Západ v obležení Stalinových vrahů : Krádeže vojenské technologie

12. 05. 2020 15:38:30
V 11/1944 šéf zahraničního zpravodajství NKVD Pavel Fitin /1907-1971/ Vsevolodu Merkulovi hlásil, že navzdory velkému počtu vědeckých organizací a dělníků, kteří se v US podílejí na ( ruském ) problému Enormoz,

se je nedaří naverbovat ( snadněji se verbovali intelektuálové ). Proto drtivá většina informací o projektu atomové bomby a jeho fázích v US, v Kanadě a v UK pocházela z rezidentury v Londýně od agenta Johna Cairncrosse ( z Cambridgské Pětky ).

Fitin s předstihem poskytl svému šéfovi Berijovi rozsáhlé faktografické varování o blížící se nacistické invazi (schválena 18.12.40, začala 22.6.41), za což jej chtěl Stalin popravit, protože o takové informaci nechtěl slyšet - ještě 1.5.1941 během vojenské přehlídky na Rudém náměstí v rámci bolševicko-nacistického paktu Stalin a Molotov z tribuny mávali Hitlerově delegaci nacistických generálů.

Fitina před popravou zachránila samotná nacistická invaze. Berija si Fitina ponechal, ale aby uspokojil Stalina, degradoval jej. Po popravě Beriji v roce 1953 byl Fitin z NKVD vyhozen, nedostal penzi a nikde ho nechtěli zaměstnat.

Kvalitní sítˇ atomových špiónů v US pro NKVD vybudoval až rezident NKVD „Rudolf Abel“ ( pravým jménem William Fisher, narozený 1903 v Británii v rodině exilovaných ruských Němců ), vysazený s falešným pasem a identitou v Kanadě 1946, odkud 1947 přešel do US. Pod jménem Emil Goldfus (pravý Emil zemřel ve věku 14 měsíců ) si v NYC jako krytí otevřel malířský ateliér. Jako ilegál nesměl mít žádné kontakty na US KS.

Do jeho sítě patřili fyzik Klaus Fuchs, Lona a Morris Cohenovi, Julius a Ethel Rosenbergovi, David a Ruth Greenglass.

V 6/1957 byl Fisher zatčen FBI poté, co policie v 5/1957 zatkla jeho asistenta důstojníka KGB Reino Häyhänena /1920-1961/, jenž kontaktoval v Paříži US ambasádu, protože jej odvolali do Moskvy, kam nechtěl ( 1939 za ruské agrese vůči Finsku, za kterou byl Sovětský svaz vyloučen ze Společnosti národů, dělal NKVD tlumočníka, vyslýchal finské válečné zajatce a od 1940 budoval v Kremlem okupované části Karélie sítˇ finských informátorů a spolupracovníků s NKVD, pořizoval seznamy zdejších protistalinských dělníků a inteligence, 1949 byl poslán jako nelegál do US ).

S Häyhänenovou pomocí FBI vyřešila mj. Případ dutého nikláku z roku 1953, kdy otevřela dutou niklovou minci s mikrofilmem s řadou čísel, které nedokázala rozšifrovat. Häyhänen prozradil Abela a Michaila Svirina, agenta NKVD u OSN, a mnoho dalších, mj. US seržanta Roy Rhodes, jenž v minulosti pracoval v garáži US ambasády v Moskvě, KGB jej vydírala kompromatem.

Häyhänen se 30 letům vězení vyhnul, ale ani ochrana CIA mu nepomohla – zemřel v záhadné automobilové nehodě v 2/1961.

Fisher, aby upozornil na své zatčení své nadřízené, tvrdil, že jeho skutečné jméno je Rudolf Abel, což byl mrtvý řadový důstojník NKVD.

Dostal 45 let, ale 10.2.1962 byl na Glienickém mostě v Postupimi vyměněn za Francise Garyho Powers /1929-1977 „spadl s ním“ vrtulník/, pilota CIA špionážního letounu U-2, sestřeleného nad Sverdlovskem se sklady ruských biologických zbraní, a US studenta Frederica Pryora, uvězněného 1961 ve východním Berlíně, kam „pronikl“ pár dní po vztyčení Berlínské zdi, aby kontaktoval sestru svého přítele, o které nevěděl, že přeběhla do západní části města, a byl Stasi obviněn, že jí k útěku pomohl.

Výměnu dojednal Fisherův US obhájce James Donovan/1916-1970 na infarkt v nemocnici, kde jej léčili na „ chřipku „ /, námořní důstojník, právník a politický vyjednávač – v 12/1962 vyjednal s Fidelem Castrem propuštění 1.113 zajatých kubánských vojáků z řad exulantů po neúspěšné CIA invazi v bažinaté zátoce Sviní ze 17.4.61 - Castro je vyměnil za jídlo a léky. Invaze vyústila v karibskou krizi, o což se postaral Kreml, který váhajícímu Castrovi již 1960 nabídl výhodné úvěry na nákup zbraní, viz mj. můj článek Che Guevara, Robespierre Castrovy revoluce - Andrea ... https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

Invaze ztroskotala především proto, že byla zrádcem vyzrazena – konala se 5 dní po Gagarinově letu „ na oběžnou dráhu „, kdy Gagarin s padákem seskočil do dýňového pole plného čekajících funkcionářů, mimo modul, což mezinárodní pravidla neuznávala, a let nebyl uznánbyl uznán až mnohem později – uznání Gagarinova seskoku bylo vyhandlováno mezi Moskvou a Washingtonem ve stylu " Vy budete mít Gagarina, my poletíme na Měsíc " ( viz mj. můj článek Gagarin a ti druzí - Blog iDNES.cz - Andrea Kostlánová https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

Fisher „Abel“ zemřel 1971, dle jeho dcery jeho poslední slova byla: „Nezapomeňte, že jsme Němci“.

Zahraniční zpravodajství NKVD mělo ústředí v Jaseněvo, kde visely portréty Putinem obdivovaných zlodějů vojenské západní technologie Vladimíra Barkovského a jeho asistentů : Leonida Kvasnikova, Alexandra Feklisova, Anatolije Jackova.

Krádeže jaderné ( zpracování uranu 235 + plutonia) a všeobecně jakékoliv vojenské technologie, zejména vojenské elektroniky a radiokomunikace ( bolševický vyzvědačský projekt Rainbow ), britský radar, letecká a raketová technologie, magnetická ochrana lodí, navádění na cíl bombardérů, měl v Londýně na starosti Vladimír Barkovský /1913-2003/ spolu s jadernými vědci a vojenskými leteckými inženýry své sítě, přičemž přes 10 jich bylo britských, jejichž nábor Barkovský řídil – usnadnil mu to britský agent NKVD, jenž mu předal kartotéku s UK vědci - navazovat s nimi kontakty v rámci jejich protinacistického cítění bylo pro Barkovského velmi snadné.

1946 se Barkovský z Londýna vrátil do Moskvy, a byl vyslán krást jadernou technologii do US, rezidenturu měl v NYC, viz mj. Thomas Reed : At the Abyss, An Insider ́s History of the Cold war, 2007 + Boris Volodarsky : Stalin ́s Agent, The Life and Death of Alexander Orlov, 2014.

V důsledku těchto krádeží si bolševici podstatně vylepšili kvalitu své výzbroje – koncem 40.let bolševické letectvo a námořnictvo již disponovalo Britům ukradenými radary, a již v korejské válce 1950 nasadilo stíhačky MIG-15, které si s Američany hravě poradily, viz mj. můj článek

Korejská válka 1950-53, Zapomenutá a Neznámá - Andrea ... https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

29.8.49 si Sověti osvojili technologii ukradené atomové bomby ( Putinova lživá učebnice dějepisu tvrdí, že US plánovaly jaderný útok na Rusko, které mělo být zničeno 1.1.1950 ) .

Jak SSSR vyzkoušel atomovou bombu na ruských občanech ...

https://kostlanova.blog.idnes.cz › blog

Akademik Jevgenij Velichov *1935 uvedl, že bez ( ukradené ) jaderné bomby by Rusko bylo jen druhořadou mocností. Akademik Kurčatov prohlásil : “ Zpravodajské informace nám umožnily postupovat rychle a bez chyb „ ...

V 50.letech měl Barkovský za úkol ukrást technologii jaderných ponorek , i tento úkol řádně splnil.

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 12.5.2020 15:38 | karma článku: 18.76 | přečteno: 694x

Další články blogera

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma článku: 11.95 | Přečteno: 480 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma článku: 16.28 | Přečteno: 716 | Diskuse

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 264 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 488 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1517 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 470 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 1105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1381

Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...