Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J56a16n 94R95á50ž

1. 9. 2016 14:01

Můžete prosím sdělit, komu Sovětský svaz měl Kaliningrad/Královec,/ Königsberg po válce vrátit? Původně to byla pevnost založená křižáky vedenými Přemyslem Otakarem II., pak zde sídlil velmistr Řádu německých rytířů a od roku 1701 patřil Pruskému království, od roku 1871 patřilo německému císařství a pak Německé říši. Po druhé světové válce si ho ponechal Sovětský svaz , jako celé východní Prusko, jako válečnou kořist, což bylo odsouhlaseno všemi vítěznými mocnostmi a Polsko dostalo východní část Německa jako odškodnění za zábranou část od Bugu na východ, dnes součást Ukrajiny.. Toto byl na Poláky podraz, ale nezahejte do toho Kaliningrad. To je jiná historie.

Tak ještě jednou: Komu by se mělo toto město vrátit?

P.S. Například: Před rokem 1922, kdy byla k Ukrajině přiřazena t.zv. Novorus, byla Ukrajina jen malou gubernií. A kdyby měla Ukrajina vrátit vše, co tvoří její území dnes a bylo to po druhé válce zabráno Polsku, Československu, Maďarsku a Rumunsku, tak je to jen relativně úzký pruh od Kyjeva podél leveho břehu Dněstru a obou břehů Dňepru k Černému moři.. Nechte raději historii spát! Poválečné hranice jsou dané.

2 0
možnosti
AK

" Poválečné hranice jsou dané " - to jste si naběhl, to sdělte svému příteli Putinovi, až bude vojensky obsazovat další Krym ...

2 1
možnosti
Foto

Tak jestli by ten Královec neměli vrátit nám, co říkáte? A Ukrajina zase oblasti, které patřily před II.SV válkou jiným státům, když už je taková evropská.

4 2
možnosti
Foto

Tak říkate, že už jsme prohráli?

2 0
možnosti
JN

J50o26s50e16f 89N89i72k34l

1. 9. 2016 8:35

...lodě Mistral jsou útočné ponorky?...nepopletla jste to?...

3 0
možnosti
AD

Klid, pro paní doktorku jsou holinky jako hodinky. Obojí se přece natahuje.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz