Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

církevních sirotčincích  „Pro chlebovou kůrku „, Anna Kettnerová.

Sirotčince nejsou hezké nikde, jedny z nejhorších byly v Rumunsku a v Rusku. V Rumunsku byly adopce do zahraničí zakázány 2001 z důvodu gigantické korupce, která v tomto sektoru vládla.

Diktátor Putin adopce ruských dětí do zahraničí ( konkrétně do US ) zakázal z politických důvodů v roce 2012 ( od 2010 otevřeně válčil s Obamou, viz mj. špionážní skandál z července 2010 ).

 V US se děti snadno oficiálně adoptují, adoptivní rodiče se jich mohou ale i snadno zbavit, stačí jen zápis u notáře, že dítě již nechtějí. Poté může být dítě nekonečně readoptováno, ale je již dítětem „ ze second-handu /z druhé ruky „.

Zájemcům, párům či jedincům, dělají prostředníky nejrůznější charitativní organizace, včetně mj. evangelických kostelů, kde se děti „ z druhé ruky „ potenciálním zájemcům „ předvádějí „.

Do readopce ( rehoming ) je zapojeno mnoho soukromých asociací, které ve svém katalogu či na webové stránce nabízejí děti k readopci za poloviční cenu ( zhruba 5.000 dolarů k úhradě procedurálních nákladů ) než by je stála klasická adopce.

V US funguje i obskurní online trh s dětmi, které se nabízejí přes nenápadné inzeráty, které mohou přitahovat sexuální predátory, viz kauza „Nicole a Calvin Eason“ z roku 2013. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwii0KPX3KCEAxUO_7sIHaBDBKMQFnoECBcQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.justice.gov%2Fopa%2Fpr%2Fillinois-couple-indicted-kidnapping-and-transportation-minor-intent-engage-sexual-activity&usg=AOvVaw0WARjUwDJ9ROiwGcRdOx0D&opi=89978449

Ve Velké Británii byla naopak kritéria pro adopci zpřísněna po kauze „ Baby P “ z roku 2007, kdy nevlastní otec brutálně utýral k smrti 17měsíční batole, přičemž sociální služby o týrání dítěte věděly, 2x jej matce odebraly, a zase jí ho vrátily ( viz podobné tristní kauzy v Česku ).

Zájemci o adopci si v Británii procházejí administrativním peklem. V zemi existuje kolem 250 agentur, které adopci zprostředkovávají, každá má jiná měřítka, a všechny diskriminují chudé žadatele či žadatele se zdravotními problémy.

Dalším kritériem v Británii je barva pleti – od konce 90.let se požaduje, aby adoptivní rodina měla stejnou barvu pleti jako dítě, aby vyrůstalo v optimálním prostředí. Původně bylo toto kritérium jen doporučeno, v praxi se z něho stala podmínka sine qua non, která byla později zmírněna s tím, že toto kritérium nesmí být jediným důvodem k odmítnutí adopce.

Zaminovaným terénem pro investigaci se jeví zejména poptávka po dětech, která stimuluje nabídku. Tento problém se výrazně projevil po katastrofickém zemětřesení na Haiti o síle 7.1 Richterovy stupnice 12.1.2010.

Již 10 dní po devastujícím zemětřesení bylo přes tisíc dětí „ narychlo adoptováno a evakuováno ze země “ bez jakýchkoli oficiálních dokladů „, jak upozorňovalo UNICEF. Tehdejší představitel UNICEF na Haiti varoval, že se několik ambasád pustilo do nekalých praktik a evakuovalo bez papírů přes 1000 haitských dětí a překotně s nimi zahájilo adopční řízení.

17.1.2010 německá ambasáda stručně požádala haitskou vládu o souhlas k evakuaci „ přes 40 haitských dětí „ , které měly být umístěné do haitských sirotčinců, aniž by upřesnila jména odvážených dětí. 18.1.10 dostala vágní souhlas od haitského ministerstva sociálních věcí a povolení od migračního úřadu.

Nakonec do Frankfurtu nad Mohanem s vědomím německého velvyslance Christiana Germanna 22.1.2010 odletělo 63 dětí ve věku do 5 let, třebaže 20.1.2010 již bylo vydáno nařízení haitského premiéra, které pro adopci každého haitského dítěte vyžadovalo jeho souhlas, což těchto 63 dětí nemělo.

30.1.2010 US média informovala o zatčení 10 baptistických misionářů, kteří byli na Haiti zatčeni při pokusu přejít hranice do Dominikánské republiky se 33 dětmi ve stáří od 2 do 12 let, na které neměli žádné doklady.

Byli obviněni z obchodu s haitskými dětmi. Tvrdili, že jde o sirotky, které chtějí adoptovat, ale 20 z těchto dětí sirotky nebylo. Jejich chudí rodiče pocházeli z oblasti, která byla zemětřesením zasažena nejvíce, a své děti US misionářům svěřili za zprostředkování haitského pastora, jenž rodičům řekl, že se v Dominikánské republice dětem dostane skvělého vzdělání – o adopci se ale nemluvilo.

Katastrofální zemětřesení z 1/2010 učinilo ze 420.000 haitských dětí sirotky. Jedna z hlavních nevládních organizací World Vision International, ekumenická křesťanská organizace pro humanitární pomoc, která se stará o děti a chudé, od 12.1.2010 hlídkovala na haitsko-dominikánských hranicích a hledala nezvěstné a unesené děti.

Uvedla, že již před zemětřesením za komplicity úřadů obou zemí, zločinecké gangy prodávaly haitské děti za 5 dolarů pro zemědělskou práci, prostituci a žebrání ve velkých městech Dominikánské republiky.

Po zemětřesení v této pohraniční zóně cizinci platili až 25.000 dolarů za haitské dítě pro „ adopci „, UNICEF se obávalo, že jsou prodávány obchodníkům s lidskými orgány.

Viz také mj. „ Policie v Peru zatkla bývalého šéfa policie kvůli obchodu s nemluvňaty“ . Do takovýchto sítí je samozřejmě zapojen i zdravotnický personál, v této síti dětský lékař a gynekolog upláceli chudé těhotné ženy, které zvažovaly interupci ( která je v Peru možná jen výjimečně ), aby dítě donosily, a po porodu se dítěte vzdaly. Nemluvňata pak prodávaly zahraničním párům nebo gangům obchodujícím s lidskými orgány.

Viz také „ Z nigerijské továrny na děti osvobodily šest těhotných „ , celkem v domě bylo 17 dívek ve věku 14-17 let, jejichž nedobrovolným úkolem bylo pro gang rodit děti na prodej.

Vedle Nigérie obchod s nemluvňaty kvete v Brazílii, včetně prostřednictvím porodnic pro svobodné matky či matky bez domova, které jsou pod patronátem katolické církve, kde mohou porodit anonymně. Děti jsou poté prodávány k „ adopci „ zejména do US, CAN, Izraele, Francie, Itálie, a Německa.

Děti nikoho – děti vyrobené na zakázku na reprodukčních klinikách

Viz „ Operace Španěl. V Praze se prodávají děti vyrobené na zakázku.“ https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwio5K_S4KCEAxUd9wIHHRINCfgQFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2Fdomaci-kauzy-operace-spanel-v-praze-se-prodavaji-deti-vyrobene-na-zakazku-203870&usg=AOvVaw0XkSk2eEbtmLFXy-nyOiw3&opi=89978449

Prahu si skupina z reprodukční kliniky z Charkova vybrala, protože Česko má děravé zákony o náhradním mateřství.

Děti kupovaly homosexuální páry nebo svobodní muži ( z řad pedofilů  ) dle katalogu reprodukční kliniky, která dle jejich požadavků ( barva pleti, vlasů, dvojčata ) vybrala vhodnou dárkyni vajíčka ze své databáze.

Cizí žena embryo poté odnosila, a k porodu byla převezena do Prahy, kde se po porodu na matrice práv k dítěti vzdala ve prospěch jeho „ otce „ (kupce).

Ukrajinský zákon povoluje náhradní matce odnosit dítě jen manželům, kteří nemohou mít děti a marně se pokoušeli o umělé oplodnění. Zákon výslovně vylučuje z této možnosti homosexuální páry a jednotlivce.

Zatímco francouzský zákon o bioetice z roku 1994 náhradní mateřství zakazuje, zákony US, CAN, Británie, Belgie, Izraele a Řecka jej povolují pro heterosexuální páry, které nemohou mít děti.

Stanovují věkové limity pro náhradní matky i matky ( „ genetické“ ), které se touto cestou snaží o dítě, a vyžadují písemný konsensus všech zúčastněných stran, že jednají dobrovolně. Poté souhlas případ od případu dává Etická komise . Nepovolují finanční odměnu náhradním matkám, jen úhradu lékařské péče, a výslovně zakazují odměňování prostředníků.

Viz mj. „ Podnikatel Hausenblas a jeho přítel mají miminko. Jena žena dala vajíčko, druhá dítě odnosila.“  A jemu podobní zámožní ( Elton John, Michael Jackson a další ), co si děti za milióny kupují na objednávku, jsou sobečtí do morku kostí, protože malé dítě připraví o maminku, kterou mu nikdo nenahradí.

Viz také mé články s podobnými tématy v rubrice „Fauna,flóra“.

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 10.2.2024 15:09 | karma článku: 13,43 | přečteno: 497x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Kreml 1991 pověřil stalinistu, aby "prověřil" Wallenbergův osud

1991 Kreml pověřil bývalého šéfa Komsomolu Vjačeslava Nikonova ( *1956 ), vnuka Stalinova ministra zahraničí Molotova ( „ Jsem pyšný, jak byl děda moudrý a tvrdý, i na to, že jej Churchill srovnal s turkomongolským dobyvatelem ).

14.10.2023 v 19:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz