Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten článek je dost páté přes deváté. A trochu mi to připomíná hezký židovský vtip:

Žid čte v autobuse noviny a usmívá se u toho. Jeho soused na něj kouká ptá se co čte. První odpoví: "Palestinský deník". "Fuj, takový nepřátelský plátek" uleví si druhý. První se usměje a povídá: "To máte tak, v izraelských novinách čtete korupce, podvody, problémy... A tady píšou jak Židi vládnou tam a tady a nakonec celýmu světu. Víte jak to člověku po ránu spraví náladu!"

USA má zásadní problém a není to Rusko, je to samotné USA. Zvykli si na pohodlí a pozici hegemona. Jenže ono to není vůbec legrace a taková pozice má obrovské náklady. Protože udržet status vládce je mnohem těžší než sypat písek do soukolí. A taky mnohem dražší. Když USA tvořily cca 1/2 světové ekonomiky, šlo to unést. Když tvoří cca 20% a trend je klesající, už to jde mnohem hůř. Jefferson kdysi varoval před korporacemi a jejich nekontrolovatelnou silou a chamtivostí. A právě tahle chamtivost přesunula výrobu do zhroucené a zbídačené Číny. Měli za to že tím zničí komunismus. Ale nepochopili, že komunismus byl jen maskou pro imperiální touhy chudých. A teď mají problém. Výrobu dělá téměř výhradně Čína. Ale už není ani zbídačená (jako stát) ani zhroucená. Naopak je to drak, který zvedá hlavu. Drak kterého nakrmila chamtivost korporací...

Západní svět ztrácí tah na bránu a vypadá to, že už ani neví jak brána vypadá. A s tím mizí i schopnost bránit se. Radikální individualismus a hedonismus za obranu nestojí...

0 0
možnosti

A12l86e65x 86G21r83e67g66o53r

25. 7. 2016 11:02

Za Trumpovo prohlášení o neautomatické podpoře USA při konfliktu v Evropě byste měla Trumpa vynášet do nebe a ne po něm plivat. To jediné totiž vyděsilo evropské členy tohoto paktu natolik , že jsou ochotni spojit konečně své síly k zajištění své vlastní bezpečnosti svými silami.

3 0
možnosti

Ano ten požadavek na předepsané platby a přiměřenou obranyschopnost je hodně rozumný. Nelze se tvářit jako rovnoprávný člen NATO s právem veta a v případě problémů jen natáhnout ruku jako žebrák. To nefunguje.

0 0
možnosti

Jako vždy veliká karmaR^

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS