Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

9/11 /Bush letecké útoky nečekal

US letecké síly na únos letadel během oněch dvou hodin NIJAK nereagovaly,  stáhly se a nechaly vzdušný prostor únoscům … Až do doby, kdy třetí letadlo spadlo na Pentagon, nevzlétla z nedaleké letecké základny Andrews ani jedna stíhačka , třebaže FAA standardní postup při únosu civilních letadel je jasný, a třebaže mezi 9/00 a 6/01 US stíhačky k podezřelým letadlům, které se jen o „vlas“ odchýlily od své letové trasy, vzlétly 67x …

 

Vypadá to, že US letecké síly dostaly rozkaz „situace „ si nevšímat … (agentura AP ze 13.9.02).

Někteří tvrdí, že stíhačky vzlétly, ale velmi pozdě, protože na základně Andrews jsou údajně jen „břídilové“ ze 113.letky D.C. Air National Guard, pracující jen na částečný pracovní úvazek … „Profesionální“ ochranu Washingtonu ze vzduchu má na starosti stíhací letka  z Langley AFB .

 

Nejvyšší velitelé,Bush,Rumsfeld,gen. Richard Myers,Montague Winfield nebyli 11.9. k nalezení, nikdo nedokázal říci, kdo ten den vlastně velel, a výpovědi Dicka Cheney,Richarda Clarke a Normana Mineta před Vyšetřovací komisí 11/9 si navzájem podstatně protiřečily …   

 

Hned po útocích Bush prohlásil, že „ nikdo, přinejmenším v mojí  vládě,a myslím, že ani v předchozí vládě, by si ani nepomyslel, že teroristé použijí letadla“ , což papouškovala i  poradkyně pro otázky národní bezpečnosti, Condoleezza Rice, a šéf FBI Robert Mueller.  

 

Výmluvný je následující výslech Condoleezzy Rice před Vyšetřovací komisí významným právníkem Richard Ben-Veniste, který již vyšetřoval skandály Watergate,Whitewater,Abscam, a jenž proslul „stručným“ výslechem C. Rice  :

RBV:“ Vzpomínáte si na titul zprávy, který byl prezidentu Bushovi předložen 6.8.01, a který varoval před možnými teroristickými útoky v US ?

Rice:“ Ano, článek se jmenoval Bin Ládin zcela určitě zaútočí v US.“RBV:“ Děkuji, to mi stačí .“

Riceová se pak marně snažila dodat, že nadpis neznamenal, že by měl někoho varovat … ( FBI uváděla, že „podezřelé aktivity na území US naznačují přípravy pro únosy letadel … „).    

To samé co Bush a Riceová  tvrdili i někteří generálové letectva, třebaže během samotného 11.9.01 probíhaly již druhé letecké válečné hry s tématikou únosů letadel, kdy se zahraniční unesené civilní letadlo zřítí na budovu National Reconnaissance Office, a přispěly ke zmatku, zda jsou útoky pravé … zatímco v 4/01 to byla simulace jeho zřícení na Pentagon … (USA Today z roku 04)

 Tyto „zajímavé“ válečné hry US letecké velení pořádalo již v roce 00 : přesný scénář útoků z 11.9.01, několik simultánních únosů civilních letadel, sebevražedné akce s jejich zřícením na vládní budovy, včetně na Pentagon, rozsáhlou záchranářskou operaci v NYC. 

Tyto válečné hry byly jednou z ústředních otázek 11.9.., jak teroristé věděli, že onoho rána 11.9.01 budou  NORAD, NEADS/Northeast Air Defense Sector, a genštáb zaneprázdněni třemi různými taktickými cvičeními jednotek protiletecké obrany .

Komise přiznává jenom jedno cvičení, ale nezabývá se jím. 

V 7/01 na janovském zasedání summitu G8 byly uvedeny v pohotovost protiletecké jednotky po zprávách, že  se „teroristé chystají zabít šéfy z G8 náletem unesených letadel do budovy summitu“.  

Washington se po 11.9.01 tudíž  bránil , že takovou variantu útoků, „ zcela novou“ , nikdo nečekal …

Nešlo o nový typ útoků :

 

 Již v 12/94 alžírská GIA chtěla uneseným letadlem Air France narazit do Eiffelovy věže.

V 1/95 byla odhalena konspirace Bojinka, v 1/96 zprav. služby US obdržely podrobnou zprávu tajných služeb z Manily, že  šejk Rahman z al-Qajdy připravuje mučednickou misi s uneseným letadlem na trati Kabul-Washington s cílem zničit Bílý dům. 

V 10/96  CIA získala informace,že íránští islámisté chtějí uneseným letadlem spadnout na Tel Aviv. V roce 97 se množily informace, že teroristé zaútočí bezpilotním letounem na nespecifikovanou US ambasádu ,v 8/ a v 9/98 se šířila zpráva,že teroristé nalétnou do WTC letadlem naplněným výbušninami, které přiletí ze zahraničí …

V 7/98  US tajné služby z několika zdrojů získaly informace , že Usáma plánuje navést letadla naložená výbušninami proti cílům ve Washingtonu a NYC, a že k provedení těchto útoků založil v US svoji „buňku“ z místních arabských muslimů  - tyto informace byly potvrzeny v 8+9/98 . 

V 11/98 měla turecká pobočka al-Qajdy Kaplancilar( teroristé z ní byli údajně zatčeni) letadlem naletět na hrobku Kemala Atatürka během shromáždění vlády v den výročí jeho úmrtí.V 3/99 byl v Egyptě zatčen příslušník al-Qajdy, jenž údajně plánoval útok kluzákem,naplněným výbušninami, na prezidentský palác v Káhiře …

Také nebylo vysvětleno zřícení eg.letadla v 10/99.

V 4/00 informátor FBI tvrdil, že byl najat a  vycvičen v Pákistánu, a měl kontaktovat 6 pilotů,kteří měli unést šest letadel z USA do Afghánistánu …

 Randy Glass, informátor FBI, s kontakty na pákistánské obchodníky se zbraněmi, kterému jeden známý z US ministerstva zahraničí řekl, že“  ministerstvo o útocích ví, ale spoléhá na Mušarrafa, že těmto útokům zabrání , protože kde končí al-Qajda, začíná ISI, a naopak …¨(Viz Lawrence Wright The Looming Tower-The Road to 9/11, za kterou obdržel Pulitzerovu cenu) . 

Autor: Andrea Kostlánová | čtvrtek 27.8.2009 16:37 | karma článku: 16,24 | přečteno: 2669x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 492x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 266x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek. Představil strategii zdravotnictví

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz