Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

R^ ...a zdravím paní Andreo.

1 0
možnosti

Madam,

opomíjíte skutečnost, že za Brexitem jsou i jiné strategické zájmy týkající se i otázky pozice Velké Británie v případě, že Porošenko spustí vojenský konflikt s Ruskem, což dnes předpokládá zapojení téměř celé Evropy do konfliktu s Ruskem.

1 1
možnosti

VB je nadále součástí NATO!

0 0
možnosti
FB

Jen technická pro autorku.

"UK zahraniční politika se přes noc otočila o 360 stupňů" - otočí-li se něco o 360°, tak to opíše kruh a následně to poračuje v původním směru.

7 0
možnosti
MN

Celá kauza Brexit (stejně tak i dění kolem prezidentských voleb v USA a aktivity tzv. pražské kavárny v ČR) jen a jen ukazují, jak celý euro-americký politicko-společenský systém začíná opouštět principy demokracie. Jak jsou zpochybňovány výsledky dosažené v demokratických nástrojích rozhodováních občanů ustanovené na přímosti a rovnosti hlasů. Jak užší skupina lidí se považuje za jakési totalitní diktátory, jejichž názor je jediný správný a jejichž vůle musí být prosazena vůli voličů navzdory.

Za úplně nejšílenější lze v podstatě považovat informaci z příspěvku paní Kostlánové, že o britském ústavním sporu by měla rozhodovat instituce (Evropský soudní dvůr), se kterou vůle voličů rozhodla přerušit styky.

Připomíná mi cestu k situaci při rozpadu bývalého SSSR, kdy o všem rozhodovala Moskva, což vyvrcholilo vysláním tanků a jednotek OMON do Litvy s následnou střelbou do Litevčanů.

Tam snad až plíživě kráčí demokracie podle samozvaných elit a Evropské unie? RvEU

4 2
možnosti
AK

Euroamerický systém opouští demokracii, zatímco eurasijský ruský přešel rovnou k asijskému despotismu, nad Litvou zaplakejte až poté, co uroníte slzy za ruské občany, proti kterým jednotky OMON poslal Putin (Čečna, Ingušsko, Dubrovka,Beslan mj.)

1 0
možnosti
BD

No samozřejmě parlament může rozhodnout PRO setrvání v EU, může se konat opakované referendum i několikrát, než to dopadne tak, jak je potřeba, přesně po vzoru Lisabonské smlouvy následně přejmenované. Referendum dopadlo jak dopadlo a rozhodně ho nelze interpretovat tak, že vlastně se nic neděje. Takže pokud by parlament volil PRO setrvání či se náhodou referedum opakovalo až do požadovaného výsledku, byl by to spíše signál, že volbou lidu se nikdo nezabývá a další argument pro exity. Takže i pro nekritické příznivce EU by to byla spíše medvědí služba.

5 1
možnosti
PK

Nerozhoduje takzvaný lid, ale business. To je globalizace. Pokud dojdou k závěru, že separace GB od 450 mil. trhu EU poškodí jejich ekonomiku, tak to nějak okecají, protože businessmani si ty šašky, zvané poslance ošéfují. Vzhledem k tlaku z Číny atd. si nemyslím, že z hlediska budoucího businessu nebude tzv. tvrdý Brexit pro GB výhra.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz