Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Glock Mark VI

9. 7. 2010 9:38
Pár drobností

1/ Stinger (tov. označení je myslím FIM-92) - je ruční protiletadlová střela odpalovaná z vojákova ramene, ne z pod křídel (letadel?)

2/ průzkum na S. Georgii se dostal do problémů, když vojáky vysadil přímo do ledové bouře (je div, že tam přes noc nezmrzli, stany jim odvál vítr než je stihli postavit). při zpátečním letu 2 vrtulníky havarovaly přímo na ledovci, třetí tam málem zůstal taky, ale dokázal všechny avakuovat). Třetí Wessex byl zničen, ale až pár dní po evakuaci, když stál zaparkovaný na kontejnerové logi (A. Conveyor?)

3/ A. Astitz - ženevská konvence o válečných zajatcích mluví zcela jednoznačně - extradikce do třetích zemí není přípustná bez souhlasu civilního soudu - tj. žádná "šlechetnost" to nebyla ...

4/ Santa Fe byla napadena a poškozena na hladině, protože nebyla schopna ponoru, tak došlo k evakuaci.

0 0
možnosti

Glock Mark VI

9. 7. 2010 9:38
Re: Pár drobností

5/ Sheffield měl v době útoku vypnutý přehledový radar, údajně pro závadu (opravoval se)

6/ 12.5. - třetí Skyhawk byl údajně sestřelen vlastní PVO Argentinců

7/ Tajemství okolo Invicible zatím nebylo vysvětleno - zda loď byla nebo nebyla zasažena MM-38 Exocet - Britové nic neodtajnili (není to poprvé, co mlčí jako hrob)

 

8/ Harrier ve verzi GR.3 vůbec nemá radar, je to čistě bitevní verze, navíc všechna tato letadla patřila letectvu (RAF), PVO flotily zajišťovaly Harriery FRS.1, s radarem Blue Vixen, které ale spadaly pod námořnictvo (Royal Navy).

0 0
možnosti

Lobo se (z)vrací

9. 7. 2010 8:19
F/M

To jsou zkratky jak cyp...

0 0
možnosti

Martin V

9. 7. 2010 8:02
Uff

Kdy se už konečně naučíte psát?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz