Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Raoul Wallenberg, švédský diplomat, unesený a zavražděný komunisty v Moskvě ( úvod )

Sovětský svaz měl být vyloučen z RB OSN již po krvavém potlačení protisovětského madˇarského povstání 1956, poté po okupaci Československa 1968. Rusko mělo být vyloučeno z RB OSN již po krvavé genocidě Gruzínů v Abcházii 1993

kde, stejně jako později v Donbasu, " separatisty " stvořilo, a jejich jednotky, vytvořené a placené Kremlem, vedli ruští důstojníci. Poté mělo být Rusko vyloučené z RB OSN po agresi vůči Gruzii 2008 a po okupaci Krymu. Po pádu sovětské říše mohlo být důvodem pro neuznání Ruska za člena RB OSN to, že Rusko samozvaně křeslo po SSSR převzalo.

Povl Bang-Jensen /1909 –1959/ byl dánský diplomat, jenž odmítl svým nadřízeným z OSN předat seznam se jmény 81 svědků madˇarské revoluce z roku 1956 z obavy, že bude-li Sekretariátu OSN předán, dozví se jejich totožnost sovětské zastoupení při OSN, a jejich životy, včetně životů jejich příbuzných v Madˇarsku, budou ohroženy.

V listopadu 1956 bylo pro klíčovou nečinnost OSN Kremlem brutálně tanky rozdrceno madˇarské protisovětské povstání, které na chvíli protrhlo Železnou oponu a zoufale zakřičelo do světa o pomoc proti Moskvě. Svět ani OSN je nevyslyšel, a díra v oponě byla zapečetěna krví madˇarských vlastenců a doutnajícími ruinami Budapešti.

Paul Bang Jensen selhání OSN, které nedodrželo cíle proklamované ve své Chartě, těžce nesl.

26.11.1959 ( na Díkůvzdání ) byl v NYC parku, kam šel na obvyklou ranní procházku se svým psem (!!!), nalezen zastřelený. V ruce měl pistoli a papírek na rozloučenou, klasický modus operandi NKVD/KGB.

Třebaže FBI případ uzavřela jako sebevraždu, experti sebevraždu vyloučili z důvodů : a) byl střelen do pravého spánku, třebaže byl levák 

b) v dopise pro  svoji ženu krátce před smrtí napsal : „ Za žádných okolností  nikdy nespáchám sebevraždu. Je to mj. proti mému vnitřnímu i náboženskému přesvědčení. Bude-li v mé ruce nalezen lístek se slovy na rozloučenou, půjde o podvrh.“  

c) jeho tělo bylo nalezeno až po třech dnech, co odešel se psem na procházku, ale dle koronera byl mrtvý jen pár hodin, což naznačuje, že byl unesen.

( Viz kniha W. Cleon Skousen: The Naked Communist + kniha DeWitt Copp + Marshall Peck: Betrayal at the UN, the story of Povl Bang-Jensen.  ).

Pro Moskvu byl Bang-Jensen nepohodlným člověkem i z důvodu, že se hluboce zajímal o osud švédského diplomata Raoula Wallenberga, jenž na konci války zmizel v Budapešti.

Švédská bankovní dynastie Wallenberg

V 2/1919 thulista hrabě Anthon Graf von Arco zavraždil bavorského premiéra židovského původu Kurta Eisnera, zámožného novináře, jenž 1917 vstoupil do Nezávislé ( bolševické ) SPD, v 1/1918 byl odsouzen za velezradu ( vybízel dělníky v muničních továrnách ke stávce ), ale v 10/1918 byl omilostněn, načež v 11/1918 v Bavorsku pučem svrhl monarchii, a stal se prvním republikánským premiérem Bavorska.

Monarchista Anthon Graf odešel na frontu bojovat za císaře jako 17letý dobrovolník. Eisnera ve svých 22 letech coby student zastřelil na ulici ( Graf chtěl pravděpodobně členům společnosti Thule, kteří jej odmítli pro jeho částečně židovský původ, dokázat, že to s antisemitismem myslí vážně, třebaže jeho matka z bankéřské rodiny von Oppenheim byla Židovka ).

Zatímco milionář Rudolf Glauer ( zemřel 8.5.45 v TR )  okamžitě zmizel z Bavorska ( kam se vrátil až po převzetí moci NSDAP v 1/1933 ), Graf byl odsouzen na doživotí, 1927 mu byla udělena milost. Od té doby v politice nehrál žádnou roli, třebaže jej nacistický režim vyznamenal jako svého hrdinu. Anthon Graf se oženil s hraběnkou, zemřel v 6/1945 (48) při údajné dopravní nehodě.

Jeho bratranec hrabě Georg von Arco, fyzik a vynálezce ( zemřel 1940/71), a zejména Anthonův starší bratr hrabě Ferdinand von Arco ( zemřel 1968/73) byli protinacistického smýšlení.  Manželka Ferdinanda, Gertruda, pocházela ze švédské bankovní dynastie Wallenberg, a byla sestřenicí Raoula Wallenberga.

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 3.1.2023 18:50 | karma článku: 18,98 | přečteno: 514x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz