Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

doporucuji porad nemecke televize ARD "Je Aleppo ztraceno?"

porad se vysilal 09.10.16 live a je ke zhlednuti zde https://daserste.ndr.de/annewill/archiv/Friedensgespraeche-abgebrochen-Ist-Aleppo-verloren,erste11274.html

hoste v hodinovem poradu jsou:

rusky velvyslanec v Nemecku "M. Grinin",

byvaly velvyslanec USA v Nemecku a poradce prezidenta Billa Clintona "John Kornblum",

byvaly nejvyssi vojensky velitel NATO "gen. Harald Kujat",

koordinatorka SOS vesnicek v Syrii ktera se tyden pred poradem z Aleppa vratila. "Katharina Ebel",

poslanec a predseda vyboru pro zahranicni veci Nemecka "Norbert Röttgen"

to co nam tu predklada autorka clanku je jen snuska promychanych blabolu z ruznych servru na ktere pisi lide typu Vladimira Votapka.

Kdyz uz nekdo chce psat o Syrii, etc. bylo by dobre drzet se reality. Takhle ze sebe dela jen hlupaka.

1 1
možnosti
Foto

V jednom se ty bitvy dají srovnat - v žádné nejde o civilisty. Takové pěkné pískoviště to bylo a nakonec přijde Turecko a celé to uklidí. Zbylí civilisté se vymažou a nahrají se nové verze. Vtipné na tom všem je, že státy EU na koukají a říkají si: vždyť je to někde daleko a když se nějaký ten nešťastník zblázní v evropě, nakreslí se obrázek, v Turecku vyrobí trička je sius ... a koukáme se na to dál jak na nějaký americký film se superhrdiny. Vládo, prezidente, senáte, Jarmile - což alespoň nějaké další prohlášení?

0 0
možnosti

V jedné bitvě bojujeme proti hodným teroristům a ve druhé proti zlým teroristů. Hodní teroristé mají umírněné zbraně a zlí teroristé mají ty nejhorší zbraně. Zlí teroristé vraždí a hodní teroristé dělají jen vraždičky. Těch rozdílů je skutečně velmi mnoho!!

2 1
možnosti

...hóódně veliká pitost...

2 1
možnosti

D25a82v98i82d 33H52o55l43e81c

4. 11. 2016 11:11

no jo,v Mosulu to je tak zvané humanitární bombardování,jako bylo v bývalé Jugošce jak tenkrát prohlásil sám velký Vašek Havlů. V Alepu to je ovšem něco úplně jiného.Jen tak pro zajímavost.Víte kolik USA vybombardovali nemocnic? To se musí rusáci hodně smekat aby je dohonili.

1 4
možnosti

" na pozvání Asádovy nezákonné vlády"

Asad byl zvolen v souladu se syrskými zákony a ústavou, takže jeho vláda je legální. Světový policajt USA, nebo EU, nemají co určovat co je v cizích zemích legální a co ne na základě svých představ o demokracii.

Co se týče humanitárního konvoje, jak si člověk může být tak jistý, že to vybombardovalo Rusko. Co sem viděl údajné fotky, tak to vypadalo, jako by to někdo rozstřílel ručními zbraněmi a zapálil. Ale samozřejmě fotek bylo jen pár, neověřený zdroj, netroufám si tvrdit jak to bylo. Zajímalo by mě, na základě čeho si to troufáte tvrdit vy.

Nejsem zastánce Ruska, ani USA. Svině jsou obě strany. Tenhle boj táborů obou stran snažících se přesvědčit, že ta jejich strana je dobrá a zlí jsou ti druzí, mi přijde zábavný a smutný zároveň.

2 1
možnosti

Asád byl ustaven jako následník svého otce, byt ˇ jako náhradník za svého zavražděného bratra, zákony i ústavou rodinné diktatury se oháníte marně, ústava byla v jeho prospěch za jednu noc změněna kvůli věku.

Pravdou je, že jeho dosazení schválila i Madelaine Albrightová, domnívající se, stejně jako celý Západ, že bude spolupracovat.

0 0
možnosti
Foto

Jistě, jsou to nesrovnatelné bitvy. U Mosulu se střílí humánně a u Aleppa nehumánně. Jak jinak.

3 1
možnosti

J84a17r98d84a 74F97i89š51e28r

4. 11. 2016 10:30

KarmaR^, výborná práce...máte můj respekt.

3 0
možnosti
Foto

Je to těžké čtení, ale aspoň jeden detailní náhled na celou problematiku. Ne jan nějaké výkřiky té či oné strany. Ode mě karma.

2 0
možnosti
Foto

Vám se musí o těch Rusákách i zdát. Takový práce to dá a taková blbost.;-D Měli by vás již propustit.

2 2
možnosti

Pluk. STB Kouba je jen shoda jmen ?

2 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz