Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Albert Londres : To již není člověk ani Francouz, ale komunista

První Máj bolševici a nacisté vyhlásili za státní svátek  ... 4 dny po rozpuštění Ústavodárného shromáždění se 10.1.18 konal 3.všeruský sjezd sovětů, na němž bolševičtí delegáti již převládali, a dali jasně najevo, že tvrdě

potlačí jakýkoliv odpor proti své diktatuře.

Anarchista a vůdce námořníků z kronštadtské posádky (30 km od Petrohradu) Železňakov na sjezdu za všeobecného potlesku prohlásil : „ Jsme připraveni zastřelit ne pár, ale stovky nebo i tisíce lidí, a pokud bude třeba, tak i milión “ (anarchisté odmítali volby i parlamentní instituce, a proti Ústavodárnému shromáždění se jako jediní stavěli od samého začátku, neúčastnili se ani voleb do sovětů ).

Fritz Platten /1883-1942/, švýcarský komunista z bigotně katolické rodiny, spoluzaložil Komunistickou Internacionálu a zorganizoval Leninovu cestu ze Švýcarska zpět do Ruska. 14.1.1918 v Petrohradu zachránil Leninovi, se kterým seděl vzadu v autě, život, kdy při pokusu o atentát na něj ve spršce střel zatlačil Leninovu hlavu k podlaze automobilu, Lenin vyvázl bez škrábnutí, Platten měl kulku v ruce. Platten byl zatčen Stalinem v rámci jeho čistek v Kominterně 1938, 1942 byl popraven. Jeho manželka Berthe Zimmermann /1902-1937/, rovněž švýcarská komunistka, která 1923 ze Švýcarska emigrovala do Moskvy, byla Stalinem popravena již v 12/1937.

V Moskvě šéfovala nejtajnější sekci Kominterny, která byla nelegální – sekci kurýrů a mezinárodních styků - jejím nadřízeným byl NKVD zpravodajský důstojník Jacob Mirov-Abramov /1895-1938 popraven i s manželkou, reportérkou TASS ve Španělsku / z rodiny židovského obchodníka z Litvy, vystudoval v Berlíně, člen bolševické frakce Ruské sociálně demokratické dělnické strany.

Účastnil se bolševického puče i polsko-sovětské války 1919-1921 pod velením Trockého, organizoval pomocnou německou brigádu, od 1922 pracoval na sovětské ambasádě v Berlíně, kde dozoroval pobočku Kominterny, která z Berlína prováděla špionáž ve střední Evropě.

1935 jej Stalin vyšachoval ze všech významných funkcí a 1936 jej poslal jako agenta GRU do Španělska. Po návratu byl jako většina interbrigadistů zatčen a krutě mučen – podepsal přiznání a povinně udal svého ex nadřízeného bolševika Osipa Pjatnického /1882-1938/, šéfa mezinárodního oddělení Internacionály, z chudé rodiny židovského krejčího v Litvě, jenž v 10/1937 poté, co se v ÚV jako jediný postavil proti Stalinovým masovým čistkám, které zpochybnil s tím, že žaloby jsou směšné, a neodvolal svá slova, když byl požádán, aby odvolal, byl vyloučen z ÚV a ze Strany, a zatčen NKVD.

Leninova partnerka a sekretářka Naděžda Krupská, kterou Stalin nenáviděl, se po bolševickém puči stala náměstkyní komisaře pro školství Anatolije Lunačarského /1875-1933, syn politika, radikalizoval se na univerzitě v Curychu, kde se setkal s Luxemburgovou, 1901-2 ve vyhnanství na Sibiři, 1903 se přidal k frakci bolševiků.

14.4.1918 bolševický tisk oznámil Leninův propagandistický „ kulturní „ projekt – všechny sochy a památky na počest carů, jejich „ přisluhovačů „ a carství měly být strženy a zdemolovány, a místo nich měly být vybudovány „ díla“ oslavující bolševickou revoluci Vladimíra Iljiče Uljanova alias „ Lenina“  ( nejvíce mramorových a bronzových soch Lenina bylo po genocidě ukrajinských rolníků a inteligence vybudováno bolševiky na Ukrajině – celkem 5.500, v Rusku  jich bylo „ jen 770“, v Bělorusku 600 ).

Lunačarský se proti rozboření carských/ruských kulturních památek rázně postavil, a 1929 dokonce prosazoval přechod od azbuky na latinku.

Proto Stalin 1929, kdy se již plně chopil moci, Lunačarského z funkce lidového komisaře vyhodil, a poslal jej jako polyglota ( dopisoval  si s Bernardem Shaw, Wellsem a Rollandem ) zastupovat Kreml u Společnosti národů.

1933 se jej Stalin konečně zbavil - jmenoval jej velvyslancem ve Španělsku a zavraždil jej ve vlaku, když vlak projížděl Francií. Jméno Lunačarského bylo vymazáno z historie Strany, jeho spisy byly zakázány – o Lunačarského proletářské kultuře list The NYC Times z 6/1919 napsal, že „Rudí ničí dětské duše systémem amorálnosti „.

Krupská, tajemnice ÚV ze zchudlého rodu nižší šlechty, v rámci proletářské kultury založila mládežnické organizace Komsomol a Pionýr, ve své funkci na ministerstvu setrvala až do své smrti v 2/1939.

Bolševici v 12/1917 uložili každému analfabetu povinnost naučit se číst a psát ( nutné pro přiblížení se Západu ), od 4/1918  bylo sebevzdělávání pro všechny povinné ( papír byl úzkoprofilovým zbožím, předčítalo se ), od 12/1918 musel každý, kdo číst a psát uměl, naučit číst a  psát několik analfabetů, a od 12/1919 hrozil trestní postih každému, kdo analfabetům neumožní zúčastnit se kurzů gramotnosti ( za cara chodilo do školy každé páté dítě, za bolševiků chodili všechny děti povinně od 8 do 17 let, od 1/1921, kdy byl nedostatek všeho zboží a potraviny nebyly vůbec, od 8 do 15 let  ) ...

Na rozdíl od cara a později Stalina, Leninovi bolševici nikomu nevnucovali azbuku, která byla dominantním vektorem Velkého Ruska.

Leninovi internacionální bolševici naopak odhodili šovinismus a podpořili romanizaci/latinku ( Lunačarský ), úspěšně i u severokavkazských a turkických národů, viz román První učitel od Čingize Aitmatova z roku 1962 o rudoarmějci, jenž se trochu naučil číst a psát v RA, a 1924 založil školu v kirgizské vesnici, kde jej obyvatelé zpočátku jako představitele bolševiků nenáviděli, protože na jaře 1918 bolševici kirgizské vesnice konfiskacemi oloupili o všechno obilí a potraviny. Postupně se i vesničané začali podílet na zakládání čtenářských klubů a knihoven.

Zneužívání psychiatrie bolševiky bylo praktikováno již za Lenina, viz prominentní politička Marie Spiridonová, kterou střídavě věznili a zavírali na psychiatrii.

První Máj

Stávka dělníků v Chicagu, v drtivé většině německých přistěhovalců, společnosti McCormick Harvester ( vynálezce žacího stroje ) proti propouštění zaměstnanců a následné demonstrace za 8hodinou pracovní dobu místo zavedené 12 hodinové,  které vypukly 1.5. 1886, a které byly po výbuchu bomby rozehnány střelbou , stojí za počátkem oslav tzv. Prvního Máje, Svátku práce. Za výbuch bomby a zavraždění policistů byli popraveni 4 anarchisté, třebaže pádný důkaz policie neměla.

1889 přijala II. internacionála na návrh francouzských socialistů 1. květen za oficiální Svátek práce. Postupně se k oslavě tohoto Svátku přidali bolševici a nacisté, kteří jej vyhlásili za státní svátek, a také katolická církev, která jej roku 1955 zasvětila sv. Josefu, dělníkovi.

NSDAP/Nacionálněsocialistická německá dělnická strana vyhlásila tento den státním svátkem již v roce 1933, a všechny následující roky pronášel Führer 1.5. projev.

V Polsku byl 1. květen státním svátkem jen za nacistické a sovětské okupace.    

V Generálním gouvernementu (nacisty okupovaná část Polska) státní svátek Prvního Máje vyhlásil Hans Frank 1940, to samé učinili bolševici, okupující východní PL. Za nedodržení státního svátku se posílalo do nacistických KL a do bolševických gulagů. Účastníci a organizátoři Prvního Máje nosili portréty Stalina a Hitlera.

V 5 + v 6/1918 bolševici znárodnili podniky, které měly kapitál nad 500.000 rublů a začali na venkově násilně konfiskovat obilí. Masové represe doprovázely Leninův projekt násilného převzetí moci bolševiky od samého počátku, Lenin masové represe mnohokrát obhajoval na ÚV Strany.

6.-7.7.1918 se leví eseři pokusili o státní převrat, v 8/1918 začala zahraniční protibolševická intervence.

Urickij, stejně jako mj. Trockij, Bucharin /1888-1938/, Smirnov a Džerzinskij /1877-1926/, šéf OGPU, nesouhlasil s brestlitevským mírem, který nařídil podepsat Lenin ( nelze bojovat na dvou frontách, ve skutečnosti slíbil mír Berlínu), na protest proti jeho podepsání odešel z ÚV Strany, a spolu s německo-polským bolševickým internacionalistou Karlem Radkem /1885-1939/ vytvořili opoziční skupinu „ Levých komunistů „ , kterou 7. mimořádný sjezd bolševické strany z 3/1918 zavrhl.

Teprve v 5/1918 po vzpouře čsl. legií a vypuknutí občanské války se Urickij „ nechal uprosit „ , a do ÚV se vrátil.

Karl Radek v KSN vystupoval proti Rose Luxemburgové a Karlu Liebknechtovi, kteří jeho bolševickou linii kritizovali ( proto byli v 1/1919 zavražděni, viz můj článek Rosa Luxemburgová trochu jinak - Blog iDNES.cz - Andrea Kostlánová https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=397195 ).

Aby byla obnovena židovská čest, byl v 8/1918 Urickij zastřelen mladým kadetem Leonidem Kannegisserem z bohaté židovské rodiny v odvetu, že popravil jeho přítele – vrah byl mučen a popraven, zatčeni a popraveni byli i jeho přátelé a někteří příslušníci jeho rodiny, rodiče utekli do Polska.

Leonid Kannegisser byl přítelem básníka Sergeje Jesenina /1895-1925 zavražděn bolševiky, které kritizoval / a členem protibolševické skupiny, kterou vedl jeho bratranec Maxmilian Filoněnko a Boris Savinkov /1879-1925, kdy jej 1924 bolševici vylákali zpět do Ruska, byl umučen v Ljubljance, dle oficiální verze vyskočil z okna/.

Boris Savinkov byl člen Teroristické brigády Strany socialistů-revolucionářů, 1904 zorganizoval vraždu ministra vnitra a 1905 se pokusil zavraždit Mikuláše II. Poté, co jej někdo udal, byl zatčen, odsouzen k trestu smrti, později omilostněn.

Když se 1909 pokusil zavraždit vrchního velitele ruského námořnictva, byl znovu odsouzen k trestu smrti, podařilo se mu však utéci do Paříže, kde vydával Deník teroristy ( 2017 vyšel v Paříži Savinkův román o revoluci z roku 1905, které se aktivně účastnil,  „To, co nebylo „ /Ce qui ne fut pas, 496 stran, který v letech 1912-13 vycházel ve formě fejetonů v listu Strany socialistů-revolucionářů ).

Za 1.sv.v. Savinkov sloužil jako dobrovolník ve francouzské armádě, stal se asistentem ministra války v Prozatímní vládě, po bolševickém puči organizoval v Moskvě protibolševický odpor – v 7/1918 zorganizoval protibolševická ozbrojená povstání v Jaroslavi, Rybinsku, Muromu.

Během bolševické války proti Polsku 1919-1920 ve Varšavě za souhlasu maršála Pilsudského organizoval protibolševické jednotky z válečných zajatců RA, a spolu s ruským spisovatelem Dmitrijem Merežkovským /1866-1941/ z bohaté úřednické rodiny zde vydával noviny Za svobodu.

Merežkovský byl 9x nominován na Nobelovu cenu za literaturu, 1911 byl carem obviněn z terorismu.

Prozatímní vládu pro její neefektivnost Merežkovskij označil za příčinu, po které přijde bolševická tyranie, Merežkovskému pomohl v 12/1919 uprchnout z Petrohradu filozof Anatolij Lunačarskij, jenž mu obstaral propustku.

Merežkovskij prohlásil: „ Lenin vyhlásil diktaturu proletariátu, existuje však jen jedna diktatura, a to diktatura Lenina a Trockého „ ...

Z Varšavy Merežkovský uprchl do Paříže, navštívil i Mussoliniho v Itálii.

V prvních dnech nacistického vpádu do Bolševického Svazu v 6/1941 Merežkovskij údajně promluvil v německém rozhlasu, – mj. uvedl, že „ se bolševici nikdy nezmění, a že Rusko bylo bolševikům vždy jen záminkou k dobytí celého světa, což je pravý cíl, o který usilují „ – Merežkovskij ve svém údajném projevu přirovnal Hitlera k Johance z Arku, a vyzval jej k protibolševickému tažení.

Historici však pochybují, že Merežkovskij v německém rozhlasu byl, protože žádný ze svědků, který tuto skutečnost uvedl, jeho projev neslyšel, odkazovali jen na jistý psaný projev z roku 1943, kdy byl Merežkovský již 2 roky po smrti - šlo o mýtus nacistické propagandy, založený na jeho projevu z posledního narozeninového večírku, kdy v jedné větě zmínil Hitlera i Johanku z Arku. Merežkovskij zemřel v 12/41 v Paříži.

Albert Londres /1884-1932 požár na parníku/

Londres byl francouzský spisovatel a zakladatel investigativní žurnalistiky, odsuzoval mj. kolonialismus a otroctví, nositel několika ocenění za novinářskou práci.

Na Balkán 1930 odjel napsat investigativní článek o teroristických akcích tzv. Bulharských Komitadjis – členů výboru z Interní makedonské revoluční organizace, sponzorovaných Kremlem, které bojovaly proti Osmanské říši ( Les Comitadjis - Le terorisme dans les Balkans ).

Článek, ve kterém odhalil bolševický skandál, nepředal, zemřel 1932 na oceánském parníku MS Georges Philippar, když se z Číny vracel do Francie.  

Zjistil, že se bolševici vměšovali do záležitostí Číny, dodávali zbraně a drogy Mao Ce-tungovi, genocidnímu spoluzakladateli KS Číny ( viz životopis Londrese od Pierre Assouline), jenž za podpory bolševiků 1928 zorganizoval Rudou armádu dělníků a rolníků pro občanskou válku s Kuomitangem /Nacionalistickou stranou Číny o moc v nové republice vyhlášené 1911 po svržení čínského císaře. Během tzv. Dlouhého pochodu /1934-35/ 9.000 km, během kterého Mao pozabíjel své odpůrce, se stal šéfem KS Číny.

Poznámky k tomuto skandálu se nikdy nenašly, byly zničeny při požáru lodi, ale věděli o nich dva lidé, kterým obsah poznámek svěřil - pár Lang-Villar, oba brzy zemřeli při letecké nehodě …

Londresovi zápisky o Rusku ( „V sovětském Rusku“ )

„Již ve vlaku mne jedna ruská dáma politovala, že jedu do Petrohradu, kterého se zmocnili bolševici a připravili jej o veškerou civilizovanost. Bolševické jednotky za zvuku Třetí Internacionály vraždí své třídní nepřáte a srkají polévku, kterou nabírají ze špinavého vědra, z plechovek na holení.  Za zvuku IV. Internacionály asi budou běhat po čtyřech a pod V. Internacionálou budou štěkat.

Bolševismus není anarchie, je to absolutistická monarchie jen s tím rozdílem, že se monarcha nenazývá Mikuláš II, ale Proletář I.

Leninova laboratorní morčata jsou ruští občané. Již jich zabil statisíce, a další masakry jsou na obzoru, což mu nebrání v tom, aby se svou kočkou na klíně a vzezřením krutého Asiata dál nesnil  …

Byl jsem u nasládlého komisaře zahraničí Čičerina, jenž má kolem sebe družinu zhruba 60 poskoků židovského etnika, kteří vyklouzávají a vsouvávají se do dveří jako úhoři. Jeden z nich se ke mně žene s napřaženou rukou : „ Konečně Francouz! Já jsem Pascal .“ – Francouz !  Je to člověk, jenž je ochoten pro bolševismus vytrpět cokoliv, hlad, špínu, mučení i popravu, protože to již není člověk ani Francouz, ale komunista.

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 27.9.2020 20:13 | karma článku: 16,36 | přečteno: 529x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 491x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 721x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 265x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, 1965 švédská vláda odmítla vydat pluk. Wennerströma za Wallenberga

Pavel Sudoplatov /1907-1996/ ve svých Pamětech z roku 1994 tvrdí, že Wallenberg byl otráven Stalinovým biochemikem na výrobu jedů Grigorijem Mairanovským /1899-1964/ židovského původu, jenž šéfoval několika NKVD tajným laboratořím

13.10.2023 v 20:34 | Karma: 11,00 | Přečteno: 321x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Lhaní Kremlu a KGB kolem Wallenberga v 50.letech

Navzdory žádostem Wallenbergovy matky z jara 1945 a v letech po válce začalo Švédsko opakovanými diplomatickými nótami tlačit Kreml, aby objasnil, co se stalo s Wallenbergem, až po smrti Stalina v roce 1953.

2.10.2023 v 16:35 | Karma: 14,97 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, přeměna „osvobozených„ zemí do sovětských kolonií

Stalin byl pragmatický, něčí minulost jej zajímala jen tehdy, když se dala využít pro budoucnost. Proto zatčení Wallenberga nelze vysvětlovat skutky, které v minulosti udělal či neudělal, spíše se zabýval tím, co by Wallenberg

1.10.2023 v 22:21 | Karma: 13,43 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Abcházie, genocida Gruzínů z roku 1993 zůstala nepotrestána a tabu

Osetský a abcházský separatismus Kreml proti Tbilisi dlouhodobě organizoval - Rusko potřebovalo strategický gruzínský přístav Suchumi, proto financovalo abcházské „ separatisty“ – své loutky, aby Abcházii, v níž Abcházové byli

30.9.2023 v 20:48 | Karma: 12,62 | Přečteno: 370x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, dohoda mezi Kasztnerem a Eichmannem 1944

Wallenberga s nizozemským občanem Lolle Smitem v Budapešti spojuje nejen spolupráce s jeho dcerou Berber Smit, ale i další skutečnost: Madˇarsko v 12/1941 vyhlásilo válku US a Británii, takže se automaticky dostalo do války i s

26.8.2023 v 18:49 | Karma: 14,58 | Přečteno: 367x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg, spojenci Stalinovi prodali Polsko, ČSR a Madˇarsko

V říjnu 1944 Churchill navštívil Moskvu, aby se Stalinem jednal o poválečných sférách vlivu, a odsouhlasil Stalinovi jeho 80% podíl při „ osvobození „ Madˇarska ( odpůrce jednání gen. Sikorski byl odstraněn již 1943 ).

12.8.2023 v 19:38 | Karma: 20,28 | Přečteno: 627x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Horthyho Madˇarsko – centrum protinacistických sítí, zejména polské Armiji krajowe

Na rozdíl od Tisovy klerofašistické diktatury na Slovensku bylo Madˇarsko monarchisty admirála Horthyho centrum uprchlíků všeho druhu utíkajících před německými úřady - od britských válečných zajatců po sítě polské Armiji Krajowe

21.7.2023 v 21:08 | Karma: 16,21 | Přečteno: 432x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg nebyl švédským diplomatem a nepracoval pro Švédsko

Osud Raoula Wallenberga v sovětském zajetí se nepojí s jeho činnostmi směřujícími k záchraně madˇarských Židů, jak se v souvislosti s ním píše. Zabýval se daleko delikátnějším posláním - zpravodajstvím pro spojence.

19.7.2023 v 21:28 | Karma: 12,98 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Wallenberg II : Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, Židy odmítl nacistům vydat

Admirál Horthy, na rozdíl od slovenské vlády, madˇarské Židy odmítl nacistům vydat, zatímco slovenská vláda jako jediná na světě své vlastní Židy nacistům sama nabídla. Spojenci měli s Madˇarskem své plány, nešlo jen o Židy.

16.7.2023 v 0:42 | Karma: 14,68 | Přečteno: 417x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Maska spadla, Prigožin bojuje za fsb proti Kremlu

Ráno 24.6.23 Rusové Prigožina oslavovali, s wagnerovci si pořizovali fotky. Než zastavil pochod a přijal " bezpečnostní záruky“ od Putina

6.7.2023 v 14:34 | Karma: 19,29 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prigožin ? Kdo se pokusil o weekendový puč v Rusku I.

Viz mé články k Prigožinovi a k Wagnerově skupině, mj. o aktivitách wagnerovců v Africe ( mají zde smlouvy s proruskými vládami na výcvik vládních jednotek + těžbu ropy, zlata a diamantů, nejvíc jich je ve Středoafrické republice

5.7.2023 v 8:24 | Karma: 15,06 | Přečteno: 489x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

3.1.2023 v 18:50 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Zavraždění tří ruských novinářů ve Středoafrické republice 2018

V Putinově Rusku nejen nepohodlní novináři pravidelně vypadávají z oken, jsou zastřeleni, otráveni, či umírají na „ infarkt „. Policie vždy tvrdí, že spáchali sebevraždu pod vlivem drog, nebo vypadli „ neštˇastnou náhodou „.

6.12.2022 v 21:02 | Karma: 14,58 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Probíhá v Moskvě puč ?

V Moskvě se něco děje, probíhá nejen masové zatýkání velitelů, ale ve městě byly rozmístěny i elitní jednotky Národní gardy - Dzeržinského divize. Doprava v centru města byla zablokována.

8.10.2022 v 20:00 | Karma: 17,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz