Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Dozvěděl jsem se, že čtene mé blogy a podporujete Pražský Majdan, moc děkuji za sebe i za PM.. já vaše blogy tak čtu a karmuju je

0 0
možnosti
OP

Z vaší strany bezva přístup R^

0 0
možnosti
VH

Tedáááá, vy jste jí to dal: Špatný název letounů zcela zkreslil podstatu článku, že. Nazvat Messerschmitt Bf 109 nesmyslně Messerschmitt M e 109!  Navíc jsme nemohly dodat tyto stoje, ale jen jejich přesný pajc! Další chyba, která staví postoj Britů k Masarykovi do úplně jiného světla, že.  A pak ta hrubka - nazvat vojenské letadlo (tedy letadlo určené k boji) bojovým letadlem.

  Opravdu, Vaše připomínky jsou pro ozřejmení historické pravdy těmi nejdůležitějšími!

0 0
možnosti
Foto

Ty připomínky sami o sobě nejsou neužitečné. Alespoň jsem se poučil, jaké rozdíly byly mezi německou a českou verzí letounu.

0 1
možnosti
Foto

,,Diskuse je již uzavřená, proto tento dopis s doplňujícími fakty pana Zdeňka Klímy, jenž je bezesporu odborníkem, ale na jehož informace jsem v době psaní článku nenarazila, uveřejňuji tímto způsobem."

Není odborník, jako odborník. S některým je asi lépe být zadobře.8-o:-/

0 0
možnosti
Foto

Vyjádření pana Klímy se ale netýká merita věci, tedy že Jan Masaryk spolu s E. Benešem, samozřejmě Clementisem atd. podporovali vznik Státu Izrael a podíleli se na konkrétních krocích na vyzbrojení ozbrojených sil budoucího Státu Izrael. A jako takoví byli určitě trnem o v oku Britům.

Ty nepřesnosti, které Vám vytýká, se z Vašeho i mého pohledu týkají pouze technických detailů.

Mimochodem, i memoárová literatura občas hovoří o Messerschmidtech, nikoliv o Aviích, neboli Mezcích. Atd.

Pan Klíma by měl vysvětlit spíše, kam zmizelo tak 10 Spitfírů, když do Československa bylo dovezeno 83 kousků, z toho 61 odebral Izrael, 13 havarovalo v letech 1945-1948, kde je ten zbytek?

2 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz