Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

10) Přes Dunaj nešla do Izraele ani flintička. Ignorujete tu zásilku přes Marseilles. U Šibeníku ty zbraně byly toliko přeloženy ze dvou profláknutých lodi na jednu čerstvě zakoupenou, o níž ještě nikdo netušil, že pluje pod izralskou vlajkou.

11) Fakt bych měl problémy s tím vyhlásit katolicky orientovaného a probritsky generála Píku za fandu Izraele. To si naprosto odporuje, to by musel být schizofrenik. 

A také tedy je velmi divné, že byl zatčen zrovna dopoledne tentýž den, kdy ti jeho vrahové podpisovali tu první rámcovou smlouvu o dodávkách zbraní Izraeli.

0 1
možnosti

ad fandové Izraele : TGM,JM,gen. Píka byli vlastenci, měli jsme mnoho spoluobčanů židovského původu, rovněž čsl. vlastenců, mnozí zahraniční sponzoři čsl. státu měli židovský původ - proč by měli podporovat Palestince, oficiální spojence Hitlera,kteří na čsl. stát nedali ani korunu ?

0 0
možnosti
Foto

4) To, co dr. Teplý uvedl v té oficiálně známé ohledací zprávě jako známky násili, je  závažné v tom, že rozdílné známky právě ukazují na různou dobu úmrtí. Ten rozpor mezi nimi lze vysvětlit jedině tak, že tam padala čerstvě rozmražená mrtvola. Současná věda považuje za jediný spolehlivý znak doby úmrtí pokles teploty lidského těla, nikoliv tedy ztuhlost, což ale u rozmražených mrtvol nelze určit.

5) Čistě teoretický je možné, že se daný útočník fakticky mohl strefit do těžiště. A protože to padající tělo bylo  na tehdejší dobu dost atypické (poměr horní a dolní části těla s pupkem jao středem 4:7), tak to nelze vyloučit.

6) Ten nebohý vojin Hradní stráže, kterého měli novináři poslední šanci zeptat se, kolik Masaryk měřil, tak hovořil o vyvráceném, nikoliv o kácejícím se JM.

7) Herberta tvrdila, že prohlásil :“ Vím, že mne zabijí“. Nevím, co tvrdila Herberta, ale údajně totéž podle pamětí Marcii jí říkál totéž. A vzhledem, že Marcia jako horká kandidátka na vraždu ty paměti publikovala v r. 1967, tak bych si dovolit tvrdit, že jí patří literární priorita A kdo ví, jestli ten autentický výrok nezněl: Vím, že mě zabiješ". A proto byl tak Masaryk rád, že Daventportka odjela. 

8) Pokud Nosek chtěl přesvědčit národ a výzvědné služby, že JM spáchal sebevraždu, tak okamžitě měl ten případ předisponovat Borkovcovi, nikoliv to nechat StB jako vyšetřování zločinu proti státu, na něž se StB specializovala podle zákona. Překvapuje mě, že komisař Borkovec při svých výsleších v r. 1968 neupozornil. Ze stejného důvodu nemohl nikdy Borkovec pracovat na případu Toman.

9)   Záhadou zůstává, proč ty peníze Avrielovi musel donést kurýr z Vídně, když byly podle Guriona deponovány ve švýcárské bance a když stačilo dojít se šekem do Živnobanky. A smlouva byla podepsána se Zbrojovkou, která měla v Živnobance samozřejmě účet. A proč to  platil v dolarech, když na černém trhu se dal dolar koupit minimálně se 100% přirážkou k oficiálnímu kursu (50 kčs za dolar).

0 1
možnosti

ad 8) Že Borkovec pracoval na případu Toman do onoho dne v článku zmíněného je uvedeno v Akci Toman na internetu

ad 9) Nevím proč, takto podepsání kontraktu popsal samotný izraelský účastník jednání, AK

0 0
možnosti

Dobré ráno,

ad břitvy : neměl, holil jej komorník

ad Tomanova, jak můžete věřit vyšetřovatelům STB, zejména těm, kteří byli v kontaktu s Tomanovými ...

Nevěřím, že pí. Tomanová skočila sama z okna, žádná matka sedmiměsíčního batolete by to neudělala,aby ho nechala v postýlce a vyskočila, byla na odpis již jako manželka někoho, kdo znal choulostivé informace státních tajemství , hezký den, AK

0 0
možnosti
Foto

Manželky jsou se schopny pomstít manželovi za nevěru jakýmkoliv způsobem. A navíc paní Tomanová měla nechat na rozloučenou obsáhlý dopis.

0 1
možnosti
Foto

Takže po pořádku,

1) Fakt by mě zajímalo, kdo je na tom seznamu, a není tak náhodou podepsán samotným JM?

2)Samotný Klinger říká opak, že ten útěk organizoval JM, co se té střelby týče, tak už ani nelze spočítát, čím všim a kým měl být JM zastřelen, to už spíše věřím na tu jehlici.  

3) Že by JM neměl ve své koupelně břitvu na holení,tak tomu nelze věřit? Čím se holil?

4) Verzi, že Tomanovu manželku estebáci vyhodili z okna, je tedy pro mě úplně nová, ale ani pan Leschtina, ani vyšetřovatel Slanina, kteří po osudech toho dítěte pátrali, o něčem takovém vůbec ani neuvažují. A to ten vyšetřovatel byl v přímém kontaktu s panem Tomanem a jeho sestrami.

0 1
možnosti

Hezké konspirace, nechcete se přidat do týmu Malder - Scullyová? Vzhledem k nepohodlnosti J.Masaryka bych spíš řekl, že ho v afektu osobně uškrtil Klement Gottwald,aspoň to tvrdil jeden mukl na Borech na smrtelné posteli...

1 0
možnosti
Foto

Gottwald má alibi, musel si připravovat proje na první představení vlády obrozené Národní fronty do parlamentu. Protože ten projev by musel potom přepsat, o to nikoho nebaví, odložil tu akci o den později po tom společném foto. Jak víme, měl už takový zvyk nechat se fotit dohromady s lidmi, kteří byli poté vyznamenání a pak popraveni (Slánský).

0 1
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz