Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

honzasinn

29. 5. 2012 18:18
Toxiny a otrava krve

Heydrich zemrel na celkovou otravu krve zpusobenou infekci po zraneni strepinou bomby v nemocnici Na Bulovce. Mozna, ze by ho zachranila vcasnejsi operace . Ceskym doktorum v tom bylo zabraneno, cekalo se na nemecke specialisty z Berlina. Himmler tez poslal sveho osobniho lekare Dr. Gebhardta, ktery byl specialista- ortoped a nepouzil tehdy jiz znamych sulfonamidu na potlaceni infekce.

0 0
možnosti
N

nesher

29. 5. 2012 20:17
Re: Toxiny a otrava krve

Opět to není pravda, dle pitevního prokolu, který byl nalezen v roce 2004 nebyla nalezena ani stopa po otravě krvě, jeden z patologů ve svých pamětech jako příčinu mnoho let po válce označil za příčinu smrti šok. Další možností je zápal plic, dle pitevní zprávy bylo v plicích nalezeno množství hlenu. Operace dopadla skvěle, neprovedli je lékaři z Berlína, ale primář chirurgie na Bulovce a profesor tehdejší německé univerzity, oba čeští Němci.

0 0
možnosti
N

nesher

29. 5. 2012 17:48
Nesmysl

Nesmysl, atentát (či spíše popravu) Heydricha neplánovala a ani nevymyslela SIS (známá též jako MI6), dokonce ani SOE (Britský výbor pro zvláštní operace) a dokonce ani Beneš. S největší pravděpodobností ten nápad vznikl na exilovém MNO někde v okruhu Ingra či Moravce, měla to být v první řadě odveta za zavražděné české generály (vedoucí činitele ON), Beneš byl informován dodatečně Moravcem (šéfem tajné služby) až když to bylo v běhu. On to pak samozřejmě potvrdil. Britové se na akci podíleli jen nepřímo, SOE vycvičila vojáky, kteří to provedli (stejně jako cvičila skoro všechny ostatní parašutisty během války), dodala materiál a leteckou dopravu.

Paměti Schlenberga nemůžete brát vážně.

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 5. 2012 18:45
Re: Nesmysl

A český zlato ( který jsme dovezli dřív z Ruska ) to pak všechno zaplatilo. ;-D!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz