Andrea Kostlánová

Kreml oznámil, že místo voleb uspořádá v roce 2018 referendum o důvěře v prezidenta

22. 02. 2017 21:11:45
Na bezpečnostní konferenci v Mnichově, bezpečnostním Davosu, US viceprezident Mike Pence, ministr obrany gen. James Mattis a ministr pro vnitřní bezpečnost gen. námořní pěchoty v důchodu John Kelly nedokázali EU přesvědčit, že

Trumpova vláda má v zahraničněpolitické orientaci jasno, takže důvěra mezi Evropou a Bílým domem obnovena nebyla ( v Bonnu se 16.2.17 setkali ministři zahraničí Francie Ayrault a US Tillerson, dle Ayraulta, Tillerson souhlasil s postojem PAR, že bez přechodného období s prozatímní vládou v Damašku boj proti „IS“ nepokročí kupředu ).

Javier Solana, bývalý gen. tajemník NATO, prohlásil, že Pence s nimi jednal jako s dětmi a ujištˇoval je, jak je miluje, ale nic konkrétního nepronesl.

Staffan da Mistura, pověřenec OSN pro Sýrii, uvedl, že se US k Sýrii stále nevyjádřily, takže postoj současné US vlády k Sýrii nezná.

US delegace v Mnichově se po projevech Pence a Mattise de facto stáhla z jednání, když odmítla odpovídat na otázky ze sálu, na které bravurně odpovídala Merkelová i Lavrov.

Za občanské války v Bílém domě, ve které za Trumpovo diktátorství bojuje Stephen Bannon proti vedení Republikánské strany, bránící systém, US delegace očividně neměla co říci, mj. i v důsledku toho, že Trump do vysokých funkcí zamini a obrany ještě nejmenoval všechny potřebné úředníky ( ze 4.800 nutných jmenoval jen 39, takže např. Tillersonovi stále radí jen jeho spolupracovníci z ExxonMobil ) .

Gen. David Petraeus uvedl, že odmítl funkci poradce národní bezpečnosti za odstupujícího gen. Flynna, protože mu nikdo nebyl schopen odpovědˇ ani na jednu otázku, a nedostal ani záruku, že si bude moci jmenovat vlastní poradce.

EU tak byla utvrzena v tom, co ví již od pádu berlínské zdi, že se musí spoléhat jen sama na sebe. Zatímco německá ministryně obrany Ursula von der Leyen ujistila US ( a PAR ), že 2% HNP na obranu dodrží, ministr zahraničí Sigmar Gabriel prohlásil, že neví, kde na to BER vezme peníze ( navíc EU je na tom zatím stejně jako Bílý dům, protože nikdo neví, kdo bude po volbách vládnout ve Francii a v Německu ).

PAR i BER se nechaly slyšet, že své volby proti kremelským hackerům ochrání ( v 6/016 bylo ústředí DS napadeno kremelskými hackery, následně v 7/016 prokremelská WikiLeaks zveřejnila 20.000 ukradených emailů, v 10/016 z hackerských útoků Putina obvinila US vláda a 9.1.17 ministerstvo vnitřní bezpečnosti a US tajné služby obvinily ve společném prohlášení z hackerských útoků Kreml s tím, že útoky nařídil Putin ).

Také státy NATO pocítily kremelské kyber útoky, útoky z Kremlu vyplenily Zaorálkovo zamini, ale vynechaly Ovčáčka, Nejedlého a jeho družinu, a naopak z Kmoníčka Kreml učinil zachránce PL občana Leszka Panka, kterého propustil z Asádova žaláře, do kterého se dostal v 12/015 ( Varšava se obrátila na českou diplomacii, která jako jediná země EU i NATO má v Damašku stále velvyslanectví, které zastupuje i US diplomatické zájmy, velvyslankyně Eva Filipi ).

I na bezpečnostní konferenci v Mnichově se řešily kremelské kyber útoky, mezi ohroženou infrastrukturu se dostal i volební systém, svobodný tisk a politické strany.

Ruská dezinformační propaganda, a jak se před ní chránit, bylo jedním z bodů jednání, ke kterému mj. vystoupila estonská prezidentka Kersti Kaljulaidová ( zvolena v 10/016 ve svých 46 letech).

Lavrov se na tato obvinění připravil předem, a tak 16.2.17 server WikiLeaks zveřejnil Kremlem ukradenou dokumentaci, jak se CIA v roce 012 pokusila ovlivnit volby ve Francii, čímž se Kreml opět provokativně vměšuje, tentokrát do francouzských voleb, protože tento dokument má rozeštvat PAR a Washington, a pomoci Le Penové.

Lavrov prohlásil, že si na ruské vměšování a ruskou kyber válku bude muset Západ zvyknout, protože končí éra západního liberalismu a nastává éra ruského světového pořádku.

22.2.17 Šojgu na ministerstvu obrany vytvořil jednotku„ informačních operací „ , která bude odpovídat za kontrapropagandu /В Минобороны РФ создали войска информационных операций http://www.interfax.ru/russia/551054

NATO 19.2.17 vydalo příručku Manuál ruské informační války, kterou na Vojenské akademii NATO v Římě vypracoval UK analytik Keir Giles.

Dokument mj. varuje, že Kreml testuje a rozjíždí nestandardní typ masové dezinformační kampaně, individuálně zaměřené na konkrétní osoby, které oslovují na pohled zcela důvěryhodné zdroje, včetně těch, které dotyčná osoba osobně zná.

Např. v 12/015 kyber útoky proti energetickým sítím na Ukrajině byly doprovázeny masovou sms kampaní, která odběratele odrazovala, aby se spojili se svými dodavateli. Byl to test, zda by sms kampaň pomohla v kritické době za konfliktu RF-Ukrajina.

V roce 016 bylo tímto útokem napadeno 900.000 klientů Deutsche Telekom.

Technický ředitel firmy Siemens na konferenci v Mnichově uvedl, že počet kyber útoků proti kontrolním systémům firmy jen za poslední rok stoupl o 20%.

Podle uznávaného podnikatele v oboru kyber bezpečnosti Evžena Kaspersky není žádný PC na světě 100% chráněn před škodlivým malwarem s tím, že každý den jeho firma objeví 300.000 dalších škodlivých programů ( viz škodlivý US-izraelský vir Stuxnet, který pronikl do PC íránských jaderných zařízení).

Mezinárodní rezervy RF se za minulou neděli (19.2.17) snížily o 100 mil. dolarů /Международные резервы России снизились на $100 млн за неделю https://www.gazeta.ru/business/news/2017/02/22/n_9718535.shtml

22.2.17 Dluh Rosněftu převýšil částku 3.5 triliónu rublů/ Долг "Роснефти" превысил 3,5 триллиона рублей http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/dolg-rosnefti-prevysil-3-5-trilliona-rubley-1001771608

22.2.17 Putin ruským občanům jako dárek připravuje zvýšení daní / У Путина готовят повышение налогов для россиян http://economy.apostrophe.ua/news/finansy-i-banki/2017-02-22/u-putina-gotovyat-povyishenie-nalogov-dlya-rossiyan/87696

Ruské nemocnice, žijící na dluh /Больницы, живущие в долг http://www.svoboda.org/a/28324588.html

22.2.17 Duma vysvětlila, kdo a jak ruinuje Ameriku, poslanec Alexandr Sidjakin uvedl, že Trumpa a US ruinuje US svobodný tisk /В Госдуме рассказали, кто и как разваливает Америку http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201702221312-79h7.htm
Le Kremlin prépare la réélection de Poutine / Kreml připravuje znovuzvolení Putina /http://www.lefigaro.fr/international/2017/02/21/01003-20170221ARTFIG00285-le-kremlin-prepare-la-reelection-de-poutine.php?redirect_premium

21.2.17/ Kreml rozhodl o tom, že místo prezidentských voleb se v roce 2018 uskuteční referendum o důvěře v prezidenta, co asi vymyslí Zeman /Кремль решил превратить выборы президента в референдум о доверии Путину https://tvrain.ru/news/presidential_election-428153/?utm_campaign=breaking&utm_source=push&utm_medium=428153&utm_term=2017-02-21

Ruská ortodoxní církev, ideologické oddělení Kremlu / Русская Православная Церковь – ИДЕОЛОГИЧЕСКОЕ УПРАВЛЕНИЕ КРЕМЛЯ https://ru.tsn.ua/blogi/themes/politics/rpc-ideologicheskoe-upravlenie-kremlya-809084.html

Autor: Andrea Kostlánová | karma: 16.84 | přečteno: 808 ×
Poslední články autora