Ázerbájdžán, spojenec NATO a Izraele, záruka proti "resovětizaci" oblasti ?

25. 10. 2017 8:23:16
Před svojí intervencí v Sýrii se Kreml marně pokusil sjednotit veškeré zpravodajské služby států SNS pod své velení v tzv. Protiteroristickém centru, které Putin za tímto účelem založil již v roce 00, ale žádná země SNS

své zpravodajské služby Kremlu neposkytla ( trvaly na podmínce, že „ jejich tajná služba nebude provozovat proruskou výzvědnou činnost, a jejich území nebude zneužito ke zpravodajským účelům jiného státu „ ).

Putin osobně opět vyzval ke spojení zpravodajských služeb na summitu SNS v 10/015, a když Alijev opět odmítl, vypukl ( předání kompromatu) skandál na ministerstvu pro ázerbájdžánské zpravodajské služby, v jehož důsledku byli jeho prominenti propuštěni ( oficiálně z důvodu, že provozovali výnosnou vyděračskou činnost vůči ázerbájdžánským podnikům ), a ministerstvo v čele s Eldarem Mahmudovem bylo v 12/015 zrušeno.

Místo něho byla ustavena Státní bezpečnostní služba pro vnitřní záležitosti, a Zahraniční bezpečnostní služba.

Ruská média tvrdí, že Mahmudov byl vyhozen z důvodu, že za podpory Izraele a Rijádu dovážel z TR zbraně, kterými jejich pašováním do Dagestánu vyzbrojoval severokavkazské “wahhábity”, což se ázerbájdžánským šíitům nelíbilo.

Alijevovci vymysleli fiktivní krizi “ nepokoje v Nardaranu ” ( radikální šíitská čtvrtˇ v Baku ), která měla zastínit kauzu Mahmudova, kterou nakonec překrylo opětovné „vyhlášení bojů v NK„ ...

Zatímco Baku Putinovu nabídku odmítlo, zvažovalo nabídku ke spolupráci se Saúdskou Arábií, protože Rijád je pro Baku lákavým investorem ( viz Alijevovu návštěvu v Rijádu v 4/015 ), navíc jsou arabské země skalními podporovateli Ázerbájdžánu v otázce NK.

https://www.youtube.com/watch?v=fyZW9C1-5pw

Problémem byla vojenská angažovanost Rijádu, obava, že by pod saúdskoarabským velením mělo Baku případně vyslat “ mírové “ sbory do Iráku či Sýrie, s čímž by nesouhlasili ázerbájdžánští šíité, navíc si nové vedení v Rijádu pro svoji “ protiteroristickou mírovou “ misi neopatřilo souhlas Washingtonu ( Baku by se mohlo k saúdskoarabské koalici připojit, jen kdyby fungovala pod praporem Organizace pro islámskou spolupráci/OIC ), viz můj článek Strategický Ázerbájdžán destabilizovaný Kremlem a jeho dilema. Strategický Ázerbájdžán destabilizovaný ... - Andrea Kostlánová

Izrael své drony vyrábí ve spolupráci s Ázerbájdžánem k tomuto účelu ve zdejších nově postavených továrnách, kdy se Baku horečně vybavuje nejen vojenskými drony izraelského původu Hermes-450 a Aerostar, ale dle zpravodajských informací ( mj. Debka.com ) jedná i o nákupu izraelských vojenských špionážních družic.

(The Times of Israel z 13.12.016 velebil Baku do nebes za vzornou spolupráci mezi Židy a muslimy, založenou na výměně ázerbájdžánské ropy za izraelské zbraně – v ceně 5 mld dolarů . V Ázerbájdžánu je 20.000 menšina Židů, kterou se Baku vychloubá a tvrdí, že Arménie si svoje Židy ve spolupráci s nacisty vyvraždila, viz dále. )

V 10/016 na veletrhu ADEX 2016 se Baku pochlubilo svým prvním vlastním dronem Zerbe/Úder. Baku začalo masově vyrábět kamikaze drony poté, co Kreml zařadil do výbavy arménské armády raketový systém Iskander-M, čímž ještě více vystupňoval napětí mezi oběma státy.

Ankara tuto vojenskou spolupráci svého chráněnce s Izraelem na úkor TR zbrojního průmyslu ( snažila se Baku vnutit TR dron Anka B s tím, že mu také postaví zbrojní továrnu na drony) nese velmi nelibě, taktéž Kreml ( zejména v letech 09-011, bez ohledu na city Arménie, Kreml dodal Baku útočné tanky, bitevní vrtulníky a těžké dělostřelectvo v částce 4 mld dolarů ) a Teherán, a všichni z nich se snaží této spolupráci zabránit.

Izrael na ázerbájdžánském pobřeží instaloval radarové stanice zaměřené na Írán, Teherán se obává, že Baku Izraeli poskytne vojenské základny pro jeho drony s dalekým doletem.

List Haaretz ze 3.8.17 informoval, že Alijevova rodina investovala v Izraeli, mj. do místního turismu, 600 miliónů dolarů, prezident Alijev si mj. koupil nádhernou vilu v Haifě za 6 mil. dolarů, honosné vily má i v Dubaji, v Istanbulu, v Los Angeles, a v LON, za které utratil zhruba 400 mil. dolarů, do čehož se nepočítají vily jeho tří dětí.

Teherán má s Baku další problémsvoji ázerbájdžánskou provincii, která má 3x více obyvatel než ázerbájdžánský stát, tvoří jednu třetinu obyvatel samotného Íránu, a v Teheránu Ázerbájdžánci ovládají veškerý maloobchod.

Teherán nedokáže překousnout hlavně ideologický problém – špatný příklad laické vlády Baku, která vládne šíitům ( 10 miliónový Ázerbájdžán o velikosti Irska s dvojnásobným objemem ropy než Texas, má 98% muslimů, v drtivé většině šíitů ), třebaže je to v přímém rozporu s íránskou šíitskou teologickou doktrínou, kterou v 2/79 v Íránu nastolili – sekulární šíitský režim je v rozporu s Alláhovou vůlí, protože legitimnost každé vlády vychází jen z jeho vůle, tj. z náboženství.

( Třebaže NSA a Izrael úzce spolupracují, viz zejména jejich dohodu o výměně zpravodajských informací z roku 09, Kremlem placený Snowden poskytl světu dokumenty o tom, jak NSA + UK zpravodajské agentury izraelské drony v akci nad Gazou a jinde monitorují z Kypru, a kopírují z nich veškeré zpravodajské a technologické informace - od té doby Izrael své drony pečlivě zakódovává, třebaže již v roce 97 Hezbolláh v Libanonu zlikvidoval 12 tajných izraelských komand jen na základě toho, že se zmocnil nezakódovaného videa z izraelského dronu, což se veřejnost dozvěděla až o mnoho let později ).

Drony íránské provenience používá Asád a libanonský proíránský Hezbolláh.

Kreml izraelské drony nakoupené Ázerbájdžánem nad NK rovnou sestřeluje, první ázerbájdžánský dron byl nad NK v okrese Martuni sestřelen 12.9.011 ruským protidronovým systémem ( protidronová puška s protidronovými projektily) ...

Byl ruskou armádou sestřelen pro výstrahu, aby dal Jeruzalém ruce pryč od strategického Kaspického moře, o které se Rusko prozatím zamýšlí dělit jen s Teheránem, a od všech “ ruských “ států, které si Kreml nárokuje – Kazachstánu, Turkmenistánu, Ázerbájdžánu a Gruzie, ve kterých je Izrael velice aktivní. V Kaspickém moři se schyluje k násilné delimitaci námořních hranic na základě principu Silnější Vyhrává.

Byla to ale také Putinova odplata za to, že Jeruzalém odmítl postavit zbrojní továrnu na výrobu dronů v Putinově Rusku, kterou mu přislíbil v roce 09 ( Kreml proto potřebuje co nejvíce sestřelených izraelských dronů, aby jejich technologii okopíroval ) ...

Viz můj článek Ázerbájdžán a jeho vojenská spolupráce s ... - Andrea Kostlánová

V roce 015 Baku usilovalo o nákup pákistánských stíhaček JF-17 ( vyráběné ve spolupráci s Čínou ) v ceně 35 mil. dolarů za kus, které jako první koupila Barma.

Přetrvávající zájem Baku o pákistánskou moderní vojenskou technologii potvrdil 14.10.016 prez. Alijev, jenž oznámil, že Baku a Islámábád rozšíří svoji dlouhodobou vojenskou spolupráci ( jaderné knowhow ?).

Ázerbájdžán zbraně dováží a díky spolupráci s Izraelem zbraně od roku 013 i vyváží, mj. miny, granátomety RPQ-7V2 Gaya, sniperské pušky Yalguzag a Mubariz,automatické pušky EM-14, kulomety Shimshek-10 s nočním viděním, mohou být instalované na tanky a obrněné vozy. Obrněné vozy Gurza určené pro speciální jednotky a optické systémy pro vojenské aplikace, které vyváží mj. i do RF a US.

Baku pořádá mezinárodní zbrojní veletrhy, mj. International Defence Industry Exhibition ADEX 2016, kde předváděl mj. protiminové vozidlo s protiminovou pneumatikou.

Военный импорт Азербайджана в 20 раз превысил закупки Армении

http://rus.azatutyun.am/a/sirpi-silah/28319871.html

Usiluje Baku, ležící v geopoliticky nestabilní oblasti mezi Ruskem a Íránem, o jadernou bombu ?

Po pádu SU nabídly Baku finanční pomoc US, ale mediální výroky bývalého ázerbájdžánského ministra vnitra Iskendora Hamidova ze 7.12.92 o tom, že Baku může být jadernou mocností, kdy se mu zachce, protože Ázerbájdžán si jaderné zbraně dokáže sám vyrobit či je bez problémů nakoupit, US odradily.

Myslel tím Hamidov jadernou spolupráci s Gruzií ?

US tisková agentura AP ze 7.1.97 tvrdí, že gruzínská vláda s ruským souhlasem prodává komukoliv vysoce obohacený uran ( prezidentem byl Ševardnadze ), který se snažily odkoupit US, protože Teherán „nakupoval“ gruzínské jaderné odborníky z tbiliského Institutu fyziky.

Přes jihokavkazské a středoasijské státy unikal do světa jak vysoce obohacený uran, tak bývalí SU jaderní vědci, viz zpráva Richarda Speiera před Kongresem o tom, jak Kremlem řízené státy SNS prodávají komukoliv jaderný materiál ( viz také můj článek Bazar se zbraněmi hromadného ničení, militaria.cz ), + zprávu experta na smlouvy o nešíření jaderných zbraní Williama Pottera O jaderném terorismu a jaderné diverzi postsovětských zemí z roku 97.

Podivné exploze muničních skladů

Z historie viz mj. 1626 vybuchla továrna na střelný prach v Pekingu a zabila 20.000 lidí, 1948 výbuch na čínské lodi, převážející munici, zabil 6.000 lidí, 8.6.41 na předměstí Bělehradu vybuchla muniční továrna 1.500 mrtvých, 1926 čínská lodˇpřevážející munici zabila 1.200 lidí, v kolumbijské Cali vybuchlo nákladní auto plné munice u nádraží, zabilo 1.200 lidí, 2002 vybuchla muniční továrna v Lagosu 1.100 mrtvých, 1918 vybuchlo nákladní auto s municí v belgickém Hamont 1.007 mrtvých, 1794 v ve francouzském Grenelle vybuchla muniční továrna 1.000 mrtvých, 17.8.88 vybuchla muniční továrna v Iráku v al-Hillah, 738 mrtvých.

V 3/08 série výbuchů muničních skladů v Albánii v blízkosti hlavního města, 26 mrtvých, v době Putinovy agrese vůči Ukrajině v roce 014 vybuchovaly od 16.10.14 muniční sklady ve Vrběticích, v 3/17 výbuchy muničních skladů v Balaklija u Charkova + v Luhanské oblasti u Svatove na řece Krasně, 160 km severozápadně od Luhansku, 2.8.17 výbuch v muničním skladu v Abcházii, zabil dva Rusy.

Explosions At Munitions Depot In Abkhazia Kill Two Russians - RFE/RL

27.8.17 výbuch muničních skladů v ázerbájdžánském Gilyazi na severovýchodě , který Baku bagatelizovalo s tím, že šlo o „ skládku nefunkční munice, a že oheň byl do 60 minut uhašen „, zatímco nezávislá organizace Bellingcat tvrdila opak.

Nekomerční Meydan TV se sídlem v Berlíně opozičního bloggera a bývalého politického vězně Emina Milli uveřejnila na youtube video ukazující, jak jsou kolem vesnic rozházené úlomky raket Grad a dělostřeleckých granátů. Třebaže krátery po výbuchu jsou široké 25-35 m, většina bunkrů výbuch ze 27.8.17 přežila, zničeny byly všechny stavby nad nimi.

Ázerbájdžán ze všech tří jihokavkazských národů zdědil nejrozsáhlejší arzenál zbraní a rozsáhlé podzemní železobetonové bunkry s municí všeho druhu.

Po pádu SU bylo do Ázerbájdžánu z bývaléhoTranskavkazského vojenského okruhu přivezeno 11.000 nákladních aut naložených municí, přičemž 65% tohoto nákladu bylo vyloženo v Gilyazi ( 7.200 nákladních aut ), viz Viktor Nikolajevič Baranec „Genštáb bez tajností „, 1999.

Místním obyvatelům bylo řečeno, že skladování munice pro ně nepředstavuje žádné nebezpečí ...

Přátelé Baku

Turan News Agency v roce 96 uskutečnila průzkum mezi 50 ázerbájdžánskými experty od politiků přes vojáky a novináře, a položila jim otázku, které země považují za spojence Ázerbájdžánu – výsledek byl následující : TR, Gruzie,Ukrajina, Izrael, US, Spojené království/UK, Berlín . Na otázku, které státy dle jejich názoru by chtěly mít za strategického partnera Ázerbájdžán, odpověděli : TR, Turkmenistán, Gruzie, Ukrajina,Kazachstán,Berlín, US,Japonsko.

( Arménie považuje za hlavního nepřítele TR a Baku, a naopak Teherán, který je 2.největším obchodním partnerem Arménie, považuje Arménie za přítele, a spojence proti TR, třebaže íránská ázerbájdžánská provincie představuje pro Jerevan i Teherán problém, z hlediska Jerevanu by mohla Teherán posunout směrem k Baku. )

Bělorusko, nejlepší přítel Baku

Bělorusko udržuje dobré vztahy nejen s Kazachstánem a Turkmenistánem, ale i s Ázerbájdžánem. Prezident v letech 93-03 Hejdar Alijev, otec dnešního Ilhama Alijeva, se s Lukašenkem nesnesl, resp. zemědělce Lukašenka z pozice své funkce SU prominentního aparátčika ignoroval.

Po jeho smrti v roce 03 Lukašenko od roku 04, kdy se s Alijevem mladším setkal, stojí v konfliktu NK za protiruským Baku, v 7/011 dostal Lukašenko od Baku za tuto nezištnou morální pomoc další úvěr, tentokrát ve výši 300 mil. dolarů, aby mohl splácet Kremlu svoje „nedoplatky“ ( ruský dluh vůči Bělorusku za újmy způsobené bolševiky ještě nikdo nevyčíslil ).

V roce 04 si Lukašenko našel vedle Alijeva i další nové přátele – Juščenka z Kyjeva a Saakašviliho, čímž se definitivně od Putinova režimu odklonil ( viz Baku a organizace GUAM/Organizace pro ekonomii a demokratický rozvoj, třebaže dnes mrtvá, byla 1997 pokusem o alternativu k integraci řízené Kremlem, v GUAM se sdružily Ukrajina, Gruzie,Ázerbájdžán, Moldávie, přistoupil k ní Uzbekistán, který po Putinově nové uzurpaci prezidentské funkce v roce 04 z ní v roce 05 vystoupil, status pozorovatele mělo TR a Lotyšsko).

Lukašenko je od roku 05 největším dodavatelem zbraní Ázerbájdžánu ( politiku zbraně za plyn provozuje v daleko větším rozsahu i Kreml, který takto od nástupu Putina vyzbrojil např.Turkmenistán výměnou za turkmenský plyn, který Kreml, jemuž stará ložiska plynu docházejí, navíc dostal pod cenou – Putin tak zabránil v přístupu turkmenského plynu EU, ale zadlužený Gazprom smlouvu o plynu s Turkmenistán v roce 016 jednostranně ukončil, turkmenský plyn tak plynovody proudí do Číny, ale v podstatně menším objemu).

Stejně velkým dodavatelem zbraní Ázerbájdžánu je Kreml, kterému, na rozdíl od Lukašenka, pohádku o tom, „ jak to Rusko dobře myslí s Arménií „ musí Jerevan povinně věřit, protože má na svém území ruské základny ( Arménie koupila zbraně od Lukašenka jen jednou, v roce 07).

Baku nahradilo Lukašenkovi venezuelskou ropu, kterou bylo do vnitrozemského Běloruska nesnadné dovážet, a v budoucnosti mu může zajistit přístup i k ropě a plynu íránskému a iráckému – vzhledem k tomu, že infrastruktura je již vybudovaná a peníze jsou také, jedinou nepřekonatelnou překážkou tomuto projektu zůstává US, které blokují ( dokud kontrolu nad ložisky nezískají US firmy ) jakékoliv regionální projekty zahrnující spolupráci s Teheránem, na jehož ropu a plyn čeká i EU.

Válka Baku s Ašchabádem o kaspickou ropu a plyn

Turkmenistán leží naproti Baku na druhém břehu Kaspického moře, a jako jediný středoasijský stát po 9/11 odmítl tvrzení, že jsou talibanci hrozbou pro svět.

Turkmenistán válčí s Baku o ložiska plynu a ropy v Kaspickém moři, v jejímž rámci občas odvolá svého velvyslance z Baku.

Oba státy se přou o vlastnictví ropných a plynových ložisek Kjapaz, která leží uprostřed Kaspického moře, které Ašchabád nazývá ložiskem Serdar. Ašchabád si činí nárok i na další ložiska plynu a ropy, ze kterých již těží ázerbájdžánské firmy, proto nelze odhadnout, co jejich hlídkující vojenské čluny, brázdící mezi 5 pobřežních států právně nerozdělené Kaspické moře, v budoucnosti učiní.

Ašchabád spoléhá na to, že Baku, dokud nebude mít vyřešený konflikt s Jerevanem o NK, se do druhého konfliktu proti Turkmenistánu v Kaspickém moři nepustí – ázerbájdžánsko-turkmenský konflikt by velmi vyhovoval Kremlu, který dodává zbraně jak Jerevanu, tak Baku a Ašchabádu, navzdory tomu, že Kreml prohlašuje, že „ usiluje o mírové řešení „ všech konfliktů na světě.

Pro Alijeva je v otázce NK důležitá každá podpora vzhledem k vlivnému arménskému lobby na Západě, zejm. v US a ve Francii.

Náhorní Karabach /NK je arménským historickým územím, které zažilo muslimskou invazi, nakonec byl NK připojen k Ázerbájdžánu bolševickými okupačními jednotkami, ale na rozdíl od ázerbájdžánské exklávy Nachičevanu /Noemova archa 450 km od Baku, ze které bylo arménské obyvatelstvo deportováno, v NK Arménci zůstali, v roce 1915 ještě před genocidou tvořili polovinu obyvatel Nachičevanské oblasti Arméni, Ázerové se svými TR poradci po nich vymazali zničením jejich historických památek veškeré stopy – Ázerové tvrdí, že Arméni etnicky vyčistili NK od Ázerů.

Ázerové prohlašují, že v NK nejde o právo na sebeurčení, ale o sprostý iredentismus ( NK neměl v rámci SU právo na jednostrannou secesi ), ale kdyby Arméni chtěli nějaké ázerbájdžánské území „ okupovat „, začali by s nachičevanskou exklávou, která nemá společné hranice s Ázerbájdžánem, a byla součástí Arménského království.

Arménie má dnes územní požadavky založené na historickém faktu, že jim tato území před 2.500 lety patřila, téměř vůči všem sousedům - TR, Ázerbájdžánu i Gruzii.

Rezoluce RB OSN č. 822 (93), 853 (93), 874 (93), a 884 (93), + rezoluce 1416 (05) Parlamentního shromáždění Rady Evropy, vyzvala Arménii, aby z NK stáhla svoji armádu s ruskými veliteli, taktéž rezoluce VS OSN (08) Arménii vyzvala k okamžitému stažení svých jednotek z NK .

V 2/17 Baku vydalo mezinárodní zatykač na tři europoslance, včetně na Jaromíra Štětinu (TOP09), kteří se zúčastnili jako pozorovatelé referenda v Náhorním Karabachu/NK, okupovaném Ruskem/Arménií.

Práva národnostních menšin se vztahují jen na státní občany, nikoliv na legální/nelegální imigranty, což by se mělo vysvětlit Putinovi, např. Albánií uznaná řecká menšina v Albánii jsou albánští občané, etničtí Makedonci v Řecku/GR nemají status národnostní menšiny, protože GR jejich existenci v GR popírá, Makedonce všeobecně považuje za bulharské etnikum, stejně jako Ankara popírá existenci neturecké kurdské menšiny v TR.

Makedonie, bývalá Titova Jugoslávská republika Makedonie, podala k Mezinárodnímu soudnímu dvoru žalobu na GR pro porušování prozatimní dohody, které jí neuznalo s tím, že si přisvojila název největší GR provincie s hlavním městem Soluní, její symboly i historii ).

O NK viz mé články

Náhorní Karabach, když bolševici obléknou ... - Andrea Kostlánová

https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=460962

Náhorní Karabach a jednotky OMON - Andrea Kostlánová - iDnes

https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=461062

Náhorní Karabach, prostor k ruské manipulaci - Andrea Kostlánová

https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=461542

Kosovo mělo stejný právní status jako ostatní federální subjekty YU, ale bylo , stejně jako Vojvodina, součástí Srbska ( právo na sebeurčení není vymahatelné, protože národ není subjektem MP, až v roce 63, díky Titovi, byl Kosovu přiznán stejný autonomní status jako Vojvodině, ale Albáncům nebyl přiznán status konstitutivního národa s právem na republikový status, v roce 67 se YU stala nejdecentralizovanějším státem v Evropě – Kosovo mělo vlastní vládu, parlament, národní banku, policii – až do do 3/89, kdy si kosovský parlament odhlasoval novou ústavu, která jeho autonomii zlikvidovala, třebaže se mu do ústavy z roku 74 podařilo protlačit i právo na secesi).

Otázkou je, proč nebyla autonomní republikou v rámci Chorvatska Srbská Krajina (čtvrtina území Chorvatska, nad Splitem obepínající BH ) .

Podíleli se Ázerové na holokaustu ?

Turkičtí Ázerové, vychloubající se před Izraelem svoji 20.000 židovskou menšinou, tvrdí, že Židy vždy tolerovali, zatímco Arméni nikoliv, a po 6/41 se někteří z Arménů podíleli na vyhlazování nejen Židů v rámci policejních praporů, Wehrmachtu a Waffen-SS.

Pravdou je, že téměř všechny bolševiky podmaněné národy, nahnané do SU, poskytly za příslib svobody své jednotky Waffen-SS formacím, ve kterých bojovali i Ázerové, kteří nemají co vyčítat Arménům, že vzápětí po bolševicko-nacistickém paktu o neútočení arménské listy zveřejňovaly proněmecké články, protože takové články psal Kreml.

Negermánské divize Waffen-SS byly Hitlerovým/Himmlerovým ústupkem „ rasové čistotě „ .

Arméni poskytli Wehrmachtu jednu Arménskou divizi, nosili německé uniformy s páskou v arménských národních barvách s nadpisem „Armenien“ (viz Joachim Hoffmann, Die Ostlegionen 1941-1943, Turkotataren, 1976, p. 172, Hoffmann napsal i knihu Die Geschichte der Wlassow Armee 1984 ).

Dle Himmlerovy směrnice z 12/44 byla Arménská SS jednotka vytvořena v 12/44 a v 2/45 byla zařazena do Kavkazské kavalérie SS.

Někteří Arméni sloužili i v Dirlewangerově SS Sonderkommandu, ve kterém se mj. podíleli na vraždění civilistů za Varšavského povstání.

Pronacistickou Legii vytvořili i Gruzíni, od 2/43 byly i muslimské divize Waffen-SS ( balkánští muslimové jsou Slované, kteří pod osmanskou nadvládou konvertovali k islámu ), v jedné z nich sloužil i bývalý bosenský prez. Izetbegovič, viz můj článek Bosna : Člen SS Divize Izetbegovič pod křídly Albrightové - Blog ...

V 7/44 byla vytvořena Tatarská horská divize SS (1.tatarská) z volžských a krymských Tatarů.

Muslimové nosili fezy, 5x denně se modlili, a nikoliv z nařízení Hitlera/Himmlera, ale z příkazu svého duchovního vůdce Velkého muftího Jeruzaléma Mohameda Husajního, jenž vytvoření muslimských jednotek SS prosazoval, se důsledně podíleli na genocidě Židů ( 1937 přijal nacistickou delegaci vedenou Adolfem Eichmannem, prostřednictvím které požádal Hitlera, aby zastavil imigraci evropských Židů do Palestiny a dodal palestinským Arabům zbraně, kdy se odvolával na ideologickou identitu islámu a nacismu, 1941 uprchl do BER, nakonec jako člen SS dožil v Sýrii), viz také můj článek Mein Kampf, historické spojení nacismu ... - Andrea Kostlánová

13. Horská divize Waffen SS Handschar/Chandžár/zahnutý arabský meč byla složena ze tří pluků - Chorvatský pluk horských myslivců č. 1 + 2 a Chorvatský pluk horského dělostřelectva, byli v ní chorvatsko-bosenští muslimové, ustašovci proti zřízení divize protestovali. Byla použita k trestním akcím proti YU/balkánským, zejm. srbským partyzánům, vyvraždˇovala srbské vesnice.

Ázerbájdžán a jeho politická „ kultura „

V hodnocení demokratických ukazatelů byl na tom Ázerbájdžán z jihokavkazských států vždy nejhůře, viz každororoční zprávy Freedom House, The Annual Survey of Political Rights and Civil Liberties in the World, v nichž Gruzie ( Zurabišvili : Ševardnadzeho diktátorská demokracie ) a Arménie jsou hodnoceny jako částečně demokratické, zatímco Ázerbájdžán je od pádu SU každoročně hodnocen jako totálně nedemokratický s kobkami přeplněnými politickými vězni a bez nezávislých médií, třebaže ve stejné době MMF pěl chválu na Baku, kterému v 5/97 poskytl 230 mil. dolarů, zatímco Arménii nechtěl půjčit ani 150 mil. dolarů ...

Alijevova diktatura používá ve svém boji proti disidentům stejné metody jako Putinova v RF : brutální fyzické útoky i rukojmí - v 2/017 byla do Alijevových vězeňských kobek uvržena 12členná rodina bloggera Ordukhana Teymurkhana, sídlícího v NL, včetně jeho dvouleté neteře – do doby, dokud nezastavil své opoziční politické aktivity .

31.12.016 krátce poté, co v BER žijící ázerbájdžánský rapper Jamal Ali zveřejnil na youtube svoji píseň “Grandpa Monument”, vysmívající se režimu za pozatýkání aktivistů mládežnického hnutí NDA, byla zatčena jeho matka a dva jeho bratranci a vyslýcháni, dokud video nestáhl.

Dva blízcí příbuzní exilovaného šéfredaktora opozičního listu Azadlig Ganimata Zahida, byli odsouzeni k 6 letům žaláře pro „prodej drog“.

Nezávislý novinář a kritik Hejdara i Ilhama Alijeva Elmar Huseynov /1967-2005/, jenž byl v roce 98 odsouzen za „ urážku národa „, a nepřestal vydávat další a další noviny, byl zavražděn v Baku 2.3.05.

Kritik režimu Seymur Hazi z opozičního listu Azadlig byl v 1/015 odsouzen k 5 letům vězení za „ chuligánství „ .

Poté, co Putin po Ukrajině (014) napadl 30.9.015 Sýrii se souhlasem nevoleného Bašíra Asáda, kvůli kterému se v roce 00 přes noc předělala ústava, Alijevův režim přežívá za kulisami vybombardovaného nejen Aleppa, Brexitem a fraškou US prezidentských voleb ( prezidentská fraška v ČR z roku 013 svět nezaujala ), takže Alijev se svojí manželkou přemýšlí o ústavních dodatcích, které by rodině, pojištěné miliardami dolarů, zajistily feudální nástupnictví, které v Sýrii gen. Háfiz Asád zajistil své rodině, a které by rád své rodině zajistil podpluk. KGB, kdyby nějakou měl ( exmanželku údajně zavřel do kláštera/či na psychiatrii, a starší dcera s ním údajně nemluví ).

Alijevův klan by se tak, napsal list The Financial Times, ústavními změnami přiblížil Kyrgyzstánu, Tádžikistánu a Turkmenistánu ( prezident Gurbanguly Berdymuchamedov si rovněž prodloužil prezidentské období, a poté byl „ úspěšně „ znovuzvolen, to samé udělal podpluk. KGB Putin, jenž jistě bude „ zvolen“ i v roce 2018 jako Miloš Zeman a Alijev ), jejichž zkorumpované režimy si své feudální pravomoci rovněž nechaly vrýt do ústavy, takže vyhlídky na změnu jejich režimů vyvstanou kolem roku 2100.

Vztahy Baku a Paříže

Francie byla po Ankaře druhým státem, který Ázerbájdžán 31.8.91 diplomaticky uznal, a první zemí, do které Hejdar Alijev přijel na státní návštěvu v 12/93 ( Mitterrand).

V 1/01 se Ázerbájdžán stal členem Rady Evropy, v roce 03 Alijev Junior přísahal na ústavu a Korán, že bude „ věrně sloužit svému lidu „, načež v 1/04 přijel do PAR na svoji první oficiální návštěvu, aby poté jezdil do Francie velmi často - PAR spolupředsedá Minské skupině OBSE pro otázku NK a hraje významnou roli ve spolupráci EU s Baku, užší spolupráci však brání nevyřešená otázka NK, tj. početná arménská menšina ve Francii, přesto francouzské podniky štědře investují do ázerbájdžánského ropného průmyslu.

Vztahy Baku a Washingtonu

Od nástupu Alijeva Juniora je Baku nejlepším přítelem Washingtonu, strategickým partnerem, který na sponzoring Alijevovy rodiny vydal stovky miliónů dolarů, a Baku, na oplátku, patří mezi největší nákupčí vlivu ve Washingtonu. Téměř všechny US kongresmany Alijev provedl po nejluxusnějších místech Ázerbájdžánu, a vybavil je dary nejen ve formě hedvábí, broušeného skla, šperků a ručně tkaných koberců.

Obama „ropného magnáta“ Alijeva, jenž US jednotkám v Afghánistánu jistil zásobovací trasy, přijal v Bílém domě v roce 010.

20.9.017 se Alijevovi zúčastnili recepce pořádané Trumpem a jeho ženou u příležitosti zasedání VS OSN.

Alijev tvrdí, že Ázerbájdžán je jako spojenec NATO a Izraele ( zbraně za ropu ) zárukou proti „ resovětizaci „ oblasti, a dále tvrdí, že ázerbájdžánská ropa a plyn ukončila ruský ropný monopol.

Faktem je, že UK ministr zahraničí William Hague a EU komisař pro energetiku Günther Oettinger podepsali v Baku dohodu o plynu, který poteče potrubím Trans anatolijským/TANAP přes TR a Trans adriatickým/TAP přes Řecko/GR, Albánii, Itálii ( ČR by jej kupovala přes terminál v Rakousku ).

Zatímco Sputnik a spol. Jižní plynový koridor znevažuje, koridor naopak bude nesmírně důležitý, protože umožní i přístup k plynu kazachstánskému a íránskému, a v jeho rámci bude rozšířena jihokavkazská magistrála Baku-Gruzie- hranice s TR.

V 4/016 uniklé Panama Papers z let 1977-12/015 z panamské právnické firmy Mossack Fonseca, které měly zastínit Putinovu intervenci v Sýrii, odhalily utajené převody peněz a vlastnické struktury Alijevových firem v daňových rájích, viz studie ICIJ/International Consortium of Investigative Journalists a články ke kauze listu Süddeutsche Zeitung.

Dokumenty ukázaly, že již v 6/03 (prezidentské „ volby „ byly až v 10/03 ) začal ministr financí Fazil Mammadov vytvářet AtaHolding, jeden z největších konglomerátů v Ázerbájdžánu. Současně vytvořil v Panamě FM Management Holding Group S.A. , a poté Nadaci UF Universe Foundation ( informace o panamských nadacích podléhají nejvyššímu stupni utajení pod trestem vězení ). K zakládací listině Nadace je připojen email z 2/05 právníka Alijeva, který z Alijevova šestiletého syna Hejdara činí 20% vlastníka Nadace, a z prezidentových dcer 15% vlastníky Nadace ( syn Mammadova držel 30% , ostatní vlastníci fondu jsou menšinoví akcionáři, přátelé rodiny Alijeva).

Šlo o trojvrstvou vlastnickou strukturu, kdy 1) nadace, registrovaná v roce 03, UF Universe Foundation (jedním z jejích šéfů je Mehriban, ukončila činnost v 1/07, obnovila ji v 2/014 ) kontrolovala 2) panamskou firmu FM Management, založenou Mammadovem, která vlastnila akcie 3) britské firmy Financial Management Holding Limited, která vlastnila 51% akcií ázerbájdžánského AtaHolding, kterému dle výpisu z roku 010 šéfují Alijevovy dcery a CH právník Olivier Mestelan, jenž s Alijevovými dcerami spoluvlastní desítky firem, mj. Londex.

Alijevovy dcery kontrolují i firmy na UK Panenských ostrovech Kingsview Developments Limited + Exaltation Limited.

Prezidentova starší sestra Sevil kontroluje na těchto ostrovech firmu Setanon Properties Inc. + je výlučným vlastníkem BVI firmy, registrované v 12/05 v LON.

Kaviárová diplomacie

V 9/017 vypukl skandál s ázerbájdžánským nákupem evropských politiků, prováděného přes 4 britské firmy Polux Management LP, Glasgow Hilux Services, Glasgow Metastar Invest, Birmingham LCM Alliance, Potters Bar.

Peníze na jejich nákup se čerpaly z tajného rusko-ázerbájdžánského fondu – z ruské strany se na fondu pro nákup západních politiků podílel podnik pro vývoz ruských zbraní Rosoboronexport, viz článek v listu The Guardian.

Podle listu The Guardian byl těžištěm skandálu maltský premiér Joseph Muscat, jehož manželka Michelle obdržela značný finanční obnos od Alijevovy dcery Leyly.

Alijev obvinil ze spiknutí proti Ázerbájdžánu Sorose, podporujícího Organizaci pro sledování organizovaného zločinu a korupce/OCCRP, kterého komicky ze všeho, co se stane v US a v RF, viní shodně US i ruské politické kruhy.

Poprvé na kauzu upozornil berlínský tým European Stability Initiative v roce 012 v dokumentu Kaviárová diplomacie.

Webové stránky Českého centra pro investigativní žurnalistiku píší, že tajný fond financoval i ázerbájdžánsko-český podnikatel Rashad Gafarov, jenž v ČR ve spolupráci s dalšími ázerbájdžánskými podnikateli sídlícími v ČR, provozoval několik firem napojených na Baku.

Společnosti LCM Alliance z anglického městečka Potters Bar, přes něž peníze tekly, poslal Gafarov v roce 2012 z českého bankovního účtu milión a půl korun.

V 6/17 byl v Praze nalezen ubodaný v luxusním mercedesu.

Členové rodiny Alijeva podnikají i v ČR, zejm. v ruských Karlových Varech, viz novinky.cz Ázerbájdžán si kupoval v EU politiky, stopy vedou i do Česka ...

+ Le Monde z 6.10.17.

7.4.17 italský novinář TV kanálu “Rai 3” Paolo Mondani svůj TV program věnoval „ kaviárové diplomacii„ rodiny Alijevových.

V rozhovoru s arménským poslancem Samvelem Farmanyanem Farmanyan uvedl, že když začal pracovat v Radě Evropy, uvědomil si, že bude muset čelit evropským politikům, které si Baku koupilo, a zmínil mj. bývalého šéfa poslaneckého klubu Evropské lidové strany v PACE, italského politika Luca Volonte ( dostal od Alijeva 2.39 mil. liber) , a ( v době rozhovoru ) prezidenta PACE Španěla Pedra Agramunta.

28.4.17 Prezident Parlamentního shromáždění Rady Evropy/PACE Pedro Agramunt uskutečnil cestu do Damašku, kde se setkal s Bašírem Asádem a s jeho ruskými poradci, načež mu Parlamentní shromáždění Rady Evropy vyslovilo nedůvěru, zakázalo mu služebně cestovat kamkoliv, a veřejně jménem Parlamentního shromáždění pronášet jakékoliv výroky.

6.10.17 Agramunt odstoupil ze své funkce prezidenta PACE ( „ jehož pověst vážně poškodil „, přestože se nákupem svých politiků PACE zabývalo až o 4 roky později, co na ně bylo nezávislými zdroji 013 upozorněno ) a zpravodaje pro politické vězně v Ázerbájdžánu (013, kdy se o tomto tématu hlasovalo).

Agramuntovu činnost - zakrývání počtu politických vězňů v Ázerbájdžánu, již dlouho kritizovala nejen ázerbájdžánská lidskoprávní aktivistka a historička Leyla Janusová, uvězněna v 7/014 z důvodu „špionáže pro Arménii“, činnost, která spočívala ve zveřejnění seznamu ázerbájdžánských politických vězňů, propuštěna o rok později po přeměně trestu na podmínku.

Poradce Alijeva Ali Hasanov prohlásil, že článek v The Guardian a v dalších médiích je pomlouvačná kampaň. Baku se prý stalo terčem skandálního tažení britské tajné služby, arménské diaspory a Spojených států. „

25.10.013 na účet německého politika Eduarda Lintnera (CSU) dorazilo 61.000 euro. Lintner byl poslancem Bundestagu po 33 let, v PACE šéfoval Výboru pro lidská práva , a v této funkci přijel v čele německé delegace do Baku, 14 dní před navýšením svého účtu ( Lintner tvrdil , že si peníze zasloužil za vylepšení německo-ázerbájdžánských vztahů).

Téhož dne 25.10.013 přišlo na účet Bulhara Kalina Mitreva z Evropské banky pro rekonstrukci a rozvoj, manžela gen. ředitelky UNESCO Bokovové, 20.000 euro. Bokovová o 3 dny dříve uspořádala v pařížském sídle UNESCO výstavu Ázerbájdžán, země tolerance, kterou zorganizovala Nadace Hejdara Alijeva, kterou řídí Ilhamova manželka Mehriban.

Mitrev v letech 012-014 obdržel na své BG a švýcarské účty z Alijevových bank 8 plateb v celkové částce 425.000 euro, které, jak prohlásil „ byly za soukromé konzultace v oblasti ekonomiky pro firmu Avuar Co., které řádně zdanil „ ( šéf této firmy nejprve prohlásil, že tomu tak bylo, později řekl, že si nevzpomíná ).

Irina Bokovová, v 90. letech 20. století krátce BG ministryní zahraničních věcí, od roku 05 velvyslankyně Bulharska ve Francii, se v 9/09 stala gen. ředitelkou UNESCO.

Bokovová se ohradila proti tomu, aby byla s kauzou spojována s tím, že si nikdy ve spojitosti se svojí funkcí od nikoho nevzala ani tužku, a s manželovými aférami nemá nic společného.

Bokovová byla v Baku jako doma, a v roce 010 Mehriban vyznamenala zlatou medajlí Mozarta, protože „ jejím úkolem je rozvíjet kulturní vztahy se všemi státy, i s Ázerbájdžánem“.

Dalším koupeným politikem byl italský křestˇanský demokrat Luca Volonte, svého času prominent PACE, jenž přes svoji nadaci Novae Terrae dostal v 18 platbách v letech 010-013 od firmy Hilux Services LP na svůj účet celkem 1.89 mil. eur. Volonte byl již předtím vyšetřován pro praní špinavých peněz.

Boj v Radě Evropy o demokratický či nedemokratický charakter Alijevova režimu vyvrcholil hlasováním 23.1.13, kdy Parlamentní shromáždění 125 hlasy proti 79 odmítlo přijmout rezoluci navrženou Christophem Strässerem (N) o politických vězních Alijevova režimu.

Debata se dokonce zvrhla v polemiku, zda je vůbec PACE oprávněné se politickými vězněmi v Ázerbájdžánu zabývat.

Jeden měsíc před hlasováním obdržela Nadace Volonteho 100.000 eur od firmy Metastar Invest LLP.

Stejnou částku od společnosti Metastar Invest LLP obdržel i představitel Baku v Radě Evropy Emin Eyyubov, jenž novinářům „ vysvětlil“, že peníze byly na „úhradu lékařského ošetření „.

Kaviárovou diplomacií je Baku již dlouho proslulé – jeho představitelé začínají nenápadnými dárky, poté přijdou na řadu šperky, drahá elektronika nebo prostitutky na hotel. Nakonec jsou nabízené investice ( např. ázerbájdžánský ministr zemědělství v 2/011 koupil Alijevovi 630 francouzských krav, aby zemědělci volili Andrého Villierse, na kterého Baku vsadilo. Villierse poté jezdil každý víkend do Ázerbájdžánu na nejrůznější veselice, např. na Humanitární fórum či festival vína v Gandže ).

André Villiers patří k Sarkozyho Společnosti přátel Ázerbájdžánu „ Perle Kavkazu „ , která byla pozdějšími Sarkozyho spojenci založena v roce 98 ( Jean-Marie Bockel, Rachida Dati, Thierry Mariani, opěvovaný Sputnikem ). Dnes Společnost řídí ex-Republikán Jean-Francois Mancel.

Společnost přátel Ázerbájdžánu organizuje cesty francouzských poslanců a prominentů do Ázerbájdžánu, např. v 6/016 v Baku byli senátoři Eric Doligé a Alain Vasselle, jenž před Senátem prohlásil, že „ navazoval kulturní vztahy „ , zatímco europoslankyně Rachida Dati se po návratu z Baku vyjádřila, že byla na „ studijní služební cestě“ , po ní odjel do Baku senátor Alain Houpert a senátorka Nathalie Goulet, jež prohlásila, že nemá v náplni práce víkendové pletení trikolor , ale že musí vyjíždět do zahraničí, aby Francouzům obstarala práci.

V kraji Cognac radnice prodala historickou Monnetovu vyhlídku za 2 mil. euro ázerbájdžánskému podnikateli Javadu Marandi, jenž na ní hodlá postavit pětihvězdičkový hotel ... Místní starosta potvrdil, že obchod se uskutečnil přes ázerbájdžánskou ambasádu, která nabídla v Cognacu renovovat i některé veřejné budovy, což bylo realizováno formou družby Cognacu s ázerbájdžánským městem Tovuz.

Šéfka UNESCO Bokovová na sebe v dopise listu Le Monde prozradila, o co všechno se jako šéfka UNESCO zasloužila ( třebaže UNESCO nebylo slyšet, když zločinci bořili památky v Sýrii), např. s její podporou ( a s podporou AI ) byly dvě ceny Guillerma Cano za svobodu projevu v roce 012 a v roce 016 uděleny ázerbájdžánským novinářům, Eynulla Fatullajevovi (uvězněný Alijevem na 4 roky za kritiku vládnoucí strany, dále za to, že volby z roku 03 označil za zfalšované, a za své poznámky ve svém Karabašském diáři k masakru v Chodžaly, spáchaného dle Baku na Ázerech Arménci v NK, dle Fatullajeva ázerbájdžánskou armádou (za pomluvu ázerbájdžánské armády byl odsouzen na 2.5 roku vězení ), přesněji řečeno Fatullajev jen zveřejnil názor místních Arménů, ale i po návratu z vězení Fatullajev prohlásil, že masakr v každém případě Alijevovi posloužil k zorganizování honů na své kritiky, včetně bývalého prezidenta Mutalibova.

Před uvězněním byl Fatullajev několikrát přepaden a zbit, taktéž jeho rodinní příslušníci, bylo mu vyhrožováno smrtí, opakovaně odsuzován k vysokým pokutám.

V roce 06 byl po únosu svého otce vydírán, aby přestal publikovat své protirežimní články, stejně vydírán byl i jeho vydavatel.

Po svém propuštění z vězení Fatullajev poděkoval AI, ale v roce 013 mezi nimi vypukla válka, protože Fatullajev AI přizval k projektu, o jehož finančních sponzorech, pro které měl na tématu „ Porušování lidských práv v Německu „, pracovat ( účelem projektu bylo poukázat na to, že v Německu jsou lidská práva porušována stejně jako v Ázerbájdžánu ), AI dezinformoval.

AI tvrdí, že jeho webovou stránku Haqqin.az využívá ázerbájdžánská vláda k diskreditaci svých kritiků.

V roce 016 Bakovová údajně podpořila opoziční novinářku Chadižu Izmayilovou, informující ještě před Panama Papers o obchodních aktivitách rodinných příslušníků Alijeva, za což byla v 9/015 odsouzena k 7.5 letům vězení s odůvodněním, že je dostala za „ daňové úniky „ , po roce jí byl trest změněn na podmíněný.

Alijev, kterého depeše US ambasády z roku 03 přirovnala k bossovi mafiánského krimigangu, skupuje velké ázerbájdžánské podniky pro svoji manželku Mehriban *1964, provdaná za Alijeva od roku 83 coby čerstvá sympatická maturantka a nadcházející studentka medicíny, kterou 1988 ukončila v MOW jako oční lékařka ( Bašír Asád je také očním lékařem), již jako matka dvou dcer.

Mehriban, šéfka nejrůznějších státních kulturních i sportovních nadací ( je i členkou Národního olympijského výboru ) pochází z nejmocnější ázerbájdžánské rodiny Pašájevových. Její děda byl významný ázerbájdžánský spisovatel íránského původu, její strýc byl prvním ázerbájdžánským velvyslancem ve Washingtonu.

Její otec je rektorem Národní letecké akademie v Baku, její zemřelá matka byla prominentní filoložkou a arabistkou, údajně první ázerbájdžánskou ženou ve funkci VŠ profesorky.

Mehribany rodina podnikala ve všem, zejména v bankovnictví, pojištˇovnictví, ve stavebnictví, v turismu.

Po smrti svého bolševického tchána, důstojníka KGB, Mehriban v roce 04 založila nadaci Hejdar Alijev Foundation, která dle ázerbájdžánských médií „ postavila více škol než ministerstvo školství, více nemocnic než ministerstvo zdravotnictví, a uspořádala více kulturních událostí než ministerstvo kultury „ ... Nadace sponzoruje i pařížské muzeum Louvre, Versailleský palác a Štrasburskou katedrálu.

Z tohoto důvodu byla Mehriban jmenována velvyslankyní dobré vůle UNESCO.

Od roku 05 je poslankyní parlamentu (ve svém volebním obvodě vždy obdrží přes 90% hlasů ), od roku 013 místopředsedkyní Nové ázerbájdžánské strany/Yeni Azerbaijan Party bez historie a ideologie ( její jedinou ideologií je hejdarismus ) , a od roku 016 viceprezidentkou Ázerbájdžánu, funkce která pro ni byla zřízena ( současně si nechal Alijev prodloužit prezidentskou funkci z 5 na 7 let ), v rámci které přejímá funkce prezidenta v případě jeho neschopnosti vládnout ... Alijevovi si tak svoji dynastii existující de facto , pojistili i de iure ... ( Manželské duo prezident-viceprezidentka existuje jen v Nikaraguy, kde marxistický revolucionář Daniel Ortega v roce 015 jmenoval svým viceprezidentem svoji manželku Rosario Murillo ) ....

Osobně poblahopřát ji přijel Putin usilující o ázerbájdžánská ložiska ropy a plynu ( v 7/016 Putinem kontrolovaná banka VTB Russia koupila podíl Alijevovy rodiny v bance VTB Azerbaidjan, takže Alijevově rodině přispěla do rodinného rozpočtu v částce dalších 31 mil. dolarů), zatímco Hollande ji pozval na oficiální oběd.

Dokonale štíhlá Mehriban s šatičkami nad kolena, moderní muslimka západního stylu (Erdogan s paní Erdoganovou v šátku se vedle Mehriban musí cítit jako při vyhlašování soutěže Miss World, stejnou zásluhu v prosazování západního muslimství mají její dcery, které jsou k nerozlišení od hvězdiček showbyznysu ) má údajně větší politický vliv než její manžel, a má se za to, že sehraje úlohu Putinova Medvěděva, jenž se s Putinem doživotně střídá ve funkci premiéra - prezidenta.

Kdyby se Mehriban stala prezidentkou Ázerbájdžánu, sehrála by mezi muslimy pokrokovou roli ( Benazir Bhuttová nosila šátek ). Alijev tvrdí, že jeho Ázerbájdžán je jediným sekulárním muslimským státem.

Mehribany tři děti, dvě dcery ( Leyla + Arzu ) a syn Hejdar *1997, již vlastní celý Ázerbájdžán a čtvrtku Dubaje, třebaže ázerbájdžánský prezident oficiálně dle listu The Washington Post vydělává jen 230.000 dolarů ročně.

Leyla*1984 v MOW, kde již pod dohledem KGB/FSB vystudovala Institut mezinárodních vztahů, se provdala za rusko-ázerbájdžánského miliardáře podnikatele a zpěváka Emina Agalarova *1979, se kterým má dva syny dvojčata *2008, rozvedli se v roce 015. Leyla má i dceru Aminu (?).

Emin, jenž střídavě vyrůstal v Baku, v MOW a v US, je synem rusko-ázerbájdžánského oligarchy s trvalým sídlem v MOW Arase Agalarova*1955, s kontakty na Donalda Trumpa, jenž v roce 012 oznámil, že příští soutěž Miss Universe bude v MOW v 11/013 hostit Aras Agalarov, což se i stalo. Emin na soutěži zpíval a natočil video se soutěžícími a s Trumpem. Poté se nabídl, že Trumpovi pošle do hotelového pokoje KGB/FSB prostitutky, ale jeho opakované nabídky byly striktně odmítnuty Trumpovým dlouhodobým bodyguardem Keithem Schillerem.

Putinův dlouhodobý blízký přítel Herman Gref ještě z dob Putinova petrohradského gangu, tehdejší šéf ruské Sberbanky, Emin Agalarov a jeho otec poté pro Trumpa uspořádali večeři v hotelu Ritz-Carlton, které se zúčastnil i Trumpův obchodní partner Phil Ruffin.

Agalarov Senior a jeho londýnský zaměstnanec/vydavatel a mediální poradce Rob Goldstone v 6/016 zorganizovali schůzku mezi Donaldem Trumpem Juniorem, Jaredem Kushnerem, Paulem Manafortem a ruskou právničkou v Putinových službách (s úkolem zrušit US zákon Magnitsky Act ) Natalií Veselnickou a gruzínsko-US obchodníkem Ikem Kaveladzem*1964, zaměstnancem Agalarova Seniora ( Kaveladze emigroval z pověření KGB v roce 91 do NYC, kde založil několik bank pro praní špinavých ruských peněz ), jenž schůzku pro svého šéfa monitoroval.

Když se schůzka medializovala, Trump Junior zveřejnil email od Agalarova zaměstnance Roba Goldstone, ve kterém Goldstone uvádí, že ruská vláda chce Trumpově volebnímu štábu poskytnout informace, které poškozují Hillary Clintonovou.

Také druhá Alijevova dcera Arzu *1989 , vystudovaná ve CH a ve Spojeném království/UK, vlastní polovinu Ázerbájdžánu, spolu s otcem leteckou společnost AZAL, spěšně privatizovanou od roku 03, + její holding Azal Bank ( kdo banku privatizoval si dnes nikdo z ázerbájdžánských ministerstvech, a zejména Státní výbor pro privatizace státního majetku, již nepamatuje, jen to, že SW Holding , který pohltil většinu majetku holdingu Azal, který spoluvlastní i dvě dcery Jahangira Asgarova, ředitele AZAL a manžela Zarify Hamzayevové, spolumajitelky Silk Way Bank), dále vlastní banky ( mj. Silk Way Bank, Pasha Bank, Xalq Bank, Ata Bank, Kapital Bank, která má nejzabezpečenější klienty - napojené na státní rozpočet, a všichni se mohou těšit na další banky, které budou privatizovány v roce 018 ), pojištˇovny a výnosné firmy, třebaže nepotismus ázerbájdžánské zákony trestají 12letým žalářem ( stejně jako je nejasný původ peněz Alijevových dcer, je nejasný i původ bohatství Putinovy mladší dcery, která vlastní polovinu Ruska a čtvrtku světa ) ...

Obě dcery se podílejí i na projektu těžby zlata v šesti dolech, kdy v roce 06 ázerbájdžánská vláda těžbu zlata na 30 let pronajala ázerbájdžánskému konsorciu Azerbaijan International Mineral Resources Operating Company Ltd., které zůstává 70% zisku, zbytek je ázerbájdžánské vlády ...

Arzu se v roce 011 provdala za ázerbájdžánského miliardáře Aydina Gurbanova, má jedno dítě (?).

Autor: Andrea Kostlánová | středa 25.10.2017 8:23 | karma článku: 16.73 | přečteno: 1157x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 479 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 256 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 220 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 628 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...