Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc zajimave.

Jen jsem se chtela zeptat - tak trosku mimo tema blogu - jak to bylo s japonskou invazi v 16.stoleti, kterou vetsina japoncu vnima jako obdobi, odkdy je Korea vlastne japonska. Japonsko bylo sice Koree po dlouha leta 'podradne' a zavisle na obchodu s Koreou a Cinou, ale hned v prvnim odstavci rikate mozna tak trosku mylne, ze jejich kultura je ovlivnena korejskou a ze se snazili ji odkrojit od Ciny az v 19.stol. coz podle mych zdroju, neni tak zcela pravda, protoze ruzna valecna tazeni tam byla vicemene neustale a Japonsko Koreu potrebovalo/chtelo pro sebe jako spojku s kontinentem. 

Ale odpovidat nemusite, vim je se k tomu vase valka 50-53 nevztahuje. :-)

0 0
možnosti

Myslíte japonskou invazi a okupaci Koree z roku 1592, která trvala do roku1596, po roce  "míru" však Japonci do Koreje znovu vtrhli, ale 1598 z vlastního rozhodnutí odtáhli, protože zatímco na pevnině měli převahu ( jako osvoboditele je vítala nejnižší kasta korejské společnosti/otroci) , na moři jim korejské lodě úspěšně blokovaly zásobovací trasy - japonská armáda nejenomže spálila královské paláce, ale vykradla již v této době veškeré korejské kulturní památky, hezký den, AK.

0 0
možnosti
Foto

P44a74v34e43l 98N30i83t31k54a

20. 11. 2013 14:49

Je to zajímavé čtení. Toto období mne už nějaký čas zajímá a jsem rád za každý článek o něm...R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz