mluvit do její dlouhodobé strategie „ ( Johnson pozurážel italskou ministryni tím, že již do UK nevyveze ani jednu sardinku, německému ministru přislíbil zákaz prodeje BMW v UK, a Paříži hrozil zákazem dovozu francouzského šampaňského, i kdyby EU na oplátku  bojkotovala skotskou whisky ).

NL ministr financí Jeroen Dijsselbloem Johnsonovi naznačil, že lže, slovy :           “ Slibujete, co je intelektuálně nemožné a politicky nerealizovatelné „.

Johnson v době referendové kampaně strašil Brity přijetím TR do EU, a následným zaplavením Británie Turky, ale po skončení referenda neváhal odjet za Erdoganem do jeho paláce v Ankaře, kde mu navrhl, že mu LON pomůže se vstupem do EU, takže německý ministr zahraničí Steinmeier před Johnsonem pronesl, že „ nevydýchá, aby byl ve stejné místnosti jako šéf britské diplomacie „ .

Když byl Johnson starostou LON, tak Brity jeho šaškování bavilo, dnes se však tomuto klaunovi již nesmějí. Nesměje se v podstatě ani Johnson, protože vítězství Brexitu jej samotného tak zaskočilo, že na zasedání s ministry zahraničí EU přijíždí naprosto nepřipravený bez jakýchkoliv dokumentů, a jen uráží či cynicky slibuje ( The Times 11/016).

Pro Mayovou je však nekontrolovatelný Johnson méně nebezpečný neustále cestující mezi nebem a zemí, než aby jako volný elektron v LON rozdmýchával nejednotu v řadách Konzervativní strany, protože pobrexitový spleen zachvátil nejen Skotsko, Severní Irsko a Londýn, ale již i samotnou euroskeptickou baštu – Anglii a keltský Wales ( viz pochybnosti v místním tisku ).

Jde o to, jak ještě dlouho bude Johnson „přínosem“  pro Británii samotnou, když ji ve světě jen zostuzuje a oslabuje, což si Mayová uvědomuje, protože jej zasypává menšími urážkami, např. mu zakázala, aby se účastnil její oficiální cesty do Indie, a na jednom setkání s hosty předvedla i svůj suchý humor, když na adresu Johnsona, jenž vyprávěl vtip o jednom starém lordu a jeho psu, kterého musel utratit, poznamenala :“ Borisi, ten pes byl utracen z důvodu, protože jeho majitel usoudil, že mu již k ničemu neslouží „ …

Brexit byl velkým podvodem zorganizovaným na britské občany, protože Nigel, Johnson a další v probrexitové propagandě řešili jen dvě otázky - financování zdravotní péče ( ve které uváděli lživá čísla, jak přiznal Nigel Farage po odhlasovaném Brexitu, a za své lži v kampani se omluvil s tím, že jeho stranou předkládaná řešení nejsou realizovatelná ) a imigraci,  přičemž úmyslně směšovali vnitřní migraci/svobodný pohyb osob v rámci EU s migrací běženeckou .

EU v propagandě Brexitu a v probrexitových demonstracích ( které Gideon Rachman v listu The Financial Times nazval „ nostalgickým nacionalismem“ ) hrála jen druhořadou roli, roli oběti, kterou jsou však i Britové, jejichž problémy Brexit nevyřeší.

Iniciátoři Brexitu se v době referendové kampaně nikdy nezmínili o pobrexitových vztazích s EU, a udržovali tak UK občany v přesvědčení, že svobodný oběh osob, zboží a kapitálu zůstane i nadále v platnosti ( dnes Mayová UK občanům nabízí náplast – dohody o volném obchodu s Čínou a se zeměmi Commonwealthu).

Mayová Davida Camerona nepodpořila, mlčela, a dle Ivana Rogerse, UK velvyslance při EU, odmítala vidět celou složitost problematiky Brexitu.

V 12/016 BBC zveřejnila, že Rogers v dopise Mayové napsal, atˇse Mayová připraví minimálně na 10 let nejistých jednání, protože nemá ani ponětí, o co vše jde.

Ivan Rogers, přítel Camerona, jenž měl s Mayovou neustálé výměny názorů, která však spoléhala , že to bude on, kdo povede pobrexitová jednání, 3.1.17 na svoji funkci rezignoval.

List The Times zveřejnil jeho komentář, že Mayová nemá žádný profesionální zkušený tým, který dokáže vyjednávat multilaterálně, jak je při Brexitu zapotřebí, a vyzval svého nástupce, bývalého UK velvyslance v MOW a umírněného euroskeptika Tima Barrow,  aby se nebál těm, kdo jsou u moci, říci, že nemají pravdu, že argumentují nepodloženými fakty a mají chaotické představy (Barrow však v MOW skláněl hlavu před Putinem).

Otazníky nad vraždou (16.6.016) eurofilní labouristky Jo Coxové týden před referendem, která své voliče vyzývala k hlasování proti Brexitu .

Matka dvou malých dětí byla zastřelena a ubodána ( nejdříve ji střelil do hlavy, vláčel za vlasy a zasadil jí 15 bodných ran do hrudníku, a když ještě žila, střelil ji opět do hlavy a ještě do hrudníku ), bezprostřední vrah „ nacionalistický extrémista „ Thomas Mair, nezaměstnaný zahradník, dostal doživotí.

Zvláštní je, že tento zločin nebyl odpůrci Brexitu využit v referendu jako varování před nacionalismem, naopak, vrah byl předkládán jako „ duševně chorý „ , a na výsledcích hlasování se neprojevil. Nigel Farage, jenž vedl otevřeně xenofobní probrexitovou kampaň“ ( „ Jen Brexit zastaví invazi zahraničních vetřelců do Británie „, přičemž mával kopií plakátu NSDAP ze 30.let),  po hlasování prohlásil : „ Zvítězili jsme bez jediného výstřelu ! „

Jen pár hlasů se v době referenda odvážilo upozornit na fakt, že Mair v době, když Coxovou vraždil, křičel : „ Velká Británie především ! Velká Británie nezávislá ! Tu máš za Velkou Británii ! „. V dopise Mair psal o „ zrádcích z řad levicových bělochů „, ale místo aby byl označen za neonacistu, byl označen za nepolitického psychopata, protože  Britové tvrdí, že v Británii extrémisté neexistují, jen duševně nemocní lidé.

Až o 5 měsíců později soud uznal politický kontext a jeho příslušnost k neonacistům a rasistům (KukluxKlan), psychiatři potvrdili, že byl v době činu zcela příčetný, načež protievropský list Daily Mail napsal, že vrah Coxové byl rozvášněn tím, že svůj byt chtěla poskytnout uprchlické rodině …

V mnohých částech Británie jsou hrozbou radikalizující se neonacistické skupiny, nikoliv „ islámističtí „ teroristé, uvedl v 12/016 ministr bezpečnosti Ben Wallace. Např. v Liverpoolu neonacisté 11.11.016 vyhlásili svoji čtvrtˇ za jimi „ kontrolovanou zónu „ .

Ministr vnitra Mayové bizarně prohlásil, že vnitro bude chránit především britské občany, a Mayová se nechala slyšet, že „ kosmopolité nejenže nejsou občany celého světa, ale nejsou vůbec žádnými občany „ …

Bude v UK konečně zaveden průkaz totožnosti ? (stejný problém mají US)

Průkaz totožnosti LON nezavedl ani po „ atentátech“ z roku 05, protože průkaz totožnosti dle nich porušuje svobodu jednotlivce, nicméně se stále o jeho zavedení diskutuje, zejména po skandálu s labouristou Lutfurem Rahmanem, islámistou, jenž byl v roce 014 zvolen za poslance v jednom okrsku ve východním LON jako „ nezávislý „, ale o rok později byl sesazen a obžalován z korupce a ze zneužití pravomoci – zjistilo se, že si volební hlasy od svých spoluvěřících kupoval, přezdívalo se mu továrna na poštovní volební hlasy.

Jisté ID karty mají být vyzkoušené v místních volbách v roce 018 – volič by měl povinnost předložit před odchodem za plentu doklad o totožnosti – řidičský průkaz, pas či účet za elektřinu. 3.5 mil. voličů v muslimských čtvrtích s pákistánskou či bangladéšskou komunitou ( Birmingham, Bradford )  však nemají žádný doklad se svoji fotografií, zejména ženy, které navíc hlasují dle přání své mužské vrchnosti (otec,manžel, strýc, bratr). Nejchudší muslimové nemají ani pas ani řidičák, hlasovat však musejí, aby naplnili „své právo“ , třebaže v drtivé většině svůj hlas jen někomu prodávají/propůjčují, viz výše.

Gen. John Nicholson, velitel sil US + NATO v Afghánistánu, v rozhovoru pro Hlas Ameriky  z 11.2.17  prohlásil, že „ RF podporuje Taliban, a tím terorismus ve světě „ / ??????? ???? ????????: «? ???????, ??? ?????? ???????????? ''???????''»

http://www.golos-ameriki.ru/a/kb-nikholson-interview/3719555.html

Od okupace Krymu RF zesílila svoji dezinformační propagandu  11.2.17 /NATO says it sees sharp rise in Russian disinformation since Crimea seizure

http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-russia-media-idUSKBN15Q0MG?il=0

10.2.17 Ruským vědcům se podařilo dokázat nesmrtelnost, život není ohraničen biologickými parametry/?????????? ?????? ??????? ???????? ???? ??????????

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201702101344-bo4r.htm

BBC z 10.2.17 START-3 : Trump byl při telefonickém rozhovoru s Putinem zaskočen Putinovou otázkou ohledně posledního prodloužení smlouvy START-3. Zatímco Putin čekal na telefonu, Trump se radil se svými poradci, otázkou je, jak tato důvěrná informace unikla do médií, což již Bílý dům vyšetřuje /????? ??? ??? ??????? ?????????????? "??????" ???? ???????????????? ???????????, ??? ????? ???????? ?????????? ??????????? ???????. ????????????? ??????????? ?????????? ??????? ??????, ??? ????????? ????????, ????????? ?? ???????????.

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 12.2.2017 17:10 | karma článku: 21,15 | přečteno: 807x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz