Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za vše může Putin.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jako vždy, karma;-) a vše nej ... v tom novém roceR^

0 0
možnosti

Děkuji, vám také, a všem bezbranným tvorům na této planetě.

0 0
možnosti
Foto

S těma včelama je problém i v USA, tam je to navíc problém s tím, že domácí včely vytlačují divoké včely, které jsou agresivní...

0 0
možnosti

Letos už byly zase vidět na květinách domestikované včely. Minulý a předminulý rok je nahradily lesní včely a čmeláci. Zdá se mi, že je to se včelami zase lepší.

1 0
možnosti

Od včel až ke Stalinovi a Maovi! Úctyhodný záběr!8-oR^

5 0
možnosti

Cituji: k záchraně US včel v roce 014 vyzval i Obama, ochrana pomocné fauny je agenda, do které mu Putin ještě nemluví....konec citace.

Tak BO vyzval k záchraně US včel a Putin mu do toho nemluví. A on ten Putin snad do jiných US agend mluví? 8-o Pokud chcete mluvit o celosvětovém problému včel a Obama je jejich "ochránce", tak aby se snad raději soustředil čistě na ten americký problém. Totiž takové včelařské prasárny, co jsou povoleny v USA, to se v Evropě nesmí ani náhodou.

Včely jsou domovem v lesích a taky se jim tam daří nejlépe, přežijí i bez člověka. Pokud chce člověk využívat jejich opylovací potenciál a přenesl si je blíže ke svým sídlištím a sadům, tak se musí starat, protože tohle prostředí pro ně přirozené není. Jenže lidi dnes o včely nestojí, zahrádky jsou plné anglického trávníku a thují, každý si radši koupí 10x stříkané jablko v supermarketu, jabloň si na zahrádku nedá, protože z té přece padají listy, ta hrozná práce s nimi!

Ovlivňování včelí populace nasazováním šlechtěných matek (na základě selekce) nelze nazvat domestikováním. Včelu nelze ochočit a učinit ji - jako druh - závislou na člověku. Aspoň ne prozatím.

Včelařské velkochovy ala USA jsou nesmysl, lepší je spousta menších včelařů a tím pádem rovnoměrné zavčelení krajiny. Jenže lidi jsou pohodlní a nezdraví daleko víc než ty včely. To je tolik alergiků na hmyzí bodnutí, že to dřív vůbec nebývalo, a to bývaly včely daleko agresivnější.

V sezoně slíznu kolem 5-10 žihadel týdně a jsem v pohodě. Jinak bych to včelaření jakožto koníček nemohla na stará kolena provozovat.

1 0
možnosti

Děkuji za hezký příspěvek.

2 0
možnosti
Foto

při tolika nezaměstnaných si můžeme opylovat rostliny sami

0 1
možnosti
Foto

tohle může soutěžit o nejblbější hlášku roku

2 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz