Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lanolin

28. 12. 2009 9:12
Pomoc Africe je problematická

Lidé rádi pomohou každému kdo se sám stará o svůj osud - možná proto tedy tak velká pomoc obětem tsunami. Pokud ale jen někdo sedí na zemi, v natažených rukou drží misku a do ní čeká jídlo, tak vás za chvíli přejde chuť stále jen plnit misku. Vždyť kolik firem zkrachovalo v Africe - vybudovaly továrny, ale neměl tam kdo pracovat, pro afričany byla potíž adaptovat se a naučit se pravidelně chodit do práce a pracovat. Pošlete jim mořené osivo, oni ho snědí a pak si stěžují, že byli otráveni. Pošlete jim techniku a nebude nikdo kdo by ji obsluhoval, udržoval a opravoval.

Je to smutné, ale snad jen soustavné vzdělávání a "vnucení" hygienických a pracovních návyků může pomoci (s podobným problémem se potýká i celá Evropa v případě Romů).

0 0
možnosti

Karl Novak

23. 12. 2009 11:25
Skvělý článek.

Snad až na ten konec.

Domnívám se, že i pomoc Africe je problematická a spíše škodí než pomáhá.

0 0
možnosti

Pepan A2

23. 12. 2009 9:49
Taky s Vámi nesouhlasím,

ale z jiného důvodu. Když už chcete něčím argumentovat, ověřte si fakta. O tom, že Afriku každý týden sužují vlny tsunami, není nikde ani zmínka. Tsunami totiž obvykle (ne vždy) vzniká díkypodmořskému  zemětřesení, které uvede velké masy mořské  vody do pohybu. Vzhledem k tomu, že okolí Afriky je tektonicky hodně stabilní (na rozdíl od jihovýchodní Asie), dochází tam k uvedenému jevu málokdy. Bližší informace - viz. odkaz.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Tsunami

0 0
možnosti

chytryhorak

23. 12. 2009 8:17
Musím

s Vámi nesouhlasit: "Tuto štedrost nelze v žádném případě  přičítat na vrub tisíců vlastních utopených  turistů, či na ostrou sledovanost této turisticky atraktivní oblasti ze strany západní veřejnosti ."  naopak, to je hlavní příčina všech těch darů. Mít kam jet na dovolenou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS