Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brnl

28. 8. 2009 10:17
Já bych řekl že jestli někdo něco zanedbal

tak to byl určitě Clinton, vždyť za něj k jednomu vážnému atentátu na tu jednu věž došlo, to byl ten náklaďák s výbušninou, dokonce se vědělo kdo za tím stojí, pokud se pamatuji tak Clinton poslal pár tomahavků na základny UBL do Afganistánu a tím to považoval za vyřízené.

Jinak Busch se nechystal na žádnou dráhu válečného presidenta, ten se snad chtěl věnovat ekonomice, než se ovšem stačil v té funkci rozkoukat tak přišlo tohle teroristické napadení.

Tož kdo se koukal třeba na film Pearl Harbour tak ten musí chápat že se není co divit že nikdo ta všechna varování správně nevyhodnotil. Při tom útoku na Perl Harbour pokud vím hlásili ti hoši od radarů něco mimořádně velkého a všichni lampasáci je posílali s tímto kamsi. Takhle bohužel funguje byrokracie.  

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

28. 8. 2009 10:56
Re: Já bych řekl že jestli někdo něco zanedbal

Oprava: Ne všichni lampasáci, ale jeden službukonající ;) Jednak mu měla končit služba a jednak prostě nové technice nevěřil. Poplach navíc nevyvolal ani útok torpédoborce Ward na Japonskou miniponorku, protože bylo běžné, že torpédoborce i letadla útočily v uzavřené zóně omylem např. na hejna ryb. Až když torpédoborec upřesnil hlášení s tím, že zaútočil i palubním dělem, to znamená že cíl opravdu viděl, začaly se věci hýbat...

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

28. 8. 2009 9:52
Pamatuje

já si myslím, že si dobře pamatují, ale žádná bezp. služba nemůže mluvit o svých chybách! Třeba , proč tomu asi nedůvěřovali. Tyto věci se prostě vždy budou dělat v polostínu! Smiřme se s tím, že jsou věci, které se ani v demokracii nemůžeme dozvědět! Jediné co můžeme, je důvěřovat lidem v bezp. službách, že jim jde o demokracii!

0 0
možnosti
H

Hmmhator

28. 8. 2009 8:52
Jezis, dalsi konspiratorka...

snad to neni nakazlive..

0 0
možnosti
M

mtis

28. 8. 2009 10:03
Re: Jezis, dalsi konspiratorka...

Nakažena Kostlánem. :-):-):-)

0 0
možnosti
T

tickmaster

28. 8. 2009 8:11
Pokračování

Ono by to možná chtělo i pokračování. Oficiální vyštřování které bylo spuštěno podruhé zjistilo použití vojenského termitu v obrovském zboží.

ve výzkumu bylo i prokázáno odkud termit pochází. Z USA army stores.

atd..

0 0
možnosti
B

Bucharovic

28. 8. 2009 8:07
Tak si to shrneme...

Posadily mě na sedínku výrazy jako -,,Uzbekistánská rozvědka" a nebo ,,Ásie". Zase vám to autorko bylo přeloženo špatně. Nemělo tam být -,,Uzbecká rozvědka" a ,,Asie"??? Dále píšete, že ,,Sami US tajné služby varovaly v 3/01 a po celé jaro a léto 01, kdy NSA zachytila odposlechy..." Také píšete, že ,,US ministerstvo obrany" vydalo mezi červnem a červencem 01 čtyři varování, protože měl brzy Usáma zaútočit... - neprotiřečíte si trochu? Nejřív hudrujete, že žádný z úřadů nic nedělal a pak najednou píšete, že ten úřad dělal to, ten zas ono...;-) Podtrženo, sečteno vy jste mohla vystudovat mezinárodní vztahy tak leda ve své zmatené mysli a nebo na univerzitě v Albánii. A teď jsem Albánii urazil... V.Kroupa

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

28. 8. 2009 8:43
Re: Tak si to shrneme...

Jeden z problémů, před kterým tajné služby před 11. září stály, byl stejný, s jakým se potýkali Němci na jaře 1944 - příliš mnoho informací... Němci měli stovky varování před invazí, z těch stovek jen pár zpráv udávalo správné místo a čas, a to zrovna v době, která byla kvůli počasí atd pro invazi ne zcela vhodná. To samé tady, pokud byla mezi dejme tomu stovkou varování padesátka varování před náklaďáky s bombou proti základnám v zahraničí, čtyřicet před sebebuchy proti podobným cílům, devět před únosem letadel nebo bombami v letadlech a jedna před použitím letadel jako zbraní, který jasnovidec to měl odhalit?

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

28. 8. 2009 7:38
Mein Karl Gott

projděte si to po tom online překladu aspoň jednou, ať to jde číst 8-o

Jinak jediné, o čem peripetie kolem CIA a jejího pátrání po teroristech před 11. zářím 2001 vypovídají, je stav, do kterého CIA dokázal dostat Clinton (a teď Obama postupuje stejně jako on) - byrokratická mašinérie, která má okleštšěné možnosti jak sbírat informace (za Clintona to byl třeba zákaz kontaktů se zločinci), zaměření se na neexistující rizika a přehlížení těch reálných (před Usámou nemusela varovat DGSE, kompetentní vládě by měl stačit první útok na WTC) a tak dál. Můžu tedy doporučit dvě spolehlivá pravidla: 1) Occamovu břitvu a 2) "Je zbytečné hledat spiknutí tam, kde postačí jako vysvětlení hloupost".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz